divendres, 25 de gener del 2008

ExPortacions Perilloses

L'última nit electoral, un Vicente Ramón exultant de felicitat va fer una declaració que està complint al peu de la lletra. VR va augurar que Algemesí recuperaria el lloc que mereix dins la comarca. Per a fer això el primer que va plantejar era que l'Ajuntament tenia que funcionar com una empresa (amb tot i més). Ara, el segon pas de l'estratègia és exportar el model "VR" a la Mancomunitat, amb l'objectiu de complir les seues afirmacions inicials. Per aquest motiu, el passat dimecres es va aprovar, per primera vegada en la història, posar-li sou a la nova presidenta l'algemesinenca regidora del PP Rosa Sebastià, que cobra de 37.000 euros a l'any (més els que rep de l'Ajuntament d'Algemesí). Us sona aquesta estratègia d'entrar i posar-se sou?

Per una banda, les explicacions de la part afectada són les mateixes que ens van donar els nostres regidors, i alcalde alliberats: que així volen dignificar i potenciar el treball polític. Però, Rosa no ha d'oblidar que el fet de posar-se sou també suposarà una "pressió i exigència" molt més elevada. Podrà assumir-ho? Tant de bo, el fet de posar-li sou supose un canvi a millor per la Mancomunitat, tots ho volem, per ella i per la resta de pobles de La Ribera.


En el cas dels alliberats, dels regidors i de l'alcalde d'Algemesí han d'assumir l'exigència ( el sou ho porta implícit) de justificar -se davant un poble. Però en el cas de Rosa, la pressió augmenta per que no és només un poble el que li exigeix, és tota una comarca. Esperem que els mateixos que l'han col·locada en eixe lloc (fixeu-vos com VR i Ballester estaven a primera fila), l'ajuden quan vinguen les coses mal donades.

Per a començar el mandat, el portaveu del Bloc a la Mancomunitat, Pere Muñoz, ja ha demanat explicacions per l'increment d'un 21,6% de l'aportació dels pobles als comptes de la Mancomunitat,. Ell pensa que una de les destinacions d'aquesta pujada és el sou de la presidenta. Per tant, només posar el primer peu Rosa ja té moltes coses que justificar, i això no és un bon inici.

Seria bo parlar d'altres temes (i així s'intenta) que no foren els sous dels nostres polítics, però és que l'actualitat ens ho posa en safata i no és pot mirar cap un altre costat.

18 comentaris:

Anònim ha dit...

A la horka, senyores, a la horka...

Ke quadrilla de sinverwenses!!!!

Mireu-la que cara de xiulet se li ha quedat... me'n vaig a viure a polinyà... ah, no , que allò també és la ribera...mecagueeen...

Anònim ha dit...

Caram Caram, moltes gracies Sr. Gamieta si no fora per voste mai ho haguera sabut.

Em pareix que aquesta gent ni te vergonya ni la coneix.

Si el calcul no em falla cada treballador te dret 14 pages a l´any, si ho dividim pel sou ix una quantitat de 2642,85€, em continua pareguent desorbitat.

Mentrestant molta gent deu treballar moltes hores per endurse a casa un sou poc raonable de 1000€, vejent el preu de la vida i ja pot donar gracies.

Mentrestant aquesta gentola se´n du tots els diners que pot, que eixos son de tots i clar aixo fa que pense que´s molt rendable ficar-se a fer politica.

Anònim ha dit...

Si tant cobren i es un "xollo" tan gran.. pq no se feu tots politics?? es molt bonic criticar desde fora..
i q conste q jo tik fora.. no tink res q vore n l´ajuntament

Anònim ha dit...

Però si us feu polítics per a guanyar diners, feu-vos del PP o del PSOE. Que els altres penquen més que ningú i cobren menys que ningú.

Anònim ha dit...

... això de pencar més que ningú i cobrar menys que ningú, no ho diràs pel Pedrassa, no?

Anònim ha dit...

Una pregunta, seguint algun comentari anterior estic pensant en ingressar en la classe política (pert cert, es diu "ingressar" igual que en un convent o en un monestir, serà perquè també és una vocació i per a tota la vida?), però no m'acabe de decidir.

