dimecres, 27 de juny del 2007

Wifi gratuït


A la darrera campanya electoral a Algemesí, quasi tots els partits portaven al seu programa l'oferiment de wi-fi gratuït per al nostre poble (PP, PSOE, BLOC, PSD). No cal oblidar que els programes electorals poder quedar-se en paper banyat i que el pas dels mesos fa oblidar molts d'aquells ambiciosos projectes que no mai seran realitat.

Però el tema wi-fi debades per a tots ha provocat una certa expectativa, especialment entre els joves d'Algemesi. I crec que és un tema que caldria recordar-los, constantment, a eixos regidors que diuen que són "la veu del poble": Volem que feu realitat les vostres promeses.

Nosaltres tenim el dret d'exigir, però els polítics d'Algemesi que han fet aquesta promesa s'han clavat en un tema molt calent. Resulta que altres pobles que ja han posat en marxa aquesta servei d'internet sense fils gratuït han entrat en conflicte en les operadores privades. Ja que mentre els ajuntaments consideren que l'accés a la xarxa és part del servei públic que ha d'oferir un municipi del segle XXI; per un altra banda la Comissió de Mercat de Telecomunicacions del govern ha obert expedient a tots aquells ajuntaments que han posat wifi debades per distorsionar la lliure competència.
Per tant, donar Wi-Fi gratis no és legal com diu en aquest article: http://www2.noticiasdot.com/publicaciones/2005/0105/2101/noticias210105/noticias210105-14.htm

Sabien tot açò els partits polítics? Ens estan prometent projectes il·legals?
Ens han enganyat!

4 comentaris:

Ozeo ha dit...

Això del wifi gratis es un gran promesa, pero per a la gent que ja té internet no crec que li interese per diversos motius, entre ells perque la velocitat que tindria una linea per a tot el poble no seria molt elevada perque començarien com a locos a gastar tots els P2P posibles...

Anònim ha dit...

Home, jo ja tinc internet a casa, pero si posen wifi per a tot el poble, millor que millor, ja que aixi podre conectar el meu portatil a internet també. Per molt fluixa que siga la connexió, sempre serà millor que res, ja que n'hi ha que recordar que en teoria es totalment gratuit.

Anònim ha dit...

El que prohibeix la CMT és finançar amb diner públics el serveis d'accés a Internet. Això vol dir que no potser totalment de bades però si que pot tindre un preu orientat a costos que seria segurament molt més barat del que costa ara l'accés amb operadores privades.

Per un altre costat la CMT també obliga als Ajuntament que porten els comptes del serveis d'accés a Internet separat dels comptes públics.

Respecte a la velocitat, és com qualsevol xarxa l'accés per persona es pot limitar en funció per exemple del nombre d'usuaris connectats. També cal dir que a gran escala la reutilització de l'ample de banda en una xarxa de paquets és molt gran. Tots no fem ús de l'ample de banda disponible de la nostra connexió un 100% del temps. No sé quin percentatge serà però segur que està molt per baix del 50%. Mentre que alguns tenen tot el dia l'eMule i el bitorrent (que no sempre estan al funcionament al 100%) altres a penes es connecten per descarregar 2 correus i veure 5 webs.

Salut!

Un teleco.

Doménec Gamieta ha dit...

Teleco, moltes gràcies per la teua aclaridora aportació sobre el tema.