dimarts, 8 de setembre del 2009

Les campanes del retorn

Les festa de la Mare de Déu de la Salut sempre és una bon moment en el nostre poble per tornar a retrobar-se desprès de l'estiu. Entre els balls vas vegent a uns i altres, així si amb les cares més morenes pel sol de la platja. I saludant per ací i saludant per allà tornem a començar de nou la vida quotidiana a Algemesí.

De fet, una de les nit que em resulta més curiosa és la "nit del retorn". A banda de l'explicació oficial del motiu d'aquest nom, actualment també podríem considerar que la nit del retorn (que es la del 6 de setembre) és també el punt clau que ens descobreix a tots els algemesinencs que ja hem retornat als nostres carrers. Campanes amunt, campanes abaix tota la nit i tot torna a començar.


Aquest nit s'ha fet processó de les promeses, i sembla que més d'una hauria haver agafat el ciri per demanar-li a Mare de Déu que li complirà alguna promesa per a un futur immediat. Alguns que manen per demanar que les "seues" promeses puguen fer-se realitat (eixe mercat municipal que no comença les obres ni a la de tres), i altres que s'ho miren des de l'oposició per prometes que prompte trobaran un candidat de "trellat" que puga traure-los del pou (en aquest cas gens "refrescant"). Promeses, promeses... i poc de sacrificis.

A més, enguany també ha estat un any de recollir diferents premis que s'ha emportat la nostra festa gràcies a les votacions populars. I l'últim va ser el de Tresor del Patrimoni Cultural Immaterial de Espanya. És bonic i important rebre premis de votacions, ja que una de les coses més importants de la nostra festa és la implicació desinteressada dels veïns del poble en fer la festa, tot i els intents d'alguns per capitalitzar el protagonisme.


I finalment, per a confirmar realment que la vida a Algemesí ja està de nou de "retorn" ens hem trobat aquest dies amb una nova notícia que relaciona al nostre equip de govern i una despesa de 84.000 euros que s'han repartit els regidors del PP per l'assistència la junta de regidors delegats. Sembla ser aquesta junta de regidors es reuneix cada setmana amb tots els regidors que tenen alguna àrea de govern municipal. I per assistència cobren 90 euros. Es tracta d'un invent de l'àpoca socialista que el nou equip de govern ha continuat aprofitant. En aquest cas, Vicente Ramon si que està orgullós d'aquesta herència de Gregori. Però, tal vegada millor si parlem de tot açò les pròximes dies... que ens en anem a la processoneta del matí....

149 comentaris:

algemesi.info ha dit...

He creat una campanya de recollida de signatures (firmes) online per a demanar a l'Ajuntament que s'acabe la ridícula desfilada de polítics que embruta tots els anys la processoneta del matí. Si voleu signar, podeu fer-ho a la web PetitionOnline.com (està en anglès però és molt fàcil d'entendre).

Anònim ha dit...

A més del poc respecte que tenen els polítics per la nostra festa amb aquesta desfilada, hi ha molta gent del poble que té el mateix poc respecte. Mentre estan actuant els balls i els músics interpreten les melodies, la gent intenta passar empentant a tots, músics i balladors, tot per no esperar a que passen.
Demane que es respecte un poc més a les persones que any rere any estan preparant amb tota la il·lusió els balls i les músiques que els acompanyen.

Anònim ha dit...

¿Les campanes del retorn? 112.3 decibels. El mateix que una mascletà. però a les 3 del matí. A YouTube...

Anònim ha dit...

D'acord lo del volteig de la nit del retorn. Però pense que només és una nit a l'any i és una tradició antiga, pero mira mante, dos coses:

1.- En setmana de bous son més nits i més decibel.lis

2.- Si no vols escoltar el volteig de campanes no et compres una casa prop d'un campanar, que quan te la vas comprar ja ho sabies

Que si no, acabarem amb totes les tradicions. A més a més, més mal em feien els oits quan vaig escoltar aquestos darrers dies en diferents actes (convent, vespres...) a l'alcalde i no he dit res. Mira que parla fatal el tio eixe. Però no te assessors als que els paga? Cada dia parla més paleto!!!

Anònim ha dit...

D'on no hi ha, no es pot traure.

Anònim ha dit...

Si és que ni sap parlar, ni sap estar, ni sap res de res.
La veritat és que sí, tenim una vergonya d'alcalde. Si és el que va en representació del nostre poble quan va per ahí, ho portem clar.

A l'altra que envien a Barragán, que de segur que parla millor que ell, hua hua hua.

Anònim ha dit...

gamieta, m'ha fet molta gracia lo del pou gens refrescant!

i si que es de veres que l'alcalde parla fatal, si

Anònim ha dit...

Els membres de la banda de música estem FARTS de q no se'ns respete en les processons de la Mare de Déu. És indignant estar tocant i alhora rebent empentes i xafons de la gent (en la seua majora dones majors) que no respecten la formació de la banda i passa per enmig molestant-nos per tal de veure la imatge de més prop.Per a qui no ho sàpia la banda també forma part de la processó i tenim el mateix dret de ser respectats q tota la resta de balls!!!

Anònim ha dit...

Lo del senyor alcalde és fortissim. Però no té assesors per a que facen la seua feina i li preparen els discursets i tot això?

O els paguem per a que es rasquen els ouets mentre l'alcalde es cobreix de glòria?

Anònim ha dit...

A l'anònim de les 14:06h. Estic al 100% d'acord amb tu, pero tinc que fer un afegit i es que els balls també estem cansadets de que la gent passe entre mig espenent-nos i no deixant-mos fer els balls o preparant-mos-els en tranquilitat. Jo sóc muixeranguer i m'indigna que la gent s'astaque pel mig i lo millor de tot es que si les dius algo encara s'enfaden i tot.
Jop no demane que s'impedisca que passen, pero si que respeten a músics, balladors i participants en la processó.

Anònim ha dit...

Si, fins i tot has d'apartar-te per a deixar-los passar!!! I si els dius alguna cosa s'enfaden!!! Tens tota la raó anònim de les 14:53. (Anònim de les 14:06)

Anònim ha dit...

Els muixeranguers no deuriem de parlar masa en el cas de passar pel mig i "atascar".

Sempre hi ha algun muixeranguer que "s´atasca" amb casalletes un pel.

AIXO SI QUE EM FA VERGONYA!!!!!!!

I que dir de les atascades de la nova muixeranga amb milers de carrets amb xiquets que no fan res a la processo ni ells ni els pares/mares que els porten

chustisiero ha dit...

**Touché** en lo de la casalla i els carrets de la Nova Muixeranga. Algun xiquet encara té gràcia però als 7 carritos que vaig contar jo ahir no li la trobe per cap lloc.

Anònim ha dit...

Vaja, vaja i vaja!... no soc l’única persona que ho pensa.

No als pares/mares de la nova amb els cotxets de les criatures pel mig de la processó [anit en la volta general me vaig parar a comptar-los... dotze... algun d’ells dobles de bessons] semblava un rally, embussos, derrapades, atropellaments, més taponaments més atropellades.

Anònim ha dit...

En que no fan res no estic gens d'acord, en que els carros sobren ho estic molt.

De fet, vull fer menció especial d'una muixeranguera que puja en la Nova Muixeranga que té un nadó que també fa marietes i que anaven tots dos sense carros en la processoneta.

No sé el nom de l'invent, però m'entendreu dient-vos que portava una espècie de sac davant d'ella que quan cap dels dos feia res avançaven per la processó.

Anònim ha dit...

En quan això de la cassalla hi ha muixeranguer que rebotant amb el públic arriba a la plaça.

Anònim ha dit...

I per cert, hi ha tornejant que sembla un jubilat ballant un pasdoble.

Ací hi ha per a tots hui xD

Anònim ha dit...

i dels Cirialots d’anit, què em digueu?... un èxit, no?... quan de temps feia que no eixien, trenta anys?.

Anònim ha dit...

La gent que ha grabat el video de les campanes, no tenia res més que fer? Pense que és una tradició que hem de mantenir. Jo m'aguante quan son bous prop de la plaça o els veins del parc en les casetes...

Crec que hem de ser tots més tolerants i alegrar-nos per mantenir les nostres tradicions...

un dolçainer ha dit...

Lo de les "marietes", clama al cel, els dolçainers acabarem per no tocar ni una i que les xiulen els pares.

Anònim ha dit...

Segons ha dit l'Alcalde, en breu serem BIC, clar ara mana el PP i tot es possible... ja, ja, ja

El templer ha dit...

Les festes tradicionals s'haurien de respectar més perquè representen la història d'un poble. També caldria adaptar-les a les necessitats actuals dels ciutadans. El que no participa d'elles i a més s'ha d'alçar a les cinc del matí per anar a treballar no crec que li facen molta gràcia. Cal respectar al treballador que té el dret a descansar a sa casa, encara que només siga una nit de festa. També caldria tolerar als polítics que van a fer-se la foto, sempre que no molesten als actors de la processó. I respectar a l'anciana que camina tot el ràpid que pot com una locomotora que va a comprar un ciri a l'església i va deixant un rastre de atropellats. Cal respectar els religiosos i als ateus. S'ha de tolerar uns als altres i deixar-se d'insults, marginacions i exclusions. Aquest bullit és la festa.

Anònim ha dit...

Trobe que falta un tema que encara no heu comentat: el dinar que els pagarem ahir "per la seua cara" al clero i als polítics (perquè els diuen polítics quan volen dir aprofitats?)

Estic llegint que discurset en castellano (porque es más fino), retors a dojo, benedicció de la taula i el menjar i visques a la Mare de Déu (a la de la salut, la de la Fitolaca és massa roja): com en època de Franco.


"I si no estan d'acord que agafen les maletes i que se'n vaja"

Algemesí va enrere, com els carrancs.

