dimecres, 29 d’octubre del 2008

Setmana Intercultural

Per fi una iniciativa municipal per a fomentar la integració cultural. En el nostre poble ha augmentat molt el nombre d'immigrants en els darrers anys. Les xifres oficials ho diran així, però si vas pel carrer també ho pots detectar fàcilment. Probablement, han vingut a les nostres terres a la recerca de feina i atrets per els anys de bonança que hem viscut últimament (a la construcció hi havia feina per a tots). I per això, en els últims anys tots es preocupaven, però no tant com ara. Però, quan les coses anaven bé era el moment de posar en marxa polítiques per a discriminar positivament als que volien treballar i integrar-se. Com en tots els llocs, hi ha immigrants treballadors i honestos, i immigrants profitosos i lladres. Igual que hi ha algemesinencs treballadors i honestos i algemesinencs profitosos i lladres. Però, per això està la policia, per a actuar davant dels profitosos i lladres, siguen d'on siguen.

Davant d'aquesta realitat que viu el nostre poble, tal vegada els nostres polítics haurien d'haver començat a treballar el tema des de fa anys i les regidories de Gregori, aprofitant el bon moment econòmica haurien haver posat la primera pedra per a fer polítiques d'integració i fomentar la convivència. No ens enganyem, en aquest món cada vegada més comunicat i interrelacionat (ara podem viatjar facilment a qualsevol part del món, però fa 30 anys viatjar així era només possible per a mols pocs) el futur passa per la convivència de cultures. I això no és fàcil.

No és fàcil, perquè per a poder conviure s'ha d'entendre i acceptar a la persona que tens al costat. per això crec que és molt positiu la primera Setmana intercultural que es farà la pròxima setmana al nostre poble. L'ajuntament ha signat un acord amb Bancaixa per a subvencionar aquesta activitat. Segurament, açò no serà el pas definitiu i probablement tindrà mancances, però cal agrair que comencen a fer-se activitats per a fomentar la convivència de cultures al nostre poble ja que ja és una realitat que es viu al carrer.

Finalment, no entenc és quina és la posició real del nostre alcalde davant del problema de la immigració; perquè ara organitza aquesta activitat per fomentar la convivència de cultures a Algemesí, però fa unes dies estava diguent davant de tota Espanya (minut 77) que els problemes de la delinqüència en Algemesí eren per culpa del immigrants que venien per el "efecte llamada" de Zapatero. No ho entenc.

37 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo t'ajudaré gamieta.


Hipocresia.


pd: o serà un regal per a l'inmigrant indocumentat que va detindre al lladre i va deixar a VR com a superman?

Anònim ha dit...

jo pense que açò és qüestió de deixar passar un parell de generacions.
els xiquets de hui en dia tenen companys de diferents nacionalitats, i més o menys (els xicotets) no li dónen importància a la procedència de cadascun dels amiguets, potser amb la ajuda i l'educació dels pares. Com diu gamieta, açò és una realitat, i ens haurem d'esforçar per compendre-ho.
Personalment, pense que l'esforç haurà de ser molt gran, perquè quan circules per determinades zones del poble, veus molts més moros que gent natural d'algemesí (o potser ens fixem més) i, la veritat, a mi encara em fica una miqueta dels nervis.
però temps al temps...
de totes formes, també vos dic que ja s'han donat casos de gent d'algemesí que han anat a demanar feina per recollir taronja i els han rebutjat, perquè ja no hi ha feina per a més gent.
si m'equivoque, corregiu-me.

està clar que en temps de crisi, "a perro flaco todos son pulgas".
també pense que és molt hipòcrita parlar mal de tots els immigrants que ens destorben ací i després mostrar tota la solidaritat quan ens toca ajudar els que estan molt lluny (saharauis, víctimes d'huracans, etc.). Com deia Susanita, la de Mafalda, "por suerte el mundo queda tan lejos"...
bé, ja dic que els que hem de donar el primer pas som nosaltres, per desgràcia, i analitzar la situació per no fer cap animalada.

Anònim ha dit...

D'uns anys cap ací la cooperativa ha pillat immigrants per fer la tasca que els "autòctons" no volia: anar a collir taronja.

Per què?
1. Perquè disposaven de papers i per tant podien.
2. Perquè els autòctons preferien anar a posar rejoles i soldar tuberies d'un negoci òn la pasta xorrava i brollava.

