dimecres, 3 de desembre del 2008

Pressupost 2009 (còpia i pega del 2008)

Si a l'anterior post parlàvem del pressupost de la Generalitat i el nostre poble, ara és el moment de parlar del pressupost de l'Ajuntament d'Algemesí.

La passada setmana es va fer el plenari de novembre amb el regal de portar entre els punts del dia el pressupost de l'Ajuntament per al 2009. El total per al pròxim any és de 22.094.453'98 euros. Una quantitat semblant a la consignada per a passar el 2008. De fet, repassant l'arxiu he trobat que no només hi ha coincidències en la quantitat total, a més també hi ha alguna coincidència en els projectes. A la nota de premsa municipal del pressupost del 2008 (el primer de l'equip del PP) ens explicava que les polítiques socials eren la prioritat i es posava una quantitat de 7 milions d'euros per a inversions que es repartien així:
  • Construcció d'una nova Residència i Centre de Dia: 1 milió de euros
  • Construcció d'una nova sala social polivalent: 600.000 euros
  • C.E.A.M, Centre Especialitzat en Atenció als Majors: 500.000 euros.
  • Casino Liberal: en l'adequació del mateix es va a invertir 250.000 euros
Això era al 2008, i per al 2009 com a principals inversions tenim al pressupost:
  • Residència per a la tercera edat i centre de dia projectada en la zona residencial del Pla: 1.750.000 euros per a iniciar els treballs.
  • Centre Polivalent Verge de la Salut: El cost de les noves instal·lacions és de 9 milions d'euros i es compta amb una subvenció dels fons Feder de la Unió Europea de 3.209.000 euros, mentre que en el pressupost municipal del 2009 s'inclouen 2.311.991 euros.
Efectivament, VR i els seus xicots ens han tornat a posar en el pressupost del 2009 el mateix que ens van posar en el 2008 com a grans projectes socials. Aleshores, que han fet en els diners que estaven ja destinats a iniciar el projecte en el 2008? Doncs, molt fàcil, com no s'ha gastat en el 2008 ho passen al 2009 i li afegeixen un poquet més. Conclusió: Un any sense començar els projectes, però amb els sous ben pagats. Si apliquem la filosofia de VR de treballar en l'Ajuntament com en una empresa, podríem ara fer una avaluació empresarial de l'Ajuntament per vore quins objectius s'han complit en el 2008. El pressupost del 2009 posa en evidència que dels grans objectius socials marcats en el 2008 no s'ha posat en marxa cap. Per tant, avaluació amb resultat negatiu.

Com aquesta conclusió ja la veuen vindre els del PP, van decidir que per a quedar bé davant del poble, van anunciar que per al 2009 es congelaven el sou. Una congelació que deixa els sous municipals en aquesta assignació anual:

ALCALDE 65.279 euros
REGIDOR HISENDA 51.535 euros
SECRETARIA ALCALDE 45.889 euros
REGIDORA POLICIA 51.535 euros
ASSESSORA COMUNICACIÓ 39.980 euros

Qui s'apunta a aquesta congelació? A més, tal i com apunta al blog d'Algemesí denuncia, a la columna del PP Berca de Desembre encara ens parlen de CRISI. Serà el altres llocs, perquè en sa casa no hi ha, almenys no en aquests sous.

La concessió per a la galeria que han fet des del PP ha sigut eleiminar els assessors que tenien ell i el PSOE, i que cobràven cadascun 12.000 euros anuals. Això es diu aplicar la màxima: "Anem a canviar alguna cosa, per a que res canvie". Al PSOE no li ha semblat gens correcta aquest retall, i, de fet, va votar en contra del pressupost municipal. (Per cert, el dissabte vaig poder llegir el Levante i Las Provincias, i casdascún donava una visió del pressupost de l'Ajuntament per al 2009. mentre el Levante parlava d'aquest tema dels sous, a Las Provincias ens deia que "Los vecinos de Algemesí están de suerte".. alguns més que altres, no?). Si realment volien retallar, perquè no van retallar en els sous dels regidors alliberats, o els del seu personal de confiança. Sembla més que aquesta eliminació dels assessors polítics ha sigut una "acció-façana" que una veritable intenció d'ajustar-se a la realitat econòmica i social d'Algemesí.

