dimecres, 22 de juliol del 2009

Un parc, i un pou

Abans de posar el cartell de "tancat per vacances", cal tractar un dels temes que ha ocupat una bona part de post i comentaris dels últims mesos: La inauguració del sector reformat del Parc Salvador Castell. La plana major dels polític municipals va estar present el passat divendres a la nit en la inauguració i benedicció del parc. Així ho va anunciar el nostre alcalde als veïns del voltant... i així va ser.


Ara que la reforma està acabada és el moment de fer algunes preguntes i intentar fer una avaluació personal d'aquesta polèmica reforma urbana.

Queda fora de tota discussió que la reforma del sector del Parc li ha donat una imatge diferent, i l'eliminació d'alguns elements ofereix una visió més oberta de l'espai.
Estic totalment d'acord en el blog Creixent Algemesí que caldria qualificar aquest espai com a avinguda (quina diferència hi ha amb l'avinguda Bernat Guinovart), però la tradició també ens marca.
Sobre els aspectes a destacar, per mi, les principals mancances d'aquesta remodelació també són les que anota el blog Creixent Algemesí, i que amb el seu permís reproduiré a continuació:

  • Pocs espais verds alta d'ombra
  • Seients inadequats per a la gent major, baixets i sense respatler
  • El principal problema del Parc continua sent el mateix: el tràfic que discorre junt a una zona d'esplai i que ara és més greu donat que no s'ha separat adequadament el parc dels carrers.

Per tant, jo com a veí d'Algemesí amb dret a opinar crec que es tracta d'una inversió molt qüestionable i d'una rendiment més que dubtós. Cal recordar que aquesta obra ha tingut un cost de 600.00 euros. No tindria cap queixa si aquesta quantitat oferirà un parc realment útil a les necessitats dels veïns però, realment ha canviat tant el parc?


En definitiva: el projecte sobre el paper ja platejava molts dubtes (de fet, s'ha fet la modificació posterior de no donar entrada des de la rodona de les granotes al carrer fFgueres, davant les protestes del veïns. Una modificació feta amb nul·la publicitat per no reconèixer l'errada. Una costum molt habitual entre la classe política). Però, ara, una vegada que aquesta reforma és realitat és encara més qüestionable. Per al meu gust, s'ha perdut una oportunitat i molts diners per fer una veritable aposta per un espai verd, i la reforma s'ha quedat en una rentada de cara massa cara.

Comentari a banda mereix la pedra "memorial". La primera vegada que la vaig vore de lluny vaig pensar, "mira que bé, han pensat en posar una fonteta per refrescar-se". Però, quan em vaig acostar i vaig vore que allò era un "desmesurat" tribut a l'ego personal de VR vaig dir: "no, açò no és una fonteta, açò és un pou de vanitat sense fons".

54 comentaris:

Anònim ha dit...

Sí amics, lo del parc ha sigut una burrada, i nosaltres de braços creuats i sense fer res (jo el primer).

Haguessem pogut impedir-ho, però ens vam quedar esperant a veure qué passava. Som uns covards.

Ara el malany ja està fet i no ens serveix de res atacar a Vicent Ramón per que se n'ha sortit amb la seua i sens ha rist en la cara de tots els veins.

I nosaltres (jo també) som uns meninfots, la única cosa que sens ha acudit fer ha sigut criticar i no passar a l'acció.

Torne a repetir que som uns covards per que criticar no ha sigut suficient per a impedir la marranada que han fet.

Anònim ha dit...

Estimat vei: et recordo que es va formar una Plataforma "SALVEM EL PARC", que ens convidava als veïns d'Algemesí a manifestar-se en contra de la reforma. Es van convocar diversos actes de protesta i recollida de signatures; qui no va acudir va ser perqué no va voler...
Altra qüestió: sap algú perqué l'única font del poble que funciona és l'aquest tram del parc?. Curiós ...

Anònim ha dit...

Clr que ho sabem, per que així diran que no funcionen i les tindran que llevar de nou i fer un altra marranada com la del parc.