Anònim ha dit...

em pareig abusar molt, en epoca de vaques flaques que el ajuntament en pleno, mes tots els chupocteros dels que conviden al dinarot del dia de la Mare de Deu, paganlo el poble. Es intorerable el que estem aguantant, tots son iguals, pero estos son pichors se mos burlen en tota la segua cara dura. VOTEM PERO PER TIRARLOS FORA I JUNT DE ALGEMESI.

Anònim ha dit...

els notaba que anaben ben farteigs del dinarot perque aguantaren tota la probeso.

Anònim ha dit...

I qué em dieu dels discursets d'aquestos dies de l'alcalde?

M'encissa lo bé que parla: Ara com que ja som una de les set "maravilles" "maravilloses" de totes les "maravilles" del mon mundial.

I eixa tan sols és una de les parauletes i frases que diu el senyoret.

I parlant de pagar, no li paguem els assessors? per a qué? no podrien escriure-li els discursets i simplement llegir-los?

En fi, esta vist que ni sap estar ni sap parlar ni sap res de res...

Lo pijor de tot és que el tornareu a votar!!!

Anònim ha dit...

FEIA ANYS QUE NO ACUDIA A LA PROCESSÓ DEL MATÍ, I VAIG CAURE MAL PER NO ANAR A TREBALLAR I PODER VORE-LA.
PERÒ QUINA DECEPCIÓ. TANTA PROPAGANDA PER A RES. VAIG PERCIBIR POCA IL·LUSIÓ I POQUES GANES DE BALLAR. ELS MUIXERANGUERS SOLES BUSCAVEN LES CASES ON DONAVEN CASALLA PER ALEGRAR-SE I AU!FER CASTELLS ALTS NI DE CONYA.

Anònim ha dit...

No canvies de tema com els xiquets, que estem parlant del dinarot que et pegares ahir.

Anònim ha dit...

Això, no canvies de tema i parlem de lo bé que parla el teu alcalde!!!

Anònim ha dit...

Recorde que durant la legislatura passada, el Consell Valencià de Cultura (organisme depenent de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana), va realitzar un dels seus plenaris al saló de plens del nostre Ajuntament. Recorde perfectament el discurs final del president d'aquesta Institució, el prestigiós biòleg, Santiago Grisolía, en el qual prometia al, en aquells moments Alcalde d'Algemesí, Emili Gregori, que la Festa de la Mare de Déu de la Salut, seria declarada com a Bé d'Interés Cultural per a la seua següent edició (crec recordar que corresponia a la del 2006). Bé, aquesta promesa, segurament per interessos polítics, hui és el dia que encara no s'ha cumplit, és a dir la nostra festa no ha rebut aquesta declaració, al meu parèixer més que merescuda. Espere que haja sigut, com ja he dit abans, per interessos polítics, i que ara que el PP ja ha entrat al nostre ajuntament a governar, es faça dita declaració (com pareix ser que ja ha promés l'Alcalde recentment). És una llàstima que per a aquestes declaracions valorades prèviaments per experts en la matèria, prime més el color polític, que el vertader interés cultural dels valencians.

Anònim ha dit...

A mi no em sembla mal veure els carrets dels xiquets dels muixeranguers en la processó. Els pares deuen haver eixit en el ball sempre i ara, amb xiquets menuts, poden no tindre on deixar-los. Es poden fer torns per dur-los i donar relleu a la resta. No cal ser tan tiquismiquis.

Em sap mal també que els martiris no es puguen escoltar millor. No sé tots els episodis que representen però tenen tant de mèrit com els propis balls perquè han d'aprendre i representar els papers.

Jo vaig estar en la processoneta del matí i enguany no vaig veure cap conseller ni ministre fent la contraprocessó. En això pense que hem millorat.

Anònim ha dit...

Hola,

Em diuen Javi i soc el Cap de Colla de Campaners d'Algemesí. El motiu d'escriure-vos aço, es el següent.

Fa uns dies ens arribà la noticia que un veí de la nostra ciutat havia denunciat al campanar, per exces de soroll per la nit. Tan sols dir, que les campanes sols voltegen en dies de festa, i si, la nit del retorn van voltejar tota la nit cada hora. "Perquè era festa".

Sols comunique, que si aquesta denúncia va avant, no podrem sentir de nou aquesta música que ens aborrona cada vegada que sentim, i que acompanya solemnement totes les nostres festes.

FEM-NOS SENTIR, AMB NOM I COGNOMS, COSA QUE AQUEST VEÍ DENUNCIANT NO HA FET!!!!!.

gràcies, amants de la musica dels bronzes.

envieu les vostres opinions a:
campanersalgemesi@gmail.com


GRÀCIES!!!!!

Anònim ha dit...

A veure, el veí té dret a quedar anònim. Alguns sou massa aficionats a la cacera pública...

Això no lleva que em semble una barbaritat denunciar per aquest motiu, ja que és una tradició d'un dia que no li deu alterar la vida.

Anònim ha dit...

Que si la campana, que si la setmana de bous, que si el camió del fem, que si el dia la bici, que si xiula un pardalet...

RECOLLONA-MONA!!!!
Quin veinat més bo que tinc...

Si em fa falta farina que faig???
Li'n demane al veí o que???
A vore si li esmussa que toque el timbre...

La "delicà", no era de Gandia????

Anònim ha dit...

Al comentari de les 15:37. LA Nova Muixeranga pareixia una guarderia ambulant més que un ball d'un esdeveniment que és un dels referents culturals dels valencians.
La Processó no és el lloc per passejar els xiquets. Si no poden deixar els xiquets amb ningú, que es turnen, i ja està, que no és tan complicat...

Anònim ha dit...

Segons el Llevant, fa quaranta anys que no eixien els "cirialots" en la processó. I els que eixiren eren del Grup Mexa de València. Algú sap que hi ha que fer per a eixir l'any que ve de "cirialot".

Anònim ha dit...

He trobat una foto de la xica de la nova i el seu fill/a, a la que feia referència per dalt.

Així, no hi ha problema al meu entendre.

Anònim ha dit...

Quina obsessió tenen les mares i sobre tot les “agüeles” de disfressar les criatures?... què pintava enguany el xiquet tornejant?.

Unknown ha dit...

Despres de tres anys sense contestar l'alcalde a cap dels suggeriments que li vaig fer, despres de tindre recórrer al Síndic i despres que este ultim tingera que fer quatre peticions i una advertència al Sr. Alcalde, el resultat és el que és. No té temps per a contestar un veí? Han d'arribar les coses a eixe extrem?. Evidentment NO, però l'única forma de combatre la prepotència és amb la llei. Ara que ¿Polèmica, insults, amenaces en bústia de casa?,... vols que ara calle,NO, no em pense ni callar ni parar.

Anònim ha dit...

Per a què serveix un campanar si no és per a fer sonar les campanes?
Si per culpa d'una persona ens quedem privats del volteig de les campanes en la nit del retorn, això no és prepotència?

Anònim ha dit...

Ja m’estranyava a mi que no traguéreu el discurs gastronòmic en “castenallo” i per tant de rebot, el DIM, Dinar Institucional de la MareSalut.

Apart del clero, dels polítics [governants, oposició i forasters] i mirant el dinarot des d’un altre punt de vista, a mi em va cridar l’atenció varies coses, per exemple, ai en van dos: el cridaner ventall patriòtic que exhibia l’espòs d’una regidora... i el dubtós comportament de la taula dels tornejants que amb els caldos amb D.O. Utiel Requena es posaren un “poquet piripis” i semblava que estaven en una boda, sols els va faltar cridar... que se besen, que se besen!.

Gami... “El Carpaccio de Magret d’Ànec amb Vinagreta d’Olives Negres” et va agradar?.

Anònim ha dit...

De quina pàtria?

fumador resentido ha dit...

Ye, el anticampanero ixe, que se'n vaja a cagar a la murta, i que no mame tant. I ja està bé de comparar en plan "setmana bous són més dies", que al final per culpa de quatre moniatos com este mos quedarem sense campanaes, provesons, bous ni res. Ja dona prou llàstima el poble un dissabte per la nit, i tot per gent aixina, com pa que ara els quatre dies de festa comptats que tenim mos els foten també.

PD: Els de la nova muixeranga podrien agarrar un carrito del mercadona i portar tots els nanos ahí, aixina no ocuparien tant de puesto, i damunt ténen els mateixos colors jua jua jua

chustisiero ha dit...

Sincerament, si no estic d'acord en que dos caps de setmana a l'any se tanquen les casetes tan prompte, tampoc passa res si una nit a l'any les campanes donen pel sac. Els tapons pa les orelles van molt bé.

Però això no lleva que 3 anys sense contestació de cap membre d'aquest equip de govern no siga una clara demostració de qui mana en aquest poble. Especialment perquè els diners que cobren els justificaren en que donarien un molt millor servici que els anteriors. Jo no sé vosaltres, però jo veig lo mateix o pitjor...

No és prepotència. És *impotència* de vore que qui està ahí per fer-te cas passa de tu com de la "merda". "Camparispain", Em pareix molt bé que hages decidit arribar tan lluny per què algú et faça cas. Massa mesinfotisme hi ha per aquestes terres com per a no agrair a qui decideix no conformar-se.

Anònim ha dit...

M'ha agradat molt tornar a vore els "cirialots", que fa moltas anys els feren desapareixer, com també feren desapareixer "les Banderoles" (dos Senyeres coronades). I tinc entés que les va fer desapareixer un catalaniste.
Esperem que tornen a lluir en la nostra processó de l'any que vé.

Anònim ha dit...

yo crec com a ciutadana que soc d aqest poble deurien de haver votacions cada 2 anys.Així el que no treballe be al carrer.

Anònim ha dit...

Lo que no estic de acord en algnes persones d´aquests comentaris son els qe critiquen a les xiques que eixen amb els seus fills en la nova muixeranga.Com a mare que soc per primer si vols festa el teu fill te len duras darrere,ya m´agradaria vore a deixos que critiquen algo tan normal que les dones els deixaren a ells els fills i elles a disfrutar de la festa.

