dimecres, 1 de juliol del 2009

Romeria, Romeria... festa i alegria

El passat diumenge va haver un gran esdeveniment popular als carrers del nostre poble. Anava a descriure aquest acte però he trobat que el diari Las Provincias havia fet una crònica que reflectia molt bé aquest acte:
"La comitiva, compuesta por una decena de vehículos y carrozas, llenó de color, música y alegría el centro de la ciudad y sorprendió a muchos (...)

La Policía Local, que informó que todo había transcurrido sin incidentes, cifró los asistentes en aproximadamente 1.000 personas. En cambio, fuentes de la organización elevaron esta cifra hasta los 12.000.

El ambiente festivo y reivindicativo tenía previsto continuar (...) con diferentes actuaciones musicales."

Efectivament, molts ja sabreu (per la publicitat dels cartells que s'ha penjat en les últimes setmanes per tot arreu) que l'acte que es va fer a Algemesí el passat diumenge va ser La Romeria a la Mare de Déu de la Salut, que organitza la Casa d'Andalusia d'Algemesí i que el passat any va fer la seua primera edició (ací ho vam contar) on ja van cantar la banda sonora d'aquesta festa rociera: Olé, olé, olé, olé, olé, / a la Xopera yo quiero volver / a cantarle a la Virgen con fe con un olé...

Al nostre poble no es va celebrar però, resulta que el mateix diumenge també era la celebració del dia del "Orgullo Gay", i es van fer desfilades amb cotxes, carrosses.... Quina casualitat! Com la romeria d'Algemesí. De fet, podeu comprovar que no hi ha massa diferència.

Us he de desvetllar que la crònica que hem reproduït abans en realitat és un parany, ja que la crònica de las Provincias que hem posat més a dalt, que havia dit que corresponia a la festa de la Romeria, en realitat és la crònica de la Desfilada de l'Orgullo de València... com podeu llegir la versió completa ací.

Disculpeu la confusió intencionada.

23 comentaris:

Anònim ha dit...

El PSOE pide a Rajoy que retire el recurso de inconstitucionalidad a las bodas gays

Mariano, que estas fent Mariano? inconstitucional que els gays es casen? Quanta enveja hi ha al mon, mareeeee

Anònim ha dit...

Ja era difícil ser algemesinenc... definitivament faig les maletes i cap Albalat de la Ribera...
Que el millor mitja de informació, aquest blog, estiga al marge diu molt d´aquest poble.

Gràcies "Domenec Gamieta"

Anònim ha dit...

Com els ghettos de bars i botigues per immigrants magrebís, hi ha els ghettos de festa per immigrants andalusos.

I mentre, se'ns escapa l'oportunitat de situar-nos com som al mapa

Setze municipis s'afegeixen a la Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull

Anònim ha dit...

Jo demanaria a l´anterior anònim una mica de respecte als andalusos, perquè gent d´Ubeda, Jódar, Bedmar, Linares (on és el president de la Casa d´Andalusia d´Algemesí), Jaén, Granada i entre altres ciutats, van vore al País Valencià com a un lloc on poder viure millor on estaven allunyats dels caciques i dels terratinents de l´època.

Cal estar en favor de la diversitat i encara més entre les gents que venen al nostre País d´altres comunitats autònomes.

En el mapa estem igualment, perquè el País no es mourà de lloc, jeje.

Per tant, respecte i tolerància a qualsevol diversitat cultural dins del nostre País.

Anònim ha dit...

He tingut tot el respecte del món. De fet, és curiòs que em demanes respecte pels andalusos i no pels magrebins, quan en tinc per tots moltíssim, potser quedes retratat.

Ara bé, com a bona societat d'acollida hem d'integrar la gent en el nostre poble. Integrar no vol dir que cadascú es munte el seu barracó segons origen, i sí vol dir crear vida comuna en allò compartit: el lloc de destí. Tot i això, i per sort, les segones generacions obliden totes aquestes històries de negació d'adaptació, veuen clar la diferència entre diversitat i ghetto.

En el mapa no estem igual. Estem en el mateix punt de La Terra, però en els mapes, a sovint, només apareixen pobles amb certa rellevància. Si aspires només a ser un poble dormitori de viatjants, prompte desapareixes...

