dilluns, 16 de juliol del 2007

Jaume Ortiz i la participació ciutadana


El protagonista del cap de setmana és Jaume Ortiz. Aquest veí d'Algemesi està recollint signatures per portar al ple de l'Ajuntament una moció per ajustar el sous del regidors alliberats i del personal de confiança al que es paga "al mercat laboral". Recordeu els sous ja posats i el que es volia posar Vicente Ramon.

Fa alguns dies vam anunciar que s'estaven recollint signatures per aturar la cursa de sous que s'estaven aprovant a l'Ajuntament. I el passat cap de setmana va aparèixer al diari Levante una noticia sobre aquesta iniciativa popular. El responsable és Jaume Ortiz, que ja porta algunes setmanes per bars i llocs públics del nostre poble recollint adhesions per dur fins al plenari municipal la proposta. Segons la notícia, fins el dissabte, ja tenia 700 persones que donaven suport a aquesta moció. Fan falta 2.700, un 10% de la població d'Algemesí. La democràcia deixa escletxes per on es possible fomentar la participació ciutadana, una eina que no cal desaprofitar.

El problema ara és que molta gent que s'assabentat de la iniciativa voldria signar per donar suport a aquesta moció. On es pot signar? Han deixat fulls en algun lloc?

No sabem si s'aconseguiran les signatures necessàries, però el que és d'agrair és el fet de trobar persones que encara creuen en la força de la participació ciutadana com a mesura per a pressionar al poder públics. Enhorabona i ànims.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Cal dir que aquesta persona perteneix, o te familiars al bloc...

Anònim ha dit...

CAL DIR TAMBÉ QUE EL BLOC HA DEIXAT UN DÈFICIT EN EL PRESUPOST D'ESPECTACLES QUE JA IXIRÀ A LA LLUM.

CAL DIR QUE LES OBRES DE REHABILITACIÓ DEL TEATRE MUNICIPAL (ESPANYOL) ENCARA NO S'HAN PAGAT A L'EMPRESA CONSTRUCTORA.

CAL DIR QUE NO SE SAP RES DELS AGERMANAMENTS AMB LA CIUTAT DE RYOM PERÒ QUE ELS DINERS HAN ESTAT IXINT DE L'AJUNTAMENT IGUALMENT.

CAL DIR QUE HI HA ALGUN PERSONATGE QUE CONTINUA TREBALLANT A L'AJUNTAMENT AMB PLAÇA FIXA QUE COBRAVA MÉS DE 4000 EUROS AL MES PER SER FAMILA DE...

CAL DIR QUE ELS ASSESSORS D'EMILI GREGORI SUMAVEN ENTRE TOTS MÉS DE 91.000 EUROS.

CAL DIR QUE VICENT RAMÓN HA PECAT D'IGNORANT PER SER NOU EN LA POLÍTICA LOCAL... PER DIR EL QUE VA A COBRAR...¿ALGÙ SAP LO QUE COBRAVA DAVID TEODORO? ¿ALGÚ SAP LO QUE COBRAVA TEO? ¿ALGÚ SAP LO QUE COBRAVA EL FILL DE MONT? ¿ALGÚ SAP LO QUE COBRAVA EL POLICIA QUE FEIA DE XÒFER D'EMILI? ¿ALGÚ SAP QUE SE COBREN 1000 EUROS X IXIR VESTIR DE SOTA DE BASTOS EN ELS ACTES PÚBLICS?

CAL DIR TAMBÉ QUE ALGEMESÍ ÉS UNA CIUTAT SALUDABLE, QUE EL DIJOUS FAN CAMARÓN AL RAVAL I QUE CALDRÁ ESTAR ALLÍ PER FER UNA CRÒNICA SOCIAL DE LA JET SET, ELS VEÏNS DE LA PROLONGACIÓ DEL CARRER MUNTANYA.

Anònim ha dit...

.......TODO LO ANTERIOR SIN ACRITUD......

Anònim ha dit...

Sin acritud? Segur? Aquesta no és la millor actitud...

Anònim ha dit...

Si aconsegueixes que les sotes de bastos isquen de bades, perfecte. Si aconsegueixes que els assessors de VR no cobren, meravellós. Si aconsegueixes que algú treballe sense cobrar doncs... Respecte a les obres municipals, que vols que diga: que ahí estan.
L'espectador.

Anònim ha dit...

En el comentari anterior no he dit res de l’últim paràgraf d’anònim perquè no entenc massa bé el que vol dir, i no voldria pensar que és un comentari xenòfob, Tampoc vull interpretar que tires la culpa a algú de que eixe barri existica (des de que mon pare era xicotet). Però si és que sí, ja se’n ocupareu, no?
L'espectador.

Anònim ha dit...

EL RAVAL ÉS ALGEMESÍ,
POS CLARO QUE SÍ!

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

Supose que tots ja sabreu que pel poble recorre una iniciativa popular per portar al ple de l'Ajuntament una moció per ajustar el sous del regidors alliberats i del personal de confiança al que es paga "al mercat laboral". Alguns heu preguntat ací mateix per llocs on poder signar i se m'ha ocorregut contactar amb Jaume Ortiz (qui ha iniciat la campanya de recollida de firmes) perquè em facilitara en format electrònic el document on signar. Ací el teniu:

url=http://img47.imageshack.us/img47/8754/firmacy6.jpg (JPG)
http://www.box.net/shared/96gj5oqyqs (PDF)

La idea és que aquells que vulgueu col·laborar us imprimiu una fulla i recolliu tantes signatures com vulgueu: a casa vostra, al treball, al vostre comerç, al carrer... Encara que en siguen un parell són benvingudes.

Després, quan ja les tingueu passaré a recollir-les de la vostra ma i les faré arribar al mateix Jaume. La manera de contactar és fàcil, o m'envieu un missatge privat per ací mateix o envieu un correu a algefirma@gmail.com

Anònim ha dit...

Ni sóc del Bloc ni hi tinc família. No és per res, sino per que no vull que es falte a la veritat. Jaume Ortiz.