dilluns, 23 de juny del 2008

Un fi de curs mogudet

La passada setmana era moment de celebracions de fi de curs per a mestres i alumnes del nostre poble. Les classes s'acaben i ja estan ací les vacances d'estiu per al sector educatiu, un fet que sempre és sinònim d'alegria.

Però, no podem dir que aquesta alegria del sector educatiu dels últims dies haja arribat a la màxima responsable municipal de l'àrea educativa, ja que ha vist com en les últimes dies s'han produït dos protestes públiques que han afectat la seua àrea.

Els primers en aixecar la veu la setmana passada van ser els mestres del centre Blasco Ibàñez, per a exigir a la regidora que complirà la seua promesa de millorar les instal·lacions del centre escolar, especialment, les dedicades a la población infantil, ja que sembla que el pati on juguen els més menuts no presenta les millors condicions i fa alguns mesos des de l'ajuntament se'ls va prometre que a principis del 2008 s'executarien obres de millora. Però, el mesos han passat i el professors no han vist passar a cap obrer per les instal·lacions educatives. I això vol dir que, de nou, començaran un curs amb moltes coses per arreglar.

El segon episodi del món educatiu de les ultimes dies l'han protagonitzat un grup de mares i pares que van eixir al carrer el passat dissabte al matí per a manifestar-se des de la plaça major i per alguns carre del centre. Al voltant d'un centenar de persones (més carros) van participar en aquesta moguda per per protestar pel repartiment de places escolars per als seus fills.
L'origen d'aquetsa protesta és el següent: Com cada any l'Ajuntament és l'encarregat de centralitzar totes les demandes de nous escolars que volen sol·licitar l'entrada a un centre del nostre poblei adjudicar-los lloc a un centre del poble. Els pares posen en una llista les seues preferències però, com de vegades no hi ha ha places per a tots, el que es fa és establir un criteris, que són públics, en funció de la proximitat, del nivell de renda, o de tindre germans estudiants al centre , entre d'altres. Enguany el problema ha sigut que 65 famílies no poden portar als seus fills als centres que ells volen. Això, va provocar que s'¡uniren i convocaren una manifestació el passat dissabte al matí pel centre la poble. Una de les afecatdes es va despatxar en declaracions al diari Las Provincias el passat dissabte diguent que volen portar als seus fills a un centre religiós, "para que aprendan los mismos valores que a nosotros nos enseñaron cuando éramos pequeños".

En realitat, cap xiquet s'ha quedat sense plaça ja que encara hi ha places en el centre Ribalta, però segons aquesta mateixa mare " está muy vieja y además, se ha convertido durante los últimos años en un gueto. Allí va gente sin educación", en declaracions al diari Las Provincias.

És evident que el tema del números limitats en educació és una tema difícil de solucionar i que no no sols es produeix en l'educació infantil. En el tema universitari la situació es complica. No penseu que és més difícil per una persona que té la vocació d'estudiar una carrera universitària però que no hi ha places suficients per a tots els que volen? Però, alguna solució cal posar quan hi ha que repartir places i no hi ha per a tots, i ací és quan s'apliquen els criteris (en els universitaris les notes de tall i en els menuts altres criteris menys acadèmics). Alguna proposta que siga bona per a tots?

En el cas de la protesta d'Algemesí, darrere del lema s'amaga alguna cosa més que la llibertat. Si repassem les declaracions de la mare afectada queda prou clar que el problema és que els pares volen portar el seus fills al centres concertats i religiosos del nostre poble. El motiu és que els pares són els primers en detectar que als centres públic s'hi poden trobar alguns problemes d'educació i que es creen "guetos". Però el motiu de la protesta no és que es milloren els centres públics i que es produisca un repartiment millor per evitar guetos, ací la motivació és "rescatar" als nostres fills de caure en aquestos "centres" públics i no religiosos i portar-los a reserves espirituals i religioses on visquen d'esquenes a aquesta realitat multicultural que és la nostra societat.

Estic segur que la regidora poc tindrà a vore en aquest repartiment de places i segur que s'ha fet seguint criteris públics, de la mateixa forma que s'ha fet en anys anteriors. Altra història és que algunes famílies intenten fer parany per traure profit( com apunta l'entrevistada) i d'això poca culpa té l'ajuntament, únicament ha d'evitar (amb força) els paranys i els favoritismes en les adjudicacions de places.

