dimecres, 12 de setembre del 2007

Festa de Vuelta



Quina festa hui a Algemesí. Acabe de tornar del final de la Vuelta al Pla. Estava ple de gent en el que sembla l'ultim carrer d'Algemesí, o el primer de l'hort, el carrer Albotania. De fet quan he acabat de dinar, he posat la tele i he vist a Perico Delgado parlant amb un camp de tarongers darrere, i he pensat que s'havien equivocat de poble, que s'havien col·locat al costat de la paret de Pardines. "Aquí estamos al lado de un pueblo fantasma del que solo queda una paret", podria haver dit el comentarista. Però no ha sigut així, el que passava és que estaven en un lloc que és mig carrer i mig camp de tarongers, clar com són un poble molt agrícola calia que tota Espanya ho tingués clar. Supose que han triat aquest carrer perquè era el més apanyat per a les bicicletes, no anaven a passar pel carrer dels Arbres ple de llambordes, s'hagueren desfet el crepó els ciclistes.

Al costat de les tanques del final d'etapa estava mig poble, atapeïts això si. Feia calor, molta calor. Però ningú es volia perdre punt de la festa del ciclisme. La gent del carrer estàvem darrer de les tanques però els "vips" tenien llocs reservats. A una graderia estava el regidor de cultura i convidats i uns metres més cap allà en una caravana de llotges especials els patrocinadors locals (Conscea entre ells, i alguns més...) Patrocinadors de què? De la Vuelta no.

I pel mig del carrer amb les seues ulleres de sol posades, amb l'inseparable Ballester al costat diguent-li a l'orelleta el que ha de dir, anava Vicente Ramón, l'alcalde. El regidor d'esports també estava per allà i segur que el showman del PSD també. Ja havíem anunciat qui aniria a penjar-se la medalla .

L'arribada dels ciclistes ha sigut fugaç, com ja ens havien anunciat els que tenien experiència en açò. Però tot el muntatge que s'ha fet al voltant és el que ha fet l'ambient. La veritat és que açò de la Vuelta porta molt de tinglao al voltant i molta gent treballant. I ara, on anirà tota aquesta gent a dormir?

Fer esdeveniments com aquests fan goig a la gent d'Algemesí. Quan escoltava al migdia les notícies a TVE i deien que l'etapa acabava en Algemesí (i ho deien en valencià, apitxat però valencià) feia comboi. L'ambient del Pla era de festa i desprès per la vesprada hi ha moltes activitats per als xiquets, i no tan xiquets del poble.

PS: La festa del ciclisme encara continua. Dijous al matí l'organització ha muntat tot el tinglao en el polisportiu. Hui no hi ha escola a Algemesí, per a aprofitar la festa del ciclisme i perquè diuen que els autobusos no podran passar a la 1, millor per als mestres. Aquest matí passaran els ciclistes pel centre del poble abans d'eixir cap a Hellín.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

La veritat és que ha sigut un esdeveniment interessant, ja que el nostre poble mai havia sigut final d'etapa d'una carrera d'aquestes dimensions. Ara el que cal destacar malauradament, és el cas omís que s'ha produït de nou a canal 9 d'aquest esdeveniment, i és un fet que comença a ser preocupant, ja que cal recordar que tampoc es va dir res sobre les festes de la Mare de Déu del passat cap de setmana. És molt extrany que a l'apartat dels esports d'aquest informatiu no hagent fet cap referència a la Volta quan ha passat per quasi tot el territori valencià fins arribar a Algemesí (manant el PP a les dues administracions), no us pareix extrany quan en altres televisions de caire nacional si que s'han referit a aquesta etapa?

Anònim ha dit...

crec que la vuelta ha servit per a vore que el pla no és més que una prolongació del carrer albalat (un poc més amunt) i que no està tan lluny. ¿què us semblaria dur alli la fira de juny a vore si així s'animen els fireros a fer-la més gran i els dels pobles veïns ens visiten més i omplin la fira fent comboi i jolgorio?

