dimecres, 26 de setembre del 2007

Emiliete i VR Jiménez

Amb el que portem de setmana ja ens costa tirar endavant el cos.
Quan perds l’orientació i no saps si és dilluns, dimarts o dimecres vol dir que ja estàs plenament dins la festa. El ritme d’aquest snou dies posa a prova qualsevol resistència humana.

Ara que ja hem passat l’equador és un bon moment per a començar a fer balanç de tot allò que ha passat. Una de les primeres curiositats de la festa d'enguany la vaig vore ahir per la vesprada, mentre mirava la part de l’ombra de plaça, i em vaig adonar que ja no queden cadafals de grada. Fins i tot els que han fet per primera vegada cadafal el fan amb cadira. Enrere queden aquells anys quan quasi tota la part d'ombra era grada de joves. Alguna cosa està passant quan ni els nous aposten per la grada i passen directament a la cadira: amb el que això vol dir: sopars, dinars....


No fa tants anys, els cadafals de grada tenien els seus “palcos” armant escama i tirant farina al seu cadafal, una part dels cadafals que també ha desaparegut. . Tot i que el tema de la farina continua estant ben present, però ja no estem parlant de la mateixa farina. Qualsevol dia de la festa si fas una viista als serveis dels bars, o entres en algunes casetes i fins i tot t'ho pots trobar en algun carrer, pots vore estranyes visites en grup als waters a la recerca d'ofertes de peix barat, a la recera de l'0ferta de ratlla. Desprès si veus les caretes, i els ulls sobretot, dels que van fins al cul de cocaïna pots descobrir que el nogoci de la pols blanca ha ampliat la seua comunitat de consum de froma exponencial. Un negoci que creix. Però jo crec que qui realment farà un bon negoci a llarg termini serà el senyor Alzheimer.


Per un altra banda també hem escoltat algunes veus que reclamen el nomenament del rockafull com a beguda oficial de la setmana, i més desprès de sentir al regidor de sanitat, Enrique Ballester, parlar públicament dels gran beneficis d’aquesta beguda. Ho hem d'entendre com una recomanació sanitària? Haurà descobert en ella un poder miraculós ocult?
Aquesta nit és la segona nit de becerrades, esperem que les opinions dels implicats importen en el futur i que el fet que el primer dia un parell de cadafalers no pugueren matar al becerro i que un dels subalternsc-cadafaler quansi es quedara sense dits al tllar-se en un estoc, provoque una reflexió activa sobre la necessitat d'evolució d'aquesta la festa.

Enguany hi ha un altra modificació a la festa provocada pel canvi de signe polític a l'Ajuntament. Aquest any s'ha perdut una de les tradicions més implantades i singulars de la nostra setmana taurina. Des de fa molts anys l’alcalde d’Algemesí, en aquell moment Emili Gregori, sempre baixava a una de les barreres de la plaça quan feien becerrades i sempre lluïa una de les seues camises úniques i singulars. Amb el canvi de govern, Gregori s’ha retirat de la barrera a un raconet del balcó i Vicente Ramón no l’ha substituït en aquesta feina a peu de plaça. Una llàstima, perquè vore allí l’alcalde sempre era objecte de comentaris, bromes simpàtiques i un atractiu més en aquests dies. Com a homenatge hem posat aquestes fotos d'Emiliete i VR Jiménez, passat i present de la festa taurina. (la de VR gràcies a l'Aspirant a tornejant).


PS: Les previsions sobre el megafonet s'han fet realitat.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Ahir s'ha de dir, que feia mooooolt de temps que no es veien unes becerrades amb tanta gràcia com la de la MOATROS i sobretot com la de PALARRASTRE. (per cert, que gràcia em va fer de la moatros la que anava de comunio, jeje).
DEPRIMENT els de la cançoneta dels los microfonos.

En l'últim post que es va comentar sobre les becerrades, es va fer una proposta per a substituirla que em va agradar, un GRAN PRIX...

La veritat es que estaria super bé, super divertit, i com no, l'animal no pateix.

PROPOSAREM LA IDEA A LA COMISSIO...

Anònim ha dit...

La presentació de la Moatros va ser espectacular, van escenificar el video Thriller de Michael Jackson. Molt treballada, com quasi sempre fan els cadafalers d'aquest cadafal.

La llàstima va ser que en el moment de matar pegaren a fugir tots els cadafalers de la Moatros dela plaça. Segons em van dir, el vicepresident de la nit, que és del am Moatros, el que fa es apuntar a 7 persones més, dels que realment són, en el llistat de cadafalers que es passa a la comissió. En realitat, aquests 7 de més no són cadafalers, ja que no participen en res, únicament estan a la llista per a matar al becerro. Feta la llei feta la "trampa". Llàstima que el que faça garites siga el mateix vicepresident de la comissió. Si no vol matar el becerro i vol fer presentació que siga valent i que defense la seua postura. Cal ser coherent, i més ara que un cadafaler d'aquesta penya és vicepresident de la nit. (Ara jo no pot anar de víctima com fa uns anys.

Anònim ha dit...