Anònim ha dit...

Ye figures!! Com vex que ningu s'atrevix a preguntaro heu tindré que fer yo. ¿A quina regidora van pillar en el camp fent un apaño? Jajaja

Anònim ha dit...

Parlant del dinar del Dia de la Mare de Déu... m'han dit que el nostre alcalde és el que millor parla del món sencer?

Ah clar, com que ara som "maravilla" valenciana, el xic en qüestió va fer un discurs "maravillós".

Me "maravilla" tanta "maravillar"... mmmmmmmmmmm

Anònim ha dit...

Si al final es farà un casting i tot per anar a la processó...

Sou uns tecles!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

No te ningun sentit voler llevar el transit pel centre del poble, per la zona del mercat, i voler fer un macrogaraig de tres plantes en la Plaça del Mercat. Com no el destinen al cultiu de xampinyons.....

creixent ha dit...

A l'anterior anònim (12.07):

Llevar el trànsit del centre del Poble és algo que no només té molt de sentit, és més que necessari. Els avantatges són moltíssims: més tranquilitat, menys fum, menys soroll, menys "mascachapas" amb les finestres baixades i la música a tope, menys nanos en motets amb escape lliure, ... Pensa-ho.

Reconeix el que tots sabem: agafem el cotxe per a tot, per anar a Mercadona, per anar al bar amb els amics, ... casi casi fins i tot per anar a pixar. Limitar l'ús abusiu que fem dels cotxes és preparar-se per a un futur immediat: pujada del preu la gasolina fins nivells que facen als vehicles a motor de combustió totalment inútils. És una tecnologia de fa més de 100 anys que no evoluciona i que contamina molt. Genera necessitats (més que les resol) com ara noves autovies, que abans del que pensem estaran buides, i que retrasen l'ampliació i millora del transport públic.

Sincerament, al meu article "Recuperar el centre" ja explicava una possible alternativa per a Algemesí. Quan abans arribem a algo semblant, millor per a tots. Jo signava ja i, de fet, m'agradaria viure en una ciutat en la que la immensa majoria reconeguera el futur i el volguera implantat quan abans millor.

creixent ha dit...

He oblidat un detall: jo tampoc estic d'acord en les tres plantes de garatges del Mercat. Pense que els diners que, presuntament, ens ha de donar la Generalitat, calia haver fet una planta de aparcament públic (no garatges) i l'edifici damunt. Amb la opció que han triat a l'Ajuntament, dubte molt que algun dia vegem l'edifici fet (just el que volia EU).

Anònim ha dit...

Ya fa mes d’un any que començaren a enderrocar el mercat. L’han deixat a mijes i aixina s’ha quedat per secula seculorum, sense saber fins a quan estará aixina ¿mesos? ¿anys? ¿qui sap?. Yo pensaba que per aprofitar el temps i traure algun duro es deuría acabar d’enderrocar-lo tot, i en el clot que queda fer un estanc ple d’aigua i llogar barquetes com en el Retiro de Madrit, al menys s’aniría traguent algun duret per a que els edils anaren a almorzar al casino.

Anònim ha dit...

He he he, molt bo company

Anònim ha dit...

al amic/amiga de les 00:17 no tánteres no es critica als mares/pares per portar als fills, sino al exces de carros

Anònim ha dit...

12:33, un 10 per al teu comentari. El problema continua sent el populisme de sempre. La política actual està massa enfocada en el curt termini, en les votacions cada 4 anys.

LAIA ha dit...

Hablemos de la comida del dia de la Marfe de Deu,si estamos en plena crisis y el ayuntamiento esta sin dinero,x lo que van a subirnos los impuestos,y quieren pasarnos un recibo de basura descomunal,¿ porque no se miran un poco en el numero de comensales que comen ese dia a costa del pueblo ? Tengo que decir que este año ha sido un autentico escandalo,y el protocolo se lo pasan por el forro de la chaqueta. No teneis verguenza,hay gente que no puede ni comer.

Anònim ha dit...

He passat pel costat del pas inferior de l'estació, m'he parat a vore-lo sense passar per baix, i, sr. Ancalde, vosté s'ha lluit. Si aixo es un pas decent inferior del ferrocarril, yo soc "la tabernera del puerto". Aixo es cagar per mig cul. Ni el tecnic que l'ha projectat, ni vosté que l'ha aprovat tenen punyetera idea de urbanisme.

Anònim ha dit...

Si, volen cobrarmos al xicotets empresaris y comerços un recibo de basura dels ultims 5 anys

Anònim ha dit...

Pero poden?
Es a dir, poden cobrar-nos eixe rebut de basura dels últims 5 anys?
Perque tinc entés que poden ficar-se al dia en els últims 5 anys de pagos que no s'han efectuat, pero d'algun impost que existix.

Pero, posar un impost que no estava (perque algu el llevaria), posar un impost nou en els últims 5 anys, es pot fer????

Es molt fort!!!!

Fora PP!!!!

Anònim ha dit...

a 16:30. Efectivament, hi ha gent que no pot ni menjar. Ho sap molt be la regidora de "benestar social". Tan bé ho sap que segur que va estar en eixe sopar. Però si és així, identifica plenament el que significa el PP, molt millor que moltes altres imatges. I segur que està d'acord en pujar-nos els impostos a tots (votants del PP inclosos) per a poder continuar cobrant *ells* els seus sous. PP kk!

Anònim ha dit...

Un casting tipus Gran Hermano, Operación Triunfo, clar que no!... però tal vegada tipus Fama ¡a bailar!, sí, jeje!.

Seleccionar als balladors no li aniria gens malament a les processons.

RUFO ha dit...

Al anonimo de las 18:37,Solo faltaria que subiesen los impuestos solamente a las personas que no fuesen del PP,aunque te dire que si pudiesen hacerlo lo harian,ahora sabran todos los que los votaron hasta donde pueden llegar,se merecen que llenemos el pleno y pidamos explicaciones.........

Anònim ha dit...

Per mi de PM si tanquen el trànsit al centre... visc allí, hehehhehehe...
Però pobre del que fa gestions o ve al centre i no és d'ací...
A mi m'ha pasat en altres pobles (Catarroja, Gandia,...) i no em va agradar...

El templer ha dit...

Amb el que ha costat el solàrium del parc i els quatre arbrets de la nova zona de la Xopera, el nostre poble podría tindre una plaça de bòus permanent, el càmping Santa Marta de cullera tenia una. No sóc partidari de les curses de bòus ni dels matadors, però a Algemesí hi ha seguidors. Crec que ubicant una plaça de bòus permanent en una zona on als que no ens agraden no ens moleste podria ser una solució. A prop d'aquesta plaça de bòus es podria construir un macro pàrquing vigilat amb un cost d'un euro diari, des d'on eixirien microbusos elèctrics per diverses línies urbanes, recorrent carrers que estarien habilitades per a vianants, bicicletes i els nomenats autobusos. Això no és una fantasia ni una utopia. Hi ha en altres ciutats europées. Només caldria estudiar l'organització d'aquestes ciutats i copiar aquest sistema per a la nostra, senyor excel.lentisim VR no es preocupe que no cal ser intel.ligent només hi ha que copiar i no sería tan desgabellat el projecte. Per què hi ha gent que està en contra que eixguen mares i pares amb els seus fills en carrets? Em sembla irracional aquesta postura. Eixir a la processó sense nen ja és pesat, tenen idea del pesat que és portar un nen en braços? Si en comptes de criticar per criticar feren crítiques constructives nostra ciutat avançaria molt. La retroactivitat negativa està prohibida per la llei. Per tant no poden cobrar un impost que no existia amb cinc anys de retroactivitat, ho podran fer des del moment en què entre en vigor la llei o normativa.

Anònim ha dit...

¿Cregueu que es bona solució llevar el transit de la plaça del Mercat, carrer dels Arbres i Lepanto?.

El transit no se te que acabar mai, sino veeu els següent eixemples:

Actualment hi han un centenar de places d’aparcament en zona blava d’eixe sector. Eixos cotxes tendrán que ocupar un lloc en els carrers del voltant ya saturats al limit.

En eixe sector hi han uns 20 vados de 20 garaigs, que s’estimes en mes de 200 vehiculs lo qual vol dir que será necessari el pas per a entrar i eixir a les seues places d’aparcament particulars, pero lo tant será un continu cicular de cotxes entrant i eixint a qualsevol hora del dia, ademes d’el pas de furgonetes de repartiment i atres servicis.

Tambe estan els veïns del sector que tenen cotxe pero tenen el garaig fora del sector, i que en un momento donat deuen poder entrar en el seu cotxe a la porta de sa casa a descarregar la compra feta en un hiper, o un caixó de taronjes o un sac de creïlles. A dita compra li s’afegirá el import de la multa per parar en lloc prohibit. El negoci es el negoci.

Anònim ha dit...

Et conteste jo, però no deuria fer falta: ja gaudim de zones al nostre poble de zones "peatonals" (la més gran és la del carrer Mossèn Blanch) i no hi ha cap problema.

Dos, tallar el trànsit del centre va afegit a obrir l'aparcament del Mercat. Les places que llevaries d'un lloc les tindries en l'altre (probablement més places encara).

Tres, que es restringisca el tràfic no vol dir que no es puga passar en cap cas. Potser la restricció siga de 20h a 8h, per exemple, o que els veïns i els repartidors puguen passar sense problema (no són tants).

Tots coneguem el que implica tindre una zona "peatonal". I pense que quan més hi hagen, millor: es podrà anar en bici, a peu, jugar en el carrer, tindrem una ciutat més tranquila, més neta i menys gris. Qui s'apunta?

Anònim ha dit...

El servici de neteja del poble es una "MERDA".

