dilluns, 13 d’octubre del 2008

Reformes al Parc

Mai plou a gust de tots, una dita que aquest dies entre tanta aigua i trons sembla que es fa més realitat que mai. L'últim enfrontament mediàtic entre els govern municipal i l'oposició ha sigut arran de la presentació de la remodelació d'una part del Parc Salvador Castell.

Al mes de setembre molts hem passat més hores de l'habitual en el Parc, ja que és allí on estan les casetes. Hem vist amb els nostres ulls com a moltes zones del Parc els fa falta una veritable remodelació: el sòl està desgastat, els jardins no són accessibles i difícils de mantenir... La zona més castigada és la que ocupen les casetes de bous i també la fira i ExpoAlgemesí. Aquestes activitats aniran al "Recinte Firal" tan anunciat per PSOE, quan manava, i pel PP, ara que mana, si algun dia es fa realitat. Però, de moment, tot açò es fa al Parc i per tant qualsevol actuació està condicionada per a donar cabuda i acollir aquestes activitats populars que es fan allí.

Per a no xafar-se els dits, el Govern municipal ha presentat un projecte per reformar la zona del Parc que va des de la Plaça d'Argentina fins a davant de l'Institut Sant Vicent Ferrer. La idea que porten és fer un canvi radical del parc i deixar-lo més a l'estil del Parc Bernat Guinovart. En definitiva, modernitzar aquesta zona del Parc. El cost de l'obra serà de 600.000 euros i diuen que estarà finançada en un 70% per la Diputació (això esperem molts, que arriben més diners de les altres administracions, ara que hi ha sintonia de partits, a vore si es nota).

El socialistes diuen que és una barbaritat actuar sobre eixa zona del parc, mentre que des del PP defenen el projecte diguent que és per estalviar aigua i per millorar l'espai per als vianants. A més, diuen que amb aquesta obra es posarà la primera pedra d'un futur carril bici que unirà tots els barris del poble, una idea molt interessant (però que esperem que no es quede en promesa sobre el paper com, de moment "amb bici"). A alguns no els haurà semblant encertada la remodelació, i altres pensaran que ja era hora de modernitzar un Parc que necessita una modernització important per a que puga ser més usable per als vianants. Alguns pensem que cal actuar abans a l'altra zona del parc, que és la que té més ús intensiu, però els que manen tenen altres prioritats i això ho han fet.

El mateix podem dir de la inclusió dins dels projecte d'una via entre la plaça d'Argentina i el carrer Figueres, alguns pensen que que tal vegda augmente el trànsit aquest carrer (com li passa Al Lluís Vives), i altres pensen que facilitarà l'accés al centre del poble. Una vegada fet ja ho avaluarem nosaltres, els usuaris.


És bo que es desperte la polèmica i apareguen diversos punts de vista. Cal recordar que açò ja passava quan el PSOE manava i va fer moltes actuacions que no van semblar correctes a molts ciutadans (i els efectes es van notar), ara és el PP el que porta vara de manar i el que tria quines són les seues prioritats en la inversió dels diners, i si les decisions no acontenten als ciutadans ja hi haurà resultats.

40 comentaris:

Anònim ha dit...

I no haguera segut molt més intel·ligent de cara al futur "recinte firal" haver urbanitzat la part que queda de Bernat Guinovart? (vore mapa). No només es perillosa tal i com està ara, a més acceleraria la creació del recinte que serà poc més que tirar ciment a una gran superfície.

Per què, la setmana de bous vinent, vallaran tota la part que van a obrar ara tal i com ja fan en la rodona que hi ha front al Reviejo?

En les coses que hi han per fer encara, no haguera segut més intel·ligent abordar alguna cosa menys polèmica pel mateix preu?

<ironia>Si del que es tracta és de deixar la emprempta, per què no fan un segell molt gran que pose "El PP estuvo aquí" (en castellà per supost) i vagen deixant pintades per tot el poble.</ironia>

Anònim ha dit...

No vaig a opinar sobre si em sembla bé o no, per que per al cas que ens van a fer els PPeros...

