dimecres, 5 de novembre del 2008

mobilitzats o enganyats?

La justícia va fent el seu camí, per cert podrien ser ells mateixa detectar si hi ha una falsificació en algun concurs. Mentre al nostre poble s'ha despertat la força de l'opinió pública. Aquells que van estar al darrer plenari municipal coincideixen en considerar que va ser un dels plenaris més mogudet dels últims anys. El tema calent era el de la reforma del parc. Ja em parlat del contingut del debat sobre aquesta actuació municipal. Però, a banda d'açò (que és molt important) l'altre fet destacable de l'actual situació és que hi ha una mobilització popular. Un grup important de veïns del nostre poble va decidir anar al plenari i omplir la sala de gom a gom. Alguns pensaven que amb la pressio popular l'alcalde i el Partit Popular reflexionaria i paralitzaria el projecte de reforma per escoltar les diferents opinions dels veïns que van anar a expressar públicament la seua opinió.

Per tant, el fet positiu és que davant la creença per part d'algun de que els veïns del nostre poble no reacionen davat allò que els sembla que no és correcte, el poble ha demostrat amb aquest tema del parc que encara és possible mobilitzar-se quan pensa que la causa ho mereix. Altres (ja ho van fer al plenari) diràs que la els veïns estan manipulats i que les informacions que s'han donat són falses i que es vol confondre al ciutadà. Qui vol confondre ací? Els que han fet un projecte sense donar cap informació als veïns i afectat o aquells que organitzen assemblees populars. És cert que tots els partits polítics (tots) tenen els seus propis interessos i que depén del lloc on estan (amb poder o sense poder) possen en marxa dinàmiques diferents. Però, quan s'acusa a algú de manipualdor, també està diguent que els veïns són babaus i es deixen enganyar. Un sim dos tal vegada... però enganyar a 1.200 és més complicat.

47 comentaris:

Anònim ha dit...

Primer!

Ben cert es que pensar que el "populacho" es manipulable amb cohets, confetti i festa, es comprensible, PERQUE FUNCIONA!!, pero pensar que son intocables i que per molt que la caguen van a continuar al peu del cano...

Si les eleccions foren ara, dubte molt que ho tingueren tan facil el pp per a guanyar, el problema es que encara falten 2 anys, i la gent s'oblida de les coses, pero mirant la trajectoria de l'actual govern, amb clavades de pata desde el primer dia, dubte molt que canvien en 2 anys, i ja avise a l'oposicio que tampoc s'encante i pose a una persona de trellat, creible i sensata, com a una opcio, una alternativa al actual i pesetero govern actual.

Anònim ha dit...

Continue pensat el mateix que pensava el dia que vaig signar "SALVEM el PARC"...

...el mateix que vaig preguntar als representants de la plataforma i no saberen contestar-me...

Per a què serveixen estes signatures?

Anònim ha dit...

El Ayuntamiento de Alberic congelará los sueldos de los concejales para afrontar la crisis

BON DIMECRES

Anònim ha dit...

Però que l'Ajuntament d'Alberic congele els sous o ho facen tots els pobles governats pel PP a la provincia no implica que el "nostre" PP vaja a fer el mateix. El PP nacional i provincial van rebutjar la jornada laboral semanal de 65 hores i el "nostre" PP la va defendre.

Recordem que el PP que ens ha tocat patir és el més ranci i aprofitós possible. "Es lo que hay". I al que no li agrade, que plore.

Anònim ha dit...

Una pregunta, amb tota la ignorància i incredulitat del mon (ho dic en serio i sense conya):

En el cas hipotètic de que s'acceptara la jornada de 65 hores (que no serà, però per si fora), d'on treurien les empreses la pasta per a pagar la resta de hores fins les 65 (o siga 25 hores)????

I un altra pregunta, si s'augmentara la quantitat d'hores, imagine que les empreses tindrien que tirar gent al carrer, no?

I això els sembla bé als "nostres amics" els peperets? o a tota eixa gent (a més de la que ja hi ha) que està en l'atur els donaran feineta?

