dimecres, 28 de novembre del 2007

Els nous arbres dels carrers d'Algemesí

El passat agost, aprofitant les desèrtiques jornades estiuenques, el govern del nostre Ajuntament, va decidir posar en marxa l'operació "Serra" . Les raons oficials ja van ser explicades en el seu moment. Ens van anunciar que es posarien nous arbres al carrers: una espècie que no provocarà al·lèrgies.
Per fi sembla que ja s'han començat a replantar nous arbres, i algú ha comentat que l'espècie escollida és.... el taronger bord (¿?). No sé si serà això però he vist que la soca té unes punxes que han tallat, de moment, però supose que tornaran a eixir.

Tampoc sé els motius d'esperar al novembre per plantar els nous arbres, tal vegada estaven esperant la millor època de l'any per a plantar. És al novembre?

Personalment, estic un poc decebut en l'elecció de l'espècie d'arbre que han plantat. Els altres arbres eren un desastre en molts carrers del poble i s'ha de reconèixer que l'antic govern de Gregori els havia deixat anar en molts llocs i estaven massa alts i embrutaven prou els carrers. Però la solució va ser dràstica i els nous regidors anunciar que el nou tipus d'arbre que plantarien no creixia molt, que no embrutava, que no provocava al·lèrgies...

He de confessar que desprès de tanta expectativa jo ja m'havia fet il·lusions que als carrers del poble anaven a plantar-nos superarbres artificials com els de la imatge ja que sembla que reuneixen totes les caractarístqiues que havien anunciat i a més redueixen CO2 de la atmosfera. Però que no és diga i que visca el taronger!

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Han posat tarongers bords sí...
Però jo tinc dues qüestions per a l'ajuntament:
- Per què es deixen arbres per replantar? Com passa, per exemple, al carrer Albalat.
- Per què no s'han posat els mateixos arbres que al carrer València? Amb els que s'estalviariem recollir taronges que no serveixen per a res.

Anònim ha dit...

DEIXEM-NOS DE VARIETATS D'ARBRES... I PENSEM EN COM DE MAL ESTÀ EL PARC SALVADOR CASTELL... JA QUE LA COSA VA D'ARBRES...

SENYOR ANTONIO SAA:
Faça el favor de pegar una volta per València i vore parcs. De vegades copiar enriquix. Pegue's una volta per Xàtiva i porte'ns aci part del que el molt criticat però molt alcalde Rus té per els seus jardins.
No anem a discutir si volem MANZANAS O PERAS en els arbres d'Algemesí. Però per favor... volem rodones dignes, que prou torturarem en el seu dia ja a l'eterna concejala de parcs i jardins del PSOE.

Anònim ha dit...

...¿Recollir taronges? Bé... millor tindre el carrer ple de recolectors que tindre'ls plens de camells com ara...

Anònim ha dit...

CREC QUE TAME HAN PLANTAT UN ARBRE DE FER BILLETS...

Anònim ha dit...

Pero la vertadera pregunta es...De qui serà familiar l'amo del viver del que han comprat els arbres??

Anònim ha dit...

i per què no planten tarongers amb plaques solars en la punta??? jo conec un xic que en ven (de plaques) o això pretén.....

Anònim ha dit...

Carta oberta a PEDRASSA:

Ara que ja has ESCOLTAT A LA GENT, lema del president de la Diputació en les últimes eleccions, ME-NE-JA'T... o pensarem que son certs els rumors que deien que només volies entrar tu de regidor i la politica te la porta fluixa. Que no te la mamen de cantó les opinions que giren envers la teua persona convertida des del 27M en personalitat local pública. A-PE-XU-GA, NOI!
I no ens faces sentir els joves més ridículs de tota la Ribera.

És cert que mereixes un aplaudiment i un estudi realitzat per la pròpia McCann& Ericson sobre la campanya mediàtica que t'has currat sense assesor ni disseny publicitari. Però un cop guanyades les eleccions ara cal demostrar que no era demagògia de saldo allò que pregonaves.

Està clar que perllongar l'horari dels locals és una cosa que no podies aconseguir perquè ve estipulat per la llei que regula la Generalitat Valenciana els horaris. Que no s'han de tancar a les 3... que s'han de tancar a la 1.30 però la llei contempla 30 minuts que el protocol de possada en marxa deixa perquè es buide el local i la Policia Local deixa 30 minuts més perquè els amos puguen tindre les portes tancades i el local buit a les 2.30, un hora després del tancament oficial on les ganàncies són un regal per al regent del local.

Poc anaves a fer, Pedrassa, en matèria normativa. O és que tens mà en les Corts Valencianes? (pren-te a bé la ironia que este bloc és d'anar per casa).

Plaques solars? A mi em sembla un bulo perquè no he escoltat res oficial al respecte. Ací si que trenque una llança a favor del nostre estimat regidor trapatroles.

Anònim ha dit...