Per que no serà que n'hi han fonts al poble que digam: Al Bernat Guinovart n'hi han almenys tres, a més a més de les basses que estan eixutetes. Al final del parc, al costat del pont roig un altra eixuteta. A l'altre extrem del parc més o menys a l'altura de la imprenta canaleta també hi ha una font i també està sequeta.

La font de la Plaça d'Europa no està quasi mai en funcionament igual que la que n'hi hà vora a la Calandria. La font de les granotes del nou tram del parc, jo crec que les he vistes en funcionament una o dues vegades des de la inauguració, igual com les que hi han al costat del pontet i també les que surten de terra al tram de davant del patronat.

Els senyors aquestos no se n'adonen de que el verd i l'aigua és vida, per això aquest poble acabaran fent-lo morir. Trist, però és veritat, encara que a ningú ens agrade escoltar-ho.

Salva ha dit...

El señor VR tenia dret a ser soterrat on ell vullguera, ja que va fer tantes bones coses per el poble....

LAIA ha dit...

No parleu tonteries,tots estem de acort que no tenim res a fer,si recollim firmes pasa a votacio,per lo que la gent esta cansada,i tinc que dir que el mercat no el tocaran,esperaran a les properes eleccions,i si nos viure per a voreu,pero tenen mes votans dels que pensem. Bon istiu per a tots.

Anònim ha dit...

Tots? Qui? Serà els qui sou de dretes ;)

El Mercat no el tocaran en tot cas perquè no hi ha diners. El Mercat ha sigut la mentida electoral més gran de VR i és d'un simbolisme tan gran que ell sap perfectament que el millor seria per al 2011 tindre'l acabadet. Cada dia que passa el Mercat està més en perill, o el fan ja o el deute públic serà tan gran que passat 2010 no hi haurà subvencions de cap lloc.

Continue afirmant el mateix de sempre. El PP va socialitzar la corrupció (també coneguda com bombolla/especulació immobiliària) i va crear molts votants que només estan fidelitzats per haver venut uns terrenyets/pisets a un bon preu. Però ara ens trobem amb el panorama canviat. Crisi que s'agreujarà per moments fins el 2011, molta població hiperhipotecada, deute públic creixent... i molta gent que s'havia fet il·lusió de continuar xuclant de la mamelleta que ara veurà que ha desaparegut.

Xiquets/es, el panorama fins les eleccions del 2011 va a pegar moltes voltes. Els depressius i depriments absteniu-vos d'eixir de casa ;)

Guanyarem!

Anònim ha dit...

Amics del Corpus quiere patentar la figura de ´El Cirialot´ con el apoyo municipal

Entenc que des d'Algemesí hauríem d'exercir una forta oposició. La cultura és lliure i de tots!

ANDREA ha dit...

Pero Camps no ha dado dinero para las obras del mercado,yo estoy de acuerdo con Laia,y en Algemesi hay mucho facha sin declarar,lo que espero es que se den cuenta a tiempo del desastre que hay en estos momentos en el pueblo,y rectifiquen en las proximas elecciones.Estos sueldazos son descomunales,la izquierda nunca ha obrado como esta Gentuza.Perdonar pero me desespero cuando se acerca primero de mes.

Anònim ha dit...

En el parc remodelat han fet un carril bici. Així estava previst al projecte. Però resulta que els carrils bici han d'estar senyalitzats convenientment. Sembla que el carril bici que han fet no respecta la normativa. Per això no es pot senyalitzar ni fer-ne ús com a tal.

Anònim ha dit...

Segur que el tamany del monolit li serveíx a VR per a compensar alguna altra cosa...

Anònim ha dit...

Es curiós com la gesta al voltant del monolit, va morint-se lentament, com si estiguera maleït ...

Anònim ha dit...

ACTUALITZAT EL BLOG D'ESQUERRA UNIDA, AMB DUES MOCIONS, LA PRIMERA SOBRE EL MUR DE CIMENT QUE AMB EL QUE VOLEN ENVOLTAR ALGEMESI I LA SEGONA PER LA SUPRESSIO DE LES JONEGADES CADAFALERES.

BON ESTIU

Anònim ha dit...

ES CHOPÀ HASTA LA MOMA.