Cal destacar que la gent encara es mobilitze per a protestar i que s'organitzen manifestacions (això vol dir que hi ha encara esperit cívic al nostre poble) la llàstima és que siga per a defendre els interessos personals ("jo rescate als meus i que la resta s'apanyen") i no per a reivindicar solucions per a un problema més general (situació de les instal·lacions i creació de guetos educatius).

45 comentaris:

Anònim ha dit...

Sí senyor. Tens tota la raó. La manifestació hauria d'haber sigut per a millorar l'escola pública. Molt descuidada (a propòsit?) per part dels nostres governants, molt posiblement interessats en la existència dels esmentats guettos (com en el barri del Cabanyal). Potser per això no siga tan urgent arreglar el problema del Blasco Ibañez.

Aixó provoca que els pares vegen els col·legis públics com a marginals, lo que sempre és negatiu per a tots.

En qualsevol cas, les declaracions de la dona son molt desafortunades. Pense que deixen ben clar el que hi ha darrere i la seua forma de pensar extremadament egoista. Es desqualifica ella sola.

Anònim ha dit...

Diners per a grans evens, tots, per a buos, festes,viatjes,Paelles,
Pero per a educació, e infraestructures, res,
Els presupostos de un Ajuntament se gasten de difent manera segons el color politic...

Grandes eventos si
cultura i educacion No

Anònim ha dit...

caldria, de una vegada per a totes posar les coses clares...

Colegios Publicos y gratuitos
colegios privados y de pago
quitar los concestados
cada uno que decida donde quiere llevar a sus hijos.

sin subbenciones

Anònim ha dit...

Es muy bonito criticar la actitud de los padres, pero el hecho es que Ribalta no es el colegio idoneo, y lo de mejorar centros es otra batalla.
Lo que si es cierto es que hay padres que hacen empadronamientos falsos para tener más puntos, además hay colegios en los que admiten a niños con unos puntos y dejan a otros fuera con más puntos, sólo porque no habian elegido el centro como primera opción, y lo que da derecho al acceso son los puntos y no el orden de preferencia.
La inscripción debe hacerse, según el reglamento, a traves de un programa informático que hace el reparto de colegios según los puntos de cada uno y las opciones elegidas
¿se ha seguido el procedimiento?

Anònim ha dit...

Quina llàstima! Quín egoisme! I pensar, per a mi, que els millors mestres d'Algemesí es troben a Ribalta! No dubtaria ni un moment en portar allí el meu fill, lluny de flares, monges i "educados".
Si per educats entén aquesta dona, tenir un pensament tan miserable, doncs jo no vull estar educat.

Anònim ha dit...

El centre escolar és important per a l'educació dels més menuts, sense cap mena de dubte. Però, el problema és que per a molts pares el centre educatiu és "l'únic" lloc d'on reben educació els seus fills perquè els pares estan massa "ocupats" per dedicar els temps que els seus fills demanen per rebre l'educació familiar.
Per a no tindre aquest càrrec de consciència els pares paguen o es manifesten i fan el que siga per intentar que el seus fills vagen al que pensen ells que és el "millor" col·legi del poble, i on pensen que els donaran eixa part d'educació i disciplina que ells no poden/volen donar-los als fills. I molts pares realment no tenen aquest temps perquè han de pagar hipoteques i prèstecs de BMW, Audis o Mercedes i per això de treballar hores i hores que li lleven als seus fills.
Però, clar, admetre tot açò vol dir que han fracassat com a pares i això ningú ho vol admetre, és més fàcil tirar-li la culpa a un altre.

Anònim ha dit...

Jo pense que deurien aumentar el ratio en els colegis mes demandats, perque aixi com un laic te dret a que el seu fill estudie en un colegi no religios, un catolic te dret a que el seu fill s'eduque en els valor cristians, aquells que un pare pense que aporta un determinat colegi. Tots paguem impostos, laics i catolics.!

Anònim ha dit...

Aço ja pareix de gilipoyes. Un centre educatiu ja siga laic o religios no asegura les futures tendencies dels fills, com a ex-alumne de colege religios he de dir que tota la meua vida he sigut laic aixi com el 90% dels meus companys de l'escola. A més a més, en aquestos moments la religió catolica es més una ferramenta per a la manipulació de la opinió pública y un pasatemps anticuat, que, al meu entendre si vol mantindre la seua funció de mantindre la fe, deuria de ser una institució dedicada a fer més obra social y menys representacions teatrals de textos que cuatre desfaenats van escriure fa vora 2000 anys y damunt no van saber interpretar. de forma que en ves de seguir el misatje de una persona que predicava estimar als demes i respectar l'igualtat, pasar temps amb els amics/es, disfrutant de bons menjars y begudes, seria lo llogic... tot el llibre conta basicament aixo. pues no, som tant inumans que rendim cult a com mataren a un pobre home y damunt despreciant a les dones.