S'ho donat compte que als parcs, no hi ha higiene i els xiquets juguen. Em posse mala cada volta que ho veig, siguen els meus fills o no.

Vaig signar temps enrrere per que netejaren una zona en concret, on duc als nanos, una volta i prou l'han netejada.

Els qui van agranant dia a dia ho fan el millor que poden...d'eixos no tinc queixa.
...però, el camionet de les graneretes!!!!!!!!!! Fa "el passetjet de la novia", tinc dues "bossades" prop de ma casa, en una zona de jocs, vorem si se'n van asoles, clar!!!! com és matèria orgànica "biodegradable"...


Que s'ha de fer?????

Anònim ha dit...

estic llegint els comentaris sobre el fer peatonal es centre del poble i el unic que puc dir es que en diversesw ocasions he demanat que es posen bandes reductores de velocitat al carre passeig es a dir sant josep de calasanÇ I NO HAN FET NI CAS aixi que si restringisen un poc el transit sera un gran respir per al veins i vianats de la zona . Una altra cuestio es el lloguer de BICIS MUNICIPAL la zona d'ubicacio no es la correcta pense que si les porsaren al parc a la plaça al teular y la la calandria tindriern mes usuaris per qui te d'anar a l'ESTACIO PER EIXEMPLE PER AGAFAR UNA BICI PER A NAR AL TEULAR I DESPRE TORNAR A DEIXALAR AGAFES EL COTXE I SACABAT PESE QUE NO ESTAN BEN COLOCADES PERDONEU EL MEU VALENCIA PERO HIA QUE INTENTARO

Anònim ha dit...

I yo et torne a contestar. El carrer Mossen Blanch te tres gararigs de gran capacitat i atres quatre o cinc de un o dos vehiculs. Si passares a diari per eixe carrer voríes que a tothora passen cotches del veinat. Está clar que el problema no es com si hi haguera transit, pero SI que hi ha problema.

Dos: No se quantes places tindrá el aparcament del mercar pero solament doblant o inclus triplicant al centenar que hi han en l’actualitat vol dir que, l’entrada ed eixe aparcamente está proyectada front al Molí, i l’eixida a la porta de la tenda de Antonio Girbés, lo qual vol dir que a partir de l’eixida hi haurá un transit obligatori per la citada zona peatonal dels cotxes que ixen del soterrani.

Tres: Restringir el trafic vol dir NO passar ningu a ninguna hora, del dia i de la nit. Podrán restringir als repartidors, que son els minims, pero als veïns va a ser totalment impossible prohibir-los que entren o ixguen dels seus garaigs a qualsevol hora, tant si soles fora un sol veï com els estimats 200. Ya ho tenen prou limitat els dissabtes en el mercat, en les carreres a peu de la fira i en les cabalgades de reis i de bous.

Yo m’apunte al teu ultim paragraf, pero fixa els peus en terra i mira que aixo hui es totalment impossible, puix per a tindre una ciutat totalment peatonal tindríes que començar tu a renunciar al teu cotxe, el segon sería yo, i despres se tendría que convençer a tot lo poble i en cosa de sis mesos quedaría el poble fet un pincell, com a bon eixemple per als demes pobles i ciutats, entonses et podríes penjar una medalla.

SOLUCIO PER A CIRCULAR PEL POBLE: ya ho vaig espossar una volta aci. En tots els carrers i cada 50 metres un aparcament de biciclets. Cada veí fica la seua bici en l’aparcament, i qui no te bici paga a l’ajuntament una quantitat equivalent al valor de una bici. Quan tu ixes de casa agafes la primera bici que trobes i la deixes en l’aparcament o vas de visita. Quan tornes a casa fas lo mateix pero a l’inversa. Aixina sempre tindrás bici a l’hora que la necesites. Circular solament furgonetes de repartiment, bombers, ambulancies, policia, etc.

¿qui s’apunta?

Anònim ha dit...

Si cap ball passeja els cotxets dels nadons en la processó, perquè ho fan els de la nova?.

Anònim ha dit...

Jo també sóc partidari de peatonalitzar el centre del poble. Però em tem que els arguments més que sòlids que ja existeixen per fer-ho quedaran soterrats per la curta visió política valenciana dels últims 300 anys.

Com sempre, farem tard... els polítics ho deixaran per a quan la gasolina estiga a 10€/litre (no tan lluny com alguns pensen... d'ací 20 anys?).

El templer ha dit...

El que més o el que menys té bicicleta a casa, una bicicleta et pot costar 50 euros. El que no s'ha de fer és permetre que l'ajuntament malgaste més diners públics amb altres punts de bicicletes de pagament. Hi ha ciutats com Basel, que és una ciutat gran, que en cada plaça hi ha dotzenes de bicicletes sense lligar, i pots agafar la que vulgues desplaçarte fins a un altre punt de la ciutat i deixar-la en un altre aparcament. Aquí estic convençut que no es podria fer això. Caldria millorar molt l'educació i la mentalitat de les persones. El que ha de fer l'ajuntament és condicionar carrers poc transitats per a l'ús de vianants, ciclistes, repartidors i per descomptat veïns. Quina despesa representaria això? El que costa una senyal de prohibit el pas, zona de vianants, i poc més. Ara bé, cal habilitar zones d'aparcament vigilades als afores de la ciutat.

Anònim ha dit...

El teular és un femer i dona agonia de lo brut que está...

Anònim ha dit...

recordeu que asi a Algemesí ja han multat a mes de un per anar en bici en zona peatonal !!
concretament per anar en bici de Dugarref al c/Albalat per el peatonal... a tot aço era una persona que practica ciclisme, major, amb dos pams de trellat, casc i tot el que faja falta i sense fer el burro.

Anònim ha dit...

Si volem que les Processons siguen declarades BIC haurem de posar-nos les piles. I no permetre...
-Que Enrique David traga el seu fill a ballar amb ell quan no deixa fer-ho a gent jove amb ganes que demanen un relleu imminent o la constitució d'un relleu per cap (ixir el doble de balladors per processó i només ixir-ne una, i no les 3)
-Que el regidor M.A.Calpe, no aprofite el gran xanglot de raïm per a fer populisme i repartir-lo com si fores caramels a una cavalcada folclòrica.
-Que els muixeranguers "de bulto" respecten els que ho son "de cor" i es creuen el que son, el que representen i dignifiquen el que fan amb suor, contractures i dolors cervicals.
-Que Maria Vendrell deixe el testic.
-Que siga més rigorós el mestre del Bolero i no deixe ballar a qualsevol. S'ha de tindre un mínim sentit del ritme per a dansar el bolero de forma elegant. No demanem que tots siguen tan nets en l'execució com alguns balladors professionals, però sobretot alguns xics (la falda salva les xiques i dones)donen peneta.
-Que s'acabe el dinar institucional. Ja hi ha prou amb el refrigeri de la sala d'exposicions (la de vidre)quan entra la Mare de Déu. Dos bandejes més de saladet i au, tots a dinar a casa que és festa de guardar.
-Que els veïns dels carrers de Volta siguen més respectuosos amb la Processó. Enguany en la volta general hi havia moltes portes tancades, cadires buides i balcons amb la persiana tirada. Si s'han cansat ja de vore sempre el mateix a la porta de casa...que vaja canviant l'itinerari a vore si la gent es motiva com en la Coronació.
-Que els FESTERS tinguen amplitut de mires i no visquen en els anys 60 eternament...necessitem gent jove que actualitze, renove i reforce el programa d'actes. No es pot permetre que passe com enguany, en la Volta General, separacions de 5 minuts entre balls... Si la gent para a sopar en la Capella... que la processó surta a les 17h i en pau.
-Que la BANDA DE MÚSICA D'ALGEMESI continue fent-ho igual de bé com fins ara. Enguany s'han lluït en una interpretació excel·lent la Nit del Retorn en un concert que va delectar grans i menuts. Hi havia gent de tot tipus i va ser molt emocionant vore còm la gent, fins i tot els descarats adolescents que passaven per la plaça camí del parc, es quedaven atrapats i en silenci escoltant-los. Gràcies per ser un dels millors actes del programa extraprocessonal.
-Haurem de posar-nos les piles en els relleus dels balls. No pot dur gent ballant 23 anys, o fins i tot 50 com passa al bolero... No volem una processó que semble la Valencia Fashion Week VFW, però si que hi haja nova saó que servisca de reclam i de motivació per a l'espectador i perquè noves generacions mamen ja el sentiment de festa major.

Anònim ha dit...

A l'anònim anterior: estic d'acord amb tot el que dius, i damunt afegiria

- És precís que al ball de les pastoretes els xiquets siguen tan menuts? D'acord que fan molta gràcia, però el ball el llancen a perdre. Si tingueren en general dos o tres anys més es moriria algú?

- És precís també que toooootes les mares i pares de les pastoretes vagen en companyia d'ells tota la processó i no deixen veure res a la gent que està mirant? no podrien anar en cada processó només un parell de mares per a tirar-li una maneta a la mestra del ball i anar turnant-se?

- Els vestits que porten en les pastoretes i un grup de la carxofa no es podria millorar? Segur que sí

- Els vestits dels bastonets és precís que siguen tan lluents? Jo crec que antigament no ho eren

- Parlant de vestimenta, al ball del bolero hi ha gent que està per a que la maten. Això no ho controla el mestre? Ara, que el mestre és el que pijor vesteix, la processoneta del matí pareixia un "comunionero" i per la nit el "naranjito". Per no parlar de la gent que va vestida de "fallera" en el millor dels casos. Per que no se'ls demana pareixer a la gent que balla en grups de danses?

Ja que ara som una de les set "maravilles" (com diu l'alcalde) i damunt Patrimoni Cultural Immaterial i en procés de ser Bé d'Interés Cultural, totes aquestes coses que hem dit no se podrien revisar? El tema dels vestits, dels torns, de la gent que entorpeix la processó, del relleu generacional...

