dijous, 4 de juny del 2009

Qui parteix i reparteix, es queda amb la...

En un nova denúncia de l'oposició ha posat al descobert una pràctica política prou habitual a l'administració pública. Es tracta de fer a trossos les adjudicacions municipals en contractes de menys de 12.000 euros per a poder donar-ho lliurement i per a no tindre que fer concurs públic.

Aquesta pràctica provoca la "coincidència" que apareguen algunes adjudicacions municipals que voregen els 12.000 euros però no els superen. El darrer exemple pràctic d'aquesta "trampa" legal a la llei ha sigut l'adjudicació del projecte del Multiedifici nou que es farà al Pla que portarà el nom de Verge de la Salut. Sembla ser que VR ha agafat el projecte d l'obra i anar repartint en contractes que, curiosament, estan molt a prop dels 12.000 euros. D'aquesta forma no cal convocar un concurs públic obert a tots i es poden anar designant mitjançant el conegut sistema "ADIT".

Però, tot s'ha de dir, aquesta pràctica no és exclusiva del nostre ajuntament, ni tampoc d'aquesta legislatura. Si fem un poc de memòria segur que recordem que en l'etapa del pacte Socialista-BLOC-EU hi havia una sèrie d'empreses "amigues" que, quina causalitat, s'emportaven adjudicacions que també estaven al voltant dels 12.000 euros. Segur que recordeu que la premsa i el "vox populi" de fa uns anys parlava dels amics del govern d'empreses d'informàtica, de cartells i altres publicitats, oficines d'arquitectura....i altres.

El problema és que ara han canviat els noms de les empreses que es reparteixen els trossos en forma de contracte que no supera els 12.000 euros (cal dir que no han canviat tots i que hi ha alguns que han sabut fer un cavi de camisa espectacular), i a la fi hem canviat de dirigents però es continua fent la mateixa política.

66 comentaris:

Anònim ha dit...

De sempre s'ha fet eixe tipus de actuació, i es legal.

El que es moralment denunciable, es un projecte repartirlo en 7 o 8 trossets de 12.000 euros per a pagar a un "afin" un projecte sencer. Es molt normal que els "empresaris", sobretots afins a cert grup politic tinguen varies empreses, supose que per a poder cobrar d'aquesta forma.

Ah! i una ultima cosa, ho fan AMB ELS VOSTRES DINERS, no amb els seus, q pagar el remolino del deposit del mercedes o del audi no es barat.

Tot aço em recorda a l'escena dels monty phyton quan estan fent tir al blanc i el ric crida "pobre!" i zas llançen al pobre per a q li disparen, en tant del plat.

Anònim ha dit...

Si, legal, pero els deuria caure la cara de vergonya.

Anònim ha dit...

ixa escena del pobre crec que és d'un film de Mel Broks i no dels Monty Phyton, algú ho pot confirmar ?

Anònim ha dit...

I que mes dona!.Quan es confundeix, que estar en política, es defendre uns principis, i no repartir-se la tortada dels diners públics, pasen açó i altres mes llejes cosses.

Anònim ha dit...

Gamieta, com es nota que no eres botiguer, es tracta de anar a la moda, la chaqueta correspón cambiarla per moda de cuant en cuant.

Anònim ha dit...

comentari #3, soc el comentari #1, cert, es de mel brooks, altre geni de l'humor. Be pues el que es dels monty phyton es allo de :


Nobody spects the spanish inquisition!

Mea culpa pel error, em fustigare el numero de voltes que el govern del poble n'ha acertat alguna a la primera...

Anònim ha dit...

No home no! ningú t'ha demanat tan magne sacrifici. Simplement en dir que et sembla mal d'aquest govern ja n'hi haurà prou!

fumador resentido ha dit...

QUE "castanyes" el que sembla és una pel·lícula del Berlanga: "La escopeta nacional" o "TODOS A LA CÁRCEL".

Mira que ho feren els altres i ara aquells me dóna igual. Merder uns i Cagallons els altres.
Entre tant jo m'encenc (engegue) el meu cigarret (con perdón)i a riure, el diumenge vote al partit...?

Anònim ha dit...

ostia que maleducat

Anònim ha dit...

si no us agrada...., doncs ja ho diu el demócrata Vicent Ramon:
"qui no estiga d'acord, que agarre les maletes i se'n vaja"

Anònim ha dit...

