dijous, 3 de gener del 2008

El pressupots municipal, la "vespra" dels innocents


El primer pressupost municipal del Partit popular per al 2008 ja està en marxa. El passat dijous 27 de desembre es va aprovar amb els vots favorables dels 12 regidors del PP, i els 8 en contra del PSOE i EU. El total del pressupost serà de 22 milions d'euros. Des del PP d'Algemesi han destacat que la prioritat del seu govern són les polítiques socials.



L'estrela del pressupost per al govern municipal és el capítol d'inversions que segons explica la web municipal destinarà 1 milió de euros a la Construcció d'una nova Residència i Centre de Dia en El Pla; 600.000 euros a la Construcció d'una nova sala social polivalent en el Pla i 500.000 euros per a la creació d'un Centre Especialitzat en Atenció als Majors en Pla. A més, es posaran 250.000 euros en l'adequació del Casino Lliberal. És curiós l'important desenvolupament que es vol fer en El Pla. Són projectes importants i que si funcionen a ple rendiments poden ser molts útils per a sectors tan necessitats d'espais com els malalts d'Alzheimer i el joves algemesinencs. Amés, és important desenvolupar les noves zones de la ciutat com El Pla, però no a costa d'oblidar les que ja estan en marxa. Què passarà en la Casa de l'Esport, el Centre Cultural Jaume I i el camp de futbol municipal, el velòdrom, la piscina municipal i altres instal·lacions. Per cert, segoncs comenten el capítol d'esports baixa quasi la meitat (de 1'3 milions d'euros a 600.000, aproximadament) i el de joventut s'ha quedat en 12.000 euros, per a tot l'any (però no patiu que el Pedrssa no estava al plenari per defendre el seu pressupost). De vegades lluïx molt més fer coses noves, que no gestionar com cal les instal·lacions municipals que ja estan en marxa i que algunes estan abandonades des de fa anys. Això ja ho feia Gregori i els seus socis de govern en els últims anys, i ja veus com han quedat.



Però no tos es veu des de la mateixa perspectiva. Des de l'oposició van destacar que el capítol destinat a personal de confiança s'ha doblat per al 2008, i tots els diners per a personal de gent del PP. Vicente Ramon ha doblat el pressupost per a personal de confiança respecte al 2007, i la primera mesura és doblar-li el sou de l'assessora de premsa i imatge que va a passar a jornada completa i per tant també augmentarà considerablement el sou que li pagem els algemesinecs. Era necessari?


Alguns es preguntaràn quin va ser el vot del regidor del PSD (Pedrassa) en el pressupost del 2008 del nostre Ajuntament. Doncs, no ho sabrem mai perquè aquest regidor del nostre poble no va creure necessari estar present en un dels plenaris més importants de l'any i se'n va anar de viatge. Com a regidor de joventut havia d'estar allà per explicar i defensar el pressupost de l'àrea de joventut per al pròxm any, és la seua delegació. Però la seua cadira estava buida. Això es diu no tindre responsabilitat democràtica ni respecte pels habitants d'Algemesí.


Per un altra banda, aprofitant aquest plenari, els col·lectiu folgança va organitzar una manifestació per a demanar que deixen de fer-se les becerrades cadafaleres. Sembla que va haver un desencontre entre VR i els manifestants que van intentar parlar desprès del plenari municipal, i va provocar algunes reaccions.

18 comentaris:

Anònim ha dit...

J.VTE. MARAVILLA "PEDRASA" FORA DE L'AJUNTAMENT JA! NO ES MEREIX QUE ES BURLE DE LA MÚSICA I DELS TOCAORS DAVANT DE LA CARA DELS CIUTADANS!

FORA JA! QUE ALGÚ FAJA EL FAVOR DE "ROBARLE EL ESCAÑO" (COM EL FAMÓS VIDEO DE ZAPATERO AL CONGRÉS AQUELL) I QUE EL DEIXEN SENSE CADIRA. TOTAL, PER AL QUE FA... NO ES MEREIX RES.

UNA ESCOPINYÀ AL REGIDOR DE JOVENTUT, VERGONYA DE LA RIBERA ALTA BAIXA DELS COSTATS I DEL MIG!

Anònim ha dit...

On estàn els que votaren a Pedrassa? :/

Doménec Gamieta ha dit...

Al primer anònim: Això de "l'escopinya" no està dins el to d'aquest blog. Cal argumentar, no insultar a la gent.

Anònim ha dit...

Esperem que gràcies a actuacions lamentables com aquesta, els votants del PP se donen conter de com actua l'alcalde, que no és capaç no soles d'escoltar les paraules d'un col·lectiu si no que a més, els tracta sense respecte.

A favor o en contra del que opinen el col·lectiu Folgança o els defensors de la "festa taurina", s'ha de respectar i escoltar a tothom, que estem en democracia...no??

Anònim ha dit...

és important dir que abans de que s'acabara el seu primer any el govern, algú ja s'ha atrevit a demanar la dimissió de l'alcalde, la regidora Quini i del cap de la policia.
Per altra banda jo demanaria la dimissió de Pedrassa, de forma immediata. Demanava un 40% més que el 2007 i s'han burlat d'ell. Si encara té un mínim de dignitat (que no crec, doncs busca altres coses) deuria deixar la regidoria sense que pase un dia més.

Anònim ha dit...