Només vull fer una reflexió: Jo estime molt el meu poble i la Festa de la Mare de Déu de la Salut, però de veritat cregueu que tots aquests títols que ens dónen ens els meresquem? O sino això, de segur que si cuidarem més tots aquests detalls en tindriem més i la festa seria molt més "digna".

No se, és una opinió només, igual no vos sembla bé.

Anònim ha dit...

OLE, OLE i OLE!!!!!

Comentari de les 11:11

Anònim ha dit...

Molt bones reflexions! Sí, senyors. Ole!

Anònim ha dit...

Jo tinc una pregunta per al senyor Alcalde, que estic segur que la llegirà.

Vosté ha deixat abandonat el Mercat amb els seu gran projecte (començarà algun dia?). Eixe era un icono dels socialistes, aixi que l'ha deixat "com es mereix".

Vosté esta deixant abandonat el tram central del parc Salvador Castell. Especialment la isleta del olivar. Lo ultim que feren els socialistes. Dona igual lo bonica que fora. Ara te el que es mereix.

Pero esta vosté obviant la gran obra dels socialistes: El Pla. Em pot explicar per qué no esta vosté deixant abandonat el Pla tal i com es mereix seguint el mateix raonament? Vol que parlem de plumeros?

Anònim ha dit...

Eixe alcalde és un covard...

Edu Roig, Secretari Ball de les Llauradores ha dit...

Als anònims anterior. On estan els balladors professionals? Hi ha muixeranguers, tornejants, pastoretes, bastonets, arquets etc.. professionals?, l’única professional es la Verge, que es Mare de Deu durant tot l’any.

He de donar-te la raó en què hi ha algun que altre ballador que no està per a eixir, però el dret a ballar el té tot fill d'Algemesí. Així doncs, cal afegir un preguntat, qui eres tu per a dir-li a un ballador que ja no ha de ballar?, a quina edat s'ha de retirar un ballador? Les persones que al bolero en fan 50 anys ballant, començaren quan tenien 7 anys, i com molt be podràs comprovar no hi ha cap ballador amb 7 anys, tot aquell que vol ballar ha de complir dos requisits mínims per accedir, tindre 16 anys i aportar parella de ball, en cap moment ni lloc, fica que ho deixaran a l’edat de.... tot i que 16+50 en fal 66 i no crec que molts arriben a eixa edat.

Aquí en parla de la vestimenta del mestre del Ball de les Llauradores, el remet que es fullege la publicació “Vestir-se per a la Festa” o “El Bolero d'Algemesí:cent anys del ball de les llauradores” ahí tens el que cal dur com a indumentària per a ballar a les llauradores, a més a més, el que tu anomenes com a naranjito, es còpia d'un vestit amprat en 1941 en quant a tela i color. Del tema de la vestimenta del fallera hi ha molt que parlar al respecte. A més a més, no cal demanar parèixer a la gent que balla als grups de danses, hi ha que al respecte callen o en parlen a les esquenes... cal arrimar el muscle.

Jo us preguntaria que feu vosaltres per a millorar o dignificar la festa?. Jo per la meua part duc 7 anys a la Junta del Ball des les Llauradores i espere que una mica, alguna cosa he pogut ajudar a canviar, modificar o conservar pel que fa al ball que represente...però es costós, ja que 237 persones son moltes persones per a fer-los canviar de la nit al matí.

LAIA ha dit...

Al 13:14,Te contesto yo,El Pla no lo puede dejar de lado porque vive el,con lo cual lo tiene que mantener a la perfeccion,parece mentira que no os deis cuenta como se las gastan estos sres que se creen los dueños de Algemesi.

Anònim ha dit...

Al de la junta de les llauradores:

- Primer, el Ball no és el de les Llauradores, és el Bolero. El Ball de les llauradores es un nom que deia la gent major als anys cinquanta i seixanta i preteneu que es quede com a tal, però abans es deia el Ball del Bolero. Encara que ja se que tu em diràs: "pos toooota la vida... bla bla bla", i jo et contestaré "tooooota la TEUA vida", però abans de tu també hi havia vida.

- Pel que fa referència als dos llibres que anomenes, el de Vestir-se per a la festa, qué vos que et diga, és un llibre que no té massa contingut i que el va fer el que va voler i com el va voler, o siga, que ni "chicha ni llimonà". Per qué no obris una mica la teua ment i penses que hi ha gent molt més enterada i entesa i que es dedica això (a investigar indumentària antiga, música, balls, etc) i que ho fa molt més bé que allò que tu menciones, com Victoria Liceras, Salvador Mercado, Fermín Pardo, Toni Guzman, etc etc.

Fes el favor, primer obri algun llibre, després t'informes bé, després podràs sortir de casa i finalment podràs opinar com cal, espavila't.

- Pel tema dels balladors opine que qui no estiga per a ballar que no ho faça, tinga 18 o 70 anys. El que no es pot fer és deixar ballar a qualsevol (referint-me a la manera de ballar).

- Pel tema del naranjito, encara que siga una reproducció, si el vestit era una disfressa, ningú té la culpa de que el teu mestre l'haja confòs amb un tratje.

- Pel tema de que per a "domar" a 200 i pico persones hi ha que tenir molt de coratge, ahí et done la raó.

-I per últim, 237 persones? on son? o es que conteu també als que no ballen avuí en dia? eixos també boten al mestre de ball? però si no ballen per a que boten? I si no surten a ballar, per a que els contes? M'he perdut...

Anònim ha dit...

Molt bé per l'anterior anònim, breu, concís i al degüello. Així m'agrada, que poseu a cadascú on correspon!

Anònim ha dit...

Está clar que la gent ho fa amb voluntat... i per a possar-se en estos "fregaos", en fa falta i molta, que jo no en tinc i m'agrada vore pasar la festa, ojo!!!!!

Tb que, no hi ha que fer un casting pq la processó, no és el "bolshoi", per molt que ens agrade...

Al que dóne sobretot la raó és a eixa manera de monopolitzar els balls per part d'alguns que no deixen entrar a ningú, i ahí hi havia un esmentat, que es creu l'amo del univers...

Els que ho feren ben bé en son dia, son els de la nova muixeranga...
Recorde als anys 90, que xiques no podien entrar, xics havien de ser dels maristes, no hi havia lloc (flipa!!!!), no hi havia tela,...
...i vingueren els de la nova i mira per on, entra qui vol i tela tota la que vullges, per si et vols canviar de trage a mijant processons, com si fores "La Piquer"...

Tb pense que si hi ha excés de gent, millor que si en falta, organització i es balla per torns, és de sentit comú, no??????

Anònim ha dit...

i a tot açò... el Patronat de la Festa, què collons pinta?.

Anònim ha dit...

Com hem començat pel vol del retorn, sols vaig a referirme als post rel.lacionats, obviant tant de parc, transit i senyor alcalde, que surt a cada canto.

Els campaners, enguany, han fet un gran esforçs, reprenent algo tan tradicional i pesat com es el volteig manual del retorn. Felicitats per a ells. Al vei que li molesten les campanes tradicionals dels meus avantpassats, li recomane de bona voluntat que vaja prompte a viure a un altre poble sense eixa tradicio tan molesta, no sense abans comentar-li el perque als sus avis, si son del poble. O a Valencia, Cullera o Alzira, Ajuntaments on li facilitaran gustosos fulls de reclamacio per a despotricar de les falles. De totes formes, si no es fill de fill del poble, la seua opinio poca importancia te per a mi.

En el restant de post, hi han veritats i despropossits:

efectivament, cal deixar passar sang nova als tornejants, on gaudeixen d'un gran mestre, Enrique David, pero que ja deuria dirigir i no ballar. Tambe tinc que dir que el seu fill no es el primer cas de xiquet vestit de ball de major (inclus dintre dels mateixos tornejants) i mai no ha passat res: es logic per a una persona implicada tindre eixa il.lusio, la compleix un instant i s'acabat.

Malhauradament no puc dir el mateix de la muixeranga verda (nova), on esta mateixa rao es perd quan pasem d'un o dos xiquets que ens alegren la processo, a 5 o 6 carrets et fan pensar que estas a l'eixida de Maria Auxiliadora. Hi hauria que fer un cop d'atencio: si als xiquets, pero carrets, a la processo, cap.

El bolero (tradicionalment "les llauradores", per que no?)com sempre desbordats: pero com son gent de molt bona voluntat, ells mateixos se autorregulen en nombre, fent torns i demes virgueries (i es paguen el traje, encara que no ens agrade el color); aixo si, el mateix que parlavem abans: en benefici de la sang nova hi ha que retirar-se, encara que mentres u es sent jove, es costos donar-se compte.

Pero ningu som res per a decidir-ho, mentres no aportem algo a la festa: parlem dels festers vells (cuants joves estan dispostos a aquesta feina?), parlem de la desaparicio dels cirialots (eixirem nosaltres a l'any que ve?). Hi han molts trages biblics desapareguts, Ruth, Deborah... (les nostres filles voldran eixir?)

Hi han molts llocs a la processo menys vistosos pero que tambe fan processo. Abans de parlar, treballem per a tindre dret de fer-ho

PD. No aprofitem la impunitat de la red per, com dia abans un bon amic bloggero "tirar a deguello" i faltar-li a ningu. Ni al alcalde, que ja s'ha convertit en deport olimpic. Per be de tots. Per favor. Gracies

Anònim ha dit...

Crec que cal parlar d'actituds de les persones envers la nostra festa major. L'actitud positiva hauria ser la d'aportar allò que bonament es pot en benefici d'ella. Quan no hi haja ningú per a dur l'anda, jo la duré.
Vull dir, una persona que porta 50 anys ballant el mateix, amb una llista d'espera, clarament està dient que l'importa un cogombre el futur de la festa major del poble, així com la seua significació d'identitat local i de compromís cívic.