Situació actual:
1. La construcció al clot.
2. Els "autòctons" al carrer.
3. Tot el mòn a collir taronja.

A dia de huí la cooperativa segueix la seua política de que prevaleix l'antiguetat del treballador, això és, primer a collir els que ja havien collit estos últims anys i després els que vinguen de nou.

Situació final:
Immigrants que (pense jo) amb tot el dret del mòn (sòn legals) tenen preferència de jornal per anar amb les quadrilles a collir front als "autòctons" provinents de la rejola...

Anònim ha dit...

Hola, soy el castellanoparlante.
¿no fue el PP quien critico los actos de la comunidad musulmana en el polideportivo?
que contradicción.
Más cosas
¿no fue el PP quien se opuso en su día a la zona azul? decían que no solucionaba los problemas de aparcamiento, y tenían razón, pero parece que soluciona los problemas de sus bolsillos
QUE CONTRADICCION
¿no fue el PP quien se opuso a la tala de arboles? Pues el polideportivo se está quedando pelado, y yo que entiende de árboles he visto muchos de los que han talado y estaban sanos (otros no)
QUE CONTRADICCION
¿NO fue el PP el que se opuso al impuesto de la basura? QUE CONTRADICCIÓN

Anònim ha dit...

Be se que no es el tema pero si no ho dic revente:

He rebut a la bustia un "panfleto" PSOE, EU i ERPV, demanant el No al Parc. Be a mi tot aço em cansa, es el mateix que el PP feia al mercat. Les dos coses em pareixen una bestiesa pero els politics no estan per a governar i ficar-se d'acord. Doncs es veu que no, trauen els panfletos a ultima hora quan els dos projectes ja estavan i estan, clar i amb subencions donandes per la generalitat. I els dos diran el mateix si no fem perdem la subencio que ens han donat...

O siga q d'aci dos anys el Psoe para les obres del Parc i diu que la gent volia el anterior i aixi ens quedem sense parc i sense mercat, sols enderrocs.

Quina vergonya de politics q tenim al poble, sols busquen estar en contra entre ells i traure els panfletos a ultima hora quan ja esta tot decidit i enfrontar als veins. Per a que tenen les comisions, els plens, ... no es fiquen d'acord en res. ja meu veig vindre d'aci un mes estem discutint pel nom del poble.

QUINA VERGONYA DE POLITICS TENIM SENYORS!!!

Anònim ha dit...

Si, si vergonyos...
pels records, les fotos de boda, ...
jo nose si li falta un llava de cara o no pero el jardi que em diu este full no es el que esta. Des de fa molt de temps (o siga PSOE i PP) el parc esta deixat, jo flipe fanals??? plantes aromatiques????

Anònim ha dit...

SERÀ el baladre, lo aromatic...

Anònim ha dit...

boroNOt zumzumeja!...

ale!...

a oblidar-se’n del Super-Batlle, de les Polítikes Lingüístikes, dels Nínxols,... i ha kritikar el nou Berka de NOvembre... probablement reprendrem el tema del Park Salvador Kastell, la Meravella Blavenciana, els Bous, l’Agermanament Riomenk, etk,etk.

ale!...

que ho gaudiu!.

Anònim ha dit...

al anonim de les 16:43
que si tio....fanals que no fan llum, el parc fosc. Eixes fotos son de fa 30 anys, pero ara els nuvis van tots al Bernat guinovart.
Una proposta que com a plantes aromatiques posen "maria"que fa molta oloreta sobre tot quan s'encen

Anònim ha dit...

TREINA Y TANTOS. heu llegit la columna del Pedrassa? ara vol fer una festa pals q tenen "treinta tantos" perquè es puguen intercanviar fotos de l'época, i acaba la columna donant les gràcies a un tal Leo perquè ha fet possible que la setmana de bous s'allargue a 2,... ara si que pense definitivament q Pedrasa no està bé,...
I en quan a la columna del PP sobre la VPo,... a que no sabeu de qui va ser la culpa? del promotor! encara que ells tiren la culpa al PSOE,... el que em xoca a mi és ... ¿ en 2 anys que estan manant i no han pogut modificar la qualificació de l'edifici?... me huele raro. En fi, tal i com diu el refrany "del que et diguen, creu-te la meitat".

Anònim ha dit...

no critiqueu tant al pedrassa q és l'únic q compleix les seues promeses electorals. Va prometre 2 setmanes de bous i les hem tingut.

ara diu q en comptes de showparty l'any q ve eixirà ell amb la dolçaina i VR farà un estriptis..

