dimecres, 14 de novembre del 2007

Algemesí: un referent digital?


"Algemesí un referent social en l'ús de les noves tecnologies"?
Aquesta afirmació va fer ahir el secretari autonòmic d'Administracions Públiques de la Generalitat Valenciana, Rafael Peset, en el nostre poble. Va vindre a fer-se la foto al costat de l'alcalde Vicente Ramón, i de passada ens va dir que ens han fet una enquesta (?!) per saber quants ordinadors i connexions a Internet hi ha Algemesí. Segons aquesta enquesta (a algú li han preguntat?) al nostre poble el 55% de les cases tenen ordinador i el 44% estan connectats a Internet.

A més, de donar aquestes xifres (correctes?) Peset i VR van insistir en el tema de les noves tecnologies i les empreses d'Algemesí. Van voler vendre el tòpic de la necessitat d'aprofitar les noves tecnologies, ... També van vendre la moto de que Algemesí estarà al programa Competic. On per cert, si entre a la pàgina voreu que ja està obert a totes les empreses valencianes, i per tant no s'ha fet res de nou per a que Algemesí estiga ahi.

Però, tornem a les xifres de l'enquesta. Què pretenen el Peset i VR quan s'omplin la boca amb les xifres de la informatització de les llars d'Algemesí? Pretenen apuntar-se el punt d'aquesta elevada presència d'ordinadors i de connexions al nostre poble? Segurament no poden dir que aquesta situació positiva és el resultat d'un pla d'alfabetització digital d'Algemesí, per dos motius: Perquè mai s'ha fet cap cosa semblant a Algemesí i perquè si s'hagués fet alguna cosa semblant seria gràcies a l'antic govern del PSOE de Gregori (qui per cert no va fer res "real i efectiu" per les afavorir les noves tecnologies a les cases del nostre poble). Per tant, aquesta elevada presència d'ordinadors i d'internet a Algemesí és producte de les butxaques particulars dels veïns d'Algemesí i del seu interès per estar connectats a la xarxa.

Ja que el senyor Peset i VR han decidit obrir la porta d eles noves tecnologies al nostre poble per a fer-se la foto, perquè no contesten a preguntes reals del que van a fer ells per a fomentar la informatització del poble. Van a donar formació informàtica als veïns i veïnes? Van a ajudar a modernitzar els equips informàtics dels veïns d'Algemesí? Van a oferir serveis de correu, firma digital...? Van a crear punts d'accès a internet? Van a crear zones wi-fi? I que passa amb la promesa electoral d'internet debades per a tots? Si els nostres polítics es fan una foto per a eixir als diaris que com a mínim siga per explicar-nos quin és el seu projecte "real" per a que Algemesí siga un referent en la informatització i en internet, i no per vendre-nos fum.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

No està relacionat amb aquest post.
Però algú sap qui és la regidora del PP del poble que serà presidenta de la Mancomunitat i la primera en tota la història de la institució amb sou?

Anònim ha dit...

Una que té la cara molt dura?

Anònim ha dit...

Els càrrecs populars d'Algemesí són com els frares,
que debades no peguen cabotades

Anònim ha dit...

ROSA SEBASTIÀ, 31 ANYS, LA NOVA CARA DEL PP EN ESTES ELECCIONS I REGIDORA DE TURISME, AGERMANAMENTS (EIN¿?) I ALGUNA COSA MÉS.

HUI AMB FOTO I NOTICIA A LEVANTE I PROVINCIAS.

Anònim ha dit...

tampoc hi ha que ser tan durs amb els regidors del pp, perquè jo sé d'alguns d'estos regidors que estan currant mogolló i no veuen ni un duro, sols els dels plenos...

Anònim ha dit...

Anònim dijo "...

tampoc hi ha que ser tan durs amb els regidors del pp, perquè jo sé d'alguns d'estos regidors que estan currant mogolló i no veuen ni un duro, sols els dels plenos..."


Pues com tots els regidors avans dels que hi han ara, que no veien un duro, solament els dels plenos. Soles faltaria q diguereu pobrets, q no cobren res.
Jo de major vull ser ironman, la cara mes dura i ric com ell a soles.

Anònim ha dit...

Ke jo sàpiga ningú mha pagat l'ordenata...

Pobret jo, ke donant un servici al poble "fent-lo més tecnologic" ( i jo sense saber-ho) no cobre un duro i me toca costejar-me l'ekip...

Entonant un monarkic li diria a esta gentola: "Perke no te kalles?!" i mos pagues la wifi?

Anònim ha dit...

Queda clar, i ja ho vam dir de Vicente Ramon, que tots estan per voluntat pròpia a la política, per tant: cap compassió. A més, m'agradaria saber de quants diners parlem quan digueu això de que els regidors de l'equip de govern només veuen els "euros dels plenaris", de quants euros estem parlant? estic segur que més de 1.000 euros al mes.

Per cert, a més de currar tant, Vicente Ramon hauria d'exigir als regidors del seu equip que respecten les normes de la ciutat, concretament les d'aparcament. Crec que per ser regidor no pots aparcar on et done la gana. Ho dic perquè anit, dimecres, em vaig trobar amb un Audi A-3 color Plata mal aparcat al carrer de davant del Museu de la Festa. Jo no sabia de qui era però el xic que anava amb mi em van dir: "Mira eixe cotxe és d'un regidor i està mal aparcat, està damunt de la vorera en un carrer estret on no és pot aparcar". Considere que quan una persona té una càrrec públic no és ètic incomplir les normes.