Anònim ha dit...

Per l'anonim de les 20:35
Si tu mateix has dit que no s'ha d'aprofitar l'anonimat de la xarxa per tirar a mata-degolla, per què no predicar amb l'exemple? Qui et creus que ets per dir que als que els molesten les campanes marxen a viure a un altre poble? La llar d'una persona és el més sagrat que hi ha. Qui et creus que ets per dir que no eixguen carrets de nadons? És que han d'anar descalços o de genolls amb el xiquet a coll fent penitència? Cal ser retrògrad, ¿Quin mal t'han fet les mares? Qui et creus que ets per dir que Enric David es retiri? És que va en cadira de rodes? Sento dir-t'ho i aprofitar com tu l'anonimat de la xarxa però crec que ets un amargat que té enveja de tothom.

Anònim ha dit...

llegint a uns i altres, tots teniu un poc de rao, perque no hia que deixar a ningu que tinga ganes de eixir a la probeso, pero se deuria tambe de pensar en la gent que esta esperant en vorela pasar, tindrien que dividirse per eixemple els de la muixeranga, sols estan pasegant i son una catarba(es fa pesat i aburrit)es la megua opinió i la de molta gent forastera.

Anònim ha dit...

Enhorabona a Fermin i el seu equip per les Lloances d'aquest cap de setmana, on eixia la Letizia, Domenech Gamieta (el blog), el mercat sense començar i el parc que ja no tenim....

I a tot això el senyor alcalde a primera fila tragant-s'ho tot!!

Enhorabona Fermin!!

Anònim ha dit...

comensem a parlar de lo que ens interesa, a molts i no son les festes, pasades. Mes be el que pasarem, despres de pasada la tempora del citric

Ana Lopez Requena ha dit...

Vaya, vaya.....ahora resulta que hay un “anónimo” que no se atreve a dar la cara , que critica sin piedad a alguien que si que tiene nombres y apellidos, eso en mi pueblo , que no es éste, se llama “cobarde”.Yo como miembro también de la Asociación y asombrada por los hechos, paso a decir lo siguiente:
Estamos en una democracia, eso significa que somos libres a la hora de expresarnos, pero claro como en toda democracia todos no podemos estar en el poder...y para ello se realizan votaciones y se elige libre y voluntariamente a quien más nos interesa y convence, pues después de esta pequeña introducción por si en algún momento se pensó que estábamos en una dictadura, da la casualidad que en un año se realizarán de nuevo elecciones para Junta y Mestre del Ball de les Llauradores.. Menos criticar y más currar.
Así que si uno no está contento de cómo se enseña, de cómo trabaja la Junta, por que todo lo que se ha hecho, se hace y se hará no cae del cielo hay un grupo de gente que tú has votado ( porque si tú no has votado no sé que criticas)que trabaja en ello, que se reúne cada cierto tiempo, que llevan trabajando durante 4 años para que muchas personas puedan cumplir un deseo, bailar el Ball de les Llauradores .
Ana López Requena
Miembro de la Asociación

Edu Roig, Secretari Ball de les Llauradores ha dit...

- Estimat ANÒNIM del 14/09/09 a les 14:42 hores, en primer lloc dir-te soc Eduardo Roig Roig, secretari de l'associació Ball de les Llauradores d'Algemesí, i no el de la junta de les llauradores, però això tu ja ho sabies veritat? Trobe que t'han informat una mica malament... i amb documentació a la ma et dic:

- No es Ball de les Llauradores? Per què? Perquè tu ho dius? El nom apareix per primera vegada al compte justificatiu de les festes de 1906 cita textual “A D. José Soldido, por un trabajo en la dirección de la danza de las labradoras...” 1906 i no als anys cinquanta o seixanta. El document és públic a la Biblioteca, saps on es? Així doncs tota quina vida, la meua de 37 anys o els 100 de les Llauradores.?

- Al respecte dels llibres, “Vestir-se per a la festa” no es un llibre com a tal, si no mes be el catàleg de l'exposició del mateix títol i que va ser presentada/inaugurada, amb una conferència per la Sra. Victoria Liceras, con tu la nomenes “gent enterada”, la qual va recomanar per al vestit dels hómens l'ús de teles de colors clars, la recuperació del barret d'alborços, fins a les hores desaparegut, per a les dones faldes de llargària a uns 15 cm des del terra, deixant veure el peu i el turmell, a més a més de colors clars amb estampat menut, i l'ús de l'espardenya, tant per al xic com per la xica. De l'altre llibre “El Bolero d'Algemesí : cent anys del Ball de les Llauradores”, el pròleg del qual va ser escrit per un altre entès en la matèria Fermin Pardo, he de dir-te que en sóc coautor, pel que veig se salva una mica de la cremà o pot ser no te l'has llegit, es que et recrema a les mans?. Fermin Pardo i Victoria Liceras en son referències valides per a tu?

- M'he informat, he obert més d'un llibre, he sortit de casa per entrevistar a més de cinquanta persones i no sols d'Algemesí i comarca, treball de camp i experiències totes que després de quasi tres anys, donaren fruit a la publicació anteriorment esmentada i que ha permés recuperar-se econòmicament a l'associació “Ball de les Llauradores d'Algemesí”.

- En l'única cosa que et done la rao, es en el tema dels balladors “qui no estiga per a ballar que no ho fasa” però trobe que si que deguen deixar ballar a qualsevol, ja que tot fill d'Algemesí te dret a participar en la festa, o seràs tu qui li negue eixe dret?

- El “naranjito” es un xicotet homenatge que Adrià Moreno li va retre a José Pelechano “Braç de Ferro” ballador en 1941 amb la còpia del seu vestit que encara es conserva.

- Si en som 237 socis, dels quals sospite que tu eres un i ho son pagant religiosament cada any la seua quota amb el dret a veu i vot. El Ball de les Llauradores d'Algemesí té entitat jurídica pròpia des de 1994, associació de la qual, qualsevol persona por formar part amb el corresponent dret cada 4 anys a elegir Mestre = President de l'associació i la Junta, de la que soc secretari i a la qual t'invite a formular formalment la teu candidatura per a la seua renovació, de moment tens ja un vot, el meu, això si cal que isques de l'anonimat sinó malament.

- Una última cosa, els 237 socis no surten tots a ballar per que únicament ho poden fer 30 parelles en cada processó, problemes a l'hora de poder escoltar en condicions la música.

Anònim ha dit...

Molt bé a Edu Roig, però...

Jo no crec que no surten els 237 socis per problemes a l'hora d'escoltar la música, sino per que hi ha gent que no balla des de fa molts anys. D'entre eixos 237 socis que no ballen des de fa, no se, deu anys, eixos també trien al mestre?
Per a qué? Si no ballen, si no assajen...

Jo no sóc membre de les llauradores, però tampoc permetria que una persona que no balla votara amb la mateixa valoració que jo que tinc que ballar i se quin metre (per a mi) és més vàlid que un altre. Si eixes persones no ballen ni assajen, com saben quin seria el possible millor mestre per a ensenyar? El que recorden des de fa més de deu anys?

No se, només és una reflexió, si vols contestes...

Edu Roig ha dit...

Es clar que conteste, però abans una puntualització, no se si conteste sempre a la mateixa persona anomenada Anònim o en son mes d'una?

Per que conegau com funciona l'associació Ball de les Llauradores d'Algemesí: es cert que hi ha gent que no balla, però els 237 membres, voten l'elecció dels membres de la Junta i del Mestre, cal dir que Mestre als estatuts està identificat com a President i no té perquè ser la persona que per obligació ensenye a ballar, el que passa es que amb la persona d'Adrià Moreno, coicidixen totes dues (encarregat d'ensenyar a ballar i Mestre-President) però si fem un poc d'història Fernando Garcia Monzó era el Mestre però no l'encarregat d'ensenyar a ballar, això ho feia una altra persona.
Actualment, és la Junta del ball l'encarregada de triar a la persona que ensenye a ballar, està clar?. A més a més, en tota associació qualsevol dels membres te el dret de vot per elegir a la junta i participar o no de les activitats de l'entitat.

Les dues Muixerangues, els Bastonets i les Llauradores, son els únics balls que tenen entitat jurídica pròpia regint-se per la llei d'associacions. Si no eres membre de les Llauradores, informa't primer i parla després.

Cada any es convoca una assemblea general i de moment no conec cap membre dels 237 que demane la modificació dels estatuts en aquets punt, a més, en el torn de precs i preguntes tot el mon pot parlar i ningú obri la boca, o es que ho fan a esquenes?

Ximonucs ha dit...

Definitivament, i malgrat tot i que el tó de la discussió augmenta, aquest seguit de comentaris a l'entrada del Domenech Gamieta de Setembre esta siguent mooolt enriquidor...

De veritat vos ho dic. Per molta mala llet que tinguen alguns comentaris, m'estic asabentant de coses que desconeixia per complet, i damunt amb una cura amb les paraules i els continguts per a posar un monument.

Ja feia temps que esperava comentaris amb eixe nivell (i no el troll-isme que últimament governava el DGblog).

Torne a repetir, encara que estigau "zarpa-a-la-grenya", us agraisc, a aquests últims i als anteriors comentaristes la seua aportació.

Com sempre, discutiu, però en acabant, cervesseta o cafenet i tan amics...

Anònim ha dit...

El to del tio eixe, el Eduard Roig és un poc prepotent, no?

Anònim ha dit...

No conec gens a Eduard Roig, però crec que té tota la raó del món. Jo participe en dues associacions del poble i en les dos passa el mateix. La gent que no està ben aprop de les associacions parla i no sap el que diu, tot es renegar i despotricar, però no arrimen el muscle ni saben del que estan parlant.

A mi, al menys, Eduard Roig m'ha convençut amb la seua explicació.

Anònim ha dit...

