dilluns, 5 de novembre del 2007

Experiments amb fem i el camió maquinero

A la recordada sentència: “els experiments ens fan en gasosa”, cal afegir una nova variació introduïda pel regidor d’Algemesí Miquel Àngel Calpe que ha proposat que els experiments es fan en escombraries. El regidor de Serveis Públics ha anunciat públicament que en breu començarà l’experiència de deixar contenidors de “basura” en determinats llocs del poble a partir de les 8 de la vesprada, per endur-se’ls a la matinada. Aquesta és una opció per intentar donar solució a la recollida del fem d’Algemesí. Per una banda cal pensar en la forma de posar fi al fet de deixar la bossa d’escombraries a la porta, ja que ofereix una imatge molt lletja del poble per la nit, però per l’altra banda ningú vol que li posen el contenidor a la porta de sa casa, per la imatge i les pudors que ens deixa. Una solució interessant, com ja està en molts altres pobles, seria soterrar els contenidors, però non només els de fem també els de vidre, els d’envasos, els de cartró. Es podria fer al nostre poble?

A aquesta situació cal afegir que en els últims mesos s’ha estès, de forma preocupant, el mal costum per part d’alguns grups de persones de dedicar-se a obrir les bosses per buscar alguna cosa encara útil. És trist que en al nostre poble tan “modern” i ”privilegiat” hi ha gent que tinga que rebuscar entre el fem per buscar queviures. Però per un altra banda hem d’admetre que habitualment, no tenen consciència social, i escampen tot el fem pel carrer. Però mentre els contenidors no estiguen soterrats tal vegada ara canvien, les recerques a les bosses pels contenidors.

Per un altra banda, les innovacions en el servei de recollida de fem d’Algemesí ja han començat des de fa uns mesos. Un divendres a la nit del passat mes de setembre tornava cap a casa en el silenci dels carrers quan de sobte vaig escoltar música disco a un elevat volum que venia des de l’altra banda de cantó. Mentre m’acostava al carrer d’on provenia la melodia imaginava que seria algun cotxe d’algun “maquinero” que havia decidit oferir una demostració del seu equip de música als veïns del carrer. La meua sorpresa va ser quan vaig girar la cantonada i em vaig trobar amb un camió verd de les escombraires amb les dues portes de la cabina obertes de bat a bat i des d’on eixia el ritme musical trepidant que acompanyava les curses laborals dels treballadors que recollien les bosses dels estrets carrers confrontats. Açò si que és innovar:”Recollida de fem al ritme de la música”, un fet que demostra que als nostres carrer es pot fer art amb les deixalles. Un altre tema seria preguntar si als veïns es fa molta gràcia tindre aquesta ambientació musical al seu carrer, però s’ha de dir que només són un segons i que l’espectacle que originen mereix un poc de permissivitat. Serà una llàstima que amb els contenidors els veïns perdrem la possibilitat de retrobar-nos amb “camió de la basura maquinero”.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

1º- He vist en moltísimes ocasions a les persones encarregades de recollir el fem crear mal rollo amb la gent.. Els he vist insultar a la gent i amenaçar (per pillarte amb el cotxe mal aparcar 2 segons, per estar darrere del camió amb el cotxe esperant que continue, etc..)

2º- Crec que sería molt convenient possar contenidors subterranis (evitariem als gats/gossos, als rumanets i als moros, etc..)

3º- Potser la gent tinga perea de anar a buscar al contenidor amb lo bonic que és baixar amb el pijama i deixar el fem a la porta.

4º- Encara que aparentment els contenidors al carrer facen lleig i es crega que facen olor, tot es acostumar-se i buscar bé els llocs on col-locarlos. El tema del olor es culpa de la propia gent, si es deposita el fem a partir de les 20:30 i es tanca el contenidor sempre, no hi te perqué fer olor.. El problema es la gent que el deposita avanç d'hora per a que no li faça olor dins de casa.

5º- Parlant desde la ignorància del que es farà o com es farà a altres llocs: com fa la gent molt major per a deixar el fem als contenidors? Els serà més dur no?

resum: suposse que amplament hi hauria més coses a favor que en contra.

pd: Aixó de arreplegar els contenidors per la matinada i deixarlos per la vesprada es només per a aquest període de proves no? Perqué sino hem pareix una aberració.

Anònim ha dit...

CORRECTE¡¡¡¡

DAVANT DE CASA DEL PRIMER ANÒNIM QUE FIQUEN UN CONTENIDOR.....

DAVANT DE CASA DE L'ALCALDE I ELS SEUS REGIDORS QUE FIQUEN UN CONTENIDOR....

A PARTIR D'AHI, SI A MI EM TOCA UN CONTENIDOR DAVANT EM CALLARE....

PER CERT, QUAN ES PENSEN PLANTAR ELS ARBRES TAN MERAVELLOSOS QUE VAN ON S'ARRACAREN ELS EXISTENTS????

Anònim ha dit...

Perdona senyoret/a exaltat, tinc un contenidor a la porta de casa durant l'estiu en un altre poble i si la gent no deixa fem avanç d'hora, a mi personalment, encara no m'ha llevat el son el contenidor.

pd: evidentment preferiría no tindrel, mil vegades, pero si hi ha que tindrel es té.

pd2: per la mateixa raó dic que ja que es posen amb el tema, deurien de possar-los subterranis. Aprendiendoaleer.com

Anònim ha dit...

ah se m'oblidava, jo personalment no veig cóm es podrien col.locar contenidors al carrer i tindre a la gent contenta (perqué jo mateix seria el primer en no estar content encara que tinguera que fotrem), així que repetixc que la única solució al meu pareixer es la de contenidors subterranis :]

Anònim ha dit...

La solució dels contenidors baix terra ja fa temps que es baralla. De fet, a la recentment represa Agenda Local 21, aquest tema està més que parlat i és un tema que crea unanimitat entre els assistents a les reunions.
Disortadament, al final tot és qüestió d'edució i a dia de huí, això és un be a extingir.

Anònim ha dit...

versió amb guitarra de la muixeranga....

SENYOR GAMIETA... QUAN S'ANIME A FER UN .COM COM DÉU MANA... POSE ESTA CANÇÓ VERSIONADA EN LA CAPÇALERA D'INICI DE LA PÀGINA...



UNA SALUTACIÓ... musical

http://es.youtube.com/watch?v=grWnNPoySfE

Anònim ha dit...

SOBRE ELS CONTENIDORS...

La meua iaia té tots els contenidors de resiclatge existents a la porta i no es regidora, de moment...

Anònim ha dit...

El tema dels contenidors soterrats esta mes que estudiat, lo unic que hi ha que fet es fer un estudi de quants, aon i en quant de temps implantarlos tot es questió de diners com sempre.

Es podrien buscar llocs publics, plaçes per a colocar els primers i fer una bona campanya de sensibilització

Els contenidors soterrats No fan olor si es fa un manteniment adequat, també es tenen que netejar

Una questió que em surgeix, la implantació dels contenidors en superficie que proposa el nou regidor no vindra imposada por la empresa concesionaria recentment renovada, justament abans d´eleccions pel PSOE, que així estalviaria molts jornals ?????????

Anònim ha dit...

CARINYOOOOOOOO

tens un nou berca acabat de traure del forn en pdf esperant que l'obrigues en la pàgina web de l'ajuntament. entra, analitza i sorpren-me


BESETS