Anem a veure, sóc d'algemesí i hem dedique al paissatgisme,(mai he fet rés al poble, per a que no passe com passa ací, i es que tot el que fas va a estar criticat, SEMPRE) i açò està molt mal a algemesí!!!

Per començar antonio saa, et diré que espere que ara que vuis al plà. FACES EL FAVOR DE ARREGLAR ELS PARCS DEL PLÀ!!, l'arquitecte que va fer el parc Bernat Guinovart es mereix un premi ja que és un parc envejable, però que tinga que acabar el parc com acaba al plà... ES VERGONYÓS.

També dir, que els Tarongers, encara que no estigau conformes, es la millor elecció per als carrers.
- No produeixen alèrgies.
- Es un arbre net, que no embruta com els que teniem abans.
- Respecte al fruit que dòna, és un arbre ornamental, per tant la taronja no és de menjar, però a qui li agrade lo amarg...
- I per últim, perquè toca ixe arbre, QUE COLLÓ!, perquè sóm valencians i es la nostra fruita autòctona, i que millor que vore tarongers pel carrer, quan cada vegada costa més vore vegetació.


JAYPA

Anònim ha dit...

JAYPA, de paissatgisme tot el ke vullgues però d'arbres malament...

Si ens posem a filar prim: el taronger agri (Citrus aurantium) no és valencià (ni el dolç tampoc).

Sols eixe apunt.
Sapere aude!

Anònim ha dit...

Com tots opinen, dels arbres, jo també, no tinc ni idea como el 95% de la gent que opina, pero com a valencians, especilistes en opinar de tot sense por al ridicul, a mi tampoc m´agraden gens, pero no pasar res pense que hi han molts mes problemes, i pasada la "operació serra" de este estiu no esta mal 4 mesos per a plantar uns arbrets, quan sabre alguna cosa del

pas a nivell tallat ??
mercat a peu pla ???
reforma parc salvador castells ??
casino liberal ??

Aquesta gent que anava a treballar 100% pel poble, 24 hores 7 dies a la setmana

Saben que en 3 i mig hi han eleccions i encara no han fet res mes que riures de mosatros i a la cara

Anònim ha dit...

Jo tampoc entenc d'arbres, però al fil del que comenta Girbès, jo crec que aquesta pressió que tenen damunt els membres del nou equip de govern se l'han creada ells mateixa. I el pitjor de tot és que cada vegada que passen els dies la pressió va en augment. M'explique: El fet de posar-se uns sous tan desmesurats des del primer dia ha posat el llistò molt, molt alt... i això ha provocat que molt ciutadans esperen resultats immediats. Sou=feina. Però, de vegades, i en política més encara, els resultats no sempre es veuen de forma immediata i això s'està convertint en un problema per a Vicente Ramon i els regidors del PP.
I quines són les conseqüències d'aquesta pressió als populars: Una sensació d'angoixa i assetjament que es transforma en prepotència en alguns regidors.
Per tant, la conclusió és que la pressió se l'han posat ells des del primer dia ja que han posat el sou per davant de la feina, enlloc de fer feina i desprès posar-se sou. Han d'assumir que ser un personatge públic implica suportar aquesta pressió. I s i no, a dimitir i a casa, a tornar a se anònims.

Anònim ha dit...

ei!, que quede clar una cosa, i es que no tots els regidors del PP tenen sou!!, sols 2!!.

I jo veig treballar a molts d'ells com la de festes i el d'esports, i sou no tenen.

Opine que seria millor haver fet que tots tingueren un sou més asequible que no 2 soles en tant de sou.
nO?

Anònim ha dit...

pues si q té raó l'ultim anònim, pq jo veig bé q la gent per treballar ahi cobre.

PERO SÓC DELS QUE PENSA QUE O TOTS O NINGU.

ara bé, jo crec que ja sta bé de parlar dels sous no? açò es fà monotematic no creus gamieta?

tot es traure tu posts nous, i acaben tots parlant del mateix...

Anònim ha dit...

El més que no els aplegue pa gastos es faràn 2 "plenos" (dixos de mil eurets) i a la marxeta..

Així queda molt més bonic que possar-se sou directament : ]

babalá club.

Anònim ha dit...

A la ba-bà, A-la-ba-ba-la, A la ba-bà, A-la-ba-ba-la... Oh yeah!

Anònim ha dit...

Simplement recordar que cobren només 2 regidors (cobren per 20), la novia de un atre (la secretaria, que cobra per 19) i que apart ni ha que contar la pujaeta exponencial de la asistencia a plenos i reunions de gobern (prou mes de mil euros al mes per als del pp i el comercial de plaques solars) Sense olvidarmos del que volia cobrar mes que zapatero...
En tot aixo ni havia per a mes que uns tarongers...

Anònim ha dit...

Crec que deurieu de saber, que aixo de mil eurets per plenos no es cert, a no ser que depen de qui sigues per a cobrar-los.
Ja que jo sé de concejals del pp que no arriben als 1000 a ciència certa.