Domenec pq no ens parles de la taronja i del camp i del "estat feudal" que es viu a la "Cope-rativa"...
Ens paguen la taronja al preu de "mercat" =per terra.
Hi ha cada "xuplòpter" fent l'egipci amb les despeses que paguen els socis...
Impera una llei de sil.lènci pq sinó et deixen la collita penjant fins última hora i encara te la paguen pijor...

Algú sap alguna cosa?????
O penseu que tot va de PM?????

Anònim ha dit...

La sociedad feudal poseía una estructura piramidal jerarquizada. En la cúspide estaban el rey o el emperador y el papa, y, en la base, las clases inferiores, compuestas por campesinos libres y siervos, sobre quienes recaían todos los impuestos. Los estratos intermedios estaban ocupados por los nobles y caballeros, exentos de tasas fiscales, y por el clero, que se hallaba también inserto en las relaciones feudales. Los tres estamentos sociales básicos, nobles, religiosos y campesinos, eran muy cerrados, lo que dificultaba la movilidad y ascenso de aquellos pertenecientes a las clases inferiores.
Muy importante fue la relación de vasallaje, tanto entre el rey y sus nobles como entre éstos y sus siervos, que implicaba derechos y obligaciones por ambas partes. El vasallo debía ser fiel a su señor, prestarle ayuda en caso de guerra (auxilium), realizar gratuitamente diversos trabajos domésticos y acudir a la corte para dar su consejo (consilium).

Anònim ha dit...

Esta clar que atengueres en clase.

Ara segur que tambe atens a la realitat que vivim.

Parlem de lo que pasarem, si seguis com esta, no sols la cope que aixo es un put i apart, si no el resto de empreses

Anònim ha dit...

Muixerangueres de la Nova, tranquil·les que si abans dien de vosaltres que ereu una colla de lesbianes, de manera despectiva, ara es critiquen perquè sou una colla de mares i també resulta que molesta moltíssim.

Qué teniu contra els xiquets? Qué voleu que les mares es queden a casa i no participen com els de la Blava? Ahí dones poquetes i xiquets menys en cara.

Estan mal vistes perquè són de segona categoria, com no fa tant? Sols vos a faltat afegir això de la mujer y la sarten en la cocina...

CARQUES, MISSOGINS, AIXÓ ÉS EL QUE SOU.
Tranquiles xiquetes que encara queda molt a fer... i al qui li pique que es rasque

Anònim ha dit...

Jo sóc pare d'una xiqueta i muixeranguer de la blava, i a l'any que ve eixiré a la processó amb la meua dòna, i la meua filla no es va a quedar en casa, vindrà amb nosaltres i amb carro si fa falta. No se quines neures agafen alguns poquets amb eixe tema.

Anònim ha dit...

12:43 Jo tb solc consultar la Wikipedia...

Anònim ha dit...

Nova muixeranga sí, dones sí (bona "llisó" li donareu a la blava), xiquets també (faltava més), peró els carrets... per favor!

En el gran sentit de la estètica i innovació que demostreu en les torres i la mala "imatge" que demostren 12 mares arrosegant 12 carrets buits (no s'oblideu d'això)... Pura falta d'estètica.

Anònim ha dit...

12:43 Saca tus propias conclusiones.
Quienes son los nobles?
El clero?
Los campesinos? (Aquí te lo digo yo, los mismos...)

Anònim ha dit...

En realitat lo dels carrets es falta de civisme. Només cal vore com alguns pares s'ampenyen en portar els carrets sempre darrere, inclus en les masificacions com les falles de valencia. Sempre en el carret darrere donant pel sac i xafant la gent.

Anònim ha dit...

Al de les 17:21h Per favor, et demane que a l'altra mires be. Jo ho he vist i buits no van, per favor, no digam coses que no son.

Al de les 17:37h (si no es el mateix): de quin civisme estàs parlant, no seràs tu el que l'ha de tindre? tu no eres pare o mare veritat?

Anònim ha dit...

ningú deuria critar lo dels carrets,simplement, perque els pares deuirien de ser consients, cuant deuen o no traurels.

Anònim ha dit...

MALAURADAMENT/LAMENTABLEMENTE:

D. Eduardo Roig haurà dit ja que des del bloc del Gamieta s'ha atacat el ball del Bolero, o que s'ha atacat la Muixeranga Nova (ENHORABONA PER MOURE UN CONCURS DE FOTOS) i etc, etc, etc. No és ixe l'esperit amb que arrancaven alguns comentaris.

ELS FESTERS I FESTERES... demanen a crits d'agonia un relleu generacional...i gent jove no és gent de 20 anys, és gent de 40, de 30 i 50...gent que no estiga viciada i sapiga afrontar una programació de festes on prime el sentit comú i no DISCUTIR PER LA QUANTITAT DE FLOR QUE HA DE DUR L'ANDA O L'ALÇADA DE LES VARES DE NARDS. Que el 2010 ens duga una miqueta de trellat... i que es recullen firmes per tirar a l'assesora de l'alcalde que és la culpable no haver-lo ensenyat a parlar en quasi ja 3 anys.

Mentre...l'alcalde...com un ministre que recordar no quiero sense llicència...tirant al plat o la guala....no se...per BercaTv. Ole.

Anònim ha dit...

Anònim ha dit...
ningú deuria critar lo dels carrets,simplement, perque els pares deuirien de ser consients, cuant deuen o no traurels.

15 / setembre / 2009 18:31

Efectivament, és el que algú més amunt havia comentat de les actituds de les persones envers la nostra festa major. De vegades, sembla que s'haja perdut la mesura de les coses. No estem en contra dels carrets, ni dels nens, ni de les mares ni dels pares. A quin sant? Estem en contra de la falta de sensibilitat, de la falta de responsabilitat, de la falta de respecte als altres i, sobretot, de la falta de consideració a la nostra festa major més emblemàtica i representativa de la convivència harmoniosa d'un poble. Sembla que alguns participants a la nostra festa, als quals agraïm sincerament la seua participació, encara no han entés el sentit "global" d'aquesta festa.

Anònim ha dit...

Bé, Gamieta, va sent hora de parlar de bous. Si et sembla, clar.

Anònim ha dit...

Algemesí, es una bonita ciudad situada en la Ribera Alta del Júcar, a 32 Km. De Valencia y tiene 28.000 habitantes. Su gente es agradable y acogedora, con un talante trabajador y al mismo tiempo con unas fiestas y tradiciones antiguas y únicas en el mundo, como la Procesión de Nuestra Señora de la Salud.
Sin embargo hay que lamentar que, entre tanta belleza, hay un acto que mancha de violencia y sangre la imagen de esta ciudad y sus ciudadanas y ciudadanos: las becerradas. Consisten en torear y torturar hasta la muerte, toros de pocos meses, por jóvenes sin experiencia que hacen sufrir una larga agonía a los animales.

En estos vergonzosos actos de violencia, participa alguna gente del pueblo y gente venida de otros lugares, permitiendo y potenciando la presencia de menores de edad, convirtiendo la fiesta en una escuela de violencia que después se reproduce en otros aspectos de la vida social.

El ayuntamiento esta formado por una mayoría de concejales del Partido Popular (PP), siendo su alcalde el Sr. Vicent R. García Monte y una oposición formada con concejales del Partido Socialista Obrero Español (PSOE) y un concejal de Izquierda Unida. Este último partido ha presentado varias iniciativas para eliminar lo más sangrante de las becerradas.

PEDIMOS TU COLABORACIÓN EN ESTA CIBER ACCIÓN INTERNACIONAL PARA ACABAR CON UN ESPECTÁCULO LLENO DE VIOLENCIA, SUFRIMIENTO Y SANGRE, Y DEFENDER LA VIDA Y LA CULTURA EN ALGEMESÍ.

Te pedimos, si lo consideras conveniente, tres cosas:

1. Reenviar este correo a todos tus contactos.

2. Copiar y enviar un mail de protesta al Sr. Alcalde de Algemesí pidiéndole que suspenda las becerradas, que el ayuntamiento no las subvencione y en todo caso, que convoque un referéndum popular para ratificar o suspender estas salvajadas.

3. Enviar un mail al Síndico de Agravios, para que intervenga de oficio.

Adjuntamos un modelo de cada carta para utilizarla si lo consideráis oportuno.

Muchas gracias por vuestra colaboración.

PLATAFORMA INICIATIVA ANIMALISTA

Anònim ha dit...

Al anonim de 21:24, no buic que contestes, así, simplement a tu mateis.......a favor del avortamente, veritat?

Edu Roig ha dit...

Anònim de les 20:33 MALAURADAMENT/LAMENTABLE, si no em coneixes, no fiques paraules que en la meua boca que jo no he dit, puix jo no he dit que des del blog de Gamieta s'ha atacat al Ball de les Llauradores... Però el que m'agrada de tot este moviment que ha creat i crea esta plataforma, es el fet que remou consciències, i que pel que veig hi ha gent que també pensa igual que jo, que la festa no està morta i no es una festa on quan sonen les campanes tot el mon sap que ha de fer i on ha d'estar, ja que darrere hi ha un any de treball, i ho dic per que son ballador, i cada quatre anys fester. Soc del pensar que l'estructura dels quatre barris es poc funcional... que el patronat no funciona per a res (ningú li fa cas) i és clar que si des de 1973, fita en la qual es diu que la festa començà a rebrollar, la part de la festa els festers començà a decaure.

El tema de la plega per les empreses i botigues del poble, es penós i fa vergonya sentir comentaris del nivell de “quan la festa passe per este carrer faré un donatiu”o que siga la secretaria la que et done 1 euro o fins i tot cèntims i tu amb bon somriure haver de dir-li gràcies (també hi ha gent que fa bons donatius, els pocs).

