dimecres, 30 de gener del 2008

El Mercadona del centre tanca

Portem una setmana moguda i sembla que el dissabte serà la traca final. Segons han anunciat, el pròxim dissabte a les 21:15 el Mercadona del carrer Muntanya tancarà per sempre les seues portes. No es tracta del primer, ni de l'ultim comerç que tanca les seues portes però les conseqüències d'aquest tancament poden ser molt greus. Ja sabem que la concentració de botigues en determinats punts crea beneficis entre ells (mireu el carrer Covadonga amb el Vidal, Mercadona, bars i altres comerços al voltant). El Mercadona del carrer Muntanya era un punt d'atracció important per a molts veïns que anàvem a comprar allí i amb el seu tancament segur que portarà conseqüències. I si teniu algun dubte, ja ens han avançat que el primer en pegar a fugir de la zona serà alguna botiga de "xinos".

Queda clar que al amos de Mercadona no cal defensar-los (ells ja tenen prou diners) però si que cal pensar en els beneficis indirectes que un supermercat com aquest pot generar al seu voltant en altres comerços menuts que si que mereixen el suport de l'administració. Com quasi sempre que passen aquestes coses, suposem que l'alegria anirà per barris, i ara el Consum del Mercat pot vores afavorit per aquest tancament.

Tot açò poden ser les conseqüències del tancament del Mercadona, però, i les causes? Tots hem vist que la situació del Mercadona (al centre del poble) dificulta molt la descàrrega diària de mercaderies ( El camió ha d'aparcar la porta del carrer Muntanya, en la zona blava). A més, si entreu a comprar voreu com les prestatgeries es troben saturades i els corredors són estrets. El local no dóna per a més. Els de Mercadona eren conscients d'aquesta situació i han estat comprant locals al voltant i també al carrer de darrere per a millorar les instal·lacions, ja que eren conscients de l'elevada facturació que recollien d'aquests centre. Però, sembla que es van trobar amb l'oposició d'alguns veïns del voltant i l'anterior equip de govern tampoc els va posar massa facilitats.

Ara, tal vegada han esperat a vore si amb el canvi de govern municipal hi havia un altra voluntat, però sembla que el nou equip de govern no ha aplicat la celeritat que ha posat en altres projectes amb l'empresa privada (com l'heliport) per a donar una solució a aquesta situació.

En definitiva, entre els d'abans i els d'ara, Mercadona tancarà les seues portes el dissabte i els propietaris del xicotet comerç ja estan tremolant. Però les desgràcies mai venen soles, al tancament del Mercadona s'afegeix el més que probable trasllat del mercat del dissabte a un altra ubicació. Com ja sabeu, ja han començat les obres del projecte "desconegut" del Mercat Municipal i això obligarà a traslladar les parades del dissabte a un altre lloc. L'alternativa que proposa l'Ajuntament és la plaça de la Ribera (i perquè no el Pla? ja posats...). Açò ha provocat la indignació del xicotet comerç del centre que sap que les vendes del dissabte poden baixar si es produeix el trasllat, i per això sembla que ja han començar a recollir signatures.

En conclusió, no sé si han pensat alguna campanya per potenciar als xicotets comerços de la ciutat, però sembla que entre una cosa i l'¡altra ens estan pintant-los un futur gris. Esperem que s'arregle la cosa perquè el xicotet comerç és la vida dels carrers d'un poble.

Per un altra banda, i com ja vam anunciar, la nostra presidenta de la Mancomunitat no ha entrat en bon peu l'entitat comarcal i els partits de l'oposició ja li han posat el cognom de "prepotent".I fins i tot alguns alcaldes comencen a plantejar la possibilitat d'abandonar la Mancomunitat si no canvi d'actitud. Així no anem bé.

A més, el govern municipal ha fet un canvi al Pla General d'Ordenació Urbana per a poder vendre les zones subterrànies d'alguns espais públics per fer aparcaments. A més del ja anunciat Mercat es farà al Centre Jaume I i al Parc Salvador Castell. Segons el regidor d'Hisenda, amb la venda del subsol per a aparcaments solucionaran el problema de l'aparcament i trauran diners.

20 comentaris:

Anònim ha dit...

És una llàstima que el tanquen...i la culpa exclusivamente és dels veïns/nes que recolliren firmes per a que no l'ampliaren...Perque fèia molt de soroll? Pq molestaven quan arribava el camió per a descarregar...? Senyors veïns/nes...els recorde que viuen al carrer de la Muntanya, el carrer més cèntric i important de la ciutat i una de les conseqüències és aquesta, soroll, molèsties...etc. Solució? Viure al Pla, o a la Plaça d'Argentina...

