dilluns, 3 de març del 2008

Pot començar la mascletà!

La crida del passat dissabte per la vesprada ha iniciat les festes al nostre poble, bé, més que al nostre al poble, al casals fallers d'Algemesí. Enguany es respira a l'ambient alguna cosa especial, i sembla que el canvi de color polític li ha donat més vida a la festa fallera del nostre poble. De moment el primer canvi va ser en el president de la Junta Local Fallera, que ha passat de mans d'Alfredo Mont a Miquel Pont, regidor d'esports. El canvi generacional ha sigut brutal i això pot tindre les seues conseqüències en les festes, ja ho vorem. De moment, durant tot l'any la cort d'honor de la fallera ha estat en llocs privilegiats en molts actes i poden intuir que la intenció de VR i els seues xicots és potenciar les comissions falleres, per algun motiu? De totes formes, en campanya electoral a les comissions falleres els van fer moltes promeses des del PP i el IPA-PSD ("El Teatre Municipal serà vostre!!!", segons comenta un amic faller açò els va dir en maig un que ara és regidor, i a la fi res de res). En resum, sembla que enguany s'invertiran més diners del pressupost municipal en la festa fallera, no està mal revifar un poc la festa però s'ha de previndre que a alguns col·lectius locals amb problemes d'instal·lacions no els semblarà tan correcte gastar-se més diners en traques i bunyols. Si sobren diners no hi ha problema en gastar-ho en festa, però si falten cal pensar en tots i prioritzar.

Fora de l'àmbit estrictament polític, a la família fallera del poble s'ha afegit enguany la falla del Pla, que ja té muntada i en marxa la seua carpa corresponent. Alguns ja han batejat a aquesta falla de nova creació com la germana menuda de la "Falla el Nou Campanar de València", ja que segueix el model de posar al capdavant de la comissió a empresaris amb diners amb la intenció de promocionar el barri. Estarem atents a vore si és així.

23 comentaris:

Anònim ha dit...

Sóc fallera i crec que poc a poc açò va a més, ja era hora que l'anjuntament (igual em té un color que un altre) es fixara que hi han ja 8 falles al poble, i que tenim una fallera major de la ciutat. I ens han de fer algun cas, per això gamieta, no estic d'acord en que digues que si sobren, pues ja per a festa que mentres no. Pues no, hem estat mooooolts anys oblidats, i si com dius tu que la festa es dels casals d'algemesi i no del poble i volem que açò canvie no es pot fer amb els diners que sobre i jau.

Per un altre comte, dir també que la junta local ens va oferir anar al teatre municipal per a fer les presentacions (que no pedrassa), però els mateixos fallers vam dir que no, ja que per les condicions en les que està el teatre no es podia ni ensallar ni res de res

Anònim ha dit...

Amiga fallera,
Entenc la teu reivindicació sobre la festa fallera i les demandes que puguen tindre els fallers a l'ajuntament. Però, per la mateix regla: jo sóc cadafaler i pense que l'Ajuntament també hauria d'invertir més diners en la festa, i aquesta festa porta molts més anys arrelada al nostre poble que les falles. Però, entrar en aquesta dinàmica de a vore qui demana més no és bona per a ningú. Per mi, ara per ara tant les falles com els cadafals són actualment unes festes d'uns pocs i tot el poble no ha de pagar els "gustos" d'uns quants.

Quants fallers hi ha a Algemesí? Quanta gent va al bous? Quant habitants té Algemesí? Cal mirar les xifres i actual en conseqüència.

I jo si que estic d'acord en Gamieta en això de les prioritats dels diners. LA meua opinió és que primer cal gastar diners en solucionar problemes socials, en educació, en sanitat ... i desprès la festa. Està clar que el que més llueix és gastar diners en festa.

Per sort, està la democràcia i la llibertat permet que tingam partits que prioritzen els programes socials i altres que tenen altres prioritats... Cadascú que trie.

Anònim ha dit...

Completament d´acord en l´anònim 2,jo tampoc soc fallera ni cadafalera, però, vull més dinés per a la Festa de la Mare de Déu, és injust que l´Ajuntament (aquest i els anteriors) porte convidats i faça dinar oficial i que "s´estire" tan poc en una "Meravella Valenciana"...Casdascu que se pague la seua festa...

Anònim ha dit...