Frase molt coneguda pels valencians. Se tracta del titul d’una obra musical del compositor valencià Salvador Giner, inspirada en la processó del Corpus de la ciutat de Valencia. Si analisem la frase vorem que hi ha algo que no encaixa, justament la paraula “hasta”, preposicio castellana que en valencià equival a “fins”, que ara está de moda per lo de la llengua valenciana. Correctament en valencià, eixa frase es debia de dir “es chopà fins la Moma” pero el seu compositor pareix que va pensar un poc a l’hora de ficar el titul.
La preposicio “hasta” es tan usada pels valencians que nos es mes familiar dir “hasta” que “fins”, encara que la segona es la correcta, pero mos sona mes casolà dir “Es chopà hasta la Moma” que dir “Es chopà fins la Moma”. Un atre titul, al meu pareixer, igual de correcte sería invertir els termes i dir “Hasta la Moma es chopà”, pero l’autor, pot ser que pensara que si ficaba la paraula “hasta” al principi de la frase podria cridar l’atenció dels mes sabuts i donar-se conter de que començaba la frase en una paraula castellana, i per lo tant quedaba churro el titul, es per aixo que la colocá entre mig de la frase per a disimular-la un poc i al mateix temps que no sone un poquet extrany si incluira una paraula cent per cent valenciana com es “fins” pero que quasi no se gasta.
Com en totes les composicions musicals, l’autor s’inspira en algun tema. Pareix que la composició musical ES CHOPA HASTA LA MOMA está inspirada, ¿com no?, en la processó del Corpus de Valencia, perque dona a entendre totalment en eixes paraules de qué se tracta. En la processó del Corpus hi han gran cantitat de personages biblics i d’atres procedencies que animen dita festa. Al pareixer, el compositor se trobaba vent la processó i de sobte exclatà una tormenta i se ficà a ploure a canters que quasi no tingueren temps d’amagar-se dins de les cases i baix dels balcons, tant els actors com els espectadors de la festa. Tot aixo s’endevina escoltant l’obra musical i coneguent el desenrrol de la festa. En eixa processó van personages biblics com son Noé (l’agüelet del colomet), Davit, Saul, Gedeon, Moises, Els Cirialots, la Moma, les Roques, etc. etc. i tots se choparen en eixa pluja. Si l’autor l’habera titulat “Es chopà hasta Davit”, eixe titul no habera identificat res en concret, perque ningu sabría si eixe Davit es el biblic, el chofer del autobus de Cullera o el cosí del alcalde de Betera, pero dir que es chopà hasta la Moma, es un atre cantar. En primer lloc, quan diu “es chopà...” indica que algo es va chopar, be per una gran pluja, o perque li han tirat un poal d’aigüa a algu o perque algu ha caigut a una sequia, pero quan seguix dient “...hasta la Moma”, en aixo ya s’endivina de sobte que la Moma pertany a algo molt concret, que es la processó del Corpus de Valencia. Llavors, qualsevol sap que la frase “Es chopà hasta la Moma” no pot ser atra cosa que una pluja molt forta en el transcurs de la processó del Corpus, puix la Moma es un dels personages mes coneguts, mes entranyables i mes populars d’eixa festa.

Anònim ha dit...

pero kin rollaco mos has clavat !

Anònim ha dit...

M'han dit que si van a fer alguna nit rotllo gran prix amb becerrets o algo. Algú sap algo?

Anònim ha dit...

gamieta vore si ten vas de viatge i no tornes xq fill meu q cansino eres

Anònim ha dit...

Per a 13:06
Home..! Visente Ramon, que ganes tens de que Gamieta descanse un meset encara que siga, li tens poreta... Ara que segueixes aquest blog m´agradaria preguntar-te si ès veritat que dels rajolets que t´han sobrat de la reforma que t´has fet al bany de ta casa han fet el casetó taronja del "Parc de la Làpida" ó millor dir-li "Parc Cementiri"
Cutre que eres un so CUTRE!!!!

Anònim ha dit...

Comprat un poble al desert i ves-te´n amb el teu amor Miguel Angel.

Anònim ha dit...