Quin model he de seguir, el de l'anterior president de la Mancomunitat que no cobrava un euro de més o el de l'actual Presidenta que s'embutxacarà 144.000 € només en aquesta legislatura?

NNGG

Anònim ha dit...

http://www.esquerra.cat/locals/index.php?id_article=20548

Gestionar Algemesí com una empresa

El senyor Alcalde d'Algemesí ha aconseguit el primer dels seus objectius que no era altre que gestionar la ciutat com una empresa. He de dir que no m'agrada la idea però ja està feta. Primerament el senyor Vicent Ramón està tenint, com tots els empresaris, problemes amb els seus treballadors. Uns els va acomiadar i ja té sentència contrària de la justícia, altres estan pensant en denunciar i hi ha qui cobra menys del que s'esperava (nova plantilla policial). Però açò no acaba ací, ja que com a empresa, de vegades, apareixen problemes de qualitat amb els productes com el pas a desnivell que està generant un nou problema en lloc de solucionar els que ja hi ha. Aquest pas a desnivell suposa un mur de separació entre el Raval i la resta del poble, marginant més encara el barri i condemnant als veïns a donar una gran volta per arribar amb cotxe al centre de la ciutat.

Les empreses han de fer publicitat del seu producte i com Algemesí ja és empresa, hem tingut una despesa innecessària amb la fórmula ALGEMESÍ CHALLENGE i ,dic jo, ara què? vindran els reis mags amb helicòpter o dedicarem els diners a solucionar els problemes de la ciutadania d'Algemesí? Però, açò no és tot. Com que les empreses estan per guanyar diners i qui més en guanya és l'empresari, el senyor alcalde ja s'ha assegurat un bon sou per convertir Algemesí en una empresa. Com a contribuint d'aquesta ciutat/empresa, demane la meua part dels beneficis que no són altres que uns serveis públics de qualitat, unes infraestructures dignes i polítiques socials per millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans, siguen de la part de la via que siguen.

Jaume Ortiz i Poblador
President d'Esquerra Republicana-Algemesí

Anònim ha dit...

Yo, así de primeras, invito a la gente a que, por lo menos, se invente un pseudónimo para poder postear. Así la gente le contestará, que es muy cómodo postear desde anónimo. Tranquilos, el rastreo por IP no delatará quienes sois.

Bon soir.

Pd: ¿Y la voz de pueblo?

Anònim ha dit...

salinger te rao... es molt facil tirar la pedra i amagar la ma... anonimo anonimo... aposte per q cadascu tinga el seu pseudonim o kom vuigau dirli... i aixi poder contestar cada comentari

Anònim ha dit...

Mentre no es falte el respecte a la gent, on està el problema dels anònims? Al cap i a la fi també som capaços d'inventar-nos 100 pseudònims diferents amb el que ocorreria el mateix.

Així que si voleu tindre converses entrellaçades, citeu l'hora del missatge. Per exemple, aquesta resposta va per el del 27 / gener / 2008 09:21

Anònim ha dit...

Mira que teniu coneiximent i trellat..

Anònim ha dit...

el mateix coneiximent i el mateix trellat q tu al escriure en aquest blog... 2008 19:12

Anònim ha dit...

Un cas real en Algemesí de la nova política de sous de l'ajuntament:
Jo no tinc ni caseta de camp, ni apartament en Cullera, ni en el Perelló...Però tinc un espai natural en el meu poble on poder passar els diumenges amb la família: la Xopera. Fins fa uns mesos hi havia alli un home que s'encarregava de mantindre allò en condicions per a que tota la gent puguera disfrutar-ho: gent humilde independentment de la seua procedència. Jo no si aquest home treballava o no per l'ajuntament, però hi ha dos coses ben certes: amb els PPeros ha desaparegut i, sobre tot, ES GUANYAVA EL SEU JORNAL.
Quina és l'ètica d'esta gentola que s'autoasigna estos sous de 54.000 euros? És guanyen el seu jornal? Com en el que ens roben s'unflen a fartar en els restaurants, que li donen pel cul al poble PLA?
Una mica de vergonya senyors GARCIA, GINER, PALOP i SEBASTIÀ ... JA ESTÀ BÉ !!!!!