No ha sigut una pregunta, sino tres, ho se, però no he pogut ressistir-me.

Bon dia a tots

Anònim ha dit...

Respecte a la jornada de 65 hores, es cobraria lo mateix que per les 45.
Respecte a la congelació de salaris, açi no ni ha que congelarlos, ni ha que descongelarlos i baixarlos minim un 50% per anar be.

Anònim ha dit...

Recordem que el PP (el de veritat, no el d'Algemesí) també estava en contra de les 65 hores. I si hi ha més parats no passa res: el PP defèn a l'empresari, no al treballador.

Respecte a la raó que va donar el senyor Calpe per a defendre les 65 hores, és de jutjat de guàrdia: un camioner que està en la frontera i com ja ha fet més hores en una setmana de les 40, no li deixarien conduir el seu camió. Potser el senyor Calpe no sap que un camioner no pot conduir més de certa quantitat d'hores sense incomplir la legalitat. Els tacògrafs serveixen per a alguna cosa. Cau pel seu pes. Jo ja passe de demanar coherència a estos polítics. "Ni está ni se la espera".

Anònim ha dit...

Clarificacions: tant els eurodiputats del PP com del PSOE a Brusel·les votaren a favor de la directiva d'ampliar la jornada 65 hores, 65 pel mateix salari, el que sense cap dubte ens aproximarà a ser tant copetitius com la Xina, Coreo o paisos on la ma d'obra quasi 8 o sense el quasi) és esclava. Argumentaren que els metges d'Anglaterra es negaven a fer gaurdies, i també que hi una disparitat entre els membres de la UE (Unió Europea). Mentre que a Espanya, França o altres com Holanda la jornada esta en 40 (40, no 45 hores com algu per dalt) o per baix en Lituania, estonia, Bulgaria la jornada esta per dalt de les 50 hores.

Es ben cert que el PSOE després va obrir, aixo digueren un expedient als seus eurodiputats, el PP ni pruna.

Després a iniciativa d'Esquerra Unida, tant a les corts de l'estat com a les autonòmiques PP i PSOE votaren en contra de la directiva, un gest prou hipocrita. El mateix feren els peperos de Guadassuar, Alcúdia i altres pobles on EU ha presenat la moció, votaren a favor de la moció d'EU.

Els empresaris encantats, entre la crisi i la possibilitat de tindre treballadors i treballadores per 65 hores, a fotre la gent a l'atur i quan s'arregle la cosa a maximimizar els beneficis a costa dels treballadors.

Salut, treball i diners

Anònim ha dit...

Per a que serveixen les signatures???

En Alzira la pressió popular i les signatures paralitzaren la construcció d'un garatge soterrani prop del Cines Reino, en la Pobla la pressió poplar també ha fet rectificar a uns dels alcaldes peperos més reclacitrants, hi han més exemples.

La democracia no sols es les eleccions, també es contenplen els interlocutors socials i la pressió popular, pacifica pero pressió.

Anònim ha dit...

Les signatures serveixen per a fer pressió al Govern actual, per a q es dónen compte de q la gent está en contra. Però com ells tenen la majoria fan el q volen.
Clar?

Anònim ha dit...

Clar?? clar i espes, pero aixi i tot hi ha vegades que si serveixen. Pensa si conseguim recollir 3000 0 4000 signatures, segur que ho pensen abans d'actuar.

Estan en un embolic del que no saben eixir, l'obra ningú la demana, i sembla que darrere de la reforma hi han interossos, com recol·locar casetes de bous en eixe tram, es l'única explicació.

Per exemple, el regidor de 'mig' ambient diu que hi havien signatures de Guadassuar i Albalat, que potser també votaren per que la festa arrivara a meravella, i el mateix regidor explica que trencar el parc per dirigir el trànsit cap al carrer Figueres es per facilitar l'acces a les persones que aparcan als guals. Quants guals hi han?? 4, 3 individuals i un col·lectiu per 4-5 cotxes, i de ben segur quasi tots els que tenen els guals han signat en contra de la reforma, i el Sr Saa sense enterar-se.