EN FI.... senyor Gamieta... ¿Pot ser que l'haja vist a vosté sentadet en ixa mateixa grada vip? M'ha semblat vore'l amb samarreta negra...veges tu quines coses!

Anònim ha dit...

Aprofitant la conjuntura de la Vuelta, trobe que s'ha fet pales, la necessitat d'un hotel, a Algemesí. Hui a l'entrada a València per la pista de Silla, tot eren autobusos d'equips de la Vuelta, que han anat a València a pernoctar-hi.
Amb les festes de la Mare de Deu, els Bous, i altres esdeveniments al llarg de l'any, caldria per part dels nostres polítics, començar a negociar la ubicació d'aquest tipus d'instal·lacions al nostre poble. Les llostres llars cada vegada son mes xicotetes i quan portes convidats a casa no pots allotjar-los amb condicions, i de sobre et dónes compte que necessites un lloc on poder allotjar-los, i que el mes a prop per a fer-ho es Alzira, i òstia, a mi personalment no m'agrada la idea ja que si els convides a Algemesí, per que han de dormir a un altre poble?

Anònim ha dit...

Cariños... això no ha de ser una iniciativa pública ni política, ha de ser una iniciativa privada, però com aneu fent molta "publicitat" li ho xivaràn al CONSCEO major i es montarà un. Tot i que si firmen un conveni de col·laboració amb l'ajuntament i empleen a hostelers d'algemesi, a cambrers del poble, i a llicenciats o estudiants de turisme jo pegaria la cabotà. Això si.

Anònim ha dit...

El sr. Pedrassa, amb el saber estar al que ens te acostumat, evidentment que estava. Altra cosa no (o si), pero "ambafoset" és un rato.
Ha sigut una festa, i crec que vore que la volta passa entre camps de tarongers i per les carreteres i els voltants dels pobles veïns, fa goig.
En quan als patrocinadors, doncs si: patrocinadors de que. A més, a mi me donaria no se que estar en un lloc apartat de la gent NO VIP (la gent normal del poble, vull dir). Cadascú és com és...

Anònim ha dit...

Estic encara trasbalsat per la imatge que vaig vore d'ahir. Sempre hi ha espai per a la sorpresa i VR sembla que ens té unes quantes preparades. Ahir, es va fer l'eixida de l'etapa de la Vuelta des del polisportiu i desprès el "pelotó" va fer un passeig per alguns carrers del poble (Avinguda País Valencià, Lluís Vives, Muntanya...). Doncs darrere del pelotó anava el nostre alcalde descapotable saludant amb la maneta a l'estil Rei d'Espanya. Al seu costat anava el regidor d'esports Miquel Pont. Tots dos amb una corbata ben cridanera per a que es notarà que eren ells. Us imagineu l'escena. Quina manca de "saberestar" i quina fam de protagonisme barat... Penós.

Anònim ha dit...

Una bonica escena la que ens ha deixat VR...recordant escenes tipiques J.F Kennedy

Sabeu com acabà aquest?? Ali pues...

Anònim ha dit...

Si s'encantaren molt els de la Vuelta, a l'altura d'Hellín es girarien i dirien "Encara estan ací estos dos???"

Imatge inesborrable rotllo Bienvenido Mr. Marshall... ancara que ja m'havien advertit de que, de personalitat, el arcalde new-age és un fan de la figuració...

Bé, qui sap, jo opine que això estava fora de lloc, però he de reconèixer que com a mínim ens vam fer unes bones rises...

Anònim ha dit...

El que no sabeu és que els veïns del carrer Lluís Vives vam aprofitar la fam de protagonisme de Vicente Ramón per regalar-li una bona xiulada. Desprès de la nova ordenació del trànsit el nostre carrer, que no és molt ample, s'ha covertit en una carretera que no paren de passar cotxes. i encara va tindre la cara dura de passar saludant darrer de les bicicletes com si fora la fallera major. Doncs es va endur les orelles ben calentes amb la indignació dels veïns del meu carrer. Vicente Ramón, no tens vergonya?