Un personatge que dia sí, dia també es passetja pels bars del poble mostrant la "medalla del consistori" com si fós la del campió de Truc de la Fira de Sant Onofre sols podia superar-se no acudint a la votació dels presupostos generals... però bé, tampoc hagués canviat molt el signe de la votació... Alea jacta est!

Anònim ha dit...

Asi lo unic q es fa es criticar al ajuntament, si han tret la majoria es per algo.. i si la gent a decidit canviar el govern es per algo.. a vore si tot el poble son tontos i els q parlen asi son el mes listos, sense intencio de faltar, q conste q no soc de dretes.. xo pense q hi fea falta un canvi i abans emili era el pijor i ara vicent ramon es el pijor... un poc de coherencia...

Anònim ha dit...

Com ha dit Gamieta, està bé que es dinamitze El Pla construint espais com la residència per a la tercera edat, la sala polivalent..., però el centre d'atenció no es podria fer en una zona més al centre del nostre poble? Què Algemesí només és El Pla?

Quant a Pedrassa no tinc paraules, bé, si que en tinc, però, són massa descalificadores. Dir que té la cara més dura que un adoquí i als 871 algemesinencs que el votaren tenen el mateix coneixement que ell, zero.

Anònim ha dit...

Algú ha llegit el nou berca? què opineu de la nova cabalgata de reis? Algú li ha donat la impresió de què s'han flipat molt? o sols ha sigut una impressió meua?

Salutacions gamietes.

PD: Una vegada més "el Plà" i casa l'alcalde el centre d'Algemesí... què egocentrisme, no?

Anònim ha dit...

Com ja vaig dir ahir, estava clar que els projectes anaven a quedar-se en casa, vamos.. en casa de qui te els terrenys al plà, ho siga, la majoria del PP.

Els senyorets no es volen quedar al cul del poble i volen desplaçar-ho tot allí.

Pues diré una cosa i és que el centre de dia potser que estiga bé allí (sempre i quan es possen mitjos de transport, perque dubte que algú es passetge fins allí) però la sala "per a joves" etc allí ? hola? Anem a agafar el cotxe per a anar allí vinga...

pd: Perque 800 i pico inconscients votaren a un titella espavilat no deuria de significar que tot algemesí deuria de aguantar-lo, així que per mi que comence la recollida de firmes per a tirarlo d'algemesi :@

PPvergonya.com arfsfsss

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord en considerar totalment irresponsable el que ha fet l'únic representant del PSD-IPA al anar-se'n de viatge i passar del planeri de pressupostos (probabelment el més important de l'any) i més si ell és el resposable de joventut i hauria d'haver defensat el seu pressupost. I si com alguns han apuntat el que ha passat és els del Pp li han retallat un 40% les seues propostes econòmiques i per tant no està d'acord en el que s'ha aprovat el que ha de fer és deixar la regidoria i passar a l'oposició i no "xupar" del bote. Com canvien les coses... tant que anava pels bars criticant i ara és ell el que està fent el mateix.

D'altra banda, als del PSOE no elvindria mal recordar que fa un parell de legislatures, quan tenien majoria absoluta, una regidora del seu partit que portava l'àrea de mitjans de comunicació va estar més de 1 anys sense aparèixer per l'ajuntament i sense anar a plenaris ni a res de res... cal tindre memòria. Això no justifica ni a Pedrassa ni a la ex-regidora del PSOE, tots dos van faltar al respecte al poble i a la democràcia amb la seua absència injustificada.

Anònim ha dit...

Per favor, dius que Pedrasa està fent el mateix que els anteriors. Això no és tindre memòria.
L'Espectador.

Anònim ha dit...

Benvolguts ciutadans, crec que ens recordarem d'aquest senyor com a una plaga caiguda sobre la ciutat. Si a la inexperiència ( primera legislatura) li sumem la ignorància ( desconeixement del que porta entre mans)i les ganes de protagonisme personal i revanxa( no cal argumentar) ens dona la ineptitud, i no hi ha res més perillós que un inepte egocèntric amb poder.
L'Espectador.

Anònim ha dit...

primer ke obtinguen el carnet de "persona" i després ja si volen ke estiguen al consistori....

Per favor, borderlines governant-nos No...

Anònim ha dit...

Ací hi ha molta gent que està ara criticant a "Pedrassa", però ... perquè no mireu també a altres regidors del PP que estan cobrant bona cosa de diners? i damunt van al PLE, i ni parlen?

Mireu regidoria per regidoria a veure què és el que han fet fins ara, i quants diners s'han adjudicat, i pregunteu-vos si creieu que d'ací a finals d'any van a transformar el poble.

I després d'això, parleu de que si el Pedrassa fa o deixa fer.

Tots sabem, que el "Pedrassa" farà el que li deixen fer el govern del PP, perfavor, no caigueu en comentaris fàcils.

Anònim ha dit...

Jo no he dit noms. Sols he dit aquest senyor.
L'Espectador

Anònim ha dit...

Pedrassa hizo bien su labor, "contratado" por el PP (le pagaron la campañana) para difamar y desgastar al anterior gobierno, y una vez conseguido a chupar del bote...

Anònim ha dit...

No se quien es el responsable de la elaboración del presupuesto. Es una vergüenza y más vergüenza es pagar unos sueldos tan altos, para obtener unos resultados tan ridículos. Por favor un poco de seriedad y como pidió el señor Gabriel que le dejáramos trabajar, señor mio ya es hora de resultados y si no, no cobren.