Tens tota la raó del mon, es discutixen coses sense interès, com molt be apuntes, quantitat de flors de l'anda, alçada de les vares de nards, si el festers d'un barri que no es l'organitzador no ha pagat les varetes dels tornejants etc.. la part de la festa més importat i que més feina porta (els festers), està obsoleta... hi ha gent que es trenca el cap cada quatre anys per revifar-la, però sempre son les mateixes cares i cada vegada més majors.

algemesinenc ha dit...

No sé vosaltres però últimament m'he assabentat de molts detalls de la festa que desconeixia, encara que imaginava.

Vull donar les gràcies als "Edus Roig" de la festa per mantenir-la viva i per intentar millorar-la d'any en any. Moltes gràcies.

Anònim ha dit...

A qui critica lo dels carros:
-Saps massa be quin es el lloc per a debatre aixó, fer-ho ací no ha sigut gens acertat.
I punt!!

Anònim ha dit...

I punto pelota !!
ahi estamos ! jejeje democràcia en estado puro.


per a quan un referèndum a Algemesí per decidir becerrades si/no ??.
Als bous els fa falta un canvi radical de format perque actualment esta destinat al fracas i a la mort...hui per hui paga la pena anar-sen de viatge !!

Anònim ha dit...

Quin és el lloc per debatre lo dels carrets?

Per cert: http://youtube.com/?v=NBgVZ0wOBq8

Anònim ha dit...

LES BECERRADES SON LA VERGONYA D'ALGEMESI SENCER!!!

Anònim ha dit...

A los de NO QUIEREN las becerradas toros y demas festejos, a algún POLITICO que esta con las pancartas, dando apoyo moral, a los que creen defender el mundo, pero no se paran a defender el hambre, que os invite tambien,(el de la pancarta, digo) a subir al ayuntamiento al "berenaret que pagem tots el que anen al bous", porque ellos si que suben y se hacen sus cervecitas y como no.....el pastisets de tomaqueta, la tortilleta, que tan rebien sirve la sala torrent........eso dicen, yo llevo toda la vida en los toros, pero aún no me ha tocado, tendré que ir con el citado, para que me invite al berenaret.
SALUDOS a los que SI y a los que NO, a los que quieren y a los que no quieren, a los que hablan y a los que callan, eso sí, saludos, pero no conformidad, con todos.

Anònim ha dit...

FELICITATS A CIPRIÀ TEODORO EN EL DIA DEL SEU SANT.

Anònim ha dit...

Joder lo de los carros si que da de sí. Que tienen que hacer las madres o los padres;¿quedarse en su casa y no participar?

Yo lo vi tan normal, eso de antiestetico no se de dónde se lo han sacado... se nota que los que escriben no tienen niños; porque los pequeños se cansan y el carrito va muy bien...

Lo que tenemos que dar es las gracias a todos los hombres y las mujeres (y a los niños en el caso de la muixeranga y dels Pastorets) que hacen posible esta manifestación cultural.

Y me pregunto yo ¿a quien le interesa esta polémica tan absurda? El año que viene os vais a meter con los feos, con los bajitos, con los gordos o con los calvos?

Anònim ha dit...

Exacte, deixem ja el tema a banda i centrem-nos amb... no se...

... lo "bé" que parla i s'expressa l'alcalde? el mercat que ja està acabat? he he he, el "nou" parc que han deixat fet una marranada i sense ombra? o la zona centre del parc (on està l'olivera) que estan deixant que es llance a pedre per a tenir una excusa per a enderrocar-lo també?

Va, vinga, escolliu vosaltres el temeta que vullgueu, o millor, treieu-ne un altre, el que vosaltres preferiu

Anònim ha dit...

La Setmana de Bous hauria de ser el següent tema estrella. Hi ha molt suc en aquesta festa decadent, i temes que se m'ocorren en un bot:

- Tortura animal
- Espectacles nocturns propis dels anys 60
- Futur de la festa "lúdica-evasiva" d'Algemesí

ANDREA ha dit...

Al anonimo del dia 15 a las21:24,estoy de acuerdo contigo,una cosa es que nos gusten o no nos gusten los toros,pero lo delas BECERRADAS es un autentico disparate,se pueden hacer las becerradas sin matar ni maltratar al animal. Una pregunta ¿ cuando una paersona va al medico y este le dice que su problema es QUIRURGICO,el paciente se dejaria operar x una enfermera,o quiere a un cirujano ? pues aplicar lo mismo a los pobres animales indefensos.

LAIA ha dit...

Al anonimo del dia 15 a les 22:34,tampoco quiero que me contestes aqui sino para ti. El tema del aborto NO tiene nada que ver con las becerradas,son dos cuestiones diferentes,pero piensa un poco si tu o alguien de tu familia se encontrase en la situacion dificil de elegir entre si o no. Sin embargo decidierais una cosa u otra tendriais el apoyo de la familia ¿ o no ?.PIENSA UN POCO.

Anònim ha dit...

He sigut ballaor i mon pare també ho va ser, estic camí dels 75 tacos i en aquella època ya li diem "ball de les Llauraores" i mon pare també ho coneixia pel mateix nom. Tot lo poble en un noranta nou per cent coneix eixe ball pel mentat nom, i el ú per cent com al "bolero". Crec que la tradició es la cultura principal d'un poble.

Parlem d'els carrets dels chiquets. Abans els pares i mares portaben als menuts al braç. Una cosa sería seguir la tradició i portar els nanos al braç per anar a vore la processó, pero una cosa son els espectadors i una atra els que l'integren, de manera que soles protesten d'els carrets els que no tenen criatures, el dia que en tinguen se callarán i anirán a vore la processó en carret.
Sempre parla qui te que callar. Tot aquell que protesta, si arrimara el muscle per a fer la festa gran, la festa lluiría un poquet mes.
Gracies i vixca la Maedeu de la Salut.

Anònim ha dit...

i a tot açò... dels bastonets no n’hi ha cap representant per ací?.

JUAN PRIMITO ha dit...

Este mati a la plaza, noticia bomba,se ha comentat que el regidor de personal el dia que presida la correguda, repartira pastisets per a tots els que se passen per l´ajuntament......PASEU TOTS.

Anònim ha dit...

Para el anónimo de 16 / setembre / 2009 14:12
¿Crees que al año que viene se meterán conmigo? Soy feo, bajito, gordo y calvo.

Anònim ha dit...

I Gamieta? on és Gamieta? Gamiiiiiiiiiiiii...

Gamieta, canvia de temeta (ostres, m'ha sortit una rimeta)

Anònim ha dit...

Esta clar que no ian coses importans que dir de este el nostre Algemesi. Enhorabona

Anònim ha dit...

youtube.com/?v=V9S9cBrwjfE

Anònim ha dit...

Recollons!! eixa espasa (min 2:20) atravesant la panxa del becerret m'ha fet mal hasta a mi. Uff...

Anònim ha dit...

Perdó, min 4:20h

Anònim ha dit...

Referéndum (que estàn de moda):
- Vols que li se claven banderilles i es mate el becerro?
SI o NO?

Anònim ha dit...

No vullc que li claven les banderilles i el maten.

Anònim ha dit...

El referendum no serveix per a rés, actualment el torejar becerros es legal, si hi ha que fer alguna cosa es il.legalitzar el poder torejar becerros i aixo ja es cosa del goberns.

Anònim ha dit...

L'anònim anterior és d'aquells anònims amb model estricte de família. Allà on els humans ens donem de normes cíviques ell troba déus.

Que deixen de torturar animals uns quants joves ebris és tan senzill com que l'Ajuntament tinga pressió per part del poble, i un referèndum podria ser un dels molts mètodes. A l'Ajuntament manen unes persones per als quals els vots són el que els diners als empresaris.

I és clar, l'entitat privada anomenada Comissió Taurina té acords de col·laboració amb l'ens públic Ajuntament d'Algemesí. N'estic plenament convençut que davant la possible pèrdua del seu monopoli festiu, la Comissió Taurina retiraria ràpidament les becerrades vergonyants. Però prèviament el govern actual d'Algemesí hauria d'estar davant una possible pèrdua de vots i la seua majoria absoluta(ista?).

Com sempre el problema ni és legal ni polític. És només social. El poble no vol les becerrades, només cal fer una xicoteta enquesta entre diverses persones properes de molt diversa ideologia i edat. Però la responsabilitat social encara no és la suficient com perquè això afecte electoralment.

És només qüestió de temps perquè madure. Les becerrades desapareixeran a curt termini... i els bous (no la festa, sinó la tortura) a llarg.

Anònim ha dit...

Molt bonic el discurset !!!
Però torne a dir, les becerrades son legals, l'Ajuntament no pot pararles, ja que no les organitza, tan sols es poden parar de dintre i aço ja es tema de que els jovens que els torejen no vuillguen fer-ho.

Anònim ha dit...

Joanete
fem un referèndum pa que li possen les banderilles a VR i mont

Anònim ha dit...

Això últim jo crec que sobra...

Anònim ha dit...

Ací entra un representant dels Grup de Bastonets. Sols dir que en el nostre cas, també estem com a Associació encara no hi ha tanta activitat com en la dels Balls de les LLauradores. Per altra banda, volia comentar, que la última generació de Bastonets, amb col·laboració d´algun dolzainer del poble, als últims 5 anys, em recuperat fins a 5 melodies que no es ballaven a la processó i que completa un total de 21 balls diferents. La conclusió que podem traure de tot, és que per part de la gent que participa en la Festa, hi ha un compromís innat de que estiga viva. En el meu cas ha sigut l´ultim any que sóc Bastonet, almenys de vestir-me, perquè de cor ho seré sempre. Un plaer i una sort tindre la oportunitat de participar en les Festes cada 7 i 8 de setembre.

Anònim ha dit...

Et resumiré el "bonic discurset" perquè l'entengues:

"Que si l'Ajuntament es nega a cedir un espai públic estàs tu que poden fer becerrades xaveo".

Ara entens el que pot fer l'Ajuntament? Alguns sou frontons mentals...

Anònim ha dit...

l