DE CARRASCA

Anònim ha dit...

molaaaaa

gracies sr gamieta per posar bé el link de l'schola cantorum.(ara sols falta que ens l'actualitzen de tant en tant).
este matí venia pensant que potser aquest poble passe per una mala rassa per culpa del govern que tenim, però en el fons és un gran poble. jo me l'estime...

Anònim ha dit...

Leo monosabio?

Anònim ha dit...

LA CULPA DEL PREU DE LES VPO LA TE FELIPE GONZALEZ, NO TE JODE...
ESTE PENSA QUE SOM ANALFABETOS

ACI VA EL DECRET EXISTENT HASTA EL 6 DE JUNY DE 2008, CUANT LA GENERALITAT EL VA CAMBIAR , PEGANT EL PELOTAZO PER ALS CONSTRUCTORS (el problema es que no els vendran per espavilats).

http://www.cma.gva.es/comunes_asp/documentos/ficheros_nodos/cas/1479-5084-2_3_COMPRA_VP_PC.pdf

ACI VA EL DECRET ACTUAL DE VIVENDA PROTEGIDA PREU CONCERTAT

http://www.cma.gva.es/contenidoHtmlArea/mostrar.aspx?idioma=C&Nodo=5031

ES POT COMPROBAR LA DIFERENCIA SUSTANCIAL DEL PREU MAXIM DE M2 I LA REDUCCIO DE AJUDES.

Anònim ha dit...

Pel que jo entenc sobre les VPO:

1. El PSOE podia haver lligat les VPO a la modalitat concertada. No ho va fer.

2. Quan va entrar el PP es va trobar en la "sorpresa" i van pensar "chollaso, ara li encarreguem al nostre amic (i vei) de Patrimonios de Levante que demane la modalitat més cara".

3. Podeu comprovar que el PP reconeix que la feina que tenia que haver fet l'Ajuntament (Gregori o VR) la fa finalment el constructor i, clar, tira a la opció més cara: "No pusieron plazo para la obtención de la Calificación de los pisos. El promotor ha tardado casi un año en obtenerla." i "No exigieron el título de Calificación de los pisos, de manera que el promotor los inscribe como "vivienda Protegida Concertada" (en lugar de hacerlo en Régimen General)."

4. La resta ja la conegueu, a banda del increment de General a Concertat, un Real Decret nacional però aplicat per la Generalitat Valenciana en una data coneguda per l'Ajuntament, encara augmenta més els preus passant el preu base (sense garatge ni traster) de 90.272 euros a 136.440 euros.

De qui es la culpa? Gregori per no haver lligat el que va vendre com un éxit i no preveure la jugada que després anava a fer el PP. El PP per deixar que el promotor demane lo que li isca dels ous (evidentment lo que més guanya, perquè recordem que estem parlant de preu final, el cost no ha variat en cap moment per a ell). I el constructor que és a qui li tira en part la culpa el PP ha fet el que li han deixat fer que per a aixó és una empresa.

Tragueu les conclusions que vulgueu. Però tenim 30 vivendes per vendre (i que no siguen més) a un preu totalment fora de mercat (més sent VPO). Així que la peça la té que menejar el senyor promotor baixant preus, i si no li sembla just, ja coneix el número de mòbil de VR.

Per cert, un últim apunt, algú ha pensat que tenint uns preus més cars es pot filtrar la "classe social" de la gent que serà futura veïna dels dos senyors VR i J.Roig (el promotor)?

Més fartet que samaruc ha dit...

Anònim de els 11:58 em pots dir per què et poses dels nervis quan passes per on hi ha més "moros" (com tu dius)? Que fan per posar-te dels nervis?
Jo crec que açò no se soluciona deixant passar un parell de generacions, sino EDUCANT-NOS en la tolerància i el respecte (per desgràcia hi ha gent que no té ni vol tenir eixos valors i per molt que passe el temps no canviarà)i viatjant per entendre que hi ha moltes cultures diferents no sols la nostra i totes són igual d'acceptables i les hem de comprendre. I si no podem viatjar, doncs llegim.
També he de dir que açò de la setmana intercultural no es pot quedar ahi, queda molt bonic fer aquestos actes però després hem d'actuar en conseqüència i ser coherents. Per això li demane a l'actual equip de govern (PP)que siga coherent amb la seua política, i que quan els musulmans del poble li tornen a demanar un lloc per poder celebrar el ramadan no facen oits sords, per exemple.Un altre exemple es el q ha dit Gamieta de les declaracions de VR a Tve1.