37 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que comence a necessitar més marxeta, açò és ja sempre el mateix (amb aquests del PP).

Per a quant les Piramides, les Estatues de la llibertat, etc?

Anònim ha dit...

Els presupostos no els fará Pedrassa???
No m´extranyaria gens.
Per cert la seua columna del berca, no se si es per a riure o plorar...
Regalem-li els solars als constructors per a que fajen viviendes barates. Si com les VPO del Pla, no te jode. Solar més barato que ixe no ha habut en el poble en molts anys i ahi tens el resultat...

Anònim ha dit...

Venga va, dejaros de tonterias con lo de los sueldecitos, que no son mas que eso sueldecitos.
Lo mas importante es que se hagan cosas no como antes que no se hizo nada de nada

Anònim ha dit...

Antes no se hizo nada de nada, por eso ganaron las elecciones durante 20 años, porque Algemesi estaba habitada atontaos.

Eso, o que la gente sabía el grado de ineptitud que había en la oposición, y ahora se lo están tragando con patatas.

Que mejor que ver a la gente en la cola del paro, mientras sus gobernantes se hacen de oro.

Para empezar los presupuestos de este año son repetición del año pasado, o sea que no se ha hecho nada por el momento (A PARTE DE COBRAR CLARO).

Bueno si, la vergüenza del mercado y la cagada del paso a nivel, a parte del subidón de impuestos.

Anònim ha dit...

Ah, de puta mare. Sueldecitos! I tu que cobres si se pot preguntar? I per què no fas com el teu amic Palop li va demanar a Blanco i m'ingreses part del teu sou en el meu compte? Anda, estirat un poquet i posa dades de contacte i et pegue un toc i concretem...

NO TE JODE!!!

Anònim ha dit...

La vergonya del mercat sí, però el pas a nivell el paga l'Adif o siga el Ministeri de Foment (que per cert, tenia previst fer una pas per a vehicles i no només per a peatons)

En general els pressupostos de totes les administracions solen esser còpies dels anys anteriors sobre tot en infraestructures (normalment les obres tenen anualitats per a varios anys)

Queden més de dos anys per les eleccions, si acabaren les obres ara no els valdria electoralment. Cal fer-ho tot, "hora-horà" com dia mon tio

Anònim ha dit...

I dic jo... perque tenen que posar-li un nom com "Centre Polivalent Verge de la Salut"
No podien posar un nom que no fora relacionat amb l'esglesia?
Quan un centre "social" te un nom aixi sempre, seeempre fa olor a gestió privada.

Anònim ha dit...

Hola regidors. Feliç desembre!

Anònim ha dit...

I tant que feliç l´anem a tindre
JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJA

Anònim ha dit...

A on es va a posar eixe centre polivalent?

Anònim ha dit...

I el millor de tot: per a què valdrà el centre polivalent?

Si és per a les associacions, hi ha moltes que tenen unes necessitats molt especials. El cafe para todos no és bo ni en política local, malgrat la dreta s'ho crega.

Anònim ha dit...

El web de l'Ajuntament diu: Berca TV no oferirà emissions fins el proper dilluns 8 de Desembre per canvi d’ubicació de l’antena. Disculpen les molèsties

Alguna cosa a veure amb el tancament antidemocràtic de TV3 per part del PP?

Anònim ha dit...

2 'cudolaes'

.Centre Polivalent Verge de la Salut
Tan beatos que sou i no sabeu que en la llengua que parla el poble s'anomena Mare de Déu? No sabeu que que per a referir-se a eixa figura religiosa 'verge' és incorrecte.

Què no tenim al poble gent de cultura? Hem d'acabar sempre posant noms de sants, marededéus i beates...?

