dimarts, 27 de maig del 2008

Ja ha passat un any. Com ho portem?

Hui es compleix un any de les darreres eleccions municipals. Els resultats electorals van suposar un canvi important en el govern local del nostre poble, el fi dels 20 anys de govern del socialista Emili Gregori, amb el suport dels partits d'esquerres i nacionalistes, i l'entrada en el poder del Partit Popular amb Vicente Ramón al capdavant.

Un any és més que un temps prudencial per a sotmetre's a una avaluació pública per part dels ciutadans. Al principi, els perdedors de les eleccions van entrar a l'atac directe, tal vegada portat per la decepció, i no van tindre la prudència de deixar uns temps prudencial al noeu equip de govern per a que portarà a terme el seu programa. Tots mereixem una oportunitat.

Des del Partit Popular, i amb el seu fidel (Sanxo) acompanyant del PSD, s'excusaven en això mateix:"deixeu-nos temps i ja voreu com canvien les coses"... Però, ara ja no hi han excuses. Ha passat un any i és hora de passar comptes (d'ací 4 anys vindrà prova final). Alguns voran canvis positius i que s'ha posat fi a una sèrie de vicis i cadenes de favors encetats fa 20 anys, canvis en la polícia local i un augment en la presència de policia nacional.

Però, altres també voran altres canvis que no han sigut per a bé: com el famós tema dels sous municipals (estem parlant de molts milions de pessetes, no es pot oblidar fàcilment). Ha passat un any i com ens justifiquen ara eixa desmesurada quantitat de diners que es dedica a pagar a l'alcalde, als regidors al personal de confiança...

A més, també trobem altres temes calents com el Mercat. Molts es van alegrar al vore que algú pensava que repetir el mateix esquema de mercat era una cabotineria de Gregori i que la idea de fer pàrquings era interessant. Però, a VR el tema se li està fent agre entre les mans... i altres temes calents com les promeses d'inversions que ens van fer en campanya electoral els Consellers (hi ha fotos i retalls de diaris que parlen de milions d'euros) ,el pas a desnivell, la supressió del projecte previst per a la residència per la tercera edat (sense nova alternativa de moment), la repetitiva i maquillada política de joventut, la buidor de l'activitat cultural...

Ningú posa en dubte les ganes de treballar i les hores que dediquen VR i els seus regidors, però ací cal demostrar eficiència. I cal recordar que aquesta exigència se l'han posada ells amb els sous que s'han col·locat.

Bé, ha passat un any i és temps de reflexionar per a millorar: els que manen per intentar fer-ho millor i els que s'oposen per oferir alternatives. Aquesta és la responsabilitat que tenen els polítics i per això ocupen els seients del plenari municipal.

Per cert, una pregunta sense resposta: Si hui es tornaren a fer les eleccions penseu que tornarien a eixir els mateixos resultats electorals?

23 comentaris:

Anònim ha dit...

hoy no votaria al pp, ni yo ni mi familia, no se los demas pero, ami me han defraudado.

Anònim ha dit...

Si pogués canviar el meu vot... veient el que hi ha i per una qüestió subjectiva, ara jo votaria a Pere Blanco, que és l'únic que transmet la sensació d'estar treballant per i per a Algemesí.
www.youtube.com/watch?v=Qbt-IgZnPn4

Anònim ha dit...

Pere Blanco està fent un treball excel·lent i el felicite. M'ha sorprés perquè no és la imatge que transmet.

Mai votaria al PP, però si ho haguera fet, en els sous que s'han posat, estaria exigint-los contínuament que demostren el que eixe sou implica: Eficiència. I fins el moment, poc o res. Com no agafen el Berca i facen lo mateix que en Canal 9, ho tenen molt mal a este pas. MENOS SAMBA I MÉS TREBALLAR.

Anònim ha dit...

Algemesí sembla deambular trist com un vaixell a la deriva, no sap com i ni cap on va, i al capità de la nau sembla que ni està ni se l'espera.

Almenys em resta la satisfacció de veure com encara hi ha gent com bé diu el comentari anterior que creu en aquest poble i està disposat a intentar-ho.

Si a les eleccions locals es vota (com diuen) a la persona, que algú m'explique com VR tragué majoria absoluta i Pere Blanco només 1 regidor. Sovint les comparacions són tan odioses.

Anònim ha dit...