Anònim ha dit...

Quan la gent diu que li posa dels nervis, m'imagine que sera perque quan una xica pasa pel costat d'alguns moros o rumanos, aquestos se li queden mirant de forma poc honesta i solten comentaris poc apropiats. Però clar, si tu eres xic no crec que t'ho diguen. Que acas no has vist quan les dones venen de valencia i baixen pel carrer muntanya? Saps que fan? Canvien d'acera.

Tots estem per civilitzar, ho reconec, ara be, una cosa vullc anyadir: Jo he treballat a Portugal un temps i mai, repetixc, mai se m'ha ocurrit fer lo que fan alguns extrangers en aquest poble. Lo primer que tindrien que fer es adaptarse a les costums i NORMES CIVIQUES!. I si no saben, que vagen a l'ajuntament i que pregunten!

Roundup

Anònim ha dit...

El que está clar es que si el constructor ven les 36 vivendes vpo a ixe preu, fará el negoci del segle.
I el seu amic VR tindra un veins de una clase social acorde amb la seua. Tots contents

Més fartet que samaruc ha dit...

Mira Roundup, el sexe que jo tinga és indiferent per adonar-me que no són sols "alguns moros i rumanos" els que "es queden mirant de forma poc honesta i solten comentaris poc apropiats". Molts d'espanyols, i algemesinencs, també ho fan.
No em pareix que aquest siga un motiu per posar-se nerviós, et pot agradar o desagradar que et diguen un "piropo" o una "obscenitat" però això no és motiu per anar contra els inmigrants. Com ja he dit els autòctons també ho fan.
Respecte entre cultures per favor.

Anònim ha dit...

ACABA DE LLEGIR LA COLUMNETA DEL PP AL BERCA, I ME PAREIX QUE ES LA MAJOR BASURA I FALACIA QUE S´HA ESCRIT EN MOLT DE TEMPS.

1.-ES COMPARA EL PREU DE DESEMBRE DE 2007 I JUNY DE 2008.
S´OBLIDEN DE DIR QUE EL PREU DE DESEMBRE DE 2007 ES EL MATEIX FINS EL DÍA 6 DE JUNY DE 2008, CUAN CAMPS APROVA EL NOU DECRET.
JUST UNA SEMANA DESPRES LI DONEN LA CALIFICACIO AL PROMOTOR, QUE JUSTET RECOLLONS.(PERQUE NO ABANS, NO TENIEM PRESA VR, HEM TINGUT 1 ANY???)

2.-INTENTER JUSTIFICAR LA SEUA INCOMPETENCIA EN EL TEMA DE REGIM GENERAL O PREU CONCERTAT.

COM ES VEU EN LA TABLETA, LA DIFERENCIA DE PREU PER A LA CONCERTADA, DESDE QUE ES PRESENTA EL PROJECTE HASTA EL 5 DE JUNY DE 2008, I A PARTIR DEL 6 DE JUNY DE 2008 ES DE 35.000€.
PER TANT ESTA ES LA DIFERENCIA DE MES QUE PAGARAN ELS ADJUDICATARIS GRACIES EXCLUSIVAMENT AL PP.

SI HAGUERA SIGUT DE REGIM GENERAL LA DIFERENCIA SERIA DE 21.000€(NO ESTÁ GENS MAL TAMPOC), EN EL INCONVENIENT QUE DURANT 30 ANYS NO PODRIEN VENDRE LA VIVENDA LLIUREMENT.

3.- DESPRES DIUEN QUE ELS SOCIALISTES DIEN QUE LES ANAVEN A REGALAR. A QUI COLLONS??? JA SABIEN PERFECTAMENT QUE VALDRIEN SOBRE ELS 125.000€, QUE ERA EL PREU HASTA LA GRAN PUJADA, (SIMILAR A LA DELS NICHOS PER CERT)

RESUMINT AMB EL PANFLETO ESTE, ENGANYARA AlS DE SEMPRE, A MI SEGUR QUE NO.

EL DECRET ES POT DESCARREGAR EN LA WEB DE LA GENERALITAT -CONSELLERIA DE HABITATGE- VIVENDA PROTEGIDA-DECRET 82/2008, PER COMPROBAR QUE RES D´AÇO ES MENTIRA.

Anònim ha dit...