·Ahir vaig vore una part del plenari i em vaig 'sorprendre' quan van dir que el pressupost destinat a cultura havia minvat perquè a Algemesí de per sí ja hi havien iniciatives culturals i l'Ajuntament, com que estem en crisi, no calia que invertira en eixe camp. Sense comentaris.

Demane el cap de Gabi Palop (i de més membres de la corporació municipal)

Anònim ha dit...

Ah, com que "sueldecitos" (i damunt amb rintintín) serà cabró.

De segur que NO és mileurista i tindrà uns nadals que no li faltarà de res, no com la majoria de nosaltres que tindrem que ajustar-nos i "prescindir" de més d'una cosa.

El que deia un company anterior, si tan sols és un "sueldecito" doncs que el junte amb mi i després fem meitats, a veure com quedem...

Anònim ha dit...

Yo que tengo la desgracia de tener dos coches ¡por obligación¡ este més tengo que pagar 260€ de mi bolsillo para que este atajo de furtamantes se pasen una buenas navidades, además del impuesto de la basura, al que el PP se opuso en su día, y como vivo en la nueva zona azul, ahora también me toca pagar por aparcar.
Pago impuesto por circular y también por aparcar en mi calle ¿que gracia no?.
Es como en la época medieval, te cobran por lo que les sale de los huevos.
Y arhora yo a comprar turrones del Aldi para que ellos puedan comprarse el turrón más carodel mundo.
Más cosas, si han eliminado a la asesora, es porque seguro que la habrán colocado bien en otro sitio y ahora aprovechan para quitar al único asesor del PSOE y así dicen que recortan gastos (que hij...)
Con lo que cobran ya se pueden poner a cavar al mercado que aún así sale caro.
Cada día me indignan más.
Creo que la oposición debería de manifestarse algo más al respecto ya que hay mucha gente que aún cree que estos son de categoría

Anònim ha dit...

En el sopar de la comisió de setmana de bous, teniem a tots els regidors del PP i parelles incluides alli acoplats de gorra i els cadafalers a pagar mes de 40 € per el soparet.
Vergonyos, será que no tenen prou en la paga extra.

Anònim ha dit...

La pregunta és: per a qué els convideu? Per que si han anat és per que els heu convidat, no?

I si no ha sigut així, doncs haver-los demanat el ticket, o és que no ténen prou amb els seus "sueldecitos" com per a pagar el soparet?

Anònim ha dit...

...¿dónde están las luces de navidad?

...¿dónde están los logros de la asesora de comunicación en las intervenciones de su alcalde?

...¿de dónde ha salido la idea de reducir la partida de cultura?

...¿dónde está el concejal de juventud cuando no está resolviendo la "crisis ninja"?

...¿dónde van las palabras que no se quedaron?

Anònim ha dit...

En el sopar de la comisió de setmana de bous, teniem a tots els regidors del PP i parelles incluides alli acoplats de gorra i els cadafalers a pagar mes de 40 € per el soparet.


COM PODEU CONTAR TANTES MENTIDES??????
LA COMISSIO A SOLES VA CONVIDAR A L´ALCALDE I ALS REGIDORS DELEGATS A LA COMISIÓ, COM SA FET TOTA LA VIDA, A IGUAL QUE A EMILI GREGORI, ARA AIXÒ DE LES PARELLES, QUE ALGÚ EM DIGA UNA PARELLA DE ALGÚ REGIDOR PERQUE JO VAIG ESTAR I NO VAIG VEURE A CAP

Anònim ha dit...

Al darrer BIM Berca, en la carta de l'alcalde, diu: "Volem el desenvolupament econòmimc (sic) de la ciutat". I jo em pregunte, el mot "desenvolupament" no és un d'eixos com "servei", "façana", etc. tabús per als blaverets estos? Uiuiui que a algún se li ha escapat, i ha ficat la pota, "pos ahí" tocava dir "desenroll". Menys mal que després diu que volen una ciutat sostenible que cuide el "medi ambient" (ai, "pos" no era "mich ambient" i, espera, tallant arbres i carregant-se el parc és com hi tindran cura?). Ah, i a més que es preocupe per la cultura (retallant pressupostos?) i les tradicions pròpies (Què han fet per les tradicions? què? una romeria a la xopera?). I a mi que no em convenç el que diu, vaja. Millor serà fer-li cas a Pedrassa i la seua solució per acabar amb la crisi (tres oles!!!). Xé, per a quan un monument a eixe tio? Digueu-li al cronista que li faça una biografia ja!!