Anònim ha dit...

Necessite més exemples de que la pressió social arriva a algún lloc... SOLS amb signatures...

Un clamor popular com fou el "NO a la Guerra" no evità res... Ni tampoc el "Salvem l'Horta"... Ni "salvem la Murta i la Cassella"... Ni la manifestació respecte al tancament dels repetidors de TV3...Que jo sàpiga encara no han llevat la gasolinera de l'av.Luis Suñer...

Els polítics ja conten en eixa "pressió social"...senzillament demanen 20 camps de golf en compter de 5, i rebaixant-ne a 10 la gent ja creu que ha fet "pressió social"...

De quantes signatures estariem parlant? Quantes cal recollir, algú ho ha calculat? Existeix algún número determinat d'ombral que pot tirar a terra una proposta d'un ajuntament?

Xics i xiques, continue sent prou excèptic en el que es refereix a la "pressió social" únicament amb signatures... ja vullguera jo no tindre raó i què amb 5000 signatures tombarem el projecte o el modificarem...

No vullc llevar-vos l'empemta, sols reflexionar si posar signatures és suficient...o comprar "loteria" de Salvem el Parc...

En fí, deixe el tema obert a propostes més enllà de les signatures... Ànim, si és just, deuriem de poder conseguir-ho...

Més fartet que samaruc ha dit...

Entreu ací i voreu un video de Kuami Mensah, que actúa a la Setmana Intercultural, dissabte 23 hores Plaça Major.
Els nostres governants hauran vist aquest video????

http://es.youtube.com/watch?v=bLh4-vxuAI4

Bona setmana intercultural a totes/tots

Anònim ha dit...

http://salvemelparc.blogspot.com/

Des de la plataforma Salvem el Parc, hem habilitat un formulari al nostre blog perquè els ciutadans mostrem a l'Alcalde i al Regidor la nostra disconformitat amb la demolició del Parc Salvador Castell. Davant les preses de l'equip de govern municipal per no escoltar al poble, havent adjudicant ja l'obra, et demanem que els envies les teues queixes i que faces arribar aquest correu a tots els teus contactes. El seu propòsit és començar les obres immediatament, abans de que massa gent sàpiga el que passa i així no haver d'escoltar el que els algemesinencs volem.

Anònim ha dit...

algu sap per a que era l'escenari que estaven montant este mati a la plaça major?

Anònim ha dit...

L'escenari? Com no siga per a açó?

Dissabte, 8 de novembre

Concert: Música del món
Kuami Mensah & Afro Latin Reggae Band
Capitan Blues
Plaça major. 23 hores

Anònim ha dit...

gracies. mola, reggae!
"a voe" si ens deixem caure!

Anònim ha dit...

En pot dir algu per que el snyor Saa considera que tenen mes valideça les signatures que varen arreplegar per fer el mercat, que aquestes per no enderrocar el parc?

I esque depen del costat que estigues... no es el mateix.

Aprofitant el comentari, per favor algu que li diga a VR que el ambient es sancer "entero" no "mig" que quant parla del medi diu la meitat del ambien i aixo no es pot partir. "medi amabient" i no "mig ambient" sera torpeee

Anònim ha dit...

boroNOt xiuxiueja...

[rekordant inauguració del KasiNO].

despús-demà dissabte, Algemesí esklatarà en un munt d’InauguraciONs d’ExposiciONs... T R E S !... [REKORD LOKAL!... mai s’havia vist això!].

espere tornar a veure el KONvent, amb un “kolorit especial”... el kolor i el nivell artístic que tingué quan es va realitzar el desaparegut FAP [Festival d’Art Públik] que el BLOC desafortunadament es va karregar.

i espere i desitje que NO es faça kap vi d’hoNOr... ni jubilats, ni mestresses, ni...

“VULTUS / VULGUS”... NO al vi d’hoNOr en les inauguraciONs!...

Anònim ha dit...

Dir-li a VR que es diu "medi-ambient" en lloc de "mig-ambient". Però qué dius? Però si en molts contenidors posa "mig". Je, je, al menys no han posat "mich".

