dijous, 8 de novembre del 2007

Biodiesel, en la copal?

Algemesí, el Biodiesel ja està ací! El matí del passat dimecres s'ha inaugurat al polígon industrial de cotes la primera planta biocombustible de la Comunitat Valenciana. El president de la Generalitat Valenciana Francisco Camps ens ha visitat per tallar la cinta i endur-se una garrafeta de biodiesel per a provar-lo en la moto. I el nostre alcalde, Vicente Ramón ha fet d'amfitrió estava més content i pagat de vore's ací al Molt Honorable donant-li suport.

La nova planta és una instal·lació industrial molt important, de fet s'han invertit 15 milions d'euros i produirà 75.000 tones de biodièsel, un combustible ecològic que emet un 45 per cent menys de CO2 a l'atmosfera Tot açó ens ho conta el diari.

És molt interessant que Algemesí compte amb noves indústries que a més de treballar per fer un món més sostenible donen llocs de treball. De moment la nova planta ocuparà 6.000 metres quadrats. Si les coses funcionen com està previst i aquest polígon comença a obrir les seues empreses serà una font d'ingressos i de llocs de treball per al nostre poble.

L'empresa que gestionarà aquesta planta de Biocombustible és diu BIOCOM ENERGIA S.L. I cercant per la xarxa hem trobat més informació interessant sobre aquesta empresa. La inversió ha estat molt forta i segur que hi ha el suport de grans grups darrere per poder ubicar aquesta nova industria al nostre poble.

Finalment, desprès d'aquesta inauguració em queda un dubte. Diuen que el biodiésel que trauran en aquesta planta a partir d'olis usats i vegetals el portaran a estacions de servei independents, i a més llocs. Això vol dir que tindrem Biodiésel a la benzinera de la Cooperativa? Si els d'Almussafes tenen beneficis per tindre allí la Ford, en Algemesí tindrem el diésel més barat per tindre ací aquesta indústria?

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Falta vore si ho faran d'olis reciclats, corfeta de taronja o llesketes de pà..algú podria matissar-ho? Algú de l'empressa?

PD: O mos tocarà canviar el cítric a per el blat?
http://www.planetaazul.com.mx/www/2007/07/21/predicen-crisis-alimentaria-en-al-por-producir-biocombustibles/

Anònim ha dit...

jo si fós ells, agafaria i aparaularia l'arreplegament de oli de girasol utilitzat en les fregidores industrials i restaurants (en compte de tirarlo que lils donen) pagantlos algúna coseta significativa.. ja que amb un xicotet tractament i previ filtratge, obtenen biodiesel

ps: si no estigués prohibit, el oli de girasol de per si ja funciona per als cotxes diesel i damunt es molt més barat :P

Anònim ha dit...

Pagar per recollir l'oli??? No, simplement facilitar la recollida sense que supose un engorro "que vinguen els del biodiesel" sino que posen totes les facilitats de recollida i conciencien la gent.

ALGEMESÍ...CIUTAT SALUDABLE

Anònim ha dit...

"¿Por qué no te callas?"

J.Carlos I