Quina rao tens roundup, la meua germana i ma mare van fugint dels moros d'enfront de l'estació quan abaixen del tren, esstic fart de vorelos sempre en mirades obscenes cara les dones i les seues en bulca i ben tapades q van, ale q vagen al seu poble, pq per estar de plantó en la carretera mirant q passa ya tenim a cuatre del poble

Anònim ha dit...

Debe ser que el articulo del PP de las VPO lo ha escrito algún becario en practicas de manipulación.

Simplemente por comentar el punto en el que se refieren a la orden 946/2008 por el que Algemesi cambia de zona (como numerosos pueblos de toda España), la hace como bien dice el Ministerio de Vivienda, pero se han "olvidado" de citar que es a propuesta de las comunidades autónomas, como cita textualmente la orden.

Por tanto es la Generalitat la que propone al gobierno el cambio de Algemesi de zona.

Luego tambien se han "olvidado" de citar el nuevo decreto de la Generalitat del que ya se ha hablado anteriormente.

Becario a ver si nos aplicamos mas!!!!!

Anònim ha dit...

Pedrasa

CARN O PEIX


O LA TEUA PARAULA NO VAL RES O LA TEUA FIRMA NO TE VALOR


PER QUE DIC ASO


EL DIBSAPTE 25 D'OCTUBRE FIRMARES EN EL MERCAT DAVANT DE TESTICS LA NO DEMOLISIO DEL PARC SALVADOR CASTELL. DESPRES EN EN PLENARI TE VAS ASTINDRE

LES PERSONES NO MES TENEN UNA PARAULA I UNA FIRMA

NO CONFIEM EN TU


CONPONENT DE LA TEUA LLISTA I VEI DEL PARC

Anònim ha dit...

bé, pel que fa a l'actitud dels immigrants, jo m'he creuat un parell de vegades amb un moro que m'ha dit "te quiero" i hi ha un sudamericà que quan me l'he creuat m'ha dit "que guapa estas hoy", com si me coneguera de sempre.
mai m'ha dit això algú natural d'algemesí que no em coneguera de res. per a mi això no és un piropo ni molt menys. i ho sent, però em posa nerviosa.
també hi ha moros a qui salude tots els dies, i altres que són amics meus des de fa molt de temps, al igual que búlgars.
també he de dir que, a banda d'això, mai he tingut cap problema amb cap estranger; ni m'han furtat, ni agredit, ni res. però no m'agrada pasar entre un grapat de moros, a l'igual que no m'agrada pasar per davant de tots els uelos de la cope, no és una qüestió de racisme, és què eixa situació em fa sentir incòmoda, i pense que no deuria ser així.
per supost que el 90% de la integració corre a compte dels que hem nascut ací, però pense que encara ens queda molt de camí per recórrer.

l'anònima que es posa nerviosa quan es creua amb un moro

Més fartet que samaruc ha dit...

Tu mateixa ho has dit. Quan passes per davant la cope també hi ha cert públic observant (hi ha iaios més verds que d'altres); ara ja no està entre nosaltres el del Saturno però aquest homes també deia obscenitats i brofegades; també et pots trobar en la mateixa situació passant per davant d'alguna obra amb obrers del poble, etc...
El que vull dir és que aquesta no és una actitud exclusiva dels inmigrants.
Pense que NO DEGUEM GENERALITZAR ni clavar a tots al mateix sac. Ni tots ells faran això ni nosaltres estem "nets" d'aquestes actituds.
És la meua reivindicació: TOLERÀNCIA per favor. (I que no ens surta la vena racista....)

Anònim ha dit...

Xenofòbia: Odi als estrangers.

Racisme: Doctrina que propugna la desigualtat de les races humanes i justifica que certes races o cultures siguen sotmeses.

Parlem en propietat, per favor. En aquest país no tenim racisme com, per exemple, el de Hitler i la superioritat de la seua raça ària. Xenofòbia és por als que venen de fora i Racisme és considerar la teua raça superior i que això et done permís a maltractar altres races.

Anònim ha dit...

aleshores que som racistes o xenofobs?? es per concretar mes que res...

Anònim ha dit...

estic totalment d'acord amb vosaltres. amb tranquilitat crec que podem parlar de tot i trobar solucions per a tot.
i per les obres no me tiren piropos (no arribe a eixe nivell, què li anem a fer).
bon cap de setmana.
més que racisme o xenofòbia, el que tenim és la nostra pròpia opinió (la opinión es como el culo, todo el mundo tiene uno)
bon cap de setmana a tots

Anònim ha dit...