Ès veritat que tens pensat per a les properes el-leccions sugerir a X.Borja per a sustituir a Pedrassa? la veritat es que seria una decisió prou coherent per a la política de joventut que estàs portant amb aquest govern.

Anònim ha dit...

Com sempre fins ara VR a tingut una gran errada, ha possat la seua làpida i no ha deixat espai davant per a fer el forat.

Anònim ha dit...

23:49 I no serà? :ES XOPÀ FINS LA MOMA. Per l'amor de Déu, després de la taladrà que ens has pegat.

Anònim ha dit...

GAMIETA NO TENS MES NOVETATS DEL POBLE,PUES DONALES ,YA QUE EL POBLE DE VACANSES O NO,MOLTS SEGUIM EL DOMENEC

Anònim ha dit...

Al 23:49.
Xe, "mante", abans d'escriure res sobre llengua, llig, informa't, tingues una miqueta de cultura filològica o, com a mínim, algunes nocions de lingüística a nivell de batxillerat.
I, d'altra banda, tot això a què venia? Simplement ganes d'intoxicar?

Anònim ha dit...

Desde el mes de julio estoy en Rusia, regreso en septiembre. Veo que en Algemesi los politicos siguen confundiendo a la gente con tonterias, cortinas de humo o como querais llamarlo, con tal de seguir chupando del bote. Yo no soy nadie, pero aqui existe una economia de subsistencia y he organizado una coperativa, hemos arreglado unas maquinas para envasar comida en botes que no se usaban desde la era sovietica, y ahora hay unas 2800 personas que tienen trabajo y ven aumentar dia a dia sus ingresos economicos. Por la pequena revolucion que estoy haciendo unos me llaman el Che y otras Julio Iglesias. Porque los politicos de Algemesi que si son alguien no hacen algo util por el pueblo?

Anònim ha dit...

Per a Julio "Che" Iglesias

Vens a confirmar-me el que pensava, tots els Algemesinencs que tenen ganes de fer algo amb un poc de trellat eixen d´aquest poble, sense anar més lluny i no volent possar altres eixemples de gent que conec, jo mateix ja no visc al meu poble natal, en feia un poc de fàstig, per fí ja en puc dedicar al que a mí sempre més m´agradat, la ràdio. A Algemesí ho vaig intentar en l´era PSOE, però els interessos polítics van més enllà dels interesos culturals, per el que veig les coses no han canviat gens ni miqueta, com diu la dita: "Diferent gos amb el mateix collar".
Gràcies Julito, pensava que era l´únic que pensava igual.
Espere que per allè et vaja bé i pugues desenvolupar el projecte que estàs fent, que ademés ès de una gran ajuda social.

Anònim ha dit...

Heu de saber que a altres ens agrada el nostre poble, treballem en ell i no pensem anar-se'n d'ací en molt de temps... Algemesí és un bon poble per a treballar, l'únic que has de fer és això, treballar.

Anònim ha dit...

Disculpam però en el meu càs he treballat i molt dur, i com he dit avans els interesos polítics se posen la majoria de les vegades per davant, m´alagre no obstant de que el teu poble t´agrade tant, igual ès que tens un bon padrí, tal volta el Gregori, el Visentet o algú del Bloc que la legislatura passà tenia la mànega ben ampla per a contractar a dit a qui li interesava per a certos llocs administratius, que no que no, que no me vas a vendre la moto, m´alegre per tú

Anònim ha dit...

Disculpam però en el meu càs he treballat i molt dur, i com he dit avans els interesos polítics se posen la majoria de les vegades per davant, m´alagre no obstant de que el teu poble t´agrade tant, igual ès que tens un bon padrí, tal volta el Gregori, el Visentet o algú del Bloc que la legislatura passà tenia la mànega ben ampla per a contractar a dit a qui li interesava per a certos llocs administratius, que no que no, que no me vas a vendre la moto, m´alegre per tú

ANDREA ha dit...