Anònim ha dit...

He he he...

Anònim ha dit...

Paraules textuals de VR al plenari passat "em reduït de cultura per que de la cultura no es mentja" aixi ens va en aquest poble, es molt fort el que esta passant, tot menys reduir-se "los sueldecillos" no tenen vergonya, com somplin la boca en la paraula "CRISI" sera la que estaran passant ells que al mes de desembre tindran en el banc 10.000 € sols per estar destroçant el poble... en fi

Anònim ha dit...

Lo pijor de tot això (parc, pas a desnivell, centre de dia, "sueldecillos", cultura, etc etc) no és que estiguen duent-ho tan mal, sino que a les properes eleccions, de segur que hi ha gent (molta o poca) que continuarà votant-los. Això si que és fort!!!!!"

Anònim ha dit...

Qui a la politica està per vanitat i poder i no és conscient de la joia que atesora... caguerà que xafes.

Anònim ha dit...

Els arbres ara davant del "corro"...i com a gran novetat al darrer BERCA la Policia de Proximitat...fa quasi trenta anys l´alcalde Joan Girbés va crear la Policia de Barri, la recordeu? en parelles de guardies per la plaça de la Ribera...SENSE PISTOLES!!!, i ara amb foto de V.R., la regidora...increïble...això és la novetat!!!...encara hi han polis d´ara que recordaràn esta "GRAN APORTACIÓ del Consistori actual...poques idees, molt poques idees...

Anònim ha dit...

Com sabeu l'ajuntament te mes de quatre milions de euros per a gastar del plan possat en marxa pel govern central. Els projectes han d'aprovar-se abans del 24 de gener 2009 i començar-los abans del 13 d'abril del 2009. Es pensa repartir les obres entre TOTES les empreses constructores del poble? . Em sembla que no, ja que he sentit comentaris en el sentit de que tota la inversió vol fer-se en el mercat. Aixi podrá dir que, efectivament, el projecte no li ha costat cap gallet del pressupost municipal. L'engany es troba en el fet de que el compromis es que el mercat s'anava autofinanciar amb les plaçes d'aparcament i no que, al final, s'anava a pagar en carrec a subvencions de l' Estat Espanyol.

Anònim ha dit...

Quisiera decir que el actual Junta de gobierno del Ayuntamiento fue elegido por los ciudadanos de algemesi, no por vosotros solos.
Eso duele después de 20 años de estar inmersos en un pozo donde algemesi pasó de ser referente en la Ribera a ser un pueblecito.
Dejad que los proyectos se consoliden, que para hacer lo que hizo el PSOE en 20 años no es tan difícil.
Solo llevan 2 años y la mala gestión heredada del PSOE no se soluciona en 2 años.

Anònim ha dit...

Si, y el Luisma es tonto!
Solo llevan dos años y nada de nada.El mismo respeto que ellos practican con el resto de partidos se merecen.Tanto atosigar y alardear que son mejores...¿para que?
RIEN DE RIEN

Anònim ha dit...

Sí, sí, "solo llevan dos años", però cobrant des d´el primer dia. Ens ha fotut el tio éste.

Anònim ha dit...

No s'adoneu que li esteu fent el joc als partits? Deixeu que es maltracten entre ells però no ataqueu o defeneu a l'equip de govern actual o anterior per qui són si no pel que han o estan fent. Ni el PSOE era tan bó ni el PP tan roïn ni lo contrari tampoc. Sigam un poquet més llestos.