Llegit l'article de "Las Provincias" referit, em sembla que aquesta setmana de la interculturalitat es planteja més com un imaginari d'allò exòtic (ensenyar receptes de cuina llunyanes i tradicions ancestrals de pobles de l'Àfrica profunda), i per tant sempre des d'una percepció de llunyania, que advocant per una veritable interculturalitat a lo quotidià, des d'allò proper que resulta ser el nostre poble. Perquè el que es deuria fer és millorar i dinamitzar les interrelacions entre la comunitat nadiva i l'arribada, entre el "nosaltres" i els "altres", acceptant la diferència i a l'hora tendint ponts... No servirà de res aquesta política de l'imaginari d'allò exòtic mentre a la vida tangible del nostre poble es negue la possibilitat a la comunitat musulmana de celebrar la festa del "borrego" al polisportiu o se'ls negue (com algun amic meu argelí m'ha comentat) jugar a futbet al mateix recinte o, si més no, es cerque geuttificar (més) al Raval fent fora el trànsit rodat del pas a desnivell de la RENFE

Sigam realistes: la interculturalitat cal treballarla amb les cares de "moros", "xinos", "rumanos" i "sudakes" amb els que convivim als nostres carrers, des de la convivència quotidiana a l'espai físic, sociològic, cultural, polític i econòmic que conforma el nostre poble... i no meravellant-nos amb les imatges autosuggestives que formem al nostre cap al veure documentals del folklore africà i asiàtic

Olhom

Més fartet que samaruc ha dit...

Quanta raó tens Olhom!!!!!!

Anònim ha dit...

M'agradaria que la gent fora sincera i contestara la veritat a la següent pregunta: si pugueres triar al nou vei de la teua escala que voldries un gitano rumano o un vei del poble?. El que tenim tots és molta hipocresia, molt "d'igualtat i tots són iguals" però que els aguanten els altres. Per desgràcia tinc familia que encara viu al raval i ells sí que noten la presencia d'estrangers, i no per a be. Molta demagogia de que tots els espanyols som xenòfobs i/o racistes, etc. pero a mi el color de la pell o la cultura de cadascú me la bufen ampliament, però eixa gent ha vengut ací a treballar i el que no tinga feina cap a casa, com feien amb els espanoyls a França, Alemanya, etc. Estic cansat de vore als nanos rumanos en horari escolar pel carrer, quin futur els espera? i a nosaltres, que ens espera si no canvien les coses? Els que defenen esta situació que es traslladen una temporada a viure al raval, a vore si se'ls borra eixa hipocresia

Anònim ha dit...

I QUE PINTA LA GOTZONE MORA, CLAR M'OBLIDAVA, ELLA ACTUA COM A EMIGRANT.

Fart ha dit...

L'altre dia vaig entrar a ma casa, i em trobe al meu vei del pis de d'alt menjant quereïlles fretgides en el meu sofa i veient la tele.

Li dic que què fà i em contesta que, com que som veins... que tots compartim escala i parlem la mateixa llengua... (encara que ell es bolivià, i hi ha que buscar semblançes…), puix que habia decidit que jo disfrutara de la seua companyia.
Evidentment jo no el volia vivint a ma casa; una cosa era tindre’l un ratet, per a vore el futbòl, o fer alguna faeneta, pero aço…

Però ell em diu que, una vegada instal.lat, no pensa anarse’n, i que el millor que podem fer és parlar per a trobar una solució a esta questió.
Aixó si, ell mentres menjant-se les meues quereïlles fretgides i mirant la meua televisió; pero clar jo no podia pujar a sa casa a fer el mateix perque aixó era un altre cantar: res a vore en la situació de ma casa.

Mentres tant, una neboda meua que estava fent-me una visita diu que el que propossa el meu vei és molt raonable i que ella ho compartia: es mes, podiem compartir el sofá nou, (el que encara estava pagant poc a poc), i, per que no, el pis, que havia heretat dels meus iaios (sera filla de puta que encara tinga que escoltar aixo de gent de "ma casa"...)
Mentres tant el temps anava pasant i jo em cabrejaba cada vegada mes.