Ara en serio, pensava que no quedava a estes altures ja cap que confiara encara en les capacitats intel·lectuals de VR. No deixeu de sorprendre'm.

Anònim ha dit...

per la vostra informació dir-vos que l'Ajuntament ja ha adjudicat les obres de renovació de l'enllumenat del Parc a l'empresa PAVASAL( cal dir que esta es una empresa especialitzada en asfalt i no en il·luminació) i ja s'han obert les pliques de l'obra, que problablement s'adjudicaràn a la mateixa empresa o ( no se si s'atreviran) a CONSCEA ( socis de l'alcalde en les seues empreses d'inversió immobiliaria).
Conclussió: per moltes firmes que porteu a l'Ajuntament, el parc es remodela al igual que s'ha tirat el mercat i el pas a desnivell del Raval s'ha canviat sense tindre en compte l'opinió dels veïns, principals usuaris.

Anònim ha dit...

bla,bla,bla,bla,bla,bla..............mas bla,bla,blas.....confundir,mentir,bla,bla,bla...abran juego señores haber quien la suelta mas gorda.....bla,bla,bla.
Gamieta te has lucido con tu bloc, solamente decis lo que quereis oir...osea...-bla,bla,bla.
CONSCEA esto, CONSCEA lo otro, pero si no recuerdo mal...cuantas obras le ha dado VR a CONSCEA????
y GREGORI?....casino, pla, mercat.... esto no es BLA,BLA,BLA

Anònim ha dit...

Eixe últim ki era? Jimenez Losantos?

Anònim ha dit...

Xiquetes i xiquets recordeu el programa algemesinenc del cap de setmana...

Concert el dissabte 8 i Marxa Senderista diumenge 9.

Avisats esteu...

Anònim ha dit...

Hola bla-bla-bla-soy-de-conscea-pero-no-se-me-nota!

Benvingut al bloc.

Anònim ha dit...

Al del bla bla bla, i que damunt parla castellà no li pegarà ningú una pataeta en la boca i es callarà? eixe que fa ací? que és fill de conscea? o a lo millor és fill però de l'alcalde, he he he.

Però qué dolent que sonc, però qué dolent...

Anònim ha dit...

No comencem amb al castellà i el valencià, per favor!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Algú em sap dir on és el concert del dissabte? Al Berca posa que és a una Carpa al Pavelló Municipal i a la web de l'Ajuntament que és a la Plaça. On és?? Algú ho sap segur??? GRACIES.

Anònim ha dit...

Es cavià el lloc del concert. Al final és en la plaça Major, al centre de la ciutat.

Anònim ha dit...

Si no plou...

he he he

Anònim ha dit...

Heu vist l'hora que han posat per al plenari extraordinari?

No tenen vergonya...

Anònim ha dit...

ni de concea, ni del alcalde, pero si tanto te apetece quedamos y me pegas una patada en la boca....os entiendo, la verdad ofende...y a vosotros mas

Anònim ha dit...

Oh, hombre-conscea que todo lo sabe, ¡ilumínanos!

¿Cuál es esa, tu verdad, que tanto nos ofende?

Anònim ha dit...

Hui: nova agresió a l'arbolat algemesinenc, al Carrascalet
Carrer San Fermin
tala indiscriminada de Moreres. Motiu: no se sap, aquests arbres ni es feien alts, ni molestaven..
Per que tanta barbarie?

Fins on estan dispostos a arrivar

Anònim ha dit...

L'odi patològic d'aquests dirigents per tot lo que tinga branques i fulles comença a ser preocupant. Deurien fer-s'ho mirar. Es diu DENDROFÒBIA (Se define como un persistente, anormal y injustificado miedo a los árboles) i és una enfermetat molt poc comuna per a que es done en l'alcalde i en el regidor de jardins al mateix temps. Si estan interessats els puc facilitar el telèfon d'un psicòleg.

Anònim ha dit...

http://www.docv.gva.es/portal/portal/2008/11/07/pdf/2008_12867.pdf

Anònim ha dit...

