dilluns, 28 de gener del 2008

Heliport algemesinenc

El gran heliport que Algemesí necessita ja està ací. Aquest cap de setmana passat el nostre alcalde, Vicente Ramón, ha fet públic el fet que una empresa privada vol construir al nostre terme un gran heliport (un aparcament per a helicòpters) i una escola per a pilots d'aquestes naus. Si el projecte es fa realitat seria una instal·lació pionera a les terres valencianes. Segons VR l'heliport tindria una superfície d'un 6.500 metres quadrats que s'ubicarien a prop del terme de Cotes. Pel que diu VR, el govern municipal del PP ja ha donat el seu vist-i-plau al projecte, però els del PSOE i el d'Esquerra Unida diuen que ells no en saben res de res perquè no s'ha comentat res del tema a les reunions de l'Ajuntament. Tal vegada en el pròxim Berca ens conte alguna cosa més, de moment sembla un top-secret de VR. I per quin motiu ha volgut donar aquesta exclusiva ara? Per què no ha dit res en cap moment i apareix la bomba informativa en el diari Levante? Quins interessos hi ha darrere d'aquesta notícia? M'agradaria ser ben pensat però crec que hi ha alguna raó darrere d'aquesta filtració.


Sobre el projecte de l'heliport poc podem dir. Sabem les poques dades que ens ha volgut dir VR. Ara sembla que la moda és fer negoci aeri, ja que fa unes setmanes era Alzira la que volia un aeroport i ara és Algemesí el que diu que farà un heliport. Es tracta de projectes molts seriosos i que poden ser fonamental per al futur d'un poble (que li ho diguen als de Manises) i sembla que ací fer un aeroport o un heliport és tan habitual com canviar la vorera d'un carrer. Realment està tancat el tema de l'heliport en Algemesí? Ja disposa de tots els permisos? Suposarà molèsties de soroll per a la població? Han estimat els beneficis que pot obtindre ell poble d'aquesta instal·lació? Si tot fos positiu per al poble cal ser just i felicitar a VR per la gestió, però si no és del tot transparent o ens està intentant vendre fum caldrà exigir-li responsabilitats. Tot es vorà.

PS: Els de Tirant a Fotre també han dedicat un post a aquest "necessari" heliport d'Algemesí.

33 comentaris:

Anònim ha dit...

No només Alzira, Guadassuar també volia aeroport. De fet, encara que la mega-urbanització que volien muntar ja no se farà (segons tinc entés), l'Alcalde del nostre poble vei continua insistint.

En fi, al menys en quant a soroll sembla millor un heliport que un aeroport, no?

Anònim ha dit...

El Sr. VR, no deixa de ser un promotor inmobiliari soci del Sr. Morcillo. Tot el que tinga a veure amb especulació, construcció, prevaricació, tràfec de influències i similars al nostre poble, no ho dubteu que VR de segur que està mullat i pensa treuren profit, perquè per a ell la ciutat i la ciutadania no son més que "ferramentes" per a enriquir-se.

Anònim ha dit...

L'INJURIA ESTA PENADA PER LA LLEI, AIXÍ COM L'INSULT GRATUÏT I L'ATAC CONTRA L'HONOR D'UNA PERSONA AMB MALA INTENCIÓ I REINCIDÈNCIA. COMPTE.

Doménec Gamieta ha dit...

Moltes gràcies a l'anterior comentarista "anònim" per recordar-nos (o advertir-nos a l'estil mafiós sicilià) el que diu la llei. En aquest blog intentem comentar des del punt de vista subjectiu les experiències que recollim pel fet de viure a Algemesí. En aquells moments on s'ha pogut caure en l'insult gratuït o en l'atac sense arguments contra algú hem intervingut per a mantindre el "bon rotllo" del blog.

Per tant, moltes gràcies per recordar que cal respectuós, i tolerant.

Anònim ha dit...

Com ha dit gamieta, no tenim moltes dades respecte a l'heliport. Però veient el que ha dit al post, en quant a l'escola per a pilots.Dir que si no recorde mal, l'unic lloc que hi ha a dies d'avui amb prou superficie i escola està a teruel.
És un món que mou a molta gent, ja que el ser pilot es un treball MOOLT BENN PAGAT i no hi han prou pilots ni llocs on ensenyar-te.

Aixina, que si no hi ha res que ens perjudique (ja que el soroll no és igual q el d'un aeroport ademés de q estarà lluny del poble), ESTIC D'ACORD.
Li donarà un toc especial al poble.

Anònim ha dit...

A quí collons li interessa un heliport? A mi, no. És acàs un bé d'interés públic? No, més bé pareix d'interés privat. Per a la resta...més contaminació, menys sól fèrtil, més soroll....

