divendres, 11 de gener del 2008

Buscant per baix de les pedres


Buscant per baix de les pedres es troben moltes sorpreses. Això és el que han descoberts els de l'empresa Algesón-Ibérica que s'han posat a fer forats i s'han adonat que es pot aprofitar l'energia del subsòl per a mantenir els habitatges temperatura constant entre els 14 i els 16 graus, tant en estiu com en hivern (una temperatura un poc massa baixa per a estar còmode)

Es tracta d'un sistema pioner i que aprofita una energia renovable i que provoca zero emissions de diòxid de carboni (CO2) a la atmosfera, a més funciona les 24 hores del dia. El que han fet els d'aquesta empresa d'Algemesí és fer una màquina que pot perforar més de 200 metres cap a baix del terra, i en qualsevol tipus de superfícies.

El primer lloc on es va instal·lar aquest nou invent és a una casa que està fent-se al carrer Domènec Gamieta del nostre poble(quina casualitat!!). De fet, als article de premsa sobre el fet apareix aquest nom de forma destacada, tant a Levante com a Las Provincias.

La festa de presentació d'aquest nou invent es va fer ahir enmig del carre en una carpa muntada per a l'esdeveniment. Van estar present tant el director tècnic del projecte, Bruno Giménez, que era el que controlava el cotarro, i també els representants institucionals i polítics com els nostre Vicent Ramón, el vicepresident nacional del Consell Nacional de la Construcció, José Antonio Calvo i el president del col·legi d'arquitectes.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Encete el pastís:

Si ara la totalitat de les cases (que puguen tindre-ho per cuestions de subsol) tingueren aquest "calor" a casa, no cregueu que accelerarien el refredament del nucli terrestre provocant així que la nostra Terra augmente exponencialment la seua perdua d'anys de vida?

Que jo sàpiga no hi ha un cicle de fred-calor al nucli, noms un camí d'una direcció i és el de pedre calor fins la "mort"...

Com no puc aplegar a coneixer aquest calor que extraurem on anirà a parar, no hem quede tranquil amb la proposta.

Anònim ha dit...

jo no l'entés molt bé la veritat.

on puc buscar mes informació sobre aquest tema?
Em deixa prou dubtes

Anònim ha dit...

fan un forat a la cimentaciò de la casa, cap al centre de la terra, de 200 metres de longitud i diàmetre será uns 20 cm, i el que fan es canalitzar el calor cap a dalt i suposse que per eixides d'aire calfar la casa.

Anònim ha dit...

el ke es fa es recircular liquid en circuit tancat, fent que aquest baixe 200 metres i torne cap a dalt (temperatura constant tot l'any)....


refredament del nucli?
el nucli es troba a 5000km de distancia...

Anònim ha dit...

Si una bossa d'aigua calenta d'aquestes de goma la plenes amb aigua calenta i després li fas una capa aïllant de 30 cm de gruix, l'aigua romandrà calenta durant molt de temps.

Si tu a aquest aïllant li fas 20000 micro forats, te puc assegurar que l'aigua en compte de estar (per exemple) 20 hores, estarà 18 hores calenta.

Ixes 2 hores de vida per al planeta poden supossar molts molts anys de vida a la Terra.

Inequivocament aquest sistema de "calefacció" està ben pensat i no contamina directament l'atmòsfera, però continue pensant que es deuria de fer un estudi més ampli de les repercusions a LLARG plaç.

pd: evidentment jo no soc ingenier geotècnic, però tampoc hem val que ara algú diga que un ing. geotècnic de aquesta empresa creu que es completament positiu i te 0 inconvenients, perque això mateix diu el famós cosí de Rajoy i persupost les 1000 petroleres,etc..

Anònim ha dit...

ieeee...20000 microforats...però quantes cases creus tú que es poden permetre canalitzar tuberies fins a 200 metres baix terra?

Anònim ha dit...

Mira tu que bé. Ara pareix que tenim al Capitá Planeta al foro.

¡Y yo con estos pelos!

Anònim ha dit...

Conclusio del Blog: Fasa el q fasa el Ajuntament... MAL FET... tampoc es aixo... pareix q ninguna idea siga bona... No vuic ser mal pensat.. i crec q el ajuntament de Algemesi siga el q siga...( ara el PP ) intenta fer lo millor per al poble... ens parega b o no... xo crec q la intencio sempre es bona ¿no? Q PENSEU?

Anònim ha dit...

S'està parlant de la empresa, no del ajuntament. Que l'ajuntament s'apunte a la festa d'aquesta empresa és un altre tema.

Anònim ha dit...

Exacte. La cosa la porta una empresa privada. L'ajuntament no té res a veure amb la qüestió. O siga, que s'han apuntat a la foto, com sempre.

Anònim ha dit...

L'Ajuntament el que fa és estar al costat de les empreses del seu poble, com ha fet sempre el Psoe i com ara fa el PP. I pense que és el que han de fer. Que s'apunten a la foto? Això es de veres, però pitjor seria que ni s'acostaren. I per favor, sigam reflexius i fem crítiques constructives i intel.ligents.

Anònim ha dit...

Bo, jo crec que és una idea fatástica! Barata a llarg termini, eficient, constant, no depenent de ninguna companyía de suministrament, no danya la capa d'ozó, etc., etc,

Ara bé, es deu basar en estudis seriosos d'impacte a llarg termini.