dimecres, 14 de maig del 2008

La responsabilitat social dels polítics

La lectura del darrer post del bloc Creixent Algemesí ens deixa una reflexió molt interessant sobre les conseqüències socials que tenen algunes decisions sobre l'urbanisme. (aprofite per recomanar la lectura i seguiment d'aquest bloc)

Els polítics, en moltes ocasions s'amaguen darrere de sigles i de plànols, per a intentar vendre'ns als ciutadans projectes i actuacions que poden ser pa per a hui i fam per a demà (traduït al llenguatge polític aquesta frase pot ser: "vots fàcils per a hui i demà, quan ja no estiga jo, ja s'apanyaran").

El mesinfotisme civil és la peça fonamental sobre la que es sustenta aquest tipus d'actuacions. Però, sembla que aquest estil de fer política és el que està de moda i el que ens agrada als valencians. I com a exemple només cal que mirem el que passa a nivell autonòmic. Les Copesamericas, Formulesunos i altres esdeveniments de gran pompositat és els que ens agrada als valencians, i això ha soterrat altres tipus d'inversions que no són gens vistoses però que realment marcaran el futur (educació, benestar social...).

Al nostre poble sembla que s'estan prenent algunes decisions que volen seguir l'estel dels líders autonòmics. El problema és que aquest modelha tingut el seus esplendor però ja està passat de moda i va en caiguda lliure.

Un exemple de tot açò el tenim, com apunta el bloc de Creixent Algemesí, en el model de pas a desnivell que ha escollit l'alcalde Vicente Ramón. VR i el nou govern del PP han decidir suprimir el pas de vehicles del projecte amb el propòsit que el projecte estiga acabat el més ràpid possible i poder fer-se la foto ja. Però, han avaluat les conseqüències d'aquesta decisió? Estan creant una barrera més entre el nucli de la població i el barri del Raval i per tant afavorint encara més la creació de barris marginals. S'estan creant guetos, enlloc d'ajudar a integra-los i això suposarà a la llarga la creació d'un focus de problemes.

Decisions com aquesta, i moltes altres, que prenen el polítics marquen el futur del poble. I, com dèiem al principi, el fet d'amagar-se darrere de plànols, processos burocràtics i ajudats pel mesinfontisme popular fan que aquestes accions estiguen executant-se sense que els ciutadans expressem el nsotre acord o desacord.

Darrere del projecte del pas a desnivell vindran altres com: El Mercat municipal, la residència per a la tercera edat o l'anunciada zona d'oci. Cal avaluar bé les inversions i tindre en compte tots els efectes i conseqüències, i més si hi ha bons sous, això vol dir més RESPONSABILITAT.

Per tant, no està de més que els demanem responsabilitats al nostres polítics davant de decisions urbanístiques, tan importants en el futur social del nostre poble.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Tot ho fan igual... de cara la galeria per a eixir en la foto... però tot a mitges i malament.

Anònim ha dit...

algun sap exactament quin dia son les paelles en el parc salvatore castell. enguany el soe tame fara paelleta pero un poqet mes agra ja que enguany esta en l´atre costat del poder mira cada any uns ens la minjem mes agust i els atres mes a disguts

EL PARTIDO POPULA RECORDA A TOTS AQUELLS QUE VUIGEN APUNTAR-SE A LA PAELLETA QUE TENIM QUE FER PASEN PER LA SEDE

Anònim ha dit...

imagine que la paella del pp sera de marisc, "bogavantes","centollos","gambes rallades", i brindaran en don periñon, tot subencionat per el poble de Algemesi.
Desde luego en lo que cobren jo tame me la menjava ben agust...

Anònim ha dit...

i tornant a posar els peus a terra, o millor dit al Raval, Gamieta ha clavat el dit en la mateixa llaga, el pas a desnivell. Per què no diu el PP el que realment pensava fer amb el Raval i amb les vies del tren? Per què no diu que la cosa no li ha eixit com pensava i s'ha tingut que conformar amb el projecte del Psoe, però descafeinat, deixant abandonada a la marginalitat, si cap més, la prolongació del nostre carrer Major?.
Algun dia, Algemesí li tindrà que demanar responsabilitats a Vicent i el seu equip!

Anònim ha dit...

Cada granito de arroz que os estafamos el Partido Popula a vosotros lo pondremos en nuestra paella de la feria.

Venid, venid que la paella la paga el ser superior Vicente Ramon

Anònim ha dit...

pues a mi me parece muy bien que el partido popular haga una paella, eso es digno de admirar, que sigan portandose y sigan siendo iguales tras la paliza que le pegaron al psoe en las elecciones, no se les ha subido los sumos, me encanta que podamos disfrutar una velada con los concejales y alcalde de algemesi eso gregori no lo hazia.

Anònim ha dit...

Dic jo, si una persona major te una emergència i necessita d'un medicament i és de nit, i la farmácia de guardia és la del Rabal, i a més no te cotxe.
O si viu al Rabal i necessita anar a la farmàcia que estiga de guàrdia al poble.
Què ha de fer? anar, a cercar a la policia, perque creuar ixa merdeta de pont quan s'amaga el sol será tot un repte, no?
Si volien fer un pas a desnivell per a personetes a soles, no era més barat i més segur fer-lo per dalt.
Jo sincerament veig el nou pas com una discriminació molt forta per a la gent que viu al Rabal, em costa creure allò que diuen que quasi tota la gent del Rabal votà al PP, doncs els ho està ficant de puta mare, Ja tenim un geto al poble i més aillat que mai.
Què opines d'això Gamieta, tu que saps escriure més bé podries fer una critica bona.
Gràcies.
Una veïna del Rabal.

Anònim ha dit...

És horripilant tindre que llegir algunes barbaries ortogràfiques en forma de comentaris d'alguna gent.

I no ho dic per l'últim comentari.

Anònim ha dit...

Barbàries...o barbaritats?????????

Anònim ha dit...

Barbaritats valencianes!!!!

Anònim ha dit...

Barbaritat
Barba-ritat
Bárbara Rita-t
Barbarà Rita
Rita Barbarà

Rita Barberà !!! Valenssiana, valenssianota!!!

Anònim ha dit...

apenas esta mandando el pp y pareceis blanquillo siempre protestando, estan haciendo mas pp en poco tiempo que PSOE en veinte años