Anònim ha dit...

Al senyor anomim gracies pel recordatori, pero si la memoria no em falla, respecte aquest "personatje public" avanç de les eleccions surgiren escrits del registre mercantil que dien que es soci o havia sigut soci de 4 construtores (em pareix que es feu ressó el diari levante i la página Xaveos).

En fi com som una democracia que es pareix mes a una republica bananera pero que te diners, no vaig a dir res mes a vore si encara em porten al TSJCV o pitjor encara a la AN.

Anònim ha dit...

Algú va estar present en el concert del messies d'ahir? què tal va estar?

Anònim ha dit...

Espere que no ens posen un heliport, ho veig una ruïna per a Algemesi, i una saquetà de diners per a alguns :]

Anònim ha dit...

Nose quin mal vos fa el heliport!!... A mi no em Molesta per a res.. a part de enrikir al poble... donar llocs de treball... soroll no crec q ne fasa molt...

Anònim ha dit...

Allò de ke... "la ciutadania no son més que ferramentes"... te lógica pensant que el propòsit de gestionar el poble com una empressa privada...

Anònim ha dit...

Si clar, com al poble hi ha moltissima gent que haja estudidat o tinga experiencia en avionica i ja no et dic de pilots, que nomes en conec un i ja te treball fixe.

O igual li donen la feina a Siurana que els seus mecanics tal volta coneixen el "modus operandi" per reparar les turbines.

Inclús podem acabar com els de manises, cagant-mos en tot cada vegada que passe pel nostre cel un Helicopter.

Ara despres que´s monte no mos queixem perque per molt que renegem no hi haura res a fer.

Anònim ha dit...

A veure, repassem: un camp d'aterratge d'ultralleugers a Albalat, un heliport a Guadassuar i un altre a Algemesí, un aeroport a Alzira...Perfecte! Quan fem un port a la séquia Mare? Una vegada posats... Que no pot ser? I tant! Si s'ho posen entre cella i cella, ja està. A veure qui la diu i la fa més grossa. Apunta el bloc Tirant a fotre la possibilitat d'una pista per a globus. M'apunte, col·legues, almenys no fan soroll i no llancen fum a l'atmosfera. I per transportar melons i alguna carabassa no aniria massa mal.

Anònim ha dit...

Veient "Tienes Talento" a Cuatro, escolte una frase d'un membre del jurat que em deixa torbat: "los estudiantes desperdiciáis la cultura y el tiempo con frikadas como esta"... I aleshores el meu cap comença a fer voltes.
¿Què fem els joves d'Algemesí a banda d'ixir el cap de setmana o estudiar a les biblioteques? Se'n salven aquells qui assagen a la Banda Municipal, per exemple, o aquells qui canten o ballen... La majoria fan/fem esport, però això no és cultura. És com la "cultura del benestar" ixa que s'han inventat ara els polítics i que no existix. Doncs de la mateixa forma no existix una cultura esportiva i no és suficient amb anar a aeroboxing o jugar al Ràcing per a implicar-se socialment en l'entramat local, consumir i produïr cultura i fer poble.
Este estiu, una amiga i jo tinguerem una conversa a la piscina municipal (creuant la via) amb tres germanes de poc més de 10 anys d'ixe barri. Parlarem poc però almenys aconseguirem ixos 20 minuts de conversa que no s'encengueren un cigarret (amb 10 anys) i que digueren menys paraulotes. Sembla cutre o tonto, ho se, però et fa plantejar-te que es pot aconseguir molt amb molt poc... Però els joves d'Algemesí fem poca cosa, i no tenim la culpa... No existix una cultura juvenil a la ciutat, i esta cultura no és una frase feta perquè la utilitzen els politics, és una realitat amb l'interruptor apagat.
Jo no se si al poble tenen por d'encendre l'interruptor de la joventut per si la factura puja a més dels 12.000 euros de prosupost o què passa a este beneït indret de la Ribera...

XIQUETES, XIQUETS, DESPERTEU, DESPERTEM. Proposem. Avancem. Movilitzem. Fem. Perquè tot i que no som nosaltres els qui ens embutxaquem 1000 euros al mes per assistir a les comissions o als plenaris, som els qui sofrim la foscor. Que per a l'estiu està bé això de no tindre llum perquè no piquen els mosquits però jo ara tinc fred, la veritat. I voldria vore un poquet d'escalforeta en política juvenil.
VR ens va prometre i prometre que els joves "QUE HAN ESTAT ELS GRANS OBLIDATS EN 20 ANYS" anavem a tindre un gran protagonisme i jo no veig res, els meus no veuen res. Que està bé que tot no es pot fer en pocs mesos però tindre un Pedrassa al capdavant no inspira massa...confiança (vaig a ser bo).
Siga com siga no cal grans espais polivalents per a joves... jo no vull esperar 4 anys a tindre un local per anar a sopar si no va a tindre vida i contingut, sentit i esperit el lloquet.