PS: un exemple interessant en el tema immigració és la ciutat de Vic (Osona).

Anònim ha dit...

Problemes cap amb cap cultura i nacionalitat, això faltaria. Estic totalment d´acord, cal integrar perquè cal estar en favor de la diversitat i com no, en el coneixement de nosaltres amb a les altres cultures, perquè és enriquir a una societat pel que fa a les tradicions i costums, ja que la humanitat té les seues virtuts i defectes, i fer com alguns fan, de com son d´este país, ja estan mal mirats. Serà de gent que conec i conec d´un cas d´un home bulgar que li paguen tan poc que ni va a esmorzar només per poder tindre eixos diners que li garantisquen unes condicions de vida dignes. Això sí cal treballar, siga per ells i per nosaltres, els valencians.

Obviament, hi han pobles que tenen la seua rellevància siga per la història, la tradició i el progrès que ha portat la seua cultura, com és la nostra, estic totalment d´acord que el País Valencià no ha de ser un País dormitori, si nò ha de ser un lloc dinàmic i viu en favor del benestar social, la relluentor de la nostra cultura i l´afany de majors drets socials pels ciutadans.

Respecte a la ciutat de Vic, Plataforma per Catalunya no crec que siga un exemple a seguir d´integració, encara que no conec molt d´aprop la situació de Vic. Jo te convide que veges un video en youtube on apareix el programa dels Matins amb Josep Cuní que apareix dit partit, i la veritat que PxC diria que és més feixista que el PP.

Gaspar ha dit...

Xe xicons, per sort encara estem prou lluny, de la capital per a sentir-nos poble; ja parlem apixat desde fá anys, -(abans no),-peró les segons generacions d´emigrants están plénament integrades al poble, i son tant d, Algemesi com qualsevol de nosaltres. La nostra Festa es de tots i per avui tos o gran part col.laboren. Cal continuar així.

Anònim ha dit...

Recollo______; quin nivell(azo). Com estem de sensiblers?. Tranquils aci hi ha lloc per tothom (tots), perquè l'aquí (aci) no és d'aquell que naix, sinó d'aquells i aquelles que se l'estimen. Indiferentment de l'idioma [català (i o) valencià, castellà], el coloret de la pell, la ideologia.... Ja me haveu ficat romàntic.
Coses de l'estiu; "ale" tots a Cullera i el Perello; això també és amor.

P.D: com me tornen a pujar el tabaco declare la independència de la Ribera. Gami a tu et deixaré el periódic.
Bon estiu.

Anònim ha dit...

Que bonic, una tarda de diumenge, els cavalls, andaluços i algemesinencs tots junts pels carrers d´Algemesí, entre riures i garlandes, Vicent Ramon i Pedrassa agafadets de la mà, disfrutant de les sevillanes, del rebujito i del pescaito frito. Que bonic.

Anònim ha dit...

Jajaja, la fallera major i el president de la falla
Pedrassa=PP=Engany

Anònim ha dit...

Que bonic, Pedrassa mira a Vicent Ramon amb ullets tendres i li pregunta:"Visente, Visente, veritat que si algecampus fracasa no t´enfadaras amb mi...", i Vicent Ramon girant el cap fraternalment i li dirà:"Tranquil pedrusquet meu, el tio Visente t´arreglara la cartereta".

Anònim ha dit...

Jo vaig vore a Vicent Ramon i a Pedrassa el diumenge en la Plaça de Viriato, en una carrossa...¿la romeria passava per allí?

Nèlo Bacora ha dit...

Perquè una persona puga arribar a reconèixer que és gai cal tenir un nivell intel.lectual molt elevat i encara té més valor si ets capaç de participar en una romeria gai i donar la cara, per tant només em queda felicitarvos. Enhorabona Vicente Ramón i Pedrassa.

Anònim ha dit...

Per a Nelo...

...el que s'ha de fer és conviure com a persones i no com a fauna vegent qui destaca més en l'ecosistema, això jo ho deixe per a "les aus del paradís"...

...per tant a la vida sexual de cadascú, mesinfot el que facen, mentre no obliguen a ningú a fer res que no vullga i per dalt de tot condemne als qui toquen al xiquets (que res té a vore al tema homo, ojo).

