dimarts, 25 de desembre del 2007

Bon Nadal

Aquest dies caminant pels carrers del poble et trobes a amics, coneguts i familiars i de tots reculls un "Bon Nadal" i un somriure. Per un moments podem tindre la sensació que es tracta d'un simulacre de concòrdia, o tal vegada una treva no pactada, però, no pensem tant i deixem-nos dur. Aquest blog, s'ha deixat dur per aquest esperit de consens que es respira pels nostres carrers , amb un cert flaire de gamba torrada, i per això vol agraïr la lectura i la participació de tots els que alguna vegada en aquest darrers mesos han passat per ací per a deixar el seu comentari o per a llegir alguns post. L'objectiu que vaig plantejar el primer dia era contar les coses que visc pel fet de ser ciutadà d'Algemesí, des d'una perspectiva necessàriament particular, pero amb la intenció de ser honesta. espere haves estat fidel a les meues paraules.
Aquest compromís també s'ha demanat al comentaris, cal ser tolerants amb altres postures i no perde l'educació. Probablement arribaran, com ja ho han fet, comentaris amb voluntat de fer malany i de no aportar coses sinó intentar desfer les dels altres. Ja els hem patit, i els tornarem a patir. Però, no crec que siga just que pel poc trellat d'uns pocs, no reconegam les interessants i necessàries aportacions de la gran part dels comentaris. A la fi conviure és això: escoltar, respectar i intentar a fer alguna cosa positiva entre tots i per a tots els que compartim l'experiència de viure a Algemesí. Bon Nadal.!



Però no podem deixar passar aquest dia sense fer menció a un fet singular que passa als carrers del nostres pobles. A molts balcons hem vist simpàtics Pares Noels intentant accedir a algunes cases. Però, aquest any, hem vist que molts veïns han optat per una aposta més pròpia i han deixat de banda el Pare Noel, per a col·locar als seus balcons els tres reis d'Orient. Al nostre poble sempre ha tingut més tradició Melcior, Gaspar i Baltasar, i per això ja ocupen un espai propi.

Però, Algemesí és especial i per això al nostre poble hem creat un personatge singular que aquetes festes de Nadal ja comença a llevar la feina a pares noels i reis d'orient. És el "muixeranguer nadalenc" que aprofitant la seua capacitat de pujar per les torres humanes ha decidit aparèixer en molts balcons de veïns d'Algemesí. El que en un principi era un fet curiós ja ha despertat la visió comercial de alguns i segons em comenten ja es pot adquirir el algunes botigues del poble per 60 euros. Alguns dels que ja l'han col·locat al seu balcó és l'ex-alcalde Emili Gregori.



Ara el dubte és si la moda també s'escamparà a altres balls de lap rocessó i els pròxims anys trobarem tornejants fent la fuga en alguna finestra o bastonets ballant la corredora per alguna balconada. Algemesí és així, fins i tot en Nadal.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon nadal també per a tu i els teus

Anònim ha dit...

BON NADAL PER A TOTS AQUELLS QUE POSTEGEN AMB RESPECTE I TRELLAT....

Anònim ha dit...

BON NADAL PER A TOT EL MON QUE SAP FER CRITIQUES AMB LES PARAULES ADECUADES SENSE FER-LI MAL A NINGÚ.

BON NADAL

Anònim ha dit...

d'una lectora "empedernida", bon nadal a tots i totes

Anònim ha dit...

Gamieeeeeeta, que t'has deixat les estampes de tela amb la imatge del Jesús nascut. Algemesí ha estat notícia a la premsa i el mateix matí del dia 24 de desembre Canal 9 vingué al poble per a fer un vídeo per al programa MATI-MATI. Una gran estampa amb aquesta imatge del Jesuset penja ja del balcó de la façana de la Basílica Menor de st. Jaume. Concretament, per als curiosos, una estampa de lona que fa 2 metres d'ampla i 4 metres de llarga amb un bastidor y una estrella que corona el Xiquet amb llum programada.

BON NADAL A TOTS!!!!!!!

I espere que feu fotos als millors balcons i fem prompte un rànkin amb el TOP 10 si l'amo d'esta paraeta ens deixa penjar les fotos. Gamieta... deixa'm convidar a la gent a que envie les seues fotos a domenecgamieta@hotmail.com

Este bloc HA DE SER AIXÍ, fins i tot en Nadal

Doménec Gamieta ha dit...

Clar que si, estan tots convidats a enviar les fotos per fer el ranking.
Sobre el tema de les estampes nadalenques sembla que tambñe ha fet furor als bacons del nostre poble, pèro no és tan "nostre" com el "muixeranguer nadalencs.
El fabricant de les teles va eixir a Canal 9 explicant que no donen "abasto", almenys una empresa valenciana ha eixit beneficiada d'aquest consumisme nadalenc que arriba fins a les "estampetes" balconeres.

Anònim ha dit...

Bon Nadal a tots!
Si seguiu l'enllaç tindreu a dos personatges del nostre poble que també us feliciten el Nadal a la seua forma

http://www.elfyourself.com/?id=1645385533

Anònim ha dit...

Bon Nadal, gamieteres i gamieters!
L'home del carreró.

Anònim ha dit...

"Con la Iglesia hemos topado, amigo Sancho." Va dir Cervantes fa 400 anys. I és que hi ha qui veu les coses com una cosa graciosa ( Noel, reis, muixeranguer.. al balcó) i hi ha que tot ho veu com a atacs personals, com a manifestacions anti... el que siga. Quin patir, no?
Passarà, amb açò de la bandereta al balcó, com en la visita del Papa a valència? Milions de pancartes als balcons d’Algemesí reben els Nadals.
L’Espectador.

Anònim ha dit...

bon nadal. Air vaig estar en el plenari i crec que aço s´enva de les mans prou, primer les descalificacions d´uns als altres, la campanya electoralista que tenen com si en algemesi no tingueren prou i despres la falta de respecte del public assitent al aplaudir en varies vegades al parlar sense permis àl ensenyar pancartes en mig del salo bueno demane un respecte al partit popular i una mica de confiança ja que jo la e tingut 20 anys en el psoe