Vaig cridar a la policia, però em van dir que ells no podien fer res. Es mes, si el tirava a empentes seria una actitud xenófoba, racista, skin, naci i no se que més. Si feia falta lloc a casa, de qui si podia desferme’n era de la meua dona i els xiquets, que, com no eren bolivians, no passava res.
Que si volia tirar-lo de casa tindria que demanda-lo als tribunals i esperar una ordre judicial.

La situació, a la que no li veia sol.lució per ninguna part, em va crear una arritmia cardíaca de caball, que em va dur de cap a l’Ambulatori a vore si em donaven algun tranquilitzant.
Com sempre estava ple, i em vaig tindre que esperar.
“Abdullah Hijhikhg….Aben Al-gihgik…Gustavo Enriqueponce Wilson Dijote…” i veig que és el germá del meu vei, que arrivá al poble la setmana passada, qui passa al metge.
Per fi veig al metge, que em diu que el que a mi em passa es normal, perque soc autónom i estic estresat. De totes formes, em dona cita per a l’Hospital, pero d’açi sis mesos, perque està col.lapsat.
Torne a casa, i em trobe al meu vei i al seu germà al sofà, veient la tele.

Aixi que finalment, i després de molta deliberació per la meua part, vaig al paraigüero de darrere la porta i agafe el gaiato de la serrania, d'ixos ben grosos de canya india amb l’arrel al cap, que sempre havia estat alli, pero ningu gastava mai, i li’l mostre ben clar al meu veí, que, sense dir res, s’alça, diu nosequé al germà, i s’en van tots dos amb pressa.
Els acompanye fins a la porta amb el gaiato, per a asegurar-me que la deixe’n ben tancada, i torne a deixar-lo al seu lloc.

I mira tu que be, s'arregla el problema: ja no tinc un vei gorro a ma casa, i ademes he recordat on tenia el galato, que el va fer el meu iaio i era record de familia.

(Fàbula: el paregut amb la realitat que el busque cadascù…)

Anònim ha dit...

Mira fart,

lo teu no és per anar al centre de salut, ves directament al psicòleg

Pateixes síndrome de persecució immigrantil

Fart ha dit...

Gràcies per el teu diagnòstic (enmarcat dins del tò festiu que jo havia donat a la meua història).
I dis-me: qué em recomanes, per a aminorar la meua enfermetat?
Por ser em proven uns passetjos per el Raval, a prendre el solet del matí, on els rumans fan camp propi del carrer de tots. O millor de nit? En eixe cas, el dia que tinc lliure es el dimecres, quant escampen l'androna sense tò ni sò, fotent als que fan ús d'un servei maravellos que té este poble. però es igual, cualsevol dia es bò per a passetjar pel Parc.
Per cert? no viuràs tu per allí, veritat? O per les rodalies de l'estació, al final del carrer Arbres, Gomez Ferrer o Ronda d'Alzira? No eh?
Clar. Mentres ho tinga un altre, podem parlar de interculturals, solidaritats i toleràncies: Algemesí Solidari, anem a fer-ho bò un ratet, i desprès que siga la familia (espanyola)treballadora d'ingresos baixos i impostos alts (d'on es trauen les ajudes per als altres), qui es menje el marron.
Jo anirè el psicolec, per vore si em convenç de que no em tire la terra per dalt el llom quant ho veig. Però te recomane que tu vages al Ambulatori, a constatar que el que jo te dic no es cert. Fa temps que no vas, i al metge hi ha que vorel de tant en tant.

I com diu el company de dalt: a mi el color de la pell, me la bufa. Igualtat, si, però a tots els efectes. Quan s'acaba la feina, cap a casa.
I si no, no tinc cap problema, que es quede. Però a ta casa, no a la de tots, vullgam o no. Aixó tambe es democracia.

Anònim ha dit...

Ai Senyor, quanta ignorància i quanta incomprensió.....
Llàstima de poble antigament conegut com el Petit Vaticà, ja no hi fem honor al nostre nom...

Anònim ha dit...

Sí, quanta ignorància!!, que no es vol vore el mal que s'escomença a fer al poble. les meues filles tenen por d'anar al parc, al meu veí li han furtat ja tres voltes al cotxe, a la meua finca han forçat el pany per furtar unes bicicletes, per cert ho feren romanessos, però com som molt progres no passa res, mentre no entren a furtar a casa dels progres d'algemesí, no passarà res. m'agradaria que algun dia algun xitano que "arreplega" xatarra s'emportara la flama de la llengua, a vore que passa. Ai senyor!!, això, quanta ignorància i progresia mal entesa!!