COM ELS PREMIS VAN PER SEPARAT:
PREMI A LA PRESENTACIÓ
PREMI A LA LIDIA

Trobe encertat fer ixe tipus d'actuacions "irregulars", perquè ni la MOATROS se lucra (imagine que el premi serà per al matador) i el matador aprofita per a poder matar un becerret (el xicon no era la primera volta ni serà la ultima que agafa els trastos de torejar).

AMB TOT, MOLTES GRÀCIES A LA PENYA MOATROS PER DIGNIFICAR ANIT LES PRESENTACIONS DE LES BECERRADES

Doménec Gamieta ha dit...

Dijous: nit freda i apagada. Per la baixada de temperatures i perquè l'espectacle ha començat dos hores tard,a la 1.45 del matí. Miss Sánchez ha fet un espectacle curtet i cap allà les 3 ja tenia el cos calent i la butxaca plena. Què li hem pagat aquesta per vindre a lluir els 50 en la plaça?

Per la vesprada, la correguda ha omplit de gom a gom la plaça i això que els cadafalers demanaven 60 euros per entrada. Una de les atraccions de la vesprada ha sigut vore al balcó de l'ajuntament als jugadors del València Joaquín i Arizmendi. A més, tamé hi havia toreros coneguts com El Soro o Vicente Barrera. El futbolistes no s'ho creien al vore l'ambient que podia haver a una plaça de bous. Ells estan més acostumats a la seriositat de les gran places, però la nostra se sembla més als estadis de futbol on juguen cada setmana. A Algemesí som així.

Anònim ha dit...

ESTA NIT GRAN INAUGURACIÓ DE LA DISCOTECA DELUXE MUSIC CLUB.



¿Ha valgut la pena l'espera? SEGUR

Anònim ha dit...

La millor frase del megafonet l'he escoltada esta vesprada al carrer Santa Bàrbara a l'hora de vore "passar el bou sobrant".
Una cosa així com:
ATENCIÓ, NO CREUEN LES VIES, VA A EFECTUAR EL SEU PAS UN BOU BRAU SENSE PARADA.

La cançoneta de Titanic i l'alarma de la policia que inclou el megafonet millor la reservem per a un altre moment.

Sembla que esta vesprada s'han vist les millors estocades. De segur que vore a ramaders o joneguers de hui tornar en novembre a l'entrega de trofeus. Tot i que això depén del criteri dels membres del jurat.

JOAQUIN (VLC CF) comentarista per un dia de Berca TV. El sevillà arribà a Algemesí convidat per Carlos Bueno (gran aficionat local que ha convertit la seua afició en una forma de guanyar-se les faves). I no és que açò siga una informació confidencial. Sabem que vingueren convidats per Bueno ja que el propi Carlos es va cansar de repetir a go-gó: "A estos els he dut jo, els he dut jo". Tothom vol presumir de poble quan arriba setembre... Vorem qui presumix de poble quan arribe l'hivern...
Amb tot, em reserve la crònica del dia d'ahir per a un especial LOS MEJORES MOMENTOS DE LO QUE EL OJO NO VE. Si Gamieta em deixa, promet no deixar indiferent a ningú.

I esta nit a Deluxe, que els de la carpa ja han fet prou caixa. Tot i que la caixa no es fa dins de la carpa sino més bé fora, pels voltants. SI SI SI, AÇÒ ÉS ALGEMESÍ. INA INA INA, FESTA FARINA I COCAÏNA. MORTAL, MORTAL, MORTAL, VAIG FINS EL CUL DE CRISTAL!

Anònim ha dit...

CURIOSO QUE LA PROPIA PUBLICACIÓN PARA LA QUE TRABAJA EL SEÑOR BUENO, PUBLICARA HACE UN PAR DE DÍAS UN ARTÍCULO SOBRE "Intrusismo en el mundo de los toros". La entradilla no podía ser más ilustritativa: gran parte de los críticos y cronistas de los festejos taurinos no son profesionales del mundo del periodismo.

EN FI, COSES QUE PASEN I QUE S'HAN DE PERDONAR. ALGEMESÍ NO DONA PER A MÉS MENTRE ASUMIM COM A TRADICIONALS ESTRUCTURES ORGANITZATIVES ARCAIQUES I VEJAM AMB BONS ULLS QUE CADASCÚ FAÇA ALLÒP QUE LI "REGLOTA". AMB TOT, VAIG A DEIXAR D'ESCRIURE I A VORE LA FINAL DE LA RETANSMISSIÓ DE BERCA TV. ¿Sabeu el que més m'agrada? Escoltar com els comentaris, l'estil narratiu (inexistent) i les frases fetes son pròpies d'un partit de futbol. Pero de partit de futbol de 3a, com la nostra plaça.

Anònim ha dit...

LA gran presentacio del cadafal mosatros es una copia d'una prsentavcio duta a cap fa molts anys pel cadafal Tinc Son, i voldria recordar ala gent enetesa q les presentaciosn cadafales deurien tindre algun sentit mes q soles ballar... pero bueno com sempre anem perdent tradicions q es el millor...