Si voleu vore una prova de manipulació noes pergau el plenari passat. El 'Sr Sa Sierra to lo que se pue' esta magistral.

Anònim ha dit...

Que farà pedrassa, demanra escoltar al poble o votara amb la dreta

Anònim ha dit...

segurament s'abastindrà, com fan tots els cobards.

Anònim ha dit...

"Mobilitzats" hem estat hui els qui hem anat a la marxa de passeig pel terme que organitza cada any el CAMA. "Enganyats" estan els qui encara pensen que l'Ajuntament patrocina els actes populars (si no són PPopulars, és clar!). L'Ajuntament no fica ni un euro per una activitat lúdica tan lloable en tan que poc costaria d'assumir. Però DESENGANYEM-NOS. Ni aquesta ni la major part d'iniciatives culturals que sorgeixen de la bona voluntat dels ciutadans als quals se suposa que representa l'Ajuntament compten amb el seu suport econòmic. UNA VERGONYA! I no em referisc al PP, perquè el PSOE els fa seguidisme en aquest sentit i es llaven les mans o miren cap a una altra banda. D'això en sap bastant.

Anònim ha dit...

que acas no reben una molt bona subvenció els del CAMA¿?

Anònim ha dit...

Em diuen Coco i hui vos vaig a explicar el que és la coherència política: és quan un polític manté la seua opinió i les seues idees polítiques en diferents moments i assumptes de manera que la oposició no li puga pillar diguent lo contrari de lo que abans deia.

Ara vaig a explicar lo que és la INCOHERÈNCIA política en un contra-exemple:

1. Pedrassa signa contra el projecte de Reforma del Parc.
2. Pedrassa s'absté en la votació del plenari d'Octubre (vore vídeo) sobre la petició de que se detinga el projecte de Reforma del Parc.
3. Al plenari de hui a les 14 hores, Pedrassa vota en contra de la petició de que se detinga el projecte de Reforma del Parc.

Com hem aprés hui, un excel·lent exemple de incoherència política brutal on les tres possibilitats es van vegent en un marge extremadament xicotet de temps. I la pregunta és... Qué opinarà Pedrassa? Idees?

Anònim ha dit...

No le pidas peras al olmo...

Anònim ha dit...

Pensava que "opinar" sols es reserva per a animals superiors amb capacitat cognitiva, com l'homo sapiens sapiens...

Pedrassa és el "eslavón perdido"...

Anònim ha dit...

El CAMA rep una minúscula subvenció , que se suposa per a tot un any d'activitats. Amb aquesta no pagariem ni la meitat del que costen les samarretes que donem al finalitzar la marxa. Gràcies a les empreses privades açó es continua fent. Enguany és el primer, després de set edicions que no rebem ni un euro per a la marxa que el diumenge passat va congregar un bon grapat de caminants que volien conèixer el seu terme i la seua toponimia. L'escàs interés demostrat per l'equip de govern fa que aquesta activitat puga tenir els dies contats. Així i tot anem a continuar bregant per a que no desaparega i de la nostra part possarem tot el nostre entusiasme i ganes de conèixer i ensenyar allò que és tant nostre i tenim tant a l'abast: el terme d'Algemesí.

Anònim ha dit...

Si hi ha alguna cosa que més em repugna de la "labor" que està fent el PP és eixe "ninguneig" o abandon al que està condemnant moltes de les iniciatives dels propis veïns. Entenc, encara que no molt, que es cancel·le el Musicat. Però tenint en compte lo complicat que és per als veïns tindre aquesta classe de iniciatives, i més en la forma de ser dels algemesinencs que tendim a passar de tot, no es cuide amb molta cura des de l'Ajuntament a la gent que plena d'activitats desinteressadament el dia a dia d'Algemesí. Senzillament no té nom.

Anònim ha dit...

ei, que sabeu de la nit de rock eixa del 5 i 6 de desembre?
per una vegada ens han llegit i han tret una bona idea, o ací també hi ha trampeta??? (pregunte sense mala intenció, és que m'agrada llegir opinions contrastades, que en el Berca tot pareix bo)