dissabte, 13 de juny del 2009

Setmana post electoral i homenatge a Gregori

Setmana intensa la que acabem de passar.... quan encara no ens acabem de recuperar de la ressaca de les eleccions europees, ens hem trobat amb la fira enmig del parc i uns fireros que acaben agredint a un policia, un anunci de subvenció de la diputació al Centre de Dia i, finalment, un homenatge a l'ex-alcalde Emili Gregori.

Primer la fira, i les noves atraccions. Resulta que l'ajuntament ha fet gestions amb els fireros per a que les "pujades" a les atraccions siguen més econòmiques... un fet que cal agrair perquè anar per la fira amb els menuts és quasi sempre motiu per fer un forat important a la cartera ja que els preus també han pujat en els últims anys. Però, la notícia de la fira va ser l'aldarull que es va protagonitzar entre uns fireros i quatre agents locals... un incendi i els nervis van provocar una "atracció" lamentable que va deixar ferits.

Per un altra banda, tenim l'anunci per part de la Diputació d'una ajuda de 600.000 per fer el Centre de Dia. Perfecte, ja tenim una ajuda més... però cal recordar que en la campanya electoral el PP va prometre molts més diners per fer aquest Centre de Dia. I que ha passat amb els diners del conveni amb el Ferrobus que es va quedar el terreny de la Cooperativa vella? Tindre noves subvencions està molt bé... però, actualment, la realitat és que la policia local ja té feta l'estructura per un nou reten en el pla i els malalts d'Alzheimer continuen en el mateix lloc des de fa massa temps. No cal emprenyar-se: açò és la demostració de quines són les prioritats del s que manen.

Finalment, la setmana es tanca amb un homenatge a Emili Gregori. Com apuntava el diari Levante en la crònica de l'acte que es va fer el passat dijous, sembla que des del PP han fet una excepció en la seua línia d'esborrar la figura d'Emili Gregori per facilitar-li un homenatge i penjar un retrat seu en el saló de plenaris. Gregori ha encomanat el retrat a al seua cunyada, i tal vegada alguns trobem que no ha acabat d'eixir afavorit però tal vegada a primat més el valor sentimental que el valor artístic del quadre.

El discurs de Gregori en aquest acte va posar de manifest l'evident distància que separa l'ex-aclade de l'actual màxim dirigent local (A banda de la distància en el moment de parlar en públic). Gregori ha fet moltes coses ben fetes i en altres també haurà posat la pota, però és una persona honesta i ha demostrat en 20 anys que la política per a ell era un servei públic i no un interès lucratiu. Gregori s'ha guanyat el respecte de molts ciutadans a amb molts anys de treball. Les comparacions no són bones, però VR ha tingut el poc seny de des del primer dia posar-se el llistó massa alt (un sous desgavellats que mai podrà justificar) i això posa en evidència quina és la seua visió de les seues prioritats en el món de la política. Per intentar ser just, cal dir que Gregori no va saber donar el relleu a temps, i això va impossibilitar que deixarà el món de la política per la porta gran. No obstant això, el temps posa a les persones en el lloc que mereixen.

53 comentaris:

Anònim ha dit...

la distancia que separa als dos equips de govern son 20 anys, pero t'en has passat gami... l'unic interes lucratiu de gregori es que ha fet servir l'alcaldia per a guanyarse un lloc de inspector d'educacio, a mes de traure un bon sou com a diputat.
Si que es veritat que el cuadre te un valor sentimental, sera pels diners que li ha reportat a la seua cunyada perque de segur que no haura segut de bades

Anònim ha dit...

Darrerament pareix que els del PP de l'ajuntament volen optar al SALSA ROSA o DONDE ESTAS CORAZON, pel que sembla els 'affaires' amorosos son nombrosos i pareix que la pratulla rural no dona coll.

Anònim ha dit...

la “cunyà”... mare meua!... la que faltava pal duro!.

Anònim ha dit...

Pues a mi el quadre m'agrada, i a més per molt cunyada que siga si és doctora en Belles Arts ho serà per algo dic jo... però sempre hi ha gent que opina sense haver-se vist el seu propi forat del cul. Bona nit!

Anònim ha dit...

Jo pense igual que el comentari anterior...

Si és doctora en BBAA no crec que li ho hagen regalat...

Ací la qüestió és "rajar"...

Mariñas!!!!

Que sou una cuadrilla de Mariñas i Karmeles!!!!!

Etoo ha dit...