Però el que sí que m'agradaria és fer varies preguntes: si remodelen aquesta part del parc, qué passará amb els arbres i les plantes que hi han? sobretot les palmeres (grans, però les menudes també) i els arbres i la resta de plantes més menudes? no crec que els deixen on estan, segur que més de la meitat els molesta i se'n van al fem.

Haurem de fer com en Madrid? encadenar-nos als arbres com la pájara aquella va fer al Paseo del Prado a veure si ens fan cas? o deixem que "una vegada més" tallen per on vullguen?

Sabeu que vos dic, amics meus, que al final, per molt que protestem faran el que voldran i nosaltres ens quedarem amb un pam de nas, COM SEMPRE...

Anònim ha dit...

pels arbres no et preocupes, que ells ja saben que fer....tallar-los. El que em preocupa és que si volen beneficiar-se amb l'obra pública, que ho facen una miqueta més dissimulats, ja que aquest nou projecte no té peus ni cap. El que no podem tornar és arrere, quan les carreteres pasaven pel centre de les poblacions. Per això es crearen les circunvalacions. Aquest projecte tira el tràfic pel carrer Figueres (carrer que deuria ser peatonal)cap a la Plaça Major, per estalviar-se la Ronda d'Alzira. És el món al revés. La barbaritat és tant gran que ha arribat l'hora de contestar contundentment.

Salaris elevats, arbres tallats, el mercat en terra,..., i ara açò!

Deixaran alguna cosa en peu?

No hi ha ningú a dintre del PP que tinga una mica de seny?

Anònim ha dit...

crec que hi ha altres llocs on para millor gastarse els diners i no trencar algo que encara que estiga vellet ahi està i no fa mal a ningu ni fa tanta falta trencar i arreglar !

Anònim ha dit...

Gamieta, només un consell. Revisa els articles abans de publicar-los. Està bé que els qui entrem evitem de cometre faltes, però si en comets tu es perd una mica de rigor.
Vinga, endavant.

Anònim ha dit...

En quant al tema dels arbres, si es mira el projecte, cosa que es pot fer a la plana web de l'Ajuntament, es pot vore que la gran majoria d'arbres grans en bon estat es conserven, a més jo crec que es conseguirà un parc més accesible per a tots amb la possibilitat inclosa de peatonalitzar el tram de carrer de la part del Patronato.
Respecte al trànsit del carrer Figueres jo crec que ixe accés el gastarà la gent que ho fa ara, anant fins la rotonda del Patronato, per a accedir a les seues vivendes o comerços, per a anar a l'altra part del poble no crec que siga la millor opció.

Anònim ha dit...

Sí, clar, la majoria dels arbres, i la resta qué? els cremem?

Anònim ha dit...

Hola companys. Jo vullc exposar un cas referent al carrer figueres, que afecta tant a socialistes com a populistes. Lo de la circulacio cap a la plaça ja trau polèmica des de fa molts anys. De fet, jo l'he patit i segurament altres veins meus.
Fara uns 16 o 17 anys (si m'equivoque, per favor rectifiqueume) es va modificar el trafic. La gent que venia d'alzira pasava per el carrer figueres i el carrer moli, que era de baixada, se li va invertir la circulacio. Per què? La meua teoria es que un municipal amb mando es va fer alli la casa nova( opinio personal)
Tornant al carrer figueres. El trafic es va fer insoportable i a totes hores hi havia trafic, vehicles que creuaven els cuatre cantons a 40, 50 i fins i tot 70 kph. Un vehi meu va posar una camara al balcó per tal de gravar aqueta situacio i va exigir que posaren una solució per tal de regular la circulació. La solució, tres magestuoses senyals de STOP al creuament amb el carrer capella. Va tindre escasa repercusio, i per tant va tindre que "amenaçar" a l'ajuntament de turno a denunciar el cas a Conselleria. I ves per on que es van escagarrusar i van invertir la circulació, pujant els cotxes del carrer nou fins el parque.
I ara dic jo, si per aquell temps ja es va canviar la circulació perque era perillos per als vianants(el carrer figueres s'estreta i no te casi açeres) perque ara volen tornar a repetir el mateix error. Acas es pensen que no tenim memoria? Si algu trevallá per aquell temps a l'ajuntament, perfavor, que conteste.

I ja per acavar, recordeu que fa una semana li vaig escriure a l'honorable V.R per lo de les bicis? Encara no m'ha contestat.