Potser si en el programa del PP hagueren posat els jornals dels regidors i de l'Alcalde, més d'un s'ho hauria pensat, a l'hora de votar-los. Però cal no oblidar que molta gent votà al PP perquè volia un canvi d'Alcalde i de partits governants, així que la resposta a la teua pregunta, Gamieta, es difícil de contestar sense caure en judicis de valor. Personalment -i sense compartir-ho- pense que, malgrat tot, encara hi ha molta gent que els votaria. Però ja et dic, per a aquests casos, potser el millor seria fer una enquesta.

Anònim ha dit...

jo votaria a VR, per a que se fique un sou de dos millons de euros...i a pedrasa tres...

Anònim ha dit...

Tanta promesa de canvi, tant de criticar al anterior govern i asi lo unic que ha canviat ha sigut el sou que tenim que pagar-li al alcalde i als seus amics. Molta gent que els votà per voler un canvi esta arrepentin-se.

Anònim ha dit...

Hui s'ha fet públic que obriran l'aula de teatre des de les 8 del matí fins la 1 de la nit, amb un paró per les vesprades perquè hi ha un curs fins la meitat de juny.

La meua pregunta és per què no obrin la biblioteca, que és el lloc normal d'estudi. Què les bibliotecàries tan treballadores que tenim estan molt cansades?

Anònim ha dit...

Podríem proposar que els estudiants ens férem càrrec de la biblioteca. Així mentre estudiem estalviem diners per a pagar els jornals dels regidors i l'Alcalde, ja que no volen invertir en la Biblioteca.

Anònim ha dit...

Però de què vos queixeu? que no s'està més agust estudiant a la sala d'estudi del teatre? A més a més les cadires son prou més cómodes.

Penseu que per a que estiga la biblio oberta per la nit deuria haber un major control pel tema dels llibre...

Anònim ha dit...

"El mejor lugar para descansar es la universidad..."

(Himno de la bala - Triangulo de amor bizarro)

http://youtube.com/watch?v=Q84772p2Xcs

Anònim ha dit...

I dic jo: pedraça a més de ficar-se un trage (que no se l'havia posat mai) per anar a les processons (la darrera la del CORPUS) i que lluidor estava, aquest xicot aprofita per a alguna cosa més, o el PP ja ho sabia quan li donà el cárrec. je, je, je.
Com ens l'ha clavat.
O pot ser Pedraça és el xiquiliquatre d'Algemesí.
VOTEU, VOTEU PP, QUE CLAUADES TINDREU.
Una veïna del raval.

Anònim ha dit...

molt bé Gamieta...escriu molta gent jove, estudiants...i això que diuen que no participen...tornant al cap, jo crec que sí que votarien PP, pense que va ser un vot de càstig a Gregori...el que també pense és que el PSOE no tornaria a fer la política dels darrers 4 anys, que va permetre que aquestos "se´ls paparen"...

Anònim ha dit...

Ja hi ha un llistat dels "acceptats" per al concurs del mercat...
quins lemes més variopintos...

http://www.algemesi.net/Default.asp?DocID=1326

Anònim ha dit...

Algemesí ha perdut la essencia de fer política des del principi de la democràcia i es una autèntica pena,perque els anteriors miraven pel poble i els d´ara per les butxaques. No crec que els algemesinencs vulguen un govern pesetero, malfaener, manipulador i distorsionador de la realitat amb les seues mentides i descalificant a l´oposició de les esquerres.

Algemesí, pel canvi JA!

Anònim ha dit...

votarien al PP, mes que res perque a ALGEMESI 10000 persones votaren a Rajoy, o siga que aunque ficaren a Pedrasa per a alcalde del PP guanyarien. La barbaritat de anys que han tardat en guanyar ací al poble, demostra simplement la "grandisima capacitat" que tenen estes persones per a governar.

Anònim ha dit...

Respecte lo de la biblioteca si pense que es important que siga a la biblioteca i no al teatre, ja que en la biblioteca es poden trobar molts llibres de consulta.

I respecte si tornariem a votar al PP, doncs jo no els vaig votar, però realment penseu en la política?? Per a que?? Per a que una pandilla de lladres (ja siguen de dretes que d'asquerres) es queden tots els diners i jo continue alsant-me tots els dies a les 7 del matí fins a les 8 de la nit treballant per a guanyar el meu jornal?? El dia que hi haja un partit que fassa que no tinga que treballar tant i cobre igual o mes, aleshores ixe serà un bon partit, però per ara, tots son uns caradures.