Polític honest!! Dues paraules que encara que parega dificil poden anar juntes, i en el cas d'Emili, així és. Posem en un costat el que ha fet bé i en l'altre el que ha fet mal,i no hi haurà dubte de la seua gestió.

Anònim ha dit...

A Emili el que l'ha perdut ha sigut la cuadrilla que tenia al voltant... el xèrif Collado entre altres....

Anònim ha dit...

Parlant de tot un poc, ja es sap qui serà el "cap" del PSOE per a les properes eleccions?

Queden menys de 2 anys...

Anònim ha dit...

El primer comentari diu : "l'unic interes lucratiu de gregori es que ha fet servir l'alcaldia per a guanyarse un lloc de inspector d'educacio, a mes de traure un bon sou com a diputat.

Tu ho has dit, el seu sou era per el treball que tenia com a inspector, era la seua FEINA, ni la seua feina era ser "alcalde" ni cobraba per ser-ho. Eixa es la diferència

El quadre... no l'he vist pero no queden molts artistes al poble, ara tots volen ser politics del pp q es mes rentable.

Anònim ha dit...

"ni la seua feina era ser "alcalde" ni cobraba per ser-ho"

Vist lo vist, preferisc un milió de voltes això que el que tenim ara. Ens venguéreu la moto que el sou anava a estar justificat. No sé si en dos anys tindrà suficient per demostrar-li al poble tot el que volia demostrar (incapacitat personal a banda), però, per a mi, és evident que no només no ha demostrat res sinó que hauria de tornar al poble tots els diners que injustament s'heu auto-assignat.

Insistisc, veient lo vist, si esta és la alternativa, preferisc 4 anys més de Gregori. Al menys al poble li eix gratis per la *mateixa* feina. I ara, deixeu de llegir els comentaris de Gamieta i poseu-se a treballar, que ens eix molt cara cada hora vostra...

Anònim ha dit...

el que feia emili es el mateix, cobrar del poble i es el continua fent ara, cobra de la diputació que al final es un sou del poble, i es cert la seua feina no era ser alcalde, sino diputat i per aixo si cobraba.
Si s'hagues dedicat a ser alcalde s'haveren fet moltes mes coses de les que es feren i no haguera deixar l'ajuntament en mans de qui no debia.
Per cert vaja elecció del PSOE, el xerif Collado en les llistes??? a ell li aniria millor de cap de llista per tal de figurar.
Que ni hi han artistes al nostre poble? i....que ha sigut de Pellicer Pla, Esteve Adam, ESpert i tants mes?.No es la millor elecció que el cuadre i els diners esqueden a casa?. Si no m'han informat mal mes de 1 millio de les antigues pesetes.
A mes, al anonim de les 12:25 emili crec que no ha treballat mai com a inspector, era el seu lloc de treball pero no la seua FEINA. Pregunta com accedi a eixe lloc, igual te sorprens. EIXA TAMBE ES LA DIFERENCIA

Anònim ha dit...

Eiiii!!!! gamieters informeu de que es aixo de "la salsa rosa del PP" ja he llegit distints posts pero no se de que va.
Que hi ha algun "affer" sentimental o millor pasional entre els peperos?

Anònim ha dit...

DINS DEL PSOE PASARA ALGO NOMENAT,PUES COLLADO I CIPRIA TENEN PENSAT PRESENTARSE A CAP DE LLISTA PER OPTAR A LA ALCALDIA.

LUNA ha dit...

Contestacion al anonimo 18:34,me imagino que tanto Emili,como su ejecutiva no consentiran que eso ocurra,ya que no coseguirian ni dos concejales. Ademas tienen a gente muy bien preparada y con sabia nueva, para preparar una lista ganadora.

Anònim ha dit...

Ser doctora en BBAA no és cap garantia de ser una bona pintora de retrats.

Fins l’últim moment, el Gregori ha beneficiat la seua cunyada.

Anònim ha dit...

Gregori ha tancat l'etapa liderada pel PSOE, amb llums i ombres. Tot i que s’aconseguiren fites importants per Algemesí –normalització lingüística, promoció industrial, desenvolupament urbanístic ordenat, oferta cultural estable...-, en molts moments es governà des de la inèrcia i el populisme. Això desembocà en una darrera legislatura, on la vacil•lació, la por a perdre el poder, la manca d’idees i iniciatives, i l’allunyament dels sectors vius del poble passà factura política a un PSOE d’Algemesí que no sabé renovar-se.
Aquesta perpetuació i la falta d`horitzons del PSOE local en un projecte municipal engrescador, ha dut, a les darreres eleccions municipals, al PP al poder al nostre Ajuntament i, amb això, han vingut les excessives retribucions dels regidors del PP, el transvasament de recursos públics a mans privades i el retrocés en la democràcia municipal.