He convivit des de ben menuda en un entorn on hi havia i hi ha homos, però mai ho he analitzat fins ara, pq per dalt de tot eren i són els meus tios, veins, amics, profesors...


quan veig a algú que ho pregona i predica, l'orgull, d'un barri, un bar, un restaurant, un hotel, el que jo sent és que són ignorants, pq ni jo per ser hetero sóc diferent ni els homos són més guais, cultes, ni res de res...


...diries el mateix, si algú pregonara que és "supervegetarià"... "pos" no!!!!

Anònim ha dit...

Podriem fixar un dia al any per a celebrar el el dia de la Romeria de L´Orgull Heterosexual...per a tots aquells algemesinencs que vuiguen eixir de l´armari hetero puguen sense cap por al ritme de les sevillanes...això sí...que siga un dia diferent del de l´orgull gay (eh Visente, que ja te veig vindre...)

mandoquera ha dit...

Hola mantes...

L'altre dia, van fer un comentari referent als "pebrots" i li digueren que, amb la gran quantitat d'expressions que hi ha a la Ribera, era pecat utilitzar eixa paraula... estic totalment d'acord...

...per tant vos proposse posar cadascú la seua pedreta (tota pedra fa paret), per recuperar eixes expressions nostres...

...ara el del pebrots si es sent ofés, que em disculpe.

... però ho veig un poc postís.

Seria com si un andalús diguera que algo és "chévere", un galleg et cridara per "quillo", o amb el nostre accent nosaltres, diguerem que "està padrísimo, güei", en compte de: "està de PM, tio"...

Que penseu?????

Fot Lallei ha dit...

"Per la mort d´un porc senglar", això es collonut.

Anònim ha dit...

¨Pimentó¨, també està reconegut.

Anònim ha dit...

la nova fallera major es la novia de Miguel Pont, president de la junta local fallera! que fuerte que fuerte!!!!!

Anònim ha dit...

Oleeeee, açò ja es "DEG", Donde Estás Gamietón!!!!!!

Anònim ha dit...

M'aneu a permetre que vos faça un còpia-enganxa de la introducció del llibre "NO MOS FAREU CATALANS" del algemesinenc Francesc Viadel:

Possiblement cap politòleg, historiador o tutti quanti es contrarie si hom assenyala que el blaverisme -això és, l'anticatalanisme valencià- ha vingut a ser aproximadament la versió vernacla, comtemporània, del vell moviment reaccionari entre valencians. Fet i fet, a aquest, en línies generals, se l'ha identificat pel seu fort component xenòfob, per la radicalitat del seu nacionalisme espanyol o pel seu antiintel·lectualisme i, no en va, han estat els sectors de la dreta en tot el seu amplíssim ventall, catolicisme oficial inclòs, els qui inicialment, i encara ara, instigarem, recolzarem i alimentaren la seua existència política, mediàtica i sociològica. És, segurament, en aquesta adscripció de caràcter més general on el blaverisme deixa de ser un fenomen estrictament local, sovint injustament menystingut des de fora, per passar a ser-ne un de compartit per tots els europeus. Tot plegat no és nou ni, per descomptat, exclusiu dels valencians, però sí prou singular com per merèixer certa atenció. Singular perquè, en la mesura en què és valencià, s'insereix de ple en l'univers sentimental, històric, polític i cultural dels catalans i de les seues tensions en el context espanyol. Singular, també, en el sentit que ha estat motiu d'imitació en altres territoris que comparteixen aquesta proximitat amb Catalunya com és el cas de les Balears i d'Aragó.

Anònim ha dit...

en definitiva:

El blaverisme amb recolçament de moviments de dreta ràdical i en determinats moments per l´esglessia a existit al llarg dels anys... i què, això el fa bò, això el fa honest, això li dona fonament, doncs no... això l´únic que demostra ès que al llarg dels anys els valencians ens deixem portar pel primer que be ací i ens convida a paella mentre ens "percula" a l´hora del cafenet...

Anònim ha dit...

la envidia crea roña, cuando no se sabe aceptar, las distintas culturas, ahora pensar en los valencianos que estan en ANDALUCIA, y son muy bien recibidos , como los andaluces que por circunstacias estamos aqui, que la verdad sea dicha no nos molesta las palabras de unos cuantos...............ponerles nombre vosotros yo me callo el que tengo para ese tal gamieta.