Som poc beatos! D'acord, sí, molt bé... la Mare de Déu de la Salut (que no Verge, que és un castellanisme) és la patrona del poble, però... segur que no hi ha altres fills d'Algemesí (xé, que bé queda açò!) que meresquen que algun edifici porte el seu nom?

Anònim ha dit...

No volien fer-li un homenatge a Martí Domínguez quan volien canviar el nom de l'Avinguda del País Blavencià? Ara és l'ocasió

Anònim ha dit...

Seguint amb la famosa frase de l'excel·lentíssim S€NYOR BATLL€ d. VIC€NT€ RAMON GARCIA MONT = €, "qui no estiga d'acord, que agarre els maletes i es vaja", ALESHORES per que quan van estar en oposició no van fer el que diuen?, per que ells no estaven d'acord?, NO? si ALESHORES haurien agarrat la maleta tots ells, avui en dia estaríem tot en Algemesí molt mes tranquils i feliços sense eixos salvadors de pacodilla, que vergonya de politics!.
No donen cap ni tan sols a DR€T€S, la seua DR€TA per descomptat.

Anònim ha dit...

que sen bagen, que sen bagen, que sen bagen, que sen bagen, .........tenim que machacar igual que fan ells fins a desgastarlos i tirarlos fora del ajuntament, es inmoral els sous, (que se han posat)i els millons de persones en mes trellat i estudis que ells que de segur eu farien millor. ala al carrer lladres.

Anònim ha dit...

la oposició esta dormint.ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ.

Anònim ha dit...

Al Senyor batlle d'Algemesí d. VIC€NT€ RAMON GARCIA i MONT = €, (amb afecte i respecte, àlies l'EURERO) ,amb relació als noms d'edificis o carrers, ja esta bé de beaterios, crec que estem en un país LAIC i per descomptat en un ajuntament també LAIC, ja tenim prou en tindre en l'escut d'Algemesí a un senyor muntat a cavall amb una espasa en la mà matant a un monto de moros, "Santiago Matamoros" ,que trist és NO?.
Se originals i posar-li nombres mes importants i mes significatius per al nostre poble, i deixar els noms religiosos cap a dins de les esglésies, ja tenim prou, estem ja saturats, moltíssimes gràcies
.---------------salut i força

raquel ha dit...

ja, ja,el psoe, no tenen ningun lider.Tindran que buscarlo fora del partit si no tornaran a fracasar, poseuse les piles i penseu en el poble que queden 2 añys pero pasen rapit.

Anònim ha dit...

A l'anterior companya "raquel",

Vols que et diga una cosa? Mira, els del PSOE estan dormint i com tu dius, queden menys de dos anys. Conclusió: per que no votem a Pere Blanco, que és també de l'oposició, està currant-s'ho i damunt la feina molt ben feta?

Es penseu que en "menys" de dos anys que queden, els del PSOE van a posar a un "cap visible" que enganxe a la gent? Per que "visto lo visto", crec que en eixe partit els que hi han no ténen res a fer com a "possibles" batles.

No se, és una opinió...

Anònim ha dit...

Si eu i psoe feren un pacte, i es posara en Pere Blanco de cap de llista dels dos partits, el PP es caga "por la pata abajo". Es molt dificil arribar a un acord? en teoria el Psoe es d'esquerres (en teoria). Cal una neteja ideológica, olvidarse de les 2 espanyes, de usar llengua i cultura com a utensili politic, i educar als politics a ser politics per coses com "qui no estiga d'acord, que agarre les maletes i se'n vaja". Ningu naix ensenyat i menys si esta fent una cosa per interessos distints de servir al poble.

Mode Sci-fi on: A vore si inventen ja el Skynet eixe o un matrix i fem q ens dirigeisquen unes maquines, que segur que ho fan millor que qualsevol persona.

Vota inteligencia artificial! xD

Anònim ha dit...

No és mala idea lo de EU-PSOE. Però dubte que el PSOE vullga que Blanco estiga al capdavant, per molt bé que ho estiga fent.

També és cert que ja va sent hora que es presente la persona que va a ser candidata per a les properes eleccions. No m'agradaria que al poc de temps de les eleccions ens assabentarem de qui es la "susodicha" persona. No queda bé i sembla que l'hagen triat en preses. Així que si hi ha candidat, ja va siguent hora de presentar-lo.

chustisiero ha dit...