Me la bufarien els sous com molts defensors del PP demanen si vegera els resultats. Però ara mateix portem dos anys i no tenim res. Bueno, 80 milions de pessetes menys que ja han volat en sous. Jo no veig cap canvi respecte a la immovilitat de Gregori. Són exactament igual de roïns per al poble, només que aquestos, damunt, ens costen diners.

Anònim ha dit...

A l'anònim del 5 / desembre / 2008 20:14:

Tinc 28 anys, i durant aquests 10 anys no he votat ni votaré al PP.
Que el PP estiga governant ací, és gràcies a la LLei electoral que seguix el sistema d'Hondt.
El PP va traure les anteriors eleccions 7.481 vots. En Algemesí som 24.563 habitants.

En la vida votaré a un partit q diga que la cultura no ens dona de "mentjar". Gràcies a la cultura q m'han donat els meus pares (que si s'han llevat ells de menjar per pagar-m'ho), puc accedir a un lloc de treball que SI EM DONA DE MENJAR; o almenys per a pagar els impostos.

Anònim ha dit...

tu estas un poquet flipat, si no vols votar al VR no el votes pero no digues coses que no son

Anònim ha dit...

A l'anònim del A l'anònim del 5 / desembre / 2008 20:14:
Estic d'acord en tu en moltes coses, pero el PP no governa gràcies a la llei d'hont, governa que un monto de veïns i veïnes els han votat.

Jo no els he votat, ni els votare mai, tampoc votare a la resta de la dreta, siga NaZional o Nacionalista.

Es cert que els han votat més de 7.000 persones, pero no ens excedim en la demagogia, el denominador seran 18.000 o 19.000 electors.

Au cacau, Ppmai mes

Anònim ha dit...

A vore, Algemesí és una ciutat que sempre ha tingut una gran tradició agrària i al cap i a la fi, s´ha respectat esta tradició mijtançant el desenvolupament de les empreses que han vingut al poble de caràcter agroalimentari i aiximateix, un desenvolupament industrial al Polígon de Cotes i el futur Polígon Pepe Miquel, a mes, com era algemesi fa vint-i-cinc? Algemesí no té ni punt de comparació al que era abans i gràcies per una bona gestió dels recursos econòmics i de la dinamització social, cultural i econòmica del nostre poble. Qui diga que en 20 anys algemesí no s´ha fet res, és de no ser realistes, perquè hem adequat la ciutat als temps d´avui encara que l´únic que es reprotxable les moltes poques coses que s´han fet per la joventut. Però cal dir una cosa el PP no està donant valor afegit al poble si nò més be una clara devaluació del nostre poder cultural i històric, i ara pregunte.¿On estàn aquells que deien anavem mal i ara estem cada dia pitjor? UNA MICA DE CORDURA I D´OBJECTIVITAT, AMICS

Anònim ha dit...

Gamieta, aquest tema va poc a poc, i mira que es important, els pressupostos. Hi han bons comentaris.
Per cert que he llegit alguna vegada que sembla que el mercat el feren els socialistes, i no es veritat, es una obra del 'tardo-franquisme'.
Hui es el dia de la inmaculada concepció, més memòria històrica, de com una dona es queda prenyada sense perdre la virginitat.

Salut

Anònim ha dit...

...això de relacionar la memòria històrica i la Immaculada, quasi que ho deixem passar com si no ho haguessem llegit...

Bons comentaris. Molt en la linia del gamieta de mitat de 2007 amb aportacions interessants amb una s, amb 2 i amb 3.

Anònim ha dit...

Sembla que el tema de la memòria històrica es el contrari, a mi em pareix una crítica ca Cañizares, Rouco i Agustin, i demes peperos que no volen ni sentir parlar de reconciliació i no paren de fer sant a tots els martirs (sense dubte hi hagueren martirs en un costat i l'altre, pero tots a causa d'un cop d'estat)? de le guerra.
A més ens martititzen recordant-nos cada dia de l'any la liturgia d'uns fets de dubtossa ocurrencia. El naiximent de Jesus o de Mitra, la mort de Jesus, la virginitat d'una dona, sense dubte bona persona, etc etc.