dimarts, 26 de juny del 2007

La fondària de la Piscina Municipal



Fa calor! Molta calor! Ahir, dilluns, vam patir un dels primers dies de ponent i de xafogor insuportable. Era un d’aquells dies on el cos suplica una piscina per remullar les carns.

Aquesta necessitat corporal de submergir-me em fa vindre al cap la Piscina Municipal d’Algemesí. Eixa vella instal·lació ubicada a prop de l’estació de tren i al costat del Camp de Futbol municipal(un altre dia en parlarem del Camp de futbol). Els últims anys encara ha obert les seus portes , però, i enguany? Tot i esperant notícies, oficialment ha d’obrir des de mitjans de juny.

El destí de la Piscina Municipal ha sigut la crònica d’una mort anunciada. Hi ha diverses raons que han portat a aquesta situació. Es tracta d’una instal·lació cada vegada més vella i que ha demanant cada any més diners per a manteniment, a més els últims anys ha perdut el bon nom que tenia per abocar-se a ser una proposta d’estiu injuriada. A més, cada vegada hi ha més piscines privades a xalets, cada vegada fugim més cap a Cullera... molts factors en contra i poques accions.

Però aquesta situació no és una fet sobtat que ha passat de la nit al matí. Des de fa anys es veu vindre que la Piscina Municipal no va per bon camí. No obstant això, ni l’anterior govern, ni els darrers regidors d’esport, ni el d’urbanisme han sabut donar una solució digna i eficient per a aquesta instal·lació lúdicoesportiva. Què fem? Invertir molts diners i modernitzar-la? Tancar-la i buscar una nova ubicació per una piscina pública? Cal decidir ja i no deixar morir les instal·lacions per desídia....

En anteriors campanyes electorals s’havia proposat fer una zona lúdica d’aigua, però les promeses se les emporta el temps. La realitat és que arriba de nou l’estiu i el destí de la Piscina Municipal d’Algemesí es va enfonsant....