dilluns, 12 de novembre del 2007

La devoció també viatja en autobús

La vesprada del diumenge d'hivern acostuma a ser un espai temporal tranquil al nostre poble. Pots passejar relaxadament pels carrers trobant al teu camí poques ànimes que isquen a "gaudir" del nostre paisatge urbà. De vegades, aquest fet resulta molt gratificant perquè saps que disposaràs d'unes hores caminant per les endormiscades voreres del centre d'Algemesí.

Aquesta monòtona tranquil·litat del diumenge d'hivern a Algemesí es trenca el segon cap de setmana de novembre. Des de bon matí comence a vore pels carrers més gent de l'habitual i que passeja sense un destí determinat i amb els ulls més oberts de l'habitual: són turistes. Al principi no entens a que es deu aquest aldarull, i et quedes un poc fora de lloc.....mmm!

Per fi ho descobreixes: és la festa de la senyora Pepa! Aleshores tot comença a quadrar. Els balcons s'omplin de teles amb la seua imatge i el nostre poble s'inunda de gent de fora que ve a donar les gràcies a la nostra beata. Al poble hi ha una important devoció a la senyora Pepa, però cada any et sorprens al vore que la devoció a la beata està molt més escampada del que creus. Arriben autobusos de tot arreu i la plaça major s'ompli de gom a gom. La fama de la nostra beata no té fronteres ja que, segons comenten, ha fet miracles a molts altres pobles. De fet, diuen que quan confirmen tots els miracles que ha fet la faran Santa!

I desprès de vore tot aquest moviment de gent en autobús cap allà i cap ací, entens els motius que ha portat al Vaticà a obrir la seua pròpia agència de viatges. No sé si la fe mourà muntanyes, però estic segur que mou molts euros.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

En Santo Domingo, hi ha una capella en honor a la Sra Pepa.

I no es mentira.

Anònim ha dit...

gamieta... te trobe raro últimament... vols una SALDEVA?

Anònim ha dit...

que bufoncios

Anònim ha dit...

El PP descalifica a Bernat Soria por "andaluz que habla catalán" (Levante-EMV)

Un dels cap dels populars valencians, el seu secretari regional, Ricardo Costa no dubtà a firmar en una acte del seu partit celebrat a Alacant que "Nadie se explica todavía por qué se ha nombrado candidato [del PSOE] por la provincia de Alicante a un andaluz que habla catalán".

Cal recordar que Bernat Sòria nasqué a Carlet (La Ribera) i parla valencià. I cal afegir que malgrat ser un científic de prestigi internacional i investigador capdavanter en el camp de les cèl·lules mare, hagué d’abandonar l’estiu de 2005 la Universitat Miguel Hernández d’Elx per culpa dels nombrosos entrebancs que el Consell li posà per a prosseguir amb els seus estudis.