divendres, 29 de juny del 2007

Òxford de La Ribera Alta


Quina campanya de publicitat que han encetat els Instituts del nostre poble! Fa algunes dies em vaig trobar en el cartell, que està a la foto, ubicat a la porta del IES Sant Vicent Ferrer. I ja em vaig sorprendre. Però per augmentar el grau de sopresa cal llegir el Levante del dijous per descobrir que no només s’han produït el 100% d’aprovats del selectiu al Sant Vicent Ferrer, al IES Bernat Guinovart també! Sembla que estudiar batxiller a Algemesí és sinònim d’èxit assegurat. Serà Algemesí l’Òxford de La Ribera Alta?

A banda d'aquest fet també resulta curiós descobrir que del món de l’educació secundària d’Algemesí hi ha una rivalitat política amagada. La directora del Bernat Guinovart, Beatriz Diaz Morcillo és la número dos del PP d’Algemesí i actual regidora d’Educació. Mentre per l’altre costat, el director del Sant Vicent Ferrer, Enrique Cebolla, anava a les últimes llistes municipal del PSOE. Quina causalitat, no? En les xifres d’estudiants aprovats en el selectiu han aconseguit els mateixos resultats, però en les xifres de vots de les últimes eleccions el PP de la Morcillo s’ha emportat bones notes i tindrà unes vacances de 4 anys, mentre Cebolla no ha aprovat i tindrà que passar-se tota la legislatura preparant-se per una nova convocatòria. En política no hi ha mai 100% d’aprovats.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que el més important d'aquesta noticia és el 100% d'aprovats, no de quin color es cadascú. És mes, jo diria que no tots els de l'Institut S. Vicent Ferrer son del PSPV ni tots els del Bernat Guinovart son del PP. Encara que el que guanya ací és la joventut. Es nota que hi ha aire fresc al nou equip de govern, je, je...

Anònim ha dit...

Efectivament hi ha competència, però no sols als instituts, sinó també a les escoles. Si per una part és bo, ja que estimula i fomenta l’esperit innovador dels centres, també és perillós, doncs s’estableix com a prioritat la instrucció per damunt de la formació. Persones de excel·lent? O... excel·lents persones.
Man***

Anònim ha dit...

Jo conec a uno del Sant Vicent k a suspés selectiu!!!

Doménec Gamieta ha dit...

No volia fer entendre que hi ha rivalitat entre els dos centres de Batxillerat del nostre poble.
L'apunt sobre la "rivalitat" fa referència únicament als directors dels dos centres, que es dóna la circumstància que hi anaven en les últimes llistes electorals en partits distints. Un fet curiós.

Anònim ha dit...

Anònim:
És que hauràs de donar-li temps al tribunal per a que assimile que K és que, i a (del verb haver) no porta h per allò d’estalviar bits, baits o bites.
Man***

Anònim ha dit...

Perdone vosté per les faltes ortográfiques, però jo crec que ho ha entés tot el món. De totes maneres rectifique i reafirme que jo conec a una persona que ha suspés la selectivitat al Sant Vicent Ferrer. De 100% res!!!