Anònim ha dit...

Home, si no pots construir 2500 vivendes per la crisi com vas prometre, fas un parc la mar de bonico i traus les mateixes comissions, i al ciutadà que el va votar ( i al que no ) que s'aguante.

Anònim ha dit...

Roundup, fa uns mesos "algú" va canviar alló de "l'Alcalde Respón" (época Gregori) per el nou i actual "l'Alcalde t'escolta" (época VR). Per què no proves a enviar-li ho a Gregori a vore que passa i ens ho contes.

Anònim ha dit...

Una cosa que he vist amb aquest ultim post, es la neutralitat forçada i la poca subjetivitat. Aixo a un diari, be, pero a un blog, que expresa una opinió (i per tant es subjectiu), crec que s'ha mullat ben poc.
Els comentaris en altres sobre la parcialitat i la suposada zona roja han pasat factura. Si el blog es converteix en un algemesi.info, que soles dona informacio i no dona un cop d'ull subjectiu i donat a debat, poc atractiu ho veig jo.
Si la dreta vol plorar, q sen vaja als foros de hazteoir.

Anònim ha dit...

Bloc, Esquerra republicana, Esquerra unida, tots contra Emili en les pasades eleccions.
No era aço el que esperaveu? de que vos queixeu?. Asumiu el resultat electoral, o paseu a l'acció.
Pareix que tot es limite a despotricar en este blog, amb una esquerra tant folklòrica i multipartidisra no arrivarem a res.

Anònim ha dit...

És el que passa en les esquerres, entre ells mateixos es critiquen.

Anònim ha dit...

Per cert, la conselleria de territori ha suspes l'aprovació del pla general d'algemesi amb les modificaciones introduídes(augment del nombre de plantes) en el plenari matiner del mes de juliol. Li diu a l'ajuntament que te que correguir uns defectes i que elabore un document nou que cal exposar-lo al públic. I es que el camí recte es el mes curt

Anònim ha dit...

es plaça d´argentina o plaça d´alacant

Anònim ha dit...

ui estaba comprant-li a la meua senyora i estaben comentant de posar-li al recinte ferial emili gregori algu sap algo o es un bulo

Anònim ha dit...

no sera recinte ferial jose ramon maravilla (pedrasa) que sera x a recorda-lo

Anònim ha dit...

no sera recinte ferial jose ramon maravilla (pedrasa) que sera x a recorda-lo

Anònim ha dit...

no sera recinte ferial jose ramon maravilla (pedrasa) que sera x a recorda-lo

Anònim ha dit...

por que no elegimos el nombre del recinto de algemesi a votación que pongan varios y un referendum, pongo varios ejemplos

salva esquer- jugador olimpico de balonmano

miquel alandete-campeon de españa de ciclismo a nivel amateurs

D.juan belda - sacerdote que desempeño su cargo y bastantes mayores nos acordamos

o el escritor este que fallecio tiempo a tras nacido en algemesi

o emili gregori
o vr
o tomas pla-mestre de la muixeranga
democracia por favor

Anònim ha dit...

A l'últim anònim:
l'escriptor que "falleció hace tiempo" era Martí Domínguez Barberà, del qual s'acomplix enguany els 100 anys del seu naixement. I tornant al parc: José Carrasco és l'arquitecte municipal? Ho dic perquè a la premsa diu que el projecte és seu...I si no ho és, per què li l'han encarregat?

Anònim ha dit...

gamieta censurame aunque este a favor de vosotros!!! gracias por la censura

Anònim ha dit...

Se lo han encargado a Carrasco porque actualmente se encuentra muy ligado al PP.

Siempre apuesta por el "caballo ganador", y parece que le va bien.

Anònim ha dit...

Ja que jose carrasco esta tan lligat al pp podrien posar el seu nom l recinte ferial

Anònim ha dit...

A lo vist ara l'ajuntament fa un sorteig de 200 entrades per a vore un concert de el canto del loco en XATIVA, aixo es ser ronya, ja podrien tindre lo que hi ha que tindre i gastar-se d'una vegada els diners en la festa i dur al poble bons concerts de musica que crec que ens mereixem. Aso no va enfocat sols a este govern ja que el de avanç tampoc amollà un duro. Altres pobles en menys habitans que este, cuan arriven les seues festes l'ajuntament porta bons concerts per a tot el poble i es gasta diners en la festa. Que costaria potenciar en Algemesi la fira de sant onofre portant un parell de concerts de grups bons??? pense jo que no ens arruinari-em.