No conteu tonteries,en primer lloc en este poble no es trova faena,per eixe motiu la gent te que buscarse el euro en un altre lloc. Tots els plitics coloquen a la gent mes arrimada,pero estos que ens governen en estos momens,fan i desfan el que volen com els dona la gana,pero no els culpe sols a ells,sino als de la legislatura del psoe que en la ultima legislatura van anar de sobrats i el temps els a pasat factura,espere que els servisga de escarment i rectifiquen en el que pugen. Bon istiu

Anònim ha dit...

x borja quien es

Anònim ha dit...

En passar bous hem de treballar l'alternativa conjunta, aconseguirem acabar amb la rapinya, la prepotència i el feixisme. Els tirarem al carrer. Salut i força.

Anònim ha dit...

D'acord, però a veure si és veritat que després de l'estiu n'hi hà una "alternativa" de veritat.
Si és així, jo m'apunte!!!

Anònim ha dit...

Per a Andrea

En aquest poble ja no se trova faena a no ser que tingues un bon padrí, açò ja passava amb crisi i sense crisi, sigues de PP o sigues del PSOE. L´any que vaig canviar el meu vot al PSOE per a que no guanyara el PP les el-leccions vas ser l´any que la política va morir definitivament a Espanya, les properes ho tinc prou clar, ni PP ni PSOE, torne amb els meus d´ezquerres encara que singuen la minoria més gran d´aquest païs de merda.

Anònim ha dit...

ETArres MALPARITS!.

Anònim ha dit...

Jo tb pense com tu.
Que se'n vagen a la seua caberna a pintar bisonts i deixen viure a la resta del món...
Vaja quina llibertat i quina manera d'aconseguir-la...

Quina mala FÈL que tenen...

Malparits!!!!!

Anònim ha dit...

Ja tornem altra volta amb les becerrades...
http://www.lasprovincias.es/valencia/20090731/ribera/algemesi-deja-manos-comision-20090731.html

Anònim ha dit...

la setmana de bous... una bona representació del que significa Algemesí: festa privada, alcohol, alcohol a menors consetida pels pares, molta botifarrá (ja més que a Alzira), festa per als fills de papa, interessos, mort lenta de pobres becerros... Algemesí en definitiva

Anònim ha dit...

GAMITA ESTAS DE VACANSES,VOLEM NOTICIES NOVES

Anònim ha dit...

A mi la setmana de bous no m'agrada, però no sóc un resentit estrenyit que, perque com a mi no m'agrada, que no la facen...

Això de les becerrades em pareix una atrocitat, pq 4 tios beguts i no se que més maten a un xoneguet que encara ni l'han deslletat...això no té nom.

En canvi, comprenc que hi haga gent que li agraden els bous, que els haga de matar un noviller o un matador que ha rebut una formació...

Jo no em puc permetre la setmaneta, a més, que no m'agrada, però qui puga que ho faça, si hi ha alcohol, tb hi ha a Cullera, El Perelló o Eivissa igualment consetit, s'ha de prohibir anar????
Com tu (ni jo), tens diners el qui en tinga que no se'n gaste o et demane permís, no?????

En fi no hi ha que dur roba bona, menjar, beure, estiuejar, be...

Anònim ha dit...

Enguany abonaments a 120 euros,... Qui no va als bous és perquè NO LI AGRADEN, no perquè no s'ho pot permetre.

Si els bous és una festa pija, "apaga i vámonos" o tú no eres del poble, o no tens ni idea de lo que dius.

Anònim ha dit...

SETMANA DE BOUS: ORGULL D'ALGEMESÍ I ENVEJA DE TOTS... BECERRADES CADAFALERES: LA VERGONYA QUE ARROSSEGA LA FESTA!

Anònim ha dit...

Nou impost:

Pareix ser que el PP s'està quedant sense diners. Ara ha posat un nou impost als comerços: "la basura: 100 euros". Deien que els comerços no la pagaven.
Pero el mes bo es que diuen que, com Hisenda, es poden ficar al dia en els darrers 5 anys. I pensen anar cobrant des de el 2005 fins a posar-se al dia (500 euros per comerç durant l'any 2010).

Ara volia fer una pregunta a qui entenga del tema:

Es pot ficar al dia en atrasos de fa 5 anys, o han agafat la llei a la seua manera i es fiquen al dia posant un impost nou com si ja estigués 5 anys en arrere? (El impost no estava, per tant no estan ficant-se al dia en atrasos)

Açò últim ho poden fer?