El tema del pubs, es que ja no es que no es puga dormir per les nits, es que damunt ens embruten, i tiren les basures als solars (perque com els dissabtes no passa el camió de la basura) i poden estar dies i dies la basura, i no han fet res ni uns ni altres.

Un altre tema es el de la zona blava.. que deixe el cotxe EN LA PORTA DE MA CASA, 5 minuts perque he de agafar una cossa, i .... multa de 3€.

Pense que s'ha de mirar menys per embutxacar-se els diners i mes per les persones d'aquest poble

Anònim ha dit...

Pedrasa te lluires en el plenari...
tu no fas res per la juventud
esperem que que pasen pronte estos 3 any.

Anònim ha dit...

Tan prompte que, potser, els qui ara ens considerem "joves" deixem de ser-ho i pergam directament 3 anys...

Anònim ha dit...

"Arribe amb els peus a terra, les idees clares i el cor a l'esquerra" (Romeu, candidat a la secretaria general del PSPV) Espere que el pspv d'algemesí recolze esta candidatura que és la més intel·ligent. Un xaval de no més de 30 anys (si arriba, crec)amb molta planta. Un bon continent farcit de contingut, tot i que a molts els pese en l'ànima reconèixer-ho, que ja sabem còm sóm, quan algú despunta, se li treu tota la punta.
Esperem que no tanta punta com la que vol treure Rita Barberà amb l'afilador de llapiseres que li ha regalat este matí al port de València l'alcalde Ruiz Gallardón "para la mejor alcaldesa de España"... (sense comentaris, per a més informació Cadena SER.

_____________________________
SI HUI TORNÀREM A FER ELECCIONS...
Potser més d'un, i més de dos es plantejarien seriosament una candidatura. Pere Blanco és sens dubte el grapat de canes més sensates, interessants i preparades de tota la Casa de la Vila (on siga Nadal o estiu van a repartir-se entre 4 les coques, com resa la popular nadal).
1 any després...
-DESAPARÈIXEN QUASI 2000 IMMIGRANTS D'EUROPA DE L'EST QUE ARRIBAVEN A SACRIFICAR ANIMALS ALS CARRERS DEL RAVAL I ANAVEN ARMATS.
1 any després...
-ESTEM A POCS DIES DE SANT ONOFRE I SEMBLA QUE POCA FESTA LI ANEM A FER AL PATRÓ DE LA CIUTAT, EL GRAN DISCRIMINAT.
1 any després...
-TENIM MOLTES COSES... TANTES QUE SE M'OBLIDEN. ALGUNES ROMANEN GRÀCIES A DÉU IGUAL I NO VARIEN, D'ALTRES ES PERDEN, COM EL CRONISTA, D'ALTRES ES GUANYEN, COM IMPEDIR QUE "Los hombres de Collado" TRAGUEN PIT COM ELS TITOS. I MOLTES COSES MÉS QUE EVITE DIR PER SI ME'N DEIXE ALGUNES I ALGÚ S'OFEN X NO ENRECORDAR-ME LA BONA GESTIÓ DE LA SEUA REGIDORIA (O DOLENTA, O DOLENTA...)

_____________________
Amb tot, un any després, estem de dol, dol local:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

JOVENTUT D'ALGEMESI
R.I.P.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Li farem la novena a Sant Antoni de Padua en el carrer Campoamor a vore si li trobem novia al concejal, perquè ja no se m'ocorre res més perquè es motive el xic.

Anònim ha dit...

M'acaba d'entrar mal de panxa.
"ZONA D'OCI PER A GOSSOS", IPA.
I un excés de publicitat que ja no saps si estas llegint un BIM o un VENCA venda per catàleg...PROU!

Anònim ha dit...

En el carrer Campoamoooor, n'hi ha unes xikes molt guapeeees...

Anònim ha dit...

Jo crec que t´has quedat curt, no han sigut 2000 inmigrants, han sigut 50 millons... desde luego lo que ni ha que llegir...el tragabolas...
PRIMER: es la POLICIA NACIONAL O LA GUARDIA CIVIL els que extraditen als inmigrants ilegals, o siga delegació de govern, o siga el PSOE( ZP).Ara resulta que serem el primer poble on la local extradita a algú, jajaja... mare meua.
La policia nacional que ni ha en cada poble ho determina delegacio de govern (el PSOE desde fa 5 añs), ho dic per els que no se enteren...
que ara resultará que será VR el que expulsa a algú. Sisi acabe de vore un burro volaor...