Anònim ha dit...

Emili ha fet coses bé i també l'ha errada.No vull deixar de dir que : errare humanum est... però de tota manera no hi ha color entre Gregori i el papanatas que tenim ara. L'altre dia va quedar palés a la intervenció d'un i de l'altre. Emili és un senyor que té cultura, que sap estar i sap parlar, ninguna d'este tres característiques li les podem adjudicar al nostre actual alcalde, i sort que té asessors i asessores per tot arreu, que sinó voriem...
De VR que es pot dir, que és un beato (i que em disculpen tots els que creuen en deu i van a missa, que no té vergonya a l'hora de:
- ficar-se un sou d'escandol -64 mil euros anuals + l'IPC-,

- que no té maneres per a parlar al poble (no sé si cal recordar alló de que "qui no estiga d'acord que agarre les maletes i se'n vaja d'Algemesí" li va faltar dir "mi cortijo".
-Que tampoc té paraula, sinó que li ho pregunten als venedors del mercat, "a peu pla", s'ha convertit en una plaça on baix aniran 3 pisos de places d'aparcament.
- que està sord, perquè tot i dir-li el poble que no volia un altre parc, ahí el tenim.
-Que no vol arbres a Algemesí: el parc una cera gran i el poble sese un arbre..
-Que no sap parlar, i que ni tant sols es molesta en escriures unes paraules en un acte protocolari... seria més inteligent que ja que no sap que li ho escribiren, però igual no sap ni llegir-ho.

Espere que, com dius Gamieta, el temps fique a cada persona en el lloc que li corresponga.

Anònim ha dit...

Encara no entenc com aquest ajuntament ha permes que un tio sense cap gust pel seu treball com es el Jose Carrasco (damunt enxufat) li dissenye la fema de Parc que han fet. Quasi sense arbres (idea de Saa?), uns mausoleos ficats en molta mala baba (perque no soterrats?), uns jocs d'aigua "deixats caure" i que no peguen amb la resta, uns bancs inutilitzables, i lo pitjor de tot, un paviment anti-estetic i horroros que fa tirar a faltar el que teniem abans. Mireu la foto si no ho cregueu. I encara queden dos interminables anys...

Paciencia, molta paciencia

Anònim ha dit...

Gamieta, et sugerisc que "investigues" sobre el esmentat amic de VR al post de les 22:34...

Sorpren-te, sorpren-nos!!!!!!!

Anònim ha dit...

Al "amiwo" de VR del post (collo, almenys podrien vindre numerats els comentaris) 22:34

Vull que justifiques sincerament, el sou dels dirigents del nostre poble, i justifiques amb humiltat que han fet pel nostre poble, i tot sense comparacions, fem punt i apart i començem desde zero.

Es imposible fer-ho sense mentar al anterior dirigent. El sou no es pot justificar.

No es pot ni justificar, diguent que la dedicació absoluta permetrà fer mes coses (cert, el mercat, ahi esta fent-se ell a soles) ni que el sou que es paga, te l'estalvies en altra part ( com justifiques el sou de la secretaria i el de la substituta eh eh eh?, lloc de confiança? que hi ha que amagar que cal tal confiança? i la transparencia que?)

Pense que si no hagueren fet res absolutament, la gent estaria mes contenta :P

Anònim ha dit...

Lo que jo vos diga, xiquets.Jo no he votat mai a EU, però "visto lo visto" pense que és el millor candidat per a alcalde d'Algemesí (crec).

Si no n'hi ha una millor oferta...

Anònim ha dit...

aunque no he votado ni votare nunca al Psoe y mucho menos a Pedro (si, se llamaba Pedro antes de dedicarse a la politica).

Felicitar a EMILI GREGORI por los 20 años que ha estado dando la cara. Nos puede gustar o NO, pero ahi ha estado.

felicidades!!

ANDREA ha dit...