Anònim ha dit...

Que ACSA ens diga algo¡¡¡¡

Anònim ha dit...

mes de una i dos botiguetes estem ja ascaldaets de tant de pago i es facil que mes de un al tornar de estiu faja numeros i decidisca no obrir mes la persiana.
el asunt esta molt malet !

Anònim ha dit...

Com ja he dit abans, les becerrades són l'atrocitat de la setmana...

...que es done per entés el "muletilla de turno", que tot petorro o no, en el millor cas, mata malament al pobre xònec, i no és que els bous no patisquen...

Però a un bou o novillo el mata qui està rebent formació per fer-ho, dia a dia.

...i si el que li agraden les becerrades es considera un aficcionat de c..llns em pareix que el que fa torejant és faltar i no respetar un animal tan noble com és el bou de lidia, matant al pobre xònec.

Anònim ha dit...

Acsa no existeis

Anònim ha dit...

Jo crec que ACSA sí existeix, però si s'ha de fer cas sempre de qualsevol rumor del carrer.... anem aviants¡¡

Anònim ha dit...

EL PP LLADRES

LA SETMANA DE BOUS PER A PIJOS FILLS DE PAPA (PIJOS MENTALS NO DE ROBA)

LES FESTES LES DEURIA DE PAGAR L´AJUNTAMENT COM A TOTS ELS POBLES

EL QUE DIU QUE 120 EUROS NO SÒN DINERS ÈS EL MÉS FILL DE PAPA DE TOTS

PP LLADRES

QUE ALGEMESÍ SIGA CONEGUT PER LA SETMANA DE BOUS... QUE TRIST

NO PASSA RES, EN UNS ANYS DEIXARÀ D´ANAR LA GENT, DE MOMENT UNS QUANS CADAFALS S´HAN QUEDAT VUÏTS
JA JA JA

EL MUSEU DE LA FESTA DEURIA DE DIR-SE EL MUSEU PEDRASSA JA JA JA

Anònim ha dit...

JA VOREU, DEIXEU-SE DONAR PEL CUL PER VR, DEIXEU DEIXEU...
EL PROXIM IMPOST DE QUE SERÀ? PER A MANTINDRE EL MERCAT? Ó PER LA JARDINERIA DELS PARCS?.
IGNORANTS
DEIXEU-SE DONAR PEL CUL
POBRE POBLE D´ALGEMESI

Anònim ha dit...

El poble d'Algemesi vol festa a costa dels cadafalers, i jo crec que ja està bé....

Anònim ha dit...

Perdoneu que torne enrere amb el comentari de "ETArres MALPARITS!" referint-se als que son d'esquerres però m'he quedat un poc gelat, i veig que no s'han fet més comentaris, imagine que ignorar-ho es el millor però no estic dacord ni en que tots els de dretes siguen faxes ni que els d'esquerres siguen etarres. Però per el que veig la tasca del PP de inculturitzar el país al estil romà "con pan y circo" els està resultant per el moment. Esperem que en els dos anys que ens queden abans de les eleccions el poble reaccione, un poble que ara mateix està de cap a caiguda però que tornarem a recuperar-nos, segur que si... BON ESTIU!!!!

Més fartet que samaruc ha dit...

Tornant al tema del Parc. Tanta aigua que s'anava a estalviar amb el rec a goteig (subterrani) i resulta que els jardiners reguen amb manguera, a primera hora del matí perquè els veïns no ho vejam....

Anònim ha dit...

AIXO ES UNA BESTIALITAT LO QUE HAN FET EN AQUEST PARC PA LA MERDEGA QUE HAN FET VALIA LA PENA HAVER DEIXAT EL QUE TENIEM QUE EREA MES BONIC.DAMUNT ARA PA BOUS YA MOS DIREU LA QUE ENS ESPERA.

Anònim ha dit...

ELS SOCIALISTES SON CANSINOS , SER SER SON CANSINOS SEMPRE REPETINT LO MATEIX