Mireu aquest article de Las Provincias: http://www.lasprovincias.es/valencia/20090605/ribera/parking-tulell-alzira-tiene-20090605.html
Una de las infraestructuras faraónicas de la Alzira moderna, el aparcamiento del polígono de Tulell, con una capacidad de unas 1.400 plazas, ya tiene problemas, y serios, antes de abrirse.
Y es que cuando llueve, a este sótano comienza a filtrarse agua tal y como demuestran varios informes técnicos a los que ha tenido acceso LAS PROVINCIAS.
Este párking, situado, en la principal vía de la zona residencial de Tulell, donde se tenía la previsión de construir 6.000 viviendas, está siendo un quebradero de cabeza para el equipo de gobierno.
Según uno de estos informes, el sótano presenta «un pésimo estado de impermeabilización. debido a las vías de agua ocasionadas» por las lluvias de otoño de 2007, «produciéndose filtraciones e inundaciones parciales, además de daños diversos».


I ara canvieu Alzira per Algemesí i Tulell per Mercat. Ja ho tenim: una notícia tal i com apareixerà d'ací dos anys...

Anònim ha dit...

de P.M., unim Psoe e IU, i tenim P.P. fins la eternitat.
Com pot ser que parlém i pensém com si fos un partit de pilota.

Es una altra opinió.

jc ha dit...

tornant al candidat, a mi Pere Blanco si que m'agrada, el problema esta en que es molt esquerra, i tots els extrems son mals.

Gaspar ha dit...

Avui, enterrem a un païsá, dels últims que defensaren la legalitat i la República, en la anomenada quinta del "biberó". Ja queden pocs. Menys mal que alguns de nosaltres encara guardem memória.

Anònim ha dit...

però eu i psoe són espanyols, i espanya ens furta els calés. Sense aquest expoli, de segur que ens aniria molt millor. Paguem a Madrid, d'impost revolucionari, el doble que la regió més rica de tota Europa (un lander alemany).

Independència!

Anònim ha dit...

Pa beatos PERE BLANCO and famili casi penes menudos

Anònim ha dit...

Ja heu rebut la carta de VR invitanvos a l'actuació de Emilio Solo el dia dotze? Em juge un dit a què duen a Enrique Gines de presentador. M'en vaig a tallar-me les venes.

Gaspar ha dit...

En sembla, vist els comentaris, que sóu molt jovenets tots, i per arrodoniro, "divins", que teniu totes les solucions, per a tots els problemes. Peró encara no he vist a ningú, que llançe
propòstes per a eixir d´aquest embolic. Si el futur es vostre apanyats estem els que em fracasat en millorar-lo.

Un jove ha dit...

L'embolic del que parles l'heu creat els "majors".

Quantes vegades he escoltat allò de "els meus fills ja s'apanyaran".

Tot minut que ens governen incompetents que ni han estudiat, les coses van a pitjor.

Gràcies que el futur no es vostre.

Anònim ha dit...

TINC ANTES,QUE EL PSPV-PSOE SI QUE TE CANDIDAT,I NO SOLS UN,PERO SE RUMOREJA,QUE LA LLUITA ESTA ENTRE CIPRIA,VORO I NOELIA......ES UN DELS RUMORS QUE VAN PER EL POBLE

Anònim ha dit...

Tengo que deciros que me parece una idea buenisima que Pere fuese cabeza de lista del pspv-psoe, aunque se que eso no va a pasar,se que es un buen candidato y se esta desaprovechando. No creo que desde dentro del partido socialista, se consienta que salga ningun de esos candidatos,porque si es verdad el comentario anterior,NO GANAN NI DE COÑA.

Anònim ha dit...

Els candidats que han dit abans, tenen 0 posibilitats de guañar, busqueu, busqueu que trobareu. ah la idea de Marta Trenzano tambe porta al desastre, es lo que pense que la majoria de gent de esquerra creu.

Anònim ha dit...

el partit solialista esta mort, es falta garra i ganes de lluitar contra la dreta,aspabil i canvi de cares. Se necesita persones intelectuals que tiren del carro, el barco se esta esfonsant, es necesari una renovació a fondo.

Anònim ha dit...

Entenc de persones i el Pere este em pareix de PM...

Gregòri tb ho és però a nivell local li ha passat com al Sr. X (Felipe Glez), l'ha traït l'entorn...

VR pareixia bona persona però em pareix molt més manejable per l'entorn...

Votaré el diumenge a Rosa Díez i en poble ho tinc clar, Pere Blanco..

Anònim ha dit...

¿ y que os parece la matrona como candidata ? yo creo que no tienen a mucho + ,pero en fin a lo mejor nos sorprenden con alguien guay

Anònim ha dit...