ALGEMESÍ... CARINYET... QUE SE'N HA ANAT GREGORI I CONTINUES ESSENT LA CIUTAT DORMITORI...


Volem coses i les volem ja. Volem que se'ns tape la boca amb la mateixa rapidesa que se li tapa la boca als pensionistes i jubilats d'algemesi. O es que els joves no han estat part potencial d'ixa majoria absoluta? A tots se'ls va vendre el canvi...i no volem la mateixa aigua en un altre got.

Anònim ha dit...

Levante-EMV: "Mont anuncia que las obras del helipuerto de Algemesí se iniciarán antes de 3 meses"

Així, així, rapidet...
Com tot el poble ja deu estar informat de qui, on, per què i per a què es va fer aquesta obra, per a què perdre més temps?

Anònim ha dit...

En serio que no hi ha res mes important al poble que fer un heliport????????????? Ja hi ha vivendes de VPO per a tots els joves?????? No cal res més per a les persones majors?????? No cal augmentar les ajudes per als xiquets que van al cole o les guarderies?????? Tots aquests temes i altres que segur no recorde ara mateix, ja estan solucionats????? Jo és que flipe...

Anònim ha dit...

A l'altra voteu PP i critiqueu el Gregori ...

TS ha dit...

Amb relació amb el dit per CULTURA I JOVENTUT, m'agradaria afegir unes quantes cosetes... estic d'acord amb la tot el q diu , amb la manca d'actuació per part de tots nosaltres, pq amb paraules q escrivim ací noe s soluciona res, estic d'acord amb cadascuna d eles opinions trasmeses ahí al sdeu relat ... però sabeu el q ens manca a tots els joves? posant-me dins del pot jo mateixa tb: ens falta entusiasme amb el q creguem , ens falta saber demostrar a aquest govern q diu q ens representa q noslatres apart de veure totes les xuminades q fan , tenim veu , q pensem , ..., no tant sols ens callem amb les seves fantasies de govern,sino q veiem q si la seva actuació no canvia , noslatres veus del futur , no creurem mes amb ell , i sabeu ?, el més greu es q sense noslatres no poden fer res.... Comencem a lluitar i tenir més q veu actuació , a demostrar a aquerst equip de govern q no estem d'acord amb la seva duta a terme q som gran part d'aquest poble , i q : menys helicopters i mes treball per cadascun de nosaltres q estem aci...
Sabeu, el gran problema d'aquest govern es q no creu amb la seva gent i no treballa per ella, sino treballa per 4 moniatos q els cobreixen el cul i bsen per on passen, fem-los saber q noslatres no som deixos i q si no arreglen tota la locura q apoc a poc estan duent a aquest poble , en un futur és quedaran totalment sols, pq sense noslatres no poden fer res... Si la veu del poble va decidir q estagueren ahí, q recorden q la veu del poble es la q els pot fer desapareixer tal privilegi...

Anònim ha dit...

Pobre Pinorro ara entre Alzira i Algemesi el deixen a l'altura de les soles, jejejejejej

Anònim ha dit...

Q be!!per fi podré deixar d’utilitzar el barretcópter de doraimon i anar als llocs en helicópter…la legislatura de este alcalde que es com un llibre de TEO? TEO se sube el sueldo, TEO y su helipuerto...lo proxim q es?? TEO expulsa a los moros?(no estaria mal)...realment algú sap quina utilitat se li va a donar a un heliport en Algemesí? quins beneficis tindrá l’heliport per als ciutadans de Algemesí? Tal volta algún familiar de V.G el necesite per a dur a casa les carabases q li donen a la universitat? Tal volta el necesite per a apagar els “incendis” q pot crear en un futur a l’ajuntament dalgemesí si continua amb idees com aquestes… quin interés de repent en els helicópters, els reixos venen en helicópter, algemesí ara “necesita” un heliport; que coincidencia, o es que anem a tindre cabalgata de reixos tots els disabtes i fa falta un heliport...no ho tinc clar, pero ja posats podriem crear un port al riu magre, q te tanta aigua com pilots d‘helicopter hi ha a algemesí…aunq almenys innovariem respecte a guadasuar, alzira, etc...VIVA ELS HELIPORTS!I VIVA PEDRASA!

Anònim ha dit...

m'estic aficionant a jalarme els "plenos" de l'ajuntament ke el Berca te a bé de passar-nos...

Soc un friki? Soc l'únic ke s'ha aficionat?...

