dimarts, 8 de gener del 2008

Cavalcant en el 2008

Ja han passat els reis d'orient pel nostre poble. Va estar una festa ben plena de gent(darrere de moltes noves tanques grogues) i que va estar molt més completa que anys anteriors. Feia goig vore la cara dels xiquets a l'acostar-se els reis d'orient. El nivell d'exigència estava prou baix des de fa anys, i per tant a poc que es fes segur que s'anava a notar. Però no cal llevar-li mèrits a la festa d'enguany, un bon equip de llum i so, i també molt positiu implicar als col·lectius d'Algemesí. A més, pares i xiquets s'ho passaren d'allò més bé i tornàrem a viure unes hores plenes d'il·lusió. Però, com ja apuntaven alguns comentaris, el fet que el resultat siga òptim no vol dir que no es puguen demanar explicacions i que es facen públics els comptes municipals que ha costat aquesta festa. Són diners públics. No m'agradaria que ací passarà com a València que molt grans esdeveniment (Copa Amèrica, Fòrmula 1, visita papal) però sense saber el que ha costat realment. Cal recordar que són diners públic i per tant tenim dret a saber que s'ha pagat i a qui. A més, a l'Ajuntament hi ha ara personal i regidors amb sou i han de justificar la feina que fan i la que no fan.

Però els reis ja han passat, i és hora de tornar als assumptes més plebeus. La setmana passada va eixir una sentència del jutjat sobre un tema laboral del l'Ajuntament d'Algemesí. Resulta que amb el canvi de govern es van acomiadar a tres treballadors que havien estat treballant per a l'ajuntament mitjançant contractes d'una borsa de treball. El jutge va dir que l'Ajuntament tenia dos opcions: o readmetia als treballadors acomiadats pel nou govern o els pagava un indemnització de 50.000 euros. L'equip de Vicente Ramón va optar per pagar, clar com els diners no ixen de la seua butxaca, i així aprofitar per criticar la política de contraccions del govern de Gregori, que segons els del PP abusava de la contractació de personal mitjançant borses de treball i això provocava casos com la d'aquest treballadors. UGT ho ha criticat a la premsa. Queda clar que la gestió gregoriana no ha fet les coses bé quan ens trobem amb sentències en contra com aquesta, però també cal dir que el nou equip de govern del PP té una voluntat de llevar-se de damunt alguns treballadors que no ha contractat ell, perquè ha preferit pagar a readmetre als treballadors acomiadats. No hauria sigut aquesta l'opció més barata? Quins criteris han seguit per optar per l'opció de pagar les indemnitzacions amb els diners de tots els algemesinencs?

Les intencions per part del PP per solucionar els "marrons" que ha deixat Gregori són evidents. Ells ho saben millor ningú. Però, sembla que les solucions escollides no són les millors, perquè en lloc de posar trellat al tema el que fan és un canvi de cromos, "ahora entraran los mios" com va dir un veí del PP el dia del nomenament de VR. Els polítics, quasi tots, s'encarreguen de que açò siga cada dia més un merder que fa tanta pudor que tira tots enrere.

Per un altra banda, aquestes passades dies el regidor d'Hisenda, Gabriel Palop ha declarat davant les crítiques del PSPV i EU al pressupost del 2008: "dejarnos trabajar, el error en cualquier presupuesto es innato, el PSPV no presentó sus presupuestos hasta abril el primer año de la anterior legislatura". Té tota la raó del món el senyor Palop en demanar una oportunitat, tots la mereixen. Però també cal recordar-li que ja porten més de 6 mesos treballant (i cobrant) a l'Ajuntament i per tant els diners rebuts per aquest aquest mig any de treball que ha cobrat suposen també que li puguen exigir uns resultats excel·lents. VR va dir que l'Ajuntament seria com una empresa privada, i la filosofia de les empreses privades demana resultats als treballadors als quals els paga un bon sou. Del govern del tripartit (PSOE, EU, BLOC) al del PP, el context ha canviat, per tant crec que tots els veïns d'Algemesí podem exigir més i millor que allò que es va fer amb els anteriors. Igual que els seus sous que són més i millors. Cal ser coherent amb les decisions preses.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

en aquest article hi ha molta veritat, la meua opinio es que en ves de anar colocant gent "dels seus" , es deuria de colocar gent competent, aixina tal vegada en nostre poble no fasa tanta "oloreta", i no deurien de mirar tant si és d'estos o dels altres, perquè així, segons la meua opinió, no anem a ningun lloc.