En els anys que està Mercadona al carrer muntanya, el PSOE ha tingut temps de sobra per a trobar una solució...No vinculem ara aquest tema amb el de l'heliport i el PP, no sigues tan simple Sr. Gamieta.

Com els veïns del carrer muntanya, vaig estar temptat de recollir firmes per a que llevaren el mercat dels dissabtes del meu carrer, no és just que a les 9 del matí em desperte una dona a crits venen toalles, ALE XIQUETES, TOT BARATO JAAAAAAA! pero crec que no farà falta pq amb les obres del mercat misteriós es llògic que el dels dissabtes s'ubique en un altre lloc...A la plaça de la ribera? doncs per mi perfecte, el problema serà les cagueraes dels pardals, pero per mi que li caiguen totes a la de les toalles...:PPPPPPPPPPP

Anònim ha dit...

clar que el pp ha pensat una campaña per potenciar els xicotets comerços...donarlos pel cul!! com a tot el q no els renta dines...
per a que volem un mercat centric??per a q la gent major puga anar sense pegarse un pateo??...pero tu estas loco o q!!! q se jodan i caminen!!! (es irònic...ho dic xq comense a dubtar q la gent ho entenga, despues de llegir alguns comentaris)...de lo dels parkings subterranis, el q més em preocupa es q es fará dels diners q trauran...espere q no fagen us de la frase: "a la butxaca"...

Anònim ha dit...

Es diu fer obra pública. La dreta espanyolista sap que s'ha acabat el temps del totxo i els maons per a obra privada (urbanitzacions, finques...), però ells han de continuar guanyant diners a tota costa. És aleshores quan es recorre a l'obra pública per fer pàrkings, centres polivalents, residències, VPO... algunes de les quals calen i altres són completes xuminades.

Però siga com siga l'economia la continuen basant en el formigó. I aquells que ens acabem de llicenciar/diplomar, o ho farem en un futur immediat, hem de plegar bàrtuls i anar-nos-en a l'estranger o nord enllà. Perquè els governants no saben basar la nostra economia en sectors potents i de futurs.

Anònim ha dit...

Com ja sabeu, fa poc, va ésser enderrocada l'antiga fàbrica que hi havia en la Ronda del Calvari del nostre poble, suposadament per fer un edifici de vivendes (al final de carrer Cervantes just enfront de la tenda d'electrodomèstics Euronics, crec que es diu). Pot ser , una solució efectiva seria translladar el Mercadona als futurs locals que hi hauran a la planta baixa de l'edifici que es construirà allí. Ho dic perque hi ha un rumor que així ho posa de manifest. Què en sabeu alguna cosa?

Anònim ha dit...

Els veins es qiuexen pq els molesta el soroll del Mercadona ?!?!! Pos Ara tindrien q montar ahi una Discoteca o un Pub.. q se Jodan...

Anònim ha dit...

Però quins veïns es queixaven? conegueu algú? jo conec a gent del carrer muntanya que no saben quins son ixos veïns que tant de poder tenen com per a fer q aquest supermercat se´n vaja,... a vore si van a ser els mateixos veïns que els el carrer albalat, ixos que deien que els arbres els molestaven ...

Anònim ha dit...

EL TANCAMENT DEL MERCADONA EM SEMBLA BE.

SIGNAT:
EL CONSUM DEL MERCAT

Anònim ha dit...

Que semana més tràgica!

SE TANCA EL MERCADONA, S'ACABA AQUI HAY TOMATE.... SNIFFF

Anònim ha dit...

Tranquil, sempre ens quedarà el Berca, i la columna d'opinió d'alguns partits.

Anònim ha dit...

Per els comentaris de l'anterior noticia i alguna gent que potser no ho conega bé, hi ha zones que les places d'aparcament al carrer son com diamants d'alquiler.

Visc per la zona del parque-plaça major i puc assegurar que TOTS els dies quan tracte d'aparcar al tornar de treballar a mig dia o per la vesprada, puc passar-me 10 o 15 minuts pegant voltes fins trobar un lloc que no estiga a 2 km de casa.

Jo no conec els altres casos, pero que per aquesta zona necessitem places d'aparcament (siguen com siguen) es algo més que verídic.

Altre tema es que es supossava que s'anaven a fer, subterranes, en la plaça que anaven a fer darrere del ajuntament, ja els de l'antic govern, però: on està l'assunt? algú sap algo? La gent esperem ansiosos poder aparcar dignament (ja siga en parking privat o al carrer).

pd: LUTO oficial per el Mercadona... si no s'arriba mai a possar cap altre per aci prop, hem passaré la vida amb ganes de mossegar al cap a la gent que l'ha fet que el lleven

Anònim ha dit...

contestant al comentari del 30 gener 2008 12:49, vols que et faja una llistat de ciutats i pobles valencians en els que manen "la esquerra espanyolista" i que s'hajen dedicat aquest últims anys a construir¿?. Que si és "esquerra catalinsta" no ho faria¿?.