Exacte. Vota a Rosa Díez i que acabe de rematar la nostra llengua i la nostra cultura. O ja no recordes "El manifiesto en favor del español"? En fi, em sembla molt respectable la teua posició, clar, però també cal saber què pensen les persones que ens van a representar en Europa.

RUFO ha dit...

La matrona como profesional es muy buena ,pero como persona politica cero patatero,lo siento x ella pero no puede estar ahi,pero no solo ella,las demas tampoco aportan nada.

Anònim ha dit...

estic totalment d'acord am en el comentari anterior.

Anònim ha dit...

Les europes son molt importans per a la dreta pues es reforzarien, i asi en Valencia no es pot permitir que Camps, Ricardito Costa, Frabra, Campos i un llarg etc. pensant tambe en la Rita se li perdonen aixi totes les sirvenguenceries que han fet, i dic yo, son intocables o que, estos personages se tenen que anfonar, hia que anar a votar en masa,pero no mos diversifiquen perque sols benficia a la dreta.

Anònim ha dit...

si volem guanyar sols ho podrem fer en clau independentista. Tingau clar que la "via Madrid" està morta. Per això PP i Psoe no parlen d'Europa, saben que si Europa creix, Espanya es debilita.
L'aposta és per una Europa dels Pobles i no una Europa dels Bancs-Estats.

Anònim ha dit...

Sentint-ho molt Voro i Ciprià estan més cremats que la pipa d'un indi, a Noelia li falten moltes taules i a Marta, encara no li han donat ni una oportunitat... El que jo pense és que fa falta sabia nova, i que se done pas a altra gent que segur que ho faria molt bé.
El psoe no s'acaba amb Emili, però s'han d'espavilar... la campanya ja ha començat.

Anònim ha dit...

heu llegit la carta d'esquerra? home la veritat és que està una mica fora de temps, però pel que he sentit els ha fet rabiar bona cosa.

Anònim ha dit...

No us enganyeu. La sorpresa la donarà Pere Blanco.

Anònim ha dit...

Jo vote per que siga una candidata, que ja es hora de que arribe una alcaldesa a aquest ajuntament. VISCA EL RADICALISME,que vol dir arribar a l´arrel de la qüestió.

ANDREA ha dit...

Es muy triste pero es la cruda realidad,Pere es muy buen politico,pero no podra ser Alcalde de Algemesi,ya que este pueblo no es tan de izquierdas,aunque no saben lo que se pierden. Los socialistas como no se pongan el turbo, y presenten un/a muy buen/a candidato/a,tendremos peperos para años.Animo Pere que aunque no seas el Alcalde, tendras mas concejales de tu partido en la proxima legislatura,eso te lo aseguro.

LUNA ha dit...

ESPERE QUE TINGEN LA CARA TAN DURA DE INTENTAR PRESETARSE A CAP DE LLISTA NI VORO NI CIPRIA,JA HEM PASAT LA SEGUA EPOCA,PER LO TANT QUE DEIXEN EL LLOC A ALTRES PERSONES. JA ESTA BE DESPRES DEL FRACAS DE LES ULTIMES ELECCIONS.

El templer ha dit...

Només vos diré una cosa.

D'un temps que serà el nostre,
d'un país que mai no hem fet,
cante les esperances
i plore la poca fe.

No creguem en les pistoles:
per a la vida s'ha fet l'home
i no per a la mort s'ha fet.

No creguem en la misèria,
la misèria necessària, diuen,
de tanta gent.

D'un temps que ja és un poc nostre,
d'un país que ja anem fent,
cante les esperances
i plore la poca fe.

Lluny som de records inútils
i de velles passions,
no anirem al darrera
d'antics tambors.

D'un temps que ja és un poc nostre,
d'un país que ja anem fent,
cante les esperances
i plore la poca fe.

D'un temps que ja és un poc nostre,
d'un país que ja anem fent.

Salut i força.

Anònim ha dit...

Hoy elecciones
¿Arrasará de nuevo el PP en Algemesí?
¿Cómo lo interpretaremos?

Anònim ha dit...

Pues posiblemente asi sera,pero despues nadie los habra votado,a proposito ¿es verdad que han pillado a una concejala del PP ,haciendo guarrerias dentro de un coche en un camino rural ?anda que si eso es verdad,menudos valores que predican,para ellos pasarselos x .........Que se les ve el plumero o sera un recalenton.

Anònim ha dit...