Anònim ha dit...

el canto del loco vingúe a la plaça de bous quan encara no eren tan coneguts, si no recorde mal el mateix any de les primeres folgances antitaurines (més o menys pel 98 o 99). ara per ara, segurament són inaccesibles. ara triunfitos i flamenqueo!!!! mare de déu!
potser no arribem a tant, però sí que deurien ser una mica més sel·lectius a l'hora de triar les actuacions.

Anònim ha dit...

Ningú n'ha parlat crec... però el PP d'Algemesí va censurar el toc de la Muixeranga d'Algemesí als actes del 9 d'Octubre a Algemesí...

Impresentables...

Anònim ha dit...

En serio!

Sí és el que diem, van a acabar amb tot, amb la llengua, amb l'educació, amb les arrells, amb les tradicions...

Però tenim el que ens meresguem, no voliem a Emili i mira. I si no voliem caldo, doncs dues taces.

O ens posem (no sabria dir com, la veritat) al nostre lloc o ho tenim més que clar, amics.

Anònim ha dit...

carrasco corrupte?, es lo que veniu a dir o que, no ho entenc

Anònim ha dit...

No voliem a Emili perque se n'estava pasant de llest,era conm un papa engreit, a mes de que tots els que estaven al seu voltant feien el que els donava la gana.
no saveu el que costá que es respectaren els horaris nocturns dels bars i els sorolls (barets del carrer passeig) Aixo no va ser obra de Gregori, no, ni tampoc de Vr perque a ells els donava igual el soroll, no el patien.Va ser la costancia del veinat i el posarlos contra les cordes. Que al senyor Gregori li molesta el trafic? Cap problema. Faig el carrer peatonal I ALS DEMES QUE ELS DONEN PEL SAC!!!!!!! Caradures.

Anònim ha dit...

Carrasco es molt bon arquitècte i a mes del poble. si fora de fora no montarieu tanta gresca. la pàgina està convertint-se en un "foro" de desacreditacions personals i aixó no està be,senyor Gamieta

Doménec Gamieta ha dit...

El darrer anònim té raó. El fet de comentar una notícia no dóna dret a desacreditar a una persona sense tindre proves. Una vegada més recordaré el que ja he dit en anteriors debats:

Cadascú té una forma d'entendre la vida al nostre poble i s'ha de ser tolerant i respectuós en tots. Els comentaris són una part fonamental d'aquest blog, i per a continuar gaudint de la participació de tots és important mantindre l'educació i la tolerància. Tots aquells que llegim aquest blog ho fem de forma voluntària i pensem que amb aquesta "crònica oberta" de la vida Algemesí podem "viure" un poc millor en el nostre poble.

Demane educació, tolerància i argumentació en els comentaris. Tots tenim dret a opinar, però amb respecte per els altres. I si algú no està d'acord en aquesta normativa de participació ha de saber que l'accés a aquest blog és lliure i per tant no està obligat a llegir ni a escriure res en aquest espai obert sobre Algemesí.

Anònim ha dit...

si es molt bo i molt amic del alcalde o els alcaldes, o es sol l'unic arquitecte bo que hi ha al poble?
i al casino pq hi ha tant de soroll? per q sols un water a la planta baixa en un lloc public que cabran unes 200 persones?? perque en un lloc public una persona amb discapacitat no pot pujar a planta primera?? no entenc...

Anònim ha dit...

Mira Gamieta era qüestió de temps que açò passara. Tot mitjà de comunicació -i un bloc d'internet ho és- acaba per atraure grups de gent que tracta de manipular-lo i servir-se del treball dels que ho fan possible -en aquest cas el teu treball desinteressat- per a acostar-lo als seus interessos, siguen aquestos bons o roïns.

Ja passà amb el PP que es va fer servir de Xaveos per crear un estat d'opinió, ho fan tots els governs amb els mitjans de controlen i ho intenten amb aquells que no són seus.