Aleshores també critacaràs tot tipus d'obra pública que s'haja fet al poble durant els últims 20 anys, com la piscina, reforma del teatre espanyol, centre de salut de la ribera, ...

Anònim ha dit...

JO si vull que faces una llista de les ciutats i pobles valencians en els que manen "la esquerra espanyolista" i que s'hajen dedicat aquest últims anys a construir...
Gràcies.

Anònim ha dit...

I ja de pas, podries fer una llista de les ciutats i pobles valencians en els que manen "la dreta espanyolista" i que s'hajen dedicat aquest últims anys a construir...

Gràcies novament.

Anònim ha dit...

esquerra espanyolista????? Això existix??????

Anònim ha dit...

Home...si partim de la base de que l'esquerra no existeix....o a quí coneixes tú que siga realment d'esquerres?? els que conec jo només de boqueta i viuen a "pólvora de rei"...

Anònim ha dit...

Contestant l'anònim del 31 / gener / 2008 01:21

És un fet que l'obra pública s'està incrementant, i no és cap casualitat. Davant la recessió del totxo, els governs estan posant-hi diners perquè no es desunfle, tant si mana el PP com el PSOE.

Algú dirà que és millor per a tots que no es desunfle. Cosa que és certa a curt termini però nefasta a mitjà termini, ja que no podem basar la nostra economia en la rajola i el Portland.

Per això, el que critique és incrementar l'obra pública i continuar basant l'economia en sectors que no tenen futur. Aquest fet, el que els Ajuntaments posarien diners per fer rajola, era tan previsible que en qualsevol raconet interessat en temes econòmics es parlava.

Per exemple, parlant d'apostar pel futur o pel passat,encara que s'escapa de l'àmbit local de molt, saps que ahir la ministra espanyola de foment va començar un macroprojecte per desenvolupar una àrea logística al sud de la península, unit Àfrica (matèries primeres) amb Europa (Indústria tecnològica) i que enlloc d'unir-la per l'àrea natural (corredor del Mediterrani) va a unir-la per Madrid i de Madrid cap a Barcelona, arraconant així València del mapa de mercaderies cap Europa? Doncs això, que de les coses a llarg termini no s'enteren els nostres polítics i es dediquen a que no em rebente a mi la bambolla en la cara i prou. Està bé que les empreses algemesinenques puguen exportar cap al sud per l'AP7 sense pagar (encara que hi ha qui ho proclama al poble i en el congrés dels diputats vota en contra), però en un mercat únic europeu, el que importa principalment és obrir-se a Europa d'una manera ràpida, barata i neta. I per exemple ahir vam començar a perdre l'economia del futur, també els algemesinencs.

Però que va a dir-li Vicent Ramón a Rajoy (o Gregori a Zapatero) sobre que sí Algemesí vol exportar per l'AP7 de manera gratuita cap al nord, o que si volem tindre un node ferroviari de mercaderies interconnectat a Europa d'immediat. Si aquestos, en cas de que l'atengueren cosa que dubte, només treballen per el bé d'Espanya, és a dir, pel bé de Madrid.

I contestant altres preguntes, l'esquerra espanyolista també existeix: ahir Zapatero va prometre una inversió multimilionària per a les rodalies de Madrid. Mentre, les rodalies dels Països Catalans es cauen a trossos. Retards continus, vies que limiten a 50km/h la velocitat en certs trams, trams que divideixen pobles en dos i són un perill per a la població...

Disculpes per haver excedit de molt l'àmbit local. DEP Mercadona C/Muntanya ;)

Anònim ha dit...

a l´anterior anonim, coincidisc al 100% amb el que has exposat, ademes de que l´informació es realista i fou publicada a l´edició d´ahir del diari el país.

Anònim ha dit...

Jo he sentit q tal volta posen un nou Mercadona al Pla.
Prop de casa de VR...

Anònim ha dit...

Passejant pel publico.es per a llegir les notícies, he trobat un article moolt interesant.

Nosaltres no tenim un blog de lalcalde, però si el de gamieta, al qual l'anjuntament podria fer com a JUN.

http://www.publico.es/espana/043152/teledemocracia/pueblo/sur

Anònim ha dit...

ADIVINA .ADIVINANZA ¿HABER QUIEN LO SABE?
La ultima noticia es que donde estaba mercadona asta haze unos dias en la calle montaña, van a abrir las nuevas oficinas de la empresa costructora que esta reformando el casino liberal y que tenia la obra adjudicada de el mercado. TODOS SABEMOS QUIENES SON dicen que se han quedado pequeñas las oficinas que se han montado en el pasaje