Anònim ha dit...

Per al que diu que açò pareix de gilipolles: inhumans es amb 'h'

Anònim ha dit...

100 anys fan hui del naixement de Martí Domínguez. Ningú se'n fa ressò?

Ningú veu que la mediocritat actual s'exagera recordant personatges culturalment tan ferms com ell?

...bruta, trista, dissortada pàtria.

http://www.racocatala.cat/forum/llegir.php?idf=6&fil=4580

http://www.pagina26.com/comunitat-valenciana/marti-dominguez-100-anys.html

Anònim ha dit...

Feien dissabte.. un lapsus :P

Anònim ha dit...

"para que aprendan los mismos valores que a nosotros nos enseñaron cuando éramos pequeños"

La gent no vol el millor per als seus fills. Volen fotocòpies seues. Quin egoisme tan bèstia patim.

Anònim ha dit...

Qui vulga que el seu fill aprenga "los mismos valores" que li'ls ensenye a casa i que nol vulga fer-ho amb els diners de tots. Dit d'una altra manera: qui vulga capellans que se'ls pague. Ja està bé de tanta beateria a costa dels diners d'altri. L'ensenyament públic ha de ser laic i que vulga el plus religiós que ho faça a casa (i que es predique amb l'exemple!!!) o que se'l pague de la seua butxaca, no dels diners públics amb l'invent aquest dels col·legis "concertats".
Deshonrats!!!

Anònim ha dit...

Al de arriba mio, xato, defender la escuela pública no significa atacar a las concertadas, que habría sido de Algemesí, sin Maristas, Santana o Escolapios... NO HABIA ESCUELA PUBLICA PARA TODOS,
Los colegios concertados son un chollo para el Estado, no se si lo sabes, ya que ellos ponen las instalaciones y se encargan de su personal. Yo defiendo una escuela pública de calidad, pero si cada uno paga sus impuestos no se porque a unos les ha de salir la educación de los hijos gratis y vosotros queresis que los que lleven sus hijos a colegios concertados también paguen, o sea que quieres que paguen la educación de sus hijos y la de los tuyos; eres un poco jeta tu (sin faltar).
Después está el problema de la inmigración, que quieras o no, retrasa al resto del curso, por problemas de idioma y de adaptación, como mínimo y después la problemática social de cada familia, quieras o no, no pueden estar todos en el mismo saco.

Anònim ha dit...

al final el plenari del mes juny es el dia 26 a les 19 hores...

Anònim ha dit...

Per a quan una manifestació per l'escola pública de qualitat???????? Dia i hora que jo vaig.

Anònim ha dit...

VEIG UN FONS CASPOSET EN TOT AÇÒ, TEMA 1: SI HI HA IMMIGRANTS QUE ES REPARTISQUEN ENTRE TOTS ELS COL.LEGIS PER IGUAL, DEL CONTRARI SI QUE ESTAREM FOMENTANT ELS GHETTOS. TEMA 2: EL COL.LEGI RIBALTA TÉ LES MILLORS INSTAL.LACIONS DEL POBLE, O ÉS QUE ALGUN COL.LEGI TÉ UN PATI AJARDINAR COM EIXE? SI VOLEU COMPAREM AMB LES PISTES DE FORMIGÓ DELS CONCERTATS... ME PAREIX UNA FALTA DE RESPECTE BRUTAL I UNA MENTIDA DIR QUE ESTÀ ANTIQUAT, QUI HO HA DIT, HA ENTRAT? INCLÚS S'HA EXTÉS LA MENTIDA INTENCIONADA DE QUE ELS XIQUETS ANAVEN A ESTUDIAR EN BARRACONS EN RIBALTA, PERÒ SI HI HAN AULES DESOCUPADES PERQUÈ LI LLEVAREN UNA LÍNEA, NO TÉ SENTIT CREAR PLACES EN LA CONCERTADA QUAN HI HAN AULES BUIDES EN LA PÚBLICA. TEMA 3: SI TOT AÇÒ HO TAPEM DARRERE D'UNA PRETESA MORALITAT DE VALORS ESTEM MESCLANT EL BLANC I EL NEGRE. EL PARE QUE DIU AIXÒ DEL VALOR RELIGIÓS, PORTA EL FILL A MISA CADA DIUMENGE? SIGAM REALISTES I NO DIFAMEM. PER CERT A L'ESCOLA PÚBLICA SE L'HAN CARREGAT ENTRE TOTS, ADEMÉS A POSTA.