No puedo entender como muchisima gente critica al ayuntamiento,sus sueldos,la mala gestion,etc..etc..,y sin embargo hacen que ganen las elecciones,que alguien me lo explique,pues no lo puedo entender.Gregori fue un muy buen alcalde y politico,pese a quien le pese,que se equivoco en estas ultimas elecciones con su lista,pues si,pero ya esta bien de castigarlo,pues no se si sabeis que votando al PP castigais mucho mas a Algemesi,y pensar mas lo que se hace.

Anònim ha dit...

El PP està fent-ho francament mal. Així, l’acord que han pres de desafectar subsòl urbà per convertir-lo en privat, amb el vot favorable del PSOE, i amb l’excusa de la manca de places d’aparcament, és estar pensant en un Algemesí molt diferent al que nosaltres volem per a les generacions futures. O la nefasta política en matèria de mercat municipal, la tala generalitzada d’arbres de la via pública, la desfeta del Parc Salvador Castell, l’abandó de la Xopera, l’aïllament que suposarà el pas inferior del Raval, són només uns exemples de per on van les coses. De segur que podem fer una llista llarga.

Cansat ha dit...

Ja estic cansat de llegir en els comentaris d'aquest blog tanta PROPAGANDA electoral a favor de Pere Blanco. Si els militants i simpatitzants voleu pegar-nos la "brasa" diguent a qui voleu votar obriu un blog i dedique-lo a posar cada dia un missatge diguent a que mereix el vostre vot....

I que conste que Pere em sembla un home amb molt de seny i trellat, però la gent que porta al voltant (i que és la que es dedica a contaminar aquest aquest blog) és la que fa que acabem avorrint-los.

Parlem del present i deixem que la gent avalue les propostes i trie lliurament. Tal malament està la invasió de Propaganda PePera del Berca, com la invasió de Propaganda d'Eu d'aquest blog.

Anònim ha dit...

Ja tenim Fallera Major i Fallera Major Infantil per a les falles de 2010.

Anònim ha dit...

6.000 € per pintar el retrat d’Emili?... VR, te l’han clavat doblà!.

Entre el “artisteo” local... la cuñada nunca tuvo muy buena prensa.

Anònim ha dit...

Andrea es facil d'entendre, el fet es que no es tanta gent, son quatre que fan molt de ruido i entre uns pocs son els que escriuen molts anonims.
Pensa que una persona escriu molts posts, es la forma mes facil de criticar i no donar la cara, el que no s'atreveixen a dir en public o fan en el blog, la questio es difamar i desgastar al actual ajuntament.

Anònim ha dit...

emili muy buen alcalde pero primero defendia a los extranjeros con eso de lo mal que estaran en su pais para venir aqui en estas condiciones si no que se lo pregunten a esos padres que los extranjeros acosaban a sus hijas no les parecera que era tan buen alcalde cuando les dijo que tuvieran paciencia per el si que supo emigrar del parque

Anònim ha dit...

mira per a on!... la façana de cal Gregori... un altre nyap de la “cunyaeta”!.

Anònim ha dit...

ara li toca a la cunyaeta. dema a qui li tocara?

que poca feina teniu

Anònim ha dit...

Descansa una miqueta, Cansat. Tu sí que ets avorrit. Jo no soc d'EU, però pense que Pere és el millor candidat i ho dic. Si això és per a tu contaminar un blog, és que tens les mires molt curtes (o les orelles llargues).

Anònim ha dit...

Agonieta doneu els d'EU en Pedro, tirria li tinc al blog per 4 gats d'EU, sempre diguent lo mateix

Anònim ha dit...

4 gats NOOOOOOOO, son 2. sempre son els mateixos

Anònim ha dit...

Als dos anònims anteriors:

No en "som" dos, per que si esteu vosaltres també per ací, ja en som uns quants més...

Anònim ha dit...

Parlant de tot un poc:

Me cague en la p... que els va p... als de l'Ajuntament, han tornat a tallar arbres a la Plaça d'Alacant, seran fills de p...

Jo no se quina mania tenen a tot els arbres del poble, lo xulos que són els carrers i les placesque en ténen (i no parle de tarongers precissament).

Vaja MERDA de poble que ens estan deixant!!!

Anònim ha dit...

Dendrofòbia.

Saa, fes-t'ho mirar.

Anònim ha dit...

veus com son 2 i damunt uno d´ells un maleducat

Anònim ha dit...

Sí, dendrofòbia. Ara ja sabem el nom, però ja no podem fer res més.

Quedar-nos amb els braços creuats esperant a que en tallen més.

Fill de p...

Anònim ha dit...

http://img517.imageshack.us/img517/5291/ppalgemesi.jpg

Anònim ha dit...

