divendres, 2 de gener del 2009

Repassant 2008 per a preparar 2009

Ja estem en el nou any. És el moment de fer dues tasques:

1.- Destacar els post més importants del 2008, per a prendre de les errades i per a seguir dfent les coses que s'han fet bé... i una vegada fet açò
2.- Posar sobre la pantalla les bones intencions per al 2009.

Sobre el primer punt, cal fer una revisió d'aquelles coses que han passat en els últims 12 mesos, per fer una breu selecció d'aquelles que pensem que som les més destacades per al nostre poble. Queda clar que cadascú té el seu propi criteri i alguns destacaran alguns fets i altres en preferiran uns altres. Però una bon recull seria el següent:


- La polèmica reforma del Parc Salvador Castell i la Plataforma Salvem El Parc. Un tema que encara està calent.

- Eleccions estatals. Algemesí és mariana i de Mariano.

- Amunt el València, i més amunt l'alcalde. La part més forofa del nostre VR, ací li van dedicar un himne ben simpàtic. Un poc d'humor sempre és bo.

- Olé, olé, a la xopera yo quiero volver. Un altre toc d'humor per a explicar la festa rociera del nostre ajuntament.

- Algemesí també balla el Chiki-Chiki. El nostre poble també s'ha apuntat al frikisme.

- La responsabilitat social dels polítics. Qui és el responsable de les decisions polítiques?

- Fa foto dels 12.000
. Una de les imatges més emblemàtiques del 2008. Una foto amb tres persones que cada mes ens costen una pasta a tost els veïns d'Algemesí.

- Operació Serra. Segona Temporada d'aquesta sèrie protagonitzada pel regidor de Parcs i Jardins.

- El casino. Un projecte (am)viciós

- 400 anys: Guinovart i Gamieta

- La subhasta de cadafals. Un altre any de desgavell... i les conseqüències van vindre després: Cróniques Boueres (I, II, III)

- Algecampus, una interessant proposta però molts silencis sobre el resultat econòmic final. Perquè ningú publica al Berca un balanç econòmic d'aquesta activitat mentre el regidor de joventut va diguent (en veu , no en paper) que ha sigut rendable?

- Superalcalde i la Ciutat sense llei. Unes declaracions de VR en TVE que no tenen desperdici.

- Els problemes per vendre els pisos de VPO de l'edifici els malsons. Desprès del ridícul estatal per no poder subhastar els 30 pisos de VPO que havia fet l'Ajuntament el nostre alcalde VR va prometre públicament els següent: "l'equip del PP farà 2.500 habitatges en aquesta legislatura en el solars municipals en Xexena, en l'antiga Copal, en el carrer Pelaio i davant de l'estació"

- El Mercat. Aquest tema ens ha deixat molts posts:

- I finalment, el pressupost del 2009 i els 4,8 milions de milions de Madrid.

Tot açò, és un breu (i particular) resum del 2008. Ara a preparar la carta als resis d'Orient per a demanar noves coses per al 2009.... (en el pròxim post).

12 comentaris:

Anònim ha dit...

BERCA GENER 2009; pàgina 12, entrevista al regidor de cultura; en la tercera pregunta, Palop contesta: "Un altre condicionant era no pujar els impostos, cosa que hem mantingut (...). Únicament hem actualitzat els preus (...)"

Segons Diccionari de la RAE:
"subir. Dar a algo más precio o mayor estimación del que tenía"

Què fort, no? no és el mateix "pujar de preu" que "actualitzar un preu"? pfff, és que crec que llegint-lo ara m'ha entrat una crisi existencial... Ajuda!!!

Anònim ha dit...

supose que la diferència per al senyor Palop no radica en el tema de "pujar" o "actualitzar", sinò en "impostos" o "preus", i com que aquest el nostre benvolgut ajuntament funciona com una empresa... cal parlar sempre de preus i d'actualitzacions. Quina vergonya! Ens ténen per babaus.

Anònim ha dit...

El reportatge del BERCA sobre els concerts del "ROCK Algemesí" no te desperdici... curiosament falta un dels grups... "l'errada" es repeteix en més d'una ocasió...

errada? intencionalitat?

Anònim ha dit...

en el Berca no ha dit de qui realment va ser la idea de carregar-se el Salvador Castell i fer-lo nou i justament no és ni Saá ni VR, que són els que s´han emportat les "hòsties" clarament parlant, si nò la única forànea del PP com a regidor o regidora. En el Rock Jove hi hagué falta d´informació, sen va anar la llum en mig poble que en el berca no s´ha dit res i molt poca gent als concerts. La mitad la mitad de la mitad dels joves. Pedrassa, veste´n pa ta casa!

Anònim ha dit...

La cabalgata de reis era una cabalgata o una disco-mòbil?

Anònim ha dit...

anonimo de 00:30:
siempre que no se repartan palancanas, cubos,recogedores.... siempre que no tiren caramelos para "jorobar" a alguien.... siempre que no este nada organizado... siempre que no le guste a la gente...
se puede considerar CABALGATA.
los grandes señores, se quitan el sombrero cuando algo sale bien, aunque esteis deseando en este tema no podeis habrir mucho la boca, no es por nada, es porque no teneis mucho que decir.

Anònim ha dit...

DE moment dir que "abrir" és sense "h" i que segons conten allò semblava hollywood o, ben mirat, bollywood més que una calvalcada de reis

Anònim ha dit...

Ja se perque volen construir el helipuerto, per a que el amiguet aparque el cacharro...

Anònim ha dit...

A l’anterior i “docte” Anònim de les 11:13 h...

la 4TRIBARRÀ li diu...

Holywood és amb “h majúscula” i si ho traduïm a la llengua vernacla... és amb “l geminada” és ha dir, Hol·lywood.

L’opinió de la gent a peu de carrer fou ben distinta a la que te contaren... jo sí hi vaig estar en la multitudinària festa i escoltí qualificatius com... una cavalcada magnífica, fantàstica, espectacular, fabulosa.

L’únic comentari negatiu que vaig oir... n’era el fred que feia!.

Anònim ha dit...

Jo vaig estar mirant la cavalcada de reis com a pare i em va semblar magnífica. Crec que és molt arriscat i meritori involucrar i coordinar tants grups i associacions del poble (especialment joves i xiquets) per a fer un espectacle com eixe i pense que ha millorat moltíssim. L'únic que dóna el "pego" com a rei és el Baltassar, però de tota la resta, chapeau.

Anònim ha dit...

En este poble, la qüestió es criticar, abans perque tiraven safes, ara pq pareix Holywood... Lo millor es quan critiquen sense voreu en els propis ulls.
Com a mare he de dir, que els meus fills han alucinat tant el dia 4 amb lo de les cartes (encara que es va fer llarg pel fred) ja que feren que apareguera tots el personatges que veuen els xiquets a la tele.
I el dia 5, l'any passat va estar molt be, pero enguany crec que s'han superat. En aquest cas, si que hem notat el canvi del psoe al pp.

Anònim ha dit...

Menys tele i més civisme, senyora meua.

La cavalcada molt bonica, a l'any que ve més, encara que 400 figurants en temps de "crisi" igual no és precís. No ho dic per la gent que voluntariament va eixir (una bona manera d'assegurar la subvenció), sino per comprar nou de trinqui els trages..probra crisil roca. Ai però que mala persona sòc, amb raó sols m'han dut carbó...


Bon any a tots