Anònim ha dit...

Ací el que no vol pagar és que en castellà diu allò de la "jeta". Anem a pams. Què seria d'Algemesí sense Maristes, Santa o Escolapis? Vols que t'ho diga? Un poble menys racista o molt més tolerant amb els que vénen de fora, perquè a mi, tu "xato" (tampoc sense faltar, ei!)no m'enganyes, el tema de fons és la immigració que tant us preocupa als de la "concertada". Els immigrants són bons si treballen, els paguem poquet o menys, i que vagen a l'escola pública i que, sobretot, no es mesclen amb el meu fill, no? Perquè és això el que voleu.
I això que la concertada és un xollo per a l'estat (que per cert som tots, tu també "xatet"), no deu ser al revés? Vull dir que és l'església qui ha trobat al xollo? És a dir, l'estat (que som tots, torne a dir) em paga els professors i jo pose la ideologia i em trie els alumnes. Perquè el que costa diners, això ho hauries de saber, tu, és pagar tots els mesos el professorat, les inatal·lacions no és tant comparat amb les despeses de professorat. A quin preu us ix la ració d'ideologia que esteu venent dia a dia des del confessionari (perdó, des de les aules, vull dir). Xatet.
Per què t'he de pagar jo les classes de religió del teu fill, caradura? Vés tu a missa amb ell els diumenges, comha comentat algú de més amunt.

Anònim ha dit...

Hui parlava a la feia amb un amic d'Alzira sobre aquest tema i em comentava que el problema que tenim a Algemesí és que hi ha més centres educatius religiosos que a altres pobles, com a Alzira. Allí tenen molts més centres públics que concertats i no tenen que patir aquesta perpetuació dels geutos en funció de si eres d'escola pública o 'descola de "pago" (ara concertada).
Per cert, em comentava que al centre d'Alzira on va el seu fill té un compant d'origen àrab que és un crak en totes les matèries i hoporta tot excel·lent mentre que el seu fill (de famíli de tota la vida d'Alzira) ha suspés una i altres companys de classe també d'Alzira han suspés dos o tres assignatures. En aquesta situació, qui retrasa el ritme de l'aula?

Anònim ha dit...

jo portària tots els nanos del Raval als Maristes, que igual són uns craks en hàndbol i no ho sabem i, de pasada, els Maristes podrien rebre una bona lliçò de humiltat, que falta els fa.

Anònim ha dit...

Porta els nanos del Raval als Maristes, deixa fora del col.legi a aquells que volen anar, i al segon mes escolar les aules buides per faltes d'assistència injustificades...

Anònim ha dit...

Estem davant les consecuències de la política privatitzadora de la Generalitat.

És fàcil: ofega econòmicament l'ensenyament públic, dota en recursos de tots els contribuents als concertats i així aconsegueixes que la gent pense el millor és l'educació privada.

Al mateix temps, enxufa a tota la gent que pugues per a treballar com a professors, perque quina casualitat que tots coneguem a mestres dels Escolapios, Santa Ana i els Maristes. D'esta forma s'aconsegueix desmoralitzar a la gent realment vàlida i amb idees.

Verdaderament són uns miserables: l'administració al servei dels seus interesos i no ells al servei de la societat....... però mentre la societat no desperte i s'aconforme amb una simple carrera de F1

PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA, GRATUITA I DE QUALITAT .... I SENSE ENXUFATS QUE ADOCTRINEN ELS NOSTRES FILLS

Anònim ha dit...

Estem davant les consecuències de la política privatitzadora de la Generalitat.

És fàcil: ofega econòmicament l'ensenyament públic, dota en recursos de tots els contribuents als concertats i així aconsegueixes que la gent pense el millor és l'educació privada.

Al mateix temps, enxufa a tota la gent que pugues per a treballar com a professors, perque quina casualitat que tots coneguem a mestres dels Escolapios, Santa Ana i els Maristes. D'esta forma s'aconsegueix desmoralitzar a la gent realment vàlida i amb idees.