Anònim ha dit...

la politica de contractació en els ajuntaments, sol fer molt mala oloreta, pero també en les diputacions i en la generalitat, no sempre son les persones mes qualificades, la solució per a mi es molt clara. Ser funcionari es un lloc de feina molt atractiu per 3 motius principalment, horari, sou, seguretat, si estos llocs de feina no tingueren tan bones condicions seguraments els partits no voldrien "enxufar" als seus

Anònim ha dit...

Tres treballadors, tres famílies, tres hipoteques, fills, relacions socials ... i qué?: si son dels altres que els donen ...

De veritat, senyors del PP. El pitjor que hi ha és governar des del rencor. Qué podria haver passat en la transició si s'haguera actuat així?. Tots els polítics saberen estar a l'altura de les circunstàncies.

El poble d'Algemesí els ha donat una amplia majoria per governar i no per destruïr. En el fons deuria alegrar-me de que ara la gent se'n done compte de com son vostés. Però això seria egoista.

De totes formes, el poble es savi i espere que no oblide.

Anònim ha dit...

si durante más de 16 años esas personas han trabajado una media de 9 meses por año supongo que será debido a una necesidad de personal en el ayuntamiento. Así que lo más justo será que el ayuntamiento oferte plazas de funcionario. Unas plazas que las cubrirán aquellas personas que consigan pasar unas oposiciones. Y no que las cubrieran dando trabajo a sus "amiguitos".

De modo que habrán tres nuevos trabajadores, tres nuevas familias, tres nuevas hipotecas que se podrán pagar, hijos que alimentar...

Anònim ha dit...

Y siguen colocando a todos los regidores del pp, ya tienen algo buscado para el sr.Saa y para la sra.Beatriz .
Poco a poco iran dando trozos de la tarta a todos sus regidores y amigos.
Normal, como en toda empresa privada, como los que mandan en Valencia son sus amigos del PP,pues iremos colocandonos y aumentando nuestros salarios.Tienen que darse prisa de momento hay que aprovechar los cuatro años que hay por delante, que seguramente serán los últimos.

Quien no llora no máma.
¿quien será el proximo?

PEDRASSA, llora ó no sacaras trozo de la tarta, ahora que todos los de tu lista te han abandonado y vas de independiente total, quitate la mascara y declarate ya, solo querias ser regidor para para cobrar sin trabajar, que es lo que más te va, haz publico que todos los que iban contigo en la lista te han abandonado por traidor.
Sigue vendiendote a tus AMIGOS del PP,mientras no les molestes seguiras cobrando, e igual te colocan de JUEZ.

Anònim ha dit...

i love this blog ;]

Anònim ha dit...

Que hay que hacer para apuntarse al PP de Algemesi???
Yo tambien quiero chupar del bote!!!!

Anònim ha dit...

C/ Dels Arbres
SEDE PARTIT POPULAR D'ALGEMESI
Pásate un miércoles y hablamos

Anònim ha dit...

No se si el PP xupara molt del bote, pq crec q el Psoe el dixà prou vuit.. pq van ser molts anys Xupant del Bote..

Anònim ha dit...

a aquest ultim anonim vuic dirli...pareix que els escuses,si no et pareix be que l'anteior govern xuplara del pot tans anys??..perquè defens a estos?si estos fan el mateix...i ademes xuplen mes...

Anònim ha dit...

Només que hi haja un deu per cent de veritat en el que dieu, és per posar-se les mans al cap i demanar que tots els polítics que tenen ara mateix el poder, peguen a fugir. No hi haurà gent jove amb més gana de fer les coses bé i no destruir el que s'ha fet fins ara? Què espereu a fer un partit, com vulgueu dir-li, que intente treballar pel poble sense fer les barbaritats que s'estan fent? Ja sé que contentar tot el món és impossible, clar, però amb un poc d'entrellat i coneixement, les coses podrien funcionar millor.

Anònim ha dit...

y siguen colocando a regidores a la Sr. Beatriz y a dedo. Que bonito es esto dela politica.