Ara hi ha algun grupet que busca el seu lloc al sol que tracta de conduir el debat i hauràs vist que a ells els dona igual el teu post, ells van a la seua. Segurament cada vegada te costarà més dominar el debat i els desbaratats i els interessats es faran els amos dels comentaris. Això o estaràs tot el dia esborrant entrades difamatòries i supose que tu tindràs la teua faena i no podràs estar tot el dia amb açò.

Però bé, sobre açò podríem fer una tesi doctoral i jo tampoc vull avorrir ningú. Bo, Gamieta, si eres qui jo pense sabràs portar açò a bon port.

Anònim ha dit...

Bueno, que sempre feu igual i desvieu el tema, i al final, emper hasta jo! xDD

Sols m'agradaria dir, que si pensen fer el parc Salvador Castell, com el Guinovart (amb pistes d'esports i ixes coses) que almenys asfalten aquestes pistes.

No se si haveu intentat jugar a bàsquet, però ja us dic jo, que la pilota botant sobre gravilla...malament, malament.

I no penseu que ho dic per dir no. Si li ho dius a Miguel Pont (el d'esports) te diu que es cosa del de jardins (mr.Saa), i endivineu que pasa quant pregutnes a Saa sobre aquest tema??

Efectivament! lo de les pistes esportives es cosa de Pont. Realment, a mi ME BUFA UN OU qui tinga la competencia, que no quedu mai els del vostre partit per a parlar de coses globals o que?? Però que pregunte??? Està clar que NO

Unknown ha dit...

y que pasa con la sociedad musical de nuestra ciudad, alguien sabe algo

Anònim ha dit...

lo de la pista de basket del guinovart no té perdó, les canastes no tenen red, la pista de graveta i parlant de la iluminació, es patética, no tenen llum per cap puesto. La mini pista per a patins en quatre rampes, esta mig desfeta i la gent que veig que la gasten son quatre gats, es eixe espai podrien fer alguna cosa en més ús (+ petanques No).

Anònim ha dit...

això del parc és lo de sempre... arreplegar uns millonets dels amics de la Dipu (amb això es diu a la gent q l'obra no li costa ni un duro de la seua butxaca)i atorgar la construcció de l'obra a la Constructora Amiga. D'esta manera igual l'empresa es porta bé amb el partit del govern i li dona una propineta (i a lo millor fins i tot es paga unes mascletaes).. tot queda entre amics.
per cert en l'entrevista al regidor Saa del berca del mes de juliol, el responsable de parcs i jardins diu que amb la reforma del parc es busca donar preferència al vianant front als cotxes. I per què s'encaboten en què els cotxes baixen pel carrer Figueres i no el peatonalitzen?? També diu el senyor Saa que volen estalviar aigua i que les fonts actuals en malbaraten molta. Jo crec que la fonteta i la séquia que hi ha ara funcionen amb un circuit d'aigua tancat no?? També estan mentint? Igual que quan l'alcalde parla de construir 2500 VPO'S en esta legislatura si no n'han pogut vendre ni 6?? on té el sentit comú eixe home?? igual és que per a compensar les finques que no es faran ha de promoure obra pública absurda com la remodelació del parc.

Anònim ha dit...

No me pareix una bona idea reformar una part del parc que està prou be, i que sols necessita un llavat de cara mínim. Crec que més falta fa arreglar el parc on monten les cassetes, la fira i demés mandangues, ara, això sí, una volta arreglat el parc, les casetes de bous i demés mamonades que les monten on cristo pergué les espardenyes al "recinto ferial", ja està be, el parc és de tots, i no està clar que si vols anar a passetjar amb els nanos no pugues perque estan les cassetes, gent beguda, botelles, plàstics, condons , etc.

Anònim ha dit...

Encara que les fonts tinguen un circuit tancat, s'han de buidar i omplir amb aigua potable ja que el sistema de depuració no és el correcte. A una piscina no sol haver plantes, arbres i palmeres al voltant, així com gent que les embruta. Això fa que les fonts s'hagen d'omplir i buidar de forma constant. A més, per a fer un circuit tancat no és necesari que tingam unes fonts amb tanta capacitat d'aigua que l'unic que fa és que es malgaste tontament.