Verdaderament són uns miserables: l'administració al servei dels seus interesos i no ells al servei de la societat....... però mentre la societat no desperte i s'aconforme amb una simple carrera de F1

PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA, GRATUITA I DE QUALITAT .... I SENSE ENXUFATS QUE ADOCTRINEN ELS NOSTRES FILLS

Vicent ha dit...

En el perdo de tots, esteu parlant 'desde fora' i es que si tinguereu un xiquet que el proper any haura d'enfrontarse al fet que posiblement no tindra plaça on son pare, jo, voldria que anara segurament pensarieu de distinta forma.

1er.- Per lo vist viviu tots en los mundos de yupi perque encara que vos parega raro, si hi ma col.legis on hi ha una gran majoria d'inmigrans, per ejemple el del Blasco Ibañez, resulta que en les darreres votacions, jo vote en eixe col.legi, vaig estar 'investigant' per les aules, on les profesores i mestres penjen les fotos dels alumnes amb el nom per a que fiquen l'esmorçar, la xaca... pues ve hi ha aules on la gran majoria si no la totalitat eren extrangers, si dels que volem integrar, me fa gracia lo de 'repartidos por igual' els collons!!. El repartiment es fa fent complir a alguns col.legis una cuota i la resta d'inmigrans van a parar als centres publics. Com be dia el anterior 'anonim' pues si, si resulta que el 90% del algemesinecs son extrangers, si es una mostra de la interculturalitat del nostre poble, i sí es una ajuda per a que s'integren...

2on.- Jo personalment no vuig que eduquen el meu fill pero no vull que siga ell el que tinga que fer l'esforç per adaptarse a un aula on el 'extranger' es ell.

3er.- Jo conec un tio que resulta que en un metro de fil d'aram el fa una bici, no entenc perque no el contrata la BH, es referent al 'anonim' que diu lo del xicot arab, jo m'alegre que aquest xicot siga un crak, pues molt be se te que ajudar a aquest nano, pero no es pot pretendre dir que perque un xicot arab es un crak que tots el arabs son craks, es com dir que totes les bieloruses estan bonisimes, alguna lletja hi haura, no?

4t.- L'escola publica se la carregat el seu gestor, o siga l'ajuntament el gobern o qui siga l'encarregat de gestionar l'educacio, perque a permes, adrede o sense voler, que en certs centres educatius el junten un nombre masa gran de xiquets amb condicions especials, hi no es pot permetre que alguns col.legis publics, com ara el del rabal estiguen en la seua totalitat ocupats per certes etnies o nacionalitats, ja que creem desde menuts els ghetos.

5e.- El problema d'Algemesi no es que te mes col.legis religiosos que publics com a Alcira, no el problema es que a Algemesi hi han els mateixos col.legis que fa 30 anys, i la poblacio en edat escolar a augmentat, sobre tot la inmigrant, per tant si les places de col.legis concertats no han augmentat i per tant la quantitat d'inmigrans que absorveixen es la mateixa que fa 20 anys, i les publiques tenen les que tenen pues dona com a resultat que els alumnes dels publics estan mes acompanyats d'inmigrans que fa 20 anys. Anem a suposar esta situacio:

Any 1980
total alumnes(extrangers): 1900(50)
places ocupades concertades(per extrangers): 200(50)
tasa: 50/200 = 0'25 extrangers per alumne.
total places ocupades publiques(per a extrangers): 1700(0)
tasa: 0/1700 = 0 extrangers per alumne.

Fins aci tot de cine, a la publica de maravilla, tot contant que els 50 alumnes que li corresponen a la concertada li corresponen per cuota.

Any 2008
total alumnes(extrangers): 1900(1000)
places ocupades concertades(per extrangers): 200(50)
tasa: 50/200 = 0'25
places ocupades publica(per extrangers): 1700(950)
tasa: 950/1700 = 0'56

s'afegeix que al poble hi ha unes zones de la poblacio molt concreta en la que hi ha una masificacio de gent extrangera, aço provoca que certs col.legis es troben en tases molt mes altes. Aci es on crec que l'ajuntament o el gobern o qui fora hauria de posar limit, no deuria de deixar que es feren ghettos.

6e.- I ultim, jo si puc evitare que el meu fill CAIGA en un dels col.legis digam de la lista negra i si arribat el moment no ho puc evitar vore el que faig, es molt facil parlar d'algo que no ens toca, si voleu parlem del camp segurament jo tindre unes opinions molt bones al respecte, tambe segurament perque me la repantimfla.