Les falles són una festa privada que cada vegada van a menys a Algemesí. Cada vegada queden menys falles (el Pla, és obvi que no conta). Desaparegué la falla de la Plaça Major, la del Mercat o la de Sant Josep de Calassanç.

L'Ajuntament deuria recurtar les ajudes que dona a les falles i, sobretot, a la Setmana de Tortura de setembre. Amb els meus diners no vull que es subencione la castanya d'alguns o un culte a la mort.

Anònim ha dit...

L'últim any en l'oposició el PP va deixar caure que si guanyaven l'any seguent no hi hauria dinar institucional i el que farien seria una paella popular el dia de la mare de déu al parc... Partit Popular... deixeu-se la corbata i apunteu-vos al populisme dels jefes de la capital.

Anònim ha dit...

Sous dels regidors, jocs d'artifici en la setmana de bous, cavalcada de reis, diners per a les falles, indeminitzacions a treballadors acomiadats, tala inútil d'arbres, indemintzacions a Conscea per obres ja contractades que no s'ejecutaran, reinauguració de la casa de la joventut deixant-la preàcticament igual, helicòpter per als reis mags,... i no parem de sumar.

Si algú té més informació podria fer l'execici de sumar totes aquestes despeses totalment inútils des del meu punt de vista.

Al mateix temps el resultat d'eixa suma podria dividir-la per 200 euros, una quantitat que jo considere que pot ser la mitja que pot pagar una família per contribució en algemesí.

O podria dividir el resultat pel número de famílies contribuents en Algemesí. Aquesta dada serviria per medir la inutilitat en € per família que ha aconseguit fins avui l'actual equip de govern.

Llàstima de diners, per als que ens consten de guanyar. Qui s'autoasigna un sou injust, és clar, no pot tindre la mateixa percepció.

Intolerable.

Vinga, a veure si hi ha algun valent que puga traduïr el meu comentari a números.

Anònim ha dit...

aixo de q les falles van a menys no crec que siga de veres, pq nian casals que s'han kedat xicotets de la gent que hi ha, com es el de 3 moreres, el terrassa, victor pradera, etc. I no es una festa tancada, ja que els casals estan oberts per a tot el mon I el PLA conta com a una falla mes

Anònim ha dit...

MENOS MAL QUE NO HI HAVIEN DINERS EN EL AJUNTAMENT!!! AÇO PAREIX EL SHOW DE JOAN MONLEON!!!

Anònim ha dit...

diners???!!!, però que l'Anjuntament està pagant les mascletaes acàs, es que no heu vist que estan patrocinades per patrimonios levante i per Bou?.

En la vida s'ha fet cas a les falles, i ara que per fi l'anjuntament decidix fer un poc més de festa a éstes, ara tot el mon s'enrecorda de les falles i les critikeu, que curiós...

Anònim ha dit...

I la penúltima de les inútils despeses de l'Ajuntament és la instal·lació d'una nova antena emisora del Berca TV en una finca del carrer de la Muntanya. Aquesta antena sols serà efectiva mentre s'emeta en analògic. Es a dir, que serà una despesa que sols aprofitarà uns mesos.
O tiren els diners per tirar perquè saben que no són seus, o darrere d'aquesta antena s'amaga una altra realitat que es tenen molt callada. A mí, qualsevol de les dos em preocupa.

Anònim ha dit...

COM VA DIR GUERRA, A ESTOS LI AGRÁ MASSA "UNTAR"...

Anònim ha dit...

Gamieta m'agrada molt la teua pàgina, sempre que puc la llisc i pense que saps molt be expresar-te.
M'han dit que eres Joan Lopez?¿¿?, els teus pares deuen estar molt contents de tu.
Crec que seria bona idea que feres una critica dura del que et semblen els plenaris, ara ja són comedies al més pur estil Almodovar, nomes faltava el welo welet defensant als PPros, pot ser com ni VR ni ningú, llevat Emili i Pere, no sap expresar-se massa be

Anònim ha dit...

PD, qui creus que guanyará el dia 9.

Anònim ha dit...

Ara ja estic tranqil, si em costa diners fer cadafal vindrà l'alcalde i m'ho pagarà, o al menys m'ajudarà.

Fallers, no tingau la cara tan dura. Primer: algemesí és bouer i no faller. Segona: els diners públics no estan per fer-li la festa a ningú, qui la vullga que se la pague, que hi han necessitats molt més importants.

Anònim ha dit...

