dimecres, 31 d’octubre del 2007

Els sous municipals: a debat en el pròxim plenari

Objectiu complit. Jaume Ortiz ha aconseguit ha reunir les 2.000 signatures necessàries per portar al plenari la proposta d'ajustament dels sous municipals.


En primer lloc cal felicitar al responsable d'aquesta iniciativa popular per la seua constància, ja que és ben complicat mantindre viva la indignació que va provocar la notícia dels sous. I més desprès de passar l'estiu, la mare de Déu, la volta ciclista, els bous...

El contingut de la proposta d'Ortiz sembla de sentit comú: "que els sous dels regidors, l'alcalde i del personal de confiança s'ajusten al mercat laboral". Davant d'aquesta proposta, els del PP, i el regidor del PSD ens podran donar les seues explicacions, però no ens poden enganyar, perquè el que és ben cert és que s'han posat uns sous que no s'ajusten a la realitat laboral i social d'Algemesí. Quants treballadors cobren els 50.000 euros a l'any que s'emporten els regidors alliberats? (per no entrar en el tema dels 64.000 euros de l'alcalde, el mateix que cobra l'alcaldessa d'Alzira que quasi ens dobla el nombre d'habitants)

La democràcia deixa estes portes obertes a la participació ciutadana, i Ortiz el que ha fet és fer ús del seus drets i dels de més de 2.000 veïns d'Algemesí que pensen de la mateixa forma.

Un fet curiós és recordar que els del Partit Popular estan tastant de la seua medicina, ja que ells mateixa quan estaven a l'oposició van encetar una campanya de recollida de signatures per demanar un mercat a peu pla. En aquell moment, Gregori i els seus socis es passaren pel forro la veu popular, i els del PP ho criticaren com calia fer-ho. Ara que Vicente Ramón està a l'altre costat, que farà?

Per un altra banda, també caldrà estar atents al vot del regidor del PSD davant la proposta de Jaume Ortiz per ajustar els sous municipals a la realitat laboral. Què votarà ara?


En definitiva, el tema dels sous torna a eixir a l'actualitat. I si les coses no canvien molt (i d'això segur que s'encarrega l'oposició) sembla que la "patinada" dels sous de l'alcalde, els regidors i el personal de confiança porta camí de convertir-se en una pesada llosa que al govern del PP li costarà de traure's de damunt en aquesta legislatura.

Però açò sembla que no s'acaba, perquè tot a apunta que encara hi haurà més increments de les atribucions econòmiques municipals en el pressupost del 2008. Prompte ho sabrem.

21 comentaris:

Anònim ha dit...

Els diners i els collons...

VK

Anònim ha dit...

Qui és aquest Jaume Ortiz?? No me digues que s'ha deixat la presidència del València per a arreplegar signatures. Ets un crack!!!

Anònim ha dit...

M'imagine que l'autor del primer comentari desitjava signar-lo com a "VR" o sinó no s'acaba d'entendre.

Per cert, hui s'ha conegut la sentència del juí del 11M, interpretacions diverses a banda, l'únic que sembla clar és que d'ETA ni pio.

I ara què? En una societat normal tocaria que els partits, col·lectius i mitjans de comunicació que han marejat amb la teoria de la conspiració almenys demanaren disculpes i reconegueren públicament el seu error.

Això sí, com deia, en una societat normal

Anònim ha dit...

Informava hui el Levante i deia el següent:

Un vecino consigue reunir dos mil firmas en contra de los elevados sueldos del gobierno de Algemesí

El militante de ERPV presentará hoy las rúbricas en el ayuntamiento

Rebeca Sanchis, Algemesí

Tras varios meses de recogida de firmas, Jaume Ortiz, militan­te de ERPV e impulsor de la ini­ciativa ciudadana que denuncia «los altos sueldos aprobados por los ediles liberados y por el alcal­de de Algemesí», pretende pre­sentar hoy alrededor de 2.000 firmas en el registro del consis­torio algemesinense.

Todo empezó en julio cuando un pleno municipal aprobó pri­mero el sueldo de 50.525 euros brutos anuales para Quini Gi­ner, como concejala de Seguri­dad Ciudadana con dedicación exclusiva. Justo un mes des­pués, el mismo sueldo se apro­baba para el concejal de Cultu­ra y Hacienda, Gabi Palop, así como 64.000 euros anuales como retribución del primer edil, Vicente R García.