Anònim ha dit...

Contestació de l'AMPA del Ribalta en Las Provincias als insults de la manifestant.

Anònim ha dit...

Vicent, i tu que saps si els que hem fet un comentari ací parlem des de fora o des de dins?
Els teus arguments és basen en el suposat fet que tu si que tens un fill i que tota la resta de gent que ha parlat no el té i segons tu "tots viuen en "los mundos de yupi". Crec que estàs un poc enganyat, per`que ací hi ha persones com jo que he opinat ací i tinc fills. Per tant,si hi ha una persona que no té fills i escriu ací i tu ja penses que tots els que hem opinat ací ja no tenim fills, per tant seguint la teua lògica hauries de reconsiderar la teua crítica al xicot que explica el cas del alumne d'origen àrab d'Alzira. Per què ell no pot generalitzar i tu si que pots generalizar amb tots nosaltres?

En el meu cas no crec que per que el meu fill vaja a una escola de la teua "llista negra" això no vol que haja "caigut" en camp lloc dolent. I ací qui tal vegada està parlant des de fora eres tu perquè l'opinió que tens dels centres públics és per una visita que vas fer un dia. I amb això ja tens prou per a saber ho tot? Quina enveja... et deurien de fitxar com a inspector d'educació.

Jo si que pense que el problema d'aquest poble és l'existència de tant col·legis concertats que marquen a l'ajuntament les quotes de persones immigrants que volen tindre a les seues aules. Com encertadament dius al centres públics hi ha més alumnes d'origen immigrant que als centres concertats. I no et preguntes per què passa això al nostre poble? Ací tots accepten aquesta situació i intenten "salvar" als seus fills i portar-los a les reserves espirituals del poble.

Mira, personalment estic ben content de que els meus fills no estiguen anat a un centre religiós on vaig anar jo perquè no és el model educatiu que vull per a ell. Ja sé que hi ha mestres excel·lents en tots els centres, en els concertats i en el públics, però la filosofia d'un i dels altres centres està per damunt d'aquestes coses.

Finalment, vull dir-te que discrepe d'això de sentir-se "extranger" en un aula. Els xiquets i xiquetes no tene eixos "prejudicis" que tenim els majors i crec que si els pares són e3ls primers en considerar a uns xiquets que han nascut en el nostre poble però que els seues pares han nascut en un altre territori anem ben "apanyats", perquè amb eixia actitud crec que no estem educant correctament als nostres fills. Si mirem un poc la nostra història vorem com la terra dels valencians sempre ha estat una terra d'acollida i que hem "integrat" a molta gent vinguda d'altres territoris i que en generacions posteriors acaben convertits en famílies de valencians de tota la vida". I com a exemple només ha de para un poc d'atenció en les característiques físiques de la població del nostre poble, no veus que hi ha gent que perfectament podria passar per natural del Marroc i altres com a naturals de Noruega...
I que passarà el dia de demà si el teu full decideix anar a viure a Londres o a Nova York o a Barcelona? Quina percepció tindrà de la gent que viu al seu voltant?

Vicent, respecte la teua opinió i em sembla que tens la llibertat d'opinar però no crec que has de posar a la resta del món que no opinem com tu en el sac de "los mundos de yupi" per que pensem ui eduquem als nostres fills des d'un alta perspectiva diferent a la teua.

Anònim ha dit...

Tota la raó per a aquest últim post.

Vicent ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Vicent ha dit...

Segurament no sera encertada l'opinio, pero segurament tu triaries l'escola de la teua filla i segurament no triaries que anara al raval per eixemple.

O si?

Anònim ha dit...

A ver progres, ¿y que pasa con todos esos padres que llevan a sus hijos a la linia en catalán, o a María Auxiliadora, sólo porque allí los inmigrantes no quieren ir (palabras dichas por muchos de los padres), por la problemática añadida del idioma?
Que es muy bonito decir, que jo soc molt tolerant i obert, però com jo i els meus sols parlem català, doncs així ningun moret ens ve a fotrer el pà.
Eso es progreso

Anònim ha dit...