Per lo que dia el comentarista d´abans ami els patrocinadors desinteressats abans conscea, monzo, traç ect... i ara conscea, bou, patrimonis de levante, sempre m´han fet un poc d´olor. Soc l´unic

Doménec Gamieta ha dit...

A l'amic Paquitoelxocolatero.
No li pegues voltes, sóc Domènec Gamieta.I moltes gràcies per les propostes.

Sobre el tema dels patrocinadors de les activitats falleres. Està molt bé això de trobar fonts de finançament alternatives, però en aquest cas el que aporten no ho paga tot, i si han de posar diners, això no vol dir que es tinguen que destinar necessàriament per a la festa, també es pot destinar una part a altres coses. Però cadascú te les seues prioritats i és del tot respectable.

Anònim ha dit...

Si el poble fòra bouer, no hi haurien manifestacions anti taurines per gent del poble.

No es pot classificar al poble si es bouer, faller o maredeuer, a cadascú li agrada una festa, i el que siga bouer voldrà diners per als bous, el faller per a les falles, etc.

PARA GUSTOS COLORES. Es deuria de donar igual de diners per a tots, i si ara es vol fer que les falles vagen un poket a més el poble deuria d'alegrarse per la gent del poble que es fallera, i el pròxim any si s'ajuda als bouers, pues mos hem dalegrar, i aixina sucesivament. La cosa és que pareix que sigam un poble plé d'enveges i deuriem alegrar-nos uns dels altres. I NO CRITICAR PER CRITICAR

Anònim ha dit...

LES FALLES A VALENCIA...... EN ALGEMESI, SETMANA DE BOUS¡¡¡¡ I QUI NO VA ALS BOUS SE'N VA DE VIATGE (però en setmana de bous)

Anònim ha dit...

Hola sóc Joan López i escric este comentari signat amb el meu nom per a repetir per enèsima vegada que no sóc l'autor d'este bloc. Al vertader DOMÉNEC GAMIETA li deu vindre bé tot açò perquè mentre es desvie l'atenció cap a mi ell escriu amb més tranquilitat. De totes formes no crec que saber qui és l'autor siga l'atractiu d'este bloc, allò que li dóna vida no son els post, son els comentaris i ahi és on està la gràcia.

Gràcies per no tornar a traure el tema i gràcies a l'amic Gamieta per jugar al "despiste" en el comentari que ha fet més amunt.

PD: paquito_el_xocolatero, continua visitant aquest lloc que segur que l'autor ho agrairà.

Anònim ha dit...

al comentaria de més amunt, les falles a valencia????? pero que algemesí no està en valencia??? I LES FALLES ES LA FESTA VALENCIANA, I TU NO ERES NINGU PER A OBLIGAR ALS QUE NO ELS AGRADEN ELS BOUS A ANRSEN DE VIATGE, QUE MANES TU ACAS!!!

SI NINGU ES CLAVA AMB ELS BOUS, PQ TAS DE CLAVAR TU N LES FALLES??

SUPOSE QUE DIGUENT EL QUE DIUS, NO SE TE VORÀ PER NINGUN CASAL FALLER EN FESTES,, VERITAT? SINO Q TENANIRAS DE VIATGE? COM NO TAGRADEN LES FALLES...

QUE POC TRELLAT,

Anònim ha dit...

DE SEGUR QUE NO EM VORAS PELS CASALS FALLERS. A MES A MES T'HE DE DIR QUE JO NO OBLIGUE A NINGU A RES, LA REALITAT ES QUE LA GRAN MAJORIA D'ESTE POBLE EN BOUS SE'N VA DE VIATJE O VA ALS BOUS. DE FET, QUASI TOTS ELS COMERÇOS ALGEMESINENCS MODIFIQUEN ELS SEUS HORARIS COMERCIALS EN ESTES FESTES, COSA QUE NO PASSA EN FALLES.

SEMBLA MENTIDA QUE DIGUES QUE NINGU ES CLAVA EN LA FESTA TAURINA.... ON VIUS??? NO ETS D'ALGEMESI??? JO SOC EL PRIMER QUE VAIG ALS BOUS I CRITIQUE ALGUNES ACTUACIONS DE LA COMISSIO TAURINA....

SI NO HO VOLS ENTENDRE, PER MI CAP PROBLEMA....

Anònim ha dit...

ser antitaurí és tan mediterrani com ser taurí i el seu origen és igual d'ancetral

Anònim ha dit...

Estar tots d'acord en algun tema seria molt avorrit, no?