dimecres, 12 de desembre del 2007

La nostra Sagrada Família: El convent

El Convent de Sant Vicent tornarà a acollir una escola taller per a acabar la seua rehabilitació. Aquesta notícia apareix hui als diaris i també al web municipal. Desprès de llegir-la em quede amb dos qüestions:


- Fa falta gent professional en alguns oficis: Llanterners, electricistes, pintors, obrers.... són feines que hui en dia estan ben pagades perquè estan molt sol·licitades. L'escola taller ha format a molta gent en aquests oficis, i per diversos motius (un d'ells el boom de la construcció dels últims anys) s'han col·locat quasi tots al món laboral. Han fet una bona feina de col·locaió de la gent jove que han format.

- El segon tema és que crec que tots els pobles tenen la seu Sagrada Família particular, i a Algemesí la nostra és el Museu de la Festa o Convent de San Vicent o com vullguen dir-li ara. (una obra que porta molts anys en obres i no es sap quan s'acabarà). Ja estic cansat de vore durant tants anys els "Berques" de l'etapa de Gregori moltes notícies anunciant el Museu de la Festa. al final ja cansava. La primera vegda que ho veus fa sembla una bona tasca (i no dubte que ho siga): els joves aprenien un ofici i a més ajudaven a restaurar l'edifici del Convent per a què tinguès un ús social. Però després de tant anys venent la mateixa moto al final ja no te'ls creus i comences a pensar que ací hi havia més coses amagades. I et preguntes: No poden haver invertit un poc més i restaurar d'una vegada per totes l'edifici del convent i així fer escoles-taller en altres edificis del poble i així anar habilitant més espais? No ho sé, Tal vegada li he agafat una certa mania al tema pel desmesurat esforç propagandístic de l'etapa socialista. El pitjor del cas és que ara arriben els del PP, i van pel mateix camí, de nou escola taller al mateix lloc per a estar més anys "re-re-re-habilitant" el Convent. Ara el pròxim Berca en lloc de Gregori , eixirà Vicente Ramón venent-nos la moto de la nova Escola-Taller en el Convent i el futur Museu de la Festa que no s'acaba mai.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

igual gamieta, la idea del PP es que sigo Museu de Festa i Escola Taller, per què no?.

De totes formes, crec que el tornar a fer Escola Taller, és un punt a favor que hi ha que donar al PP.

Anònim ha dit...

Està be aixó del Museu de la Festa i l'Escola Taller, però trobe que ja va sent hora perque es finalitze l'antic Convent per convertir-lo en un Museu amb condicions.
Hi ha a Algemesí altres edificis que amb una Escola Taller podrien donat-los d'us. Jo reclamaria principalment una Escola Taller per a l'edifici de les antigues Escoles Pies situat al carrer Fusters, un edifici que està totalment abandonat i sense cap ús públic, cèntric i carrega d'història.
No seria millor buscar altres objectius, i finalitzar el tan ansiat Museu de la Festa?

Anònim ha dit...

PROPOSE QUE L'ESCOLA TALLER MAMPRENGA EL CONVENT FONT SALUTIS I LI PEGUEN UNA NETEJA INTEGRAL I UNA RESTAURACIÓ EN CONDICIONS.

Anònim ha dit...

El Convent de Font Salutis és de l'església i, per tant, per a úsp rivat i no públic. Per tant, si volen restaurar-lo que s'ho pague l'església que per dinés no serà.