Bon dia. Jo no ho entenc molt, però a mi la façana de ca Gregori em paeix de puta mare.

Anònim ha dit...

He he he, la foto del PP està però que molt bé. Si ja ho diu el refrany "Una imatge val més que mil paraules"

Anònim ha dit...

Ahir al Berca TV vaig vore el quadre de Gregori.

Veritat és que la cunyada no domina la tècnica del retrat.

Emili es mereix un retrat més digne!.

Anònim ha dit...

i tu la domines pisafluixa? Podries haver-lo fet tu... mae meua manera de criticar. a tots els que critiquen m'agradaria vore-los fent allò que critiquen... a vore si tenen la mateixa valia que mostren amb "el arte del pullazo y la rajada". Cultura tribal de poble... asco que doneu

Anònim ha dit...

Tu si que dones asco, mante.

La pájara eixa cobra i no poc pel que fa. I si damunt és una "professional" i no fa bé el que li toca...

Anònim ha dit...

Mireu, vos agrade o no, qui té que estar conforme és el "retratat"...

Si ell no posa pegues, a vosatros que vos importa!!!!!!

... i si cobra molt o poc, això voldriem tots, cobrar molt, o no????
Per altra banda, si ho hagués fet algú de fora, Manolo Valdés, Ripollés, ... també "rajarieu"!!!!!

Aneu i fileu i parleu de coses de profit... el Mercat, les adjudicacions digitals (a dit)...
Que açò és menudència!!!!!!

Au!!!!

Anònim ha dit...

Si l’Emili hagués pagat el retrat de la seua butxaca, a mi m’importaria un pebrot!... però el que passa és que l’hem costejat entre tots!.

Valdés?... Ripollés?... sí que entens tu d’art, sí!.

Anònim ha dit...

Un pebrot?? farà falta dir "pebrot"??? i a les "putes" com els dius, "meuques"?? home, que tenim molt de lèxic valencià (i riberenc) com per haver de dir "pebrot"...i que conste, per si tens alguna sospita, que no pose en dubte la unitat de la llengua catalana. Però això de dir pebrot en pareix una pose. Quedaria molt millor dir "m'importaria un colló de mico"...i seria comprensible per tot lo món.

PD: a mi sí que m'importa un colló de mico qui li ha fet el retrat a Emili. Algú l'anava a fer, no? els diners s'anaven a gastar igualment, i si el retrat és millor o pitjor ja entra dins de criteris subjectius. De totes maneres, dins la meua subjectivitat, m'hagués agradat més que l'artista haguera estat Esteve Adam. És sols la meua opinió, sense cap ànim de "sentar càtedra".

Anònim ha dit...

El que a mi em preocupa amb el precedent d'Emili i les normes aprovades (triar el pintor i quant va a cobrar) és quant ens costarà als algemesinencs el futur retrat de VR.

Recorde que estem parlant d'un "individu" que veu "normal" cobrar 95000 euros anuals, te una certa vanitat i tant PP com PSOE son molt aficionats al "pues jo més". Així que la xifra o el personatge triat pot posar-nos els pels de punta.

Anònim ha dit...

En lugar de pintarle un retrato,
le tenía que haber hecho un SOCARRAO!.

Anònim ha dit...

Anem a vore, era un sogeriment lo del Valdés i el Ripollés...

però com que jo no entenc gens ni micoteta d'art, el podia haver triat el dels "pebrots"... en té exactament igual...

encara que el retrat rode i torne, que el faça qui vullga el retratat... aixina no hi ha queixa...

Anònim ha dit...

LA CUNYADA D'EMILI SERÀ DOCTORA EN BELLES ARTS I TOT EL QUE VULGUES... PERÒ COM A RETRATISTA NO ARRIBA A SER NI AUXILIAR!

Emili mereixia un quadre com el del Canari, a l'estil dels retrats dels presidents de la diputació... eixe retrat devula la trajectòria de l'alcalde amb més anys al front de la Casa de la Vila.

Anònim ha dit...

Al/la subjectiu/va que li rota el pebrot:

Sens dubte has triat el millor pintor local de retrats!... entre pebrot i colló de mico, n’hi ha una gran diferència, eh!... jeje!.

Al/la suggeridor/a d’artistes:

Hagueres pogut proposar a JARR, a Xús Bueno o al fill d’Esteve... ni “loca” pagues tu un retrat de Valdés amb 6.000 €!... jaja!.