Ara la culpa la tindràn les poques escoles què queden amb qualitat i què defensen la llengua. Si hi haguera un poc més de trellat en la Comunitat Valenciana el problema del idioma no seria un problema d'una escola. Si els inmigrants volen treballar ací, que aprenguen les llengues que parlem ací i sinò q se'n vagen a un altre lloc. Què quan jo vaig a EEUU tinc q parlar anglés.
Per a tu el progrés és una cosa molt fàcil...dame pan y no me peges.

Anònim ha dit...

ara resultarà que per parlar amb la llengua que t'han parit ets un intolerant.
Intolerants són aquells que porten 300 anys intentant imposar-nos la seua.

Anònim ha dit...

He si gut alumna del CP Ribalta,tota la vida hem tingut que aguantar que anabem a escola amb "xitanos". I ara diuen que si és un ghetto, ja està bé de tanta intolerància i racisme,per què la gent amb distint color de pell o costums ha de ser roïn?
Sempre hem sigut el "perro apaleao" del poble tots en contra "dels de Ribalta", és molt bonic opinar sense conèixer i insultar als demes si no volen veure més enllà dels seus nassos.
També remarcar, que els alumnes d'aquest col.legi no hem tingut mai res que envejar als de la resta , suposadament millors.Molta gent temim carrera o un negoci, no hem ixit uns "perduts".Sóm gent de bé i treballadors.
Cadascú que duga els seus fills on pense que és millor, però sense ofendre els demés, o és això el que volen que aprenguen els seus fills??Diu molt poc d'ells i per molt de prestigi que tinga el centre on duguen els seus fills,si ells no els eduquen en els valors de la vida també quedem igual.

Anònim ha dit...

He sigut alumne dels Escolapis, i tingau ben clar que si em donaren a triar entre dur a la meua filla allí o a Ribalta triaria Ribalta...no teniu ni idea del valor en pes d'or que té l'equip docent d'aquest últim, segurament de les millors opcions pedagógiques del poble... pocs germans, nebots i cosins trobareu allí entre el professorat...no sé si m'enteneu...

Anònim ha dit...

Això sí, el qui vullga elitisme per al seu fill a maristes, el que vullga fanatisme religiós a escolapis, el qui vullga un entorn en català però transfons religiós a maria auxiliadora, els que agranan cap a casa a les monges...els concertats tot un ventall d'elecció

Anònim ha dit...

Ja havia sentit jo coses de la "gran familia" escolapia...no obstant, en el seu dret estan i ells sabran el ke fan

com diu un dit:
qui no vullga pols que no vaja a l'era

Anònim ha dit...

Jo si puc el meu fill el dure a Maristes. Sabeu enguany com ha estat el asunt per a entrar a aquest colegi? S'ha quedat fora tanta gent com a S Ana i Escolapis?

Anònim ha dit...

Jo he anat a Ribalta i molts amics meus. D'allí hi ha Arquitectes, professors d'institut, metges, químics... de tot...
L'ensenyament que em donaren crec que era dels millors del poble... i les instal.lacions actualment són les millors d'Algemesí. Eixa gent que critica, que s'aprope a veure les instal.lacions que Pep (el conserje) segur que us les ensenya gràtament.

Anònim ha dit...

Cal que parlem del sou dels mestres de la concertada? Un sou que paguem entre tots... però per al que no han hagut de fer cap oposició? Per què no es trauen eixes places a oposicions? Si tenen un sou de funcionari... perquè el procés de sel.lecció no és com per a un funcionari?

Sempre entren els amiguets de turno, coneguts o afins... això fomenta una bona qualitat en l'ensenyament? o serà millor ensenyament aquell que ha superat un procés de sel.lecció?

Anònim ha dit...

Se nota que l'últim anònim no te ni puta idea de lo que cobren els mestres de les concertades... passa't per alguna concertada i pregunta els sous listo!

Anònim ha dit...

pa lo ke treballen encara cobren massa....

Anònim ha dit...

Soc professor i sé del que parle quan compare els sous de la concertada i de la pública... LISTO!

Anònim ha dit...

Al professor: Revisa les teues fonts, que jo també sóc professor i sé que els de la pública cobren molt més que nosaltres.

Anònim ha dit...

...TRANQUILS QUE ARA VE FERNANDO S. DE UPyD AMB LA ROSA DIEZ Y DOS ACADÈMICS I EL VALENCIÀ COM EL TELERET, A FER LA MÀ

Anònim ha dit...

Encara cobreu massa els de la concertada... per al que feu... i damunt per enxufe. Us haurien de pagar els vostres alumnes o en tot cas fer oposicions com diu el post anterior.