Desde ese mismo momento, Ortiz se puso manos a la obra para impulsar una moción pro­movida por una iniciativa ciuda­dana que pretende denunciar los sueldos aprobados por el consistorio de la ciudad y en la que se propone que los salarios «sean más parecidos a los del mercado laboral y las subidas de los mismos estén relacionadas con los convenios laborales vi­gentes». Ortiz puso de manifies­to que con esta iniciativa no se pretende ir en contra del PP ni del PSD, «se trata de una crítica constructiva, ya que proponemos una alternativa». Asimismo, el promotor de la iniciativa indicó que la puso en marcha «para protestar ante la aprobación de unos salarios que creemos injustos y que pueden ahcer mella en el presupuesto del consistorio».

A los pocos dias de ponerse en marcha, la iniciativa recibió el apoyo de EU y ERPV, así como de los propios socialistas que anunciaron tanto el apoyo como la colaboración en la recogida de signaturas.

Proceso largo

Ortiz indicó ayer que el pro­ceso ha sido largo y que «el boom del principio fue decayendo a me­dida que pasaba el tiempo y el pe­ríodo vacacional hacia olvidarl a realidad a los ciudadanos». Pero aún así «he recogido alrededor de 2.000 firmas que no pueden que­darse en el cajón. Nuestro go­bierno municipal tienen que sa­berlo que piensan los ciudadanos de sus sueldos», aseguró Ortiz, quien este mediodía presentará las firmas en el registro del Ayuntamiento de Algemesí.

Además, Ortiz quiso agrade­cer a los comercios y estableci­mientos que les han ayudado en el proceso de recogida de fir­mas, así como a los partidos po­líticos y asociaciones que le die­ron su apoyo. «Todos ellos están avisados de que el proceso ha ter­minado y que hoy se entregaran las firmas», aseguró.

Anònim ha dit...

En las provincias d'avui divendres 1 de novembre també està la notícia

Anònim ha dit...

Quins problemes tindra VR amb "Las provincias" que sempre li donen canya ???.

Anònim ha dit...

el que no entenc és per què quan s'entregaren les signatures per registre i, tot i que estaven convocats la resta de formacions polítiques, sols estigué present Esquerra Republicana?
La resta de formacions estan d'acord amb eixos salaris? Serà que Jaume és militant d'Esquerra i la resta de formacions polítiques sols s'apunten si eixen a la foto?

Anònim ha dit...

Hola Doménec Gamieta, como dices que en los sueldos del ayuntamiento a debate, dices que, que votara Pedrassa, hay que decir siempre la verdad, escribiste que el partido IPA-CI ( INCIATIVA PER ALGEMESI-CANDIDATURA INDEPENDT) es como se llama el partido, porque siempre pones PSD solo, hay que poner todo, voto a favor de los sueldos del PP pero no fue asi yo, estava alli entre el publico del PLENO y vi que Pedrassa voto abstencion contra los sueldos del señor alcalde y del señor Gabi Palop entonces que dices que votara Pedrassa no lo entiendo, hay que decir siempre la verdad, y tu no la dices como te va a creer la gente. Asi no te creera la gente. Muchas gracias por expresarnos libremente.

Anònim ha dit...

Querido comentarista anónimo.

Al señor Gamieta no hay que creerlo. Él se conforma con ser leído y que si hay suerte el lector se pare a pensar, analice, debata y comparta, para tener la dicha completa.

No es líder de opinión...cubre un vacío necesario. Es pues, Gamieta, un CASINO LIBERAL con vasitos de absenta en medio de la mesa, un piano de la cola al lado de la puerta, y un grupo de compadres que amén de cortar trajes también debaten.

Gracias a todos cuantos se atreven a escribir en la tónica en la que se está compartiendo últimamente. Y gracias a Gamieta por su labor desinteresada (interesada) en crear una opinión pública en un pueblo que arrastra la lacra de ser: LA CIUTAT DORMITORI D'EMILI GREGORI.

Con todo... FELIZ FIN DE SEMANA A TODO EL MUNDO Y FELIZ MES DE NOVIEMBRE. ABRÍGUENSE: LLEGÓ EL FRÍO.

Anònim ha dit...

Per cert, senyor Gamieta, tinc temes pensats per si els vol tractar als seus post:

- VIATGE DE SOLTERS I SEPARATS D'ALGEMESÍ A CALP, la segona setmana de novembre.