Estas elecciones las tienen ganadas el PP,aunque es una pena porque nos joderan mas.esperemos que dejen en paz el horario laboral.

Anònim ha dit...

¿per aixo es lo que vos preocupa que guanye el P.P.? si es així, sí que fa falta que guanye.

Gaspar ha dit...

Tingau seegura una cosa,avui,sou els dignes representants, dels que durant molts anys lluitaren amb totes les conseqüencies per gunanyar l´utopia d´un mon millor. L´ùnic que ens fot, es que sempre em perdut, i axí i tot tant sols el ser utòpic ens fá avançar. Demene perdó per no haver fet mes, i deixar-vos el mon que somniava. Endavant, somnieu !

Anònim ha dit...

Algú en sap alguna cosa d'una regidora del pp i d'un funcionari de l'ajuntament????

Anònim ha dit...

Açó que es, el blog de la "Salsa Rosa" ? Dels pecats del piu, Deu s´enriu. Que te que vore la vida de quelcom, si no té influència en el seu deure públic??.

Anònim ha dit...

Es un pecat del piu?? Açò és cosa seria.

Anònim ha dit...

pecat de piu es el que he rebut els anti P.P. en les eleccions.
Ja, Ja, Ja.

Anònim ha dit...

Riu mes i millor qui riu l´ùltim. El temps passa depresa, i perdent perdent es pot aplegar a guanyar.

Anònim ha dit...

si pero a vore qui em fot la risa ara. ja, ja, ja, ja.

chustisiero ha dit...

Com ningú s'anima ho faig jo. Resultats a Algemesí:

http://resultados2009.mir.es/99PE/DPE1746902999.htm?d=120

PP2009 6.336 57,67%
PP2004 5.309 51,80%
PSOE2009 3.522 32,06%
PSOE2004 3.874 37,80%
EUPV-IR2009 333 3,03%
EUPV-ENTESA2004 271 2,64%

El templer ha dit...

No s'ha de comparar mai unes eleccions europees amb unes locals. En les europees la majoria de la gent no sap a qui i a què votar ja que no hi ha hagut ningú que els informe correctament. Els polítics d'açí els han tractat de confondre amb el mal que ho fan uns i altres a nivell local, autonòmic o estatal, però no europeu. Per això podem entendre el perquè la meitat de les persones no han anat a votar. Una altra cosa seran les eleccions locals. Salut i força.

Anònim ha dit...

ale pos a seguir rigenme.
Ja, ja, ja.
I dins de poc la gent li agradará el parc, vorá el mercat fense, el pas a desnivell será utilitzat en la llogica normalitat, les óbres del plá ZP, estarán acabádes i esperem oblidar la crisis de ara,
perque volém el P.Industrial i etc. a tope i treball per a tots, com casi tot lo món vol, lo que pot ser tingám es distinta manera de voreu, pero dixeu fer i si no agrada ja els tirarán.
Es així de simple.
I paregent raro, els votans mai se enganyen.

Anònim ha dit...

templer, recordant avans.
Salud i forsa en el piu.
Ja. Ja. Ja.
Si está clar en lo caballer que es reconeixer la realitat.
(mal perdedor)

chustisiero ha dit...

No les he postejat per a traure conclusions a nivell local o nacional. Se suposa que la gent és prou madura per a saber lo que està votant. A pesar de la campanya del PP i del PSOE per a fer-nos entendre el que no és. Vos deixe una imatge que ho diu tot:

http://farm4.static.flickr.com/3616/3604325605_0f2bb50fc9_o.gif

Anònim ha dit...

Jo espere l'anàlisi de Gamieta per a donar la meua opinió

Anònim ha dit...

Al que diu que l'opció de Marta Trenzano duria al desastre perquè és el que pensen la majoria de gent d'esquerres li diré que Marta Trenzano és molt més d'esquerres que la majoria dels qui li han fet tapó, us convide a que li pregunteu si teniu opció de parlar amb ella sobre el tema que vulgueu. Segons tinc entés al PSPV del poble continuen portant la batuta els de sempre, així no guanyaran perquè els qui han perdut les eleccions no poden fer oposició de la manera que ho faria gent nova, ho pensen molt mal si no avantposen els interessos del seu partit als seus personals.

Jo soc molt d'esquerres, de fet, sempre he votat a Esquerra Unida, i m'agradaria molt que Marta i Pere formaren tàndem.

Anònim ha dit...

Marta+Pere és una aposta guanyadora. El meu vot a eixa coalició.