Això sí, vaja impotencia el fet de ke les votacions estiguen sempre clares abans de votar...no hi ha emoció... i pense... no volieu PP?

(encara que se ke molts dels qui escribiu i llegiu ací dirán ke no)

Anònim ha dit...

A les comissions informatives és on es vota realment, al plenari simplement es cumplix una funció burocràtica i es dona veu a l'oposició. Passa així a tots els consistoris o diputacions en majoria absoluta... Us recomane un plenari de la diputació de València. Almenys més emoció si tenen.

Anònim ha dit...

Us informe que el PP ha aprovat (per majoria absoluta) fer 2 pàrquings més subterrànis i vendre-ls.
Un, estarà situat en:
"parque Salvador Castell desde la plaza de Argentina hasta la calle San Josep de Calassanç, en un área total de 17.032 metros cuadrados.

Y además, también está prevista la construcción de zonas de aparcamiento en el subsuelo del Jaume I, que tiene un área de 4865 metros cuadrados." (Las Provincias,30.01.2008)

Per cert, algú es va assabentar q el ple va ser ahir? i jo que em pensava que seria l'últim dijous de mes ...

http://www.lasprovincias.es/valencia
/20080130/ribera/algemesi-construira
-aparcamientos-publicos-20080130.html

Anònim ha dit...

Per a qué volem un heliport? doncs per al mateix que volem un velòdrom quan el recuperen, o un club de piragüa, o una pista d'atletisme enorme al poliesportiu...es a dir, aficions minoritàries pero existents...Conec a gent que sempre ha tingut interés per pilotar un helicòpter i la notícia l'ha posat més content que unes pasqües...doncs per aquesta raó, estic d'acord amb la seua construcció. I lo de manises és un aeroport, no és el mateix....

Anònim ha dit...

atletisme afició minoritaria?? pista gegant de correr?? no si vols la fem com el pasillo de ta casa, que per lo vist es la máxima distancia corres... ORÍ,tu has anat alguna vegada al poli?? com se que em vas a dir q si...et pregunte: eres cego?? cualquier dia entre semana per les vesprades sempre hi ha gent corregent...sempre esta ple!!! segur q tots els dies, la gent fará cola per montar en helicopter...

Anònim ha dit...

Ori pots coneixer gent que estiga interessada en pilotar aquestes aeronaus, pero per poder pilotarne un, deus de tindre molts molts cales i trovarte molt avorrit.

I que jo sapia no tot lo mon seu pot permetre, es a dir que aço donara molts guanys als 4 de sempre.

Per no sospitar dins l´ajuntament que en tanta pressa, pense que hi ha gat amagat.

Anònim ha dit...

Beeeeeeeee, doncs res, Sr. Alcalde i Regidors....prohibit fer res nou pel poble....exigim que es dediquen només a arreglar les ceres dels carrers del poble i uns quants mesos abans de les eleccions facen alguna obra gran, com féia el govern d'abans i punt

Anònim ha dit...

Orí, pense que hi ha coses més importants que fer heliports i parquings subterranis,... per exemple, en la biblioteca fa falta una bona injecció de diners, que quasi tots els llibres estan desfasats; res se sap de les vivendes pels Joves, i no oblidem que el dret a una vivenda digna està molt més avant que el del dret a ¿un heliport?, a més, d'ajudes econòmiques per als més desfavorits del poble, o ajudes per a la joventut, o instal·lació d'una xarxa wifi per al poble,... o la reforma de tot el Parc Salvador Castell, que a usaes q dona vergonya, o la creació d'un "cinturó verd" que tant diguéren,... no creus que si l'ajuntament representa a tot el poble, deuria fer el millor per al poble, sentir al poble i no fer lo que 4 gats volen?

Anònim ha dit...

Miauuuuuuuuuu

(un d'ixos quatre)

Anònim ha dit...

Noticia darrere noticia, el que continue pensant és que els joves d'algemesí tenim cara de Mona de pasqua torrà.

Jo comence a estar fart, mira que ja ho estava avanç, però ara hem supera amb tanta tonteria al cabet.

Estic plantejant-me presentar-me per a regidor de joventut, ja que encara que hem tire 4 pets mal tirats, al menys algo hauré fet.

pfsdfsrsdfsdfdsfsffsss

Anònim ha dit...

Que hagan el helipuerto, así podré aparcar mis 4 helicopteros, que ya no sabía donde meterlos!!!!
Cualquier cosa menos VPO, que eso no da beneficio €€€€€€

Anònim ha dit...

Per a que la gent del PP s'entretinga mentres fan el heliport:
http://www.hurtwood.demon.co.uk/Fun/copter.swf

Que vagen practicant...

Anònim ha dit...

No sé si l'anterior link es pot vore be. Ací està repetit.