Anònim ha dit...

La Sra. Rosa, en pocs anys hi ha que vore lo que ha millorat la seua qualitat de vida. Fins no fa gaire tenia una botigueta de informàtica al carrer Cervantes, que va haver de tancar perquè no anava massa bé. Bona xica, educada, fineta, mare i casada. Qui anava a dir que de cop i volta se la voria mullada en política de la ma del PP. Primer com a membre de la directiva d'ACSA (els dels 6000 €), i ja després de la debacle del PP on feren fora a la Palanca i les cares mones, en un lloc de sortida, per a tindre ara la Regidoría de Turisme i la presidència de la Mancomunitat amb un sou improcedent per a la quantitat de feina que realitza ( inauguració i tast de canapés un cop per setmana i no totes). No èstarà açò relacionat a que el seu pare va ser per molts anys alcalde de Puçol amb el PP i es un cap rellevant d'aquest partit a l'Horta Nord, precisament de l'ala més conservadora, la de l'Opus Dei, els Srs. Cotino i Camps, la fòrmula, la copa amèrica, el papa i tota la seva cort de molt honorables.
Qui m'ho havia de dir xiqueta, en lo bé que pareixies i vas i eres com tots ells.

Anònim ha dit...

O.o

Vaja tela...

Quantes coses me keden per saber...

Anònim ha dit...

Mai no m'ha agradat generalitzar, entre altres coses perquè no crec en el concepte i perquè considere que no es pot posar en un mateix cabàs totes les persones pel fet de pertànyer a un grup, associació, institució, etc. No conec personalment massa persones dedicades a la política, la veritat, i les que conec és a un altre nivell. Però, he tingut ocasió de parlar un parell de vegades amb el sr. Gabriel Palop i m'ha semblat una bona persona, atenta, educada i disposada a escoltar. Per a mi, és més que suficient en una època en què trobar-te persones així resulta bastant estrany.Supose, també, que tindrà defectes; però també els tinc jo.

Anònim ha dit...

NI HA ALGUNO DE ESTOS QUE NO HAJA VINGUT A "ROBAR"????

Anònim ha dit...

El president anterior de la Manco no cobrava i era del PP.
No passava així a la Mancomunitat de la Ribera Baixa, on el Toni Cuñat (EU) cobrava mitja jornada, i l'altra mitja del seu Ajuntament.
La nova presidenta no pareix ser la persona més apropiada pel càrreg. Es una vergonya que no hagen persones preparades al PP per a eixe càrreg tan important si creguem de debó que la nostra comarca es mereix moltes més coses: infraestructures, treball, representació, ...
Es curiòs, però, que ningú no posa cap pega al sou del gerent, aixó sí, ben d'esquerres. Prop dels 60.000 euros de l'ala.
Si, com fa el Sr. Blanco li afegim el 35 % de Segueretat Social (es el que ell fa quan calcula el de la presidenta), son 80.000 euros.
I eixe càrreg es per a tota la vida. Quin exàmen ha fet el gerent?. Quans ens presentàren?. Serà casualitat que es germà del ex-regidor de EU, Victor Machí.
O, es per això que no els dòl gens?.
I es també casualitat que l'Interventor de la Manco es el germà del Sr. Pere Blanco, el defensor dels mileuristes?. Quan cobra el seu germà en les dues feines que té?.
I de quin peu coixeja el Secretari de la Mancomunitat?.
Tots els enxufats del Pater i de l'agència energètica de la Ribera, ambdòs organismes depenents de la Mancomunitat, d'on es decanten?.
I els professors que extenen el seu saber als cursets qu'organitzen aquestes agències?.
De l'Eu i del PSOE, per rotgles (Pater més EU i Agència més PSOE).
Aquesta Rosa es ben clar que es una enxufada, a qui el nou lloc de treball li queda massa llarg, però el consòl es que no es fixa, que la podem tirar del carrer. D'açí quatre anys s'en van tots a casa i deixen de xuplar, però aquests enxufats de EU i PSOE, tenen sou de per vida, i a l'esquerra li sembla perfecte.