- PLACES D'APARCAMENT I UN PAGAMENT PER ENDAVANT DE 50.000 EUROS.

- PROGRAMA PILOT DE RECOLLIDA DE FEM. Iniciat pel senyor Calpe, regidor de papereres (neteja) i papers (contractes).

Anònim ha dit...

Por favor alguien me puede decir donde puedo conseguir un traductor de Pedrassa-Castellano. Me vale también uno de Pedrassa-Valenciano.

O si se puede bajar de alguna web.

¿O es que ha escrito un rumano defendiendo a pedrassa?

Anònim ha dit...

QUI VOTA A PEDRASSA JA SAP EL QUE PASSA...

Anònim ha dit...

Tinc per costum coincidir amb Domenec a sovint, però en esta ocasió deu puntualitzar que el que es comentava abans és cert.

Com a mínim, en el seu dia així ho redactava el Levante: el representant del IPA s'abstenia en la votació del sou (encara que cre que fou a dos rondes i en la primera estigué a favor...açò ja no ho se segur...¿?)

La resta xapó...

Anònim ha dit...

Jaume Ortiz és d'esquerra. Com els partits polítics van col.laborar en la recollida de signatures (iniciativa de Jaume Ortiz exclusivament), els va anunciar la presentació de les firmes i els va convidar a estar presents al moment de l'entrega. Els partits no aparegueren per motius què ells sabràn. I açò ho dic en primera persona.
Jaume Ortiz

anonim ha dit...

jo vaig assistir als plenaris on es van aprovar els sous dels regidors, de l'alcalde i de tot el personal de confiança i va ser en dos plenaris diferents. En el primer s'aprovà el de la secretària de l'alcalde, el de la regidora Quini Giner, el de la assesora d'imatge i el de la germana de Quini i en aquesta ocasió el senyor pedrasa va votar a favor i sino mireu l'acta d'eixe dia o parleu amb ell i vos ho confirmarà. En el segon plenari va ser quant s'aprovà el del senyor alcalde i el de Gabi Palop i en esta ocasió el vostre pedrasa es va abstendre que no vol dir q vota en contra que es molt diferent, no digau les veritats a mitges eixa el la pura realitat. De xapó res de res........... menudo liante

Anònim ha dit...

Allò de "xapó" ho deia pels comentaris del senyor Gamieta i el blog en general....jejejeje...no parlava dels jornalets ahi... un malentés...

De la resta, el que esperava confirmar, pedrasa: và a favor en un i s'abstingué en l'altre.

Liante, potser, però de canuts

Anònim ha dit...

En el carrer Campoamor...hi ha moltes xiques beates...que desitgen un fadrí que siga guapo i templat i que siga ballador pa' ixir a ballar les danses...
Ai xiqueta, no sigues coqueta! No te deixes el sant pels fadrins! Ai xiqueta que tu no saps encara ballar com ballen ara amb tant de postís...

Una beata plorava...al gloriós de sant Antoni...pa' que no li ixira res que l'altra nit li va ixir de baix del llit un dimoni...

BON DIUMENGE A TOTHOM

Anònim ha dit...

Quan es el proper plenari?

Anònim ha dit...

lo de liante ho deia per pedressa no per tu un altre malantes jajajaj

Anònim ha dit...

Suposse que la gent que es queixa serà la gent que no ha votat al PP, perqué sino hem costa de entendre.

Si..hem resulta difícil pensar en que hi haja gent arrepentida de haber-los votat (al menys de moment).

Respecte a Pedrassa, ja sabiem el que hi habia, el cas es que la gent sumament "drogada" el va votar (dic el de drogada per dir algo, perque és difícil entendre com pot ser que hi haja gent que vote a aquest senyoret)

Anònim ha dit...

No es per defendre a pedrassa ni molt menys, jo soc un dels q va avotar a l'esquerra ja q no confie q aço canvie en VR, pero si tant el critiqeu podieu presentarvos vosaltres... i a vore q feu, ell va fer una bona campanya amb el vot jove mes q res i va saber com traure el q pretenia clavarse dins...q despues faça o no faena, tampoc he vist jo molta evolucio en altres regidories, el poliesportiu esta igual, l'area de